Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
sargus έγραψε:Έχουν ναι. Είναι βέβαια ανάλογα το μοντέλο.
Δεν είναι καλύτερες οι του νερού. Είναι απλά πιο αθόρυβες και "γαλήνιες" στη χρήση.
Δες στο skroutz, έχει πολλά μοντέλα.
Εγώ έχω την toorx rower sea (γύρω στα 900 ευρώ, νερού) και είμαι κατευχαριστημένος.

σχετικα με τη συνδεσιμότητα δεν καταλαβα τι παιζει ακομα

υπαρχουν τα concept2 που εχουν ενα σχετικα καλο ηελκτρονικο (PM) το ποιο συνδέεται αν καταλαβα καλα με τα πάντα
Εικόνα
https://www.amazon.de/Ruderger%C3%A4t-C ... 194&sr=8-3

Μετά υπάρχουν καποια αλλα που συνδεονται με κανα app εδω και εκει (Kinomap | iConsole+)
Εικόνα
https://www.amazon.de/Messe-Neuheit-Was ... ts&sr=1-16

η με ενα μόνο - MyCloudFitness Bluetooth App
Εικόνα
https://www.amazon.de/gp/product/B08475 ... =pd_gw_unk

και υπαρχουνε και τα κλασσικα που δε συνδέονται με τίποτα
Εικόνα
https://www.amazon.de/Miweba-Sports-Was ... 191&sr=8-1

αλλά βλέπω τα πιο πολλά ειναι συνδρομιτικα; και δινουνε προγραμματα συναγωνισμό κτλ
Εμενα θα με ενδιέφερε απλή καταγραφή και σύνδεση με HR strips, κατι οπως το απλο (Non-premium) strava δηλαδη
ξέρουμε κατι σχετικά;
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#726270 Δες αν θέλεις και τα first degree, κοστίζουν ίσως κατιτίς παραπάνω, αλλά σε σχέση με το ξύλινο παραπάνω αξίζει. Το σπαστό ξύλο δε μου αρέσει, μάλλον κραδασμούς θα προσφέρει. Επίσης μεγαλώνει κ την επιφάνεια αποθήκευσης, το κωπηλατικό μου με 50Χ60 εκ είναι πολύ άνετο στην αποθήκευση

Σχετικά με τα ηλεκτρονικά, έχει υπολογιστή και στα καλύτερα μοντέλα συνδέεται με Bluetooth με εφαρμογή και αναφέρει πως μετρά σφυγμό. Εγώ δεν ασχολήθηκα με αυτό, μολονότι τα έχει. Δε με ενδιαφέρουν είναι η αλήθεια.

< >
Άβαταρ μέλους
By sargus
#726271 @Kilomeater
Όχι φίλε μου, δε μπορώ να βοηθήσω.
Το μόνο που ξέρω είναι ότι το Concept2 θεωρείται το εργόμετρο αναφορά παγκοσμίως καθώς εκεί κάνουν προπόνηση μεγάλοι αθλητές και σε αυτό καταγράφονται επιτυγχάνονται και τα διάφορα ρεκορ. Επίσης, έχει τεράστια παγκόσμια κοινότητα που συμμετέχει και ανεβάζει χρόνους κτλ.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
PeterPan έγραψε:
Σχετικά με τα ηλεκτρονικά, έχει υπολογιστή και στα καλύτερα μοντέλα συνδέεται με Bluetooth με εφαρμογή και αναφέρει πως μετρά σφυγμό. Εγώ δεν ασχολήθηκα με αυτό, μολονότι τα έχει. Δε με ενδιαφέρουν είναι η αλήθεια.

Άσχετο
Να που καταλήξαμε πάλι στο gadgets-ηλεκτρονικά vs σασί
Άβαταρ μέλους
By kovathe
dimik έγραψε:Μια μπάρα και κιλά σαν του kovathe χρειάζεται μόνο για άφθονη έκκριση τεστοστερόνης...

Καθίσματα, αρσεις θανάτου, όρθια κωπηλατικη, στρατιωτικές πιέσεις 40 λεπτά 3-4 φορές την εβδομαδα και έχεις κάνει την πιο cost and time effective γυμναστικη

< >

Αυτό είναι το νόημα αλλά βλέπεις η μπάρα δεν έχει Bluetooth και tracker....
Όλοι κυνηγάνε γκατζετιες και χάνουν το νόημα.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
kovathe έγραψε:
dimik έγραψε:Μια μπάρα και κιλά σαν του kovathe χρειάζεται μόνο για άφθονη έκκριση τεστοστερόνης...

Καθίσματα, αρσεις θανάτου, όρθια κωπηλατικη, στρατιωτικές πιέσεις 40 λεπτά 3-4 φορές την εβδομαδα και έχεις κάνει την πιο cost and time effective γυμναστικη

< >

Αυτό είναι το νόημα αλλά βλέπεις η μπάρα δεν έχει Bluetooth και tracker....
Όλοι κυνηγάνε γκατζετιες και χάνουν το νόημα.

< >
Κι από αυτά έχομεν... Garmin Fenix με Polar chest strap, Strava δεν έβαλα ακόμα ο πληβειος

Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#726389 Φτου σου.... chest strap για να κανεις βαρη.. ουτε να σε βλεπω..

το μονο που θα επετρεπα ειναι κανα app στυλ StrengthLog ή Strong για log, μονο και μονο για να θυμασαι σετ, κιλα, επαναληψεις.

αν και ειμαι παραδοσιακος και σ' αυτο..

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By dimik
#726405 Επειδή κάνω πυραμίδα στην βασική άσκηση ημέρας δεν χρειάζομαι log book, φτάνω στο 1RM και κατεβαίνω, το 1RM μπορεί να είναι +-5-10 κιλά ανάλογα την κόπωση της ημέρας, δεν έχει σημασία γιατί πάω μέχρι αποτυχίας.

Στις συμπληρωματικες ασκήσεις απλά βάζω τόσο βάρος ώστε να βγαίνουν 15 επαναλήψεις έστω κι αν χρειαστεί 5-10sec διαλλειμα στην 10η στο 2ο-3ο σετ.

Ενδιάμεσα των συμπληρωματικων ασκήσεων έχει σκοινάκι, burpees ή sprint και στο τέλος 3-5 λεπτά πυγμαχία στον σάκο για αυτο και το chest strap.

Πχ χθες ήταν μέρα πλάτης

Ζέσταμα κωπηλατικη 5 λεπτά + walking lunges με ανάταση χεριών 10 επαναλήψεις ανά πόδι.

deadlift από 60kg για 15 μέχρι 170kg για 1 και μετά πάλι στα 60kg.
Τα διαλείμματα από 20 sec στο πρώτο σετ στο 1 λεπτό πριν και μετά το 1RM.

Μετα lat extensions τροχαλια x15 superset με κωπηλατικη τροχαλιας ανάποδη λαβή και ενδιάμεσα 30 sec σκοινάκι όλο x3

Dumbell rows x15 superset με εκτάσεις σκυφτος πάλι με σκοινάκι ενδιάμεσα x3

Όλες οι ασκήσεις εκρηκτικά με με αργή την αρνητική φάση. 1-2sec θετική, 2-3sec η αρνητική για όσο μεγαλύτερο time under tension.

3 λεπτά στον σάκο, διατάσεις και τέλος σε 1 ώρα ακριβώς.

Αντίστοιχες είναι οι μέρες στήθους και ποδιών, εμβόλιμα μπαίνουν και ασκήσεις ωμων, δικεφάλων, τρικεφαλων.

Μέτα βαράω κι ένα γεύμα 3000 θερμίδες τουλάχιστον για να παραμείνω παχύσαρκος

< >
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#726411 μλκ αυτο ειναι βασανιστηριο δεν ειναι προπονηση.
Εγω δεν την παλευω με κροσφιτ τυπου προγραμμα... εχω παραδοσιακο προγραμμα δυναμης.
3Χ5 squat, 3x5 O/H Press / bench press (εναλλαξ), 1x5 deadlift / 3x5 rows (εναλλαξ), αντε και κανα 3Xchin-ups αν εχω ενεργεια, 3 φορες τη βδομαδα, με ανεβασμα κιλα οσο παει.
ΟΤαν κολλησεις deload, ή βαζεις μια light squat day με σκοπο να συνεχιζεις να αυξανεις δυναμη.
Εφθασα μαξ 190 kg deadlift, 160 kg squat, 120 kg παγκο και 85 kg O/H press ορθιος, ολα αυτα για 3x5 εκτος απο αρσεις (1x5).
Mετα κλεισαν τα γυμναστηρια, σαπισαμε λιγο με τηλεργασιες, διακοπες κλπ κλπ...
Τωρα ξαναρχιζω ουσιαστικα με τα βασικα και παλι.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#726430 Δεν διαφωνώ για το βασανιστήριο, αλλά έχει 2 καλά για μένα, δεν βαριέμαι και σκληραγωγει και το πνεύμα μαζί με το σώμα.

Εκεί που δεν θες να κάνεις ούτε μισή επανάληψη ακόμα δίνεις πόνο και καταλαβαίνεις ότι το σώμα αντέχει πολύ παραπάνω από όσο νομίζουμε.

Επίσης είναι σούπερ αποδοτική για τις 3 ώρες του ελάχιστου χρόνου μου που ξοδεύω.

< >
Άβαταρ μέλους
By Geralt
#726484 Μετα απο χρονια καθισιου ξαναξεκινησα γυμναστηριο για να βελτιωσω τις εξετασεις μου και να χασω κανα κιλο, ειμαι +10 πανω απο αυτα που θα επρεπε να ειμαι.

Στα νιατα μου, κολυμπουσα επι 20 συναπτα ετη με πανελληνια μεταλλια σε 50αρι-100αρι ελευθερο και 100αρι πεταλουδα, εκει γυρω στο 2000
Το αναφερω για να μην με πει κανεις βουτυρομπεμπε :lol:

Το λοιπον, εχω ζητησει απο φιλο γυμναστη και μου εχει βγαλει ενα προγραμμα με βαρη 3 προπονησεις με 20' διαδρομο/ποδηλατο και μετα στηθος-δικεφαλους και πλατη-τρεκεφαλους και ωμους-leg day, ολες οι ασκησεις με 3 σετ απο 12-15 επαναληψεις

Οι ερωτησεις μου ειναι
Εχω παρατηρησει οτι μου αρεσει και ιδρωνω περισσοτερο και καταπονω και τα γονατα μου λιγοτερο με το ελλειπτικο. Μαλιστα βγαζω και περισσοτερα απο 20΄συνεχομενα (σε σχεση με ποδηλατο/διαδρομο).
Να κανω 30' ελλειπτικο η 20΄ διαδρομο/ποδηλατο?

Μεχρι τωρα απλο νερακι κατα την διαρκεια της γυμναστικης. Εχω καποιο οφελος απο τα διαφορα ισοτονικα που βρισκονται στο σουπερ μαρκετ?

Οι ασκησεις ειναι μια μιξη ελευερων βαρων και οργανων, περισσοτερο μου αρεσουν τα ελευθερα βαρη, εχει καμια σημασια εαν αλλαξω καποιες ασκησεις οργανων με ελευθερα βαρη?
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#726486 Εγω πάντως όργανα δεν ακουμπαω.
Δε βρίσκω το νόημα αν δεν κάνεις bodybuilding και δεν είσαι ηδη σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης και δύναμης.

< >
Άβαταρ μέλους
By harpymonk
Geralt έγραψε:Μετα απο χρονια καθισιου ξαναξεκινησα γυμναστηριο για να βελτιωσω τις εξετασεις μου και να χασω κανα κιλο, ειμαι +10 πανω απο αυτα που θα επρεπε να ειμαι.

Στα νιατα μου, κολυμπουσα επι 20 συναπτα ετη με πανελληνια μεταλλια σε 50αρι-100αρι ελευθερο και 100αρι πεταλουδα, εκει γυρω στο 2000
Το αναφερω για να μην με πει κανεις βουτυρομπεμπε :lol:

Το λοιπον, εχω ζητησει απο φιλο γυμναστη και μου εχει βγαλει ενα προγραμμα με βαρη 3 προπονησεις με 20' διαδρομο/ποδηλατο και μετα στηθος-δικεφαλους και πλατη-τρεκεφαλους και ωμους-leg day, ολες οι ασκησεις με 3 σετ απο 12-15 επαναληψεις

Οι ερωτησεις μου ειναι
Εχω παρατηρησει οτι μου αρεσει και ιδρωνω περισσοτερο και καταπονω και τα γονατα μου λιγοτερο με το ελλειπτικο. Μαλιστα βγαζω και περισσοτερα απο 20΄συνεχομενα (σε σχεση με ποδηλατο/διαδρομο).

Μεχρι τωρα απλο νερακι κατα την διαρκεια της γυμναστικης. Εχω καποιο οφελος απο τα διαφορα ισοτονικα που βρισκονται στο σουπερ μαρκετ?

Οι ασκησεις ειναι μια μιξη ελευερων βαρων και οργανων, περισσοτερο μου αρεσουν τα ελευθερα βαρη, εχει καμια σημασια εαν αλλαξω καποιες ασκησεις οργανων με ελευθερα βαρη?

Πρωτα απ'ολα μπραβο για την αποφαση, πηρα την ιδια πριν 5 χρονια περιπου και ήμουν σε πολυ χειροτερη κατασταση απο σενα καθως και σε πολυ μεγαλυτερη ηλικια.

Οι συμβουλες μου ειναι:
- Συνεπεια και σταθεροτητα οσον αφορα την εξασκηση το μετρο σου πρεπει να ειναι οι ενταση ακι οι ωρες τη βδομαδα.Χρησιμοποίησε καποια εφαρμογη για να μετρας
= Διατροφη 70% ασκηση 30%. Ειναι θεμα αλλαγης τροπου ζωης για παντα, οχι διαιτας. Μακρια απ'οτι ειναι χημικο και επεξεργασμενο. Μονο φυσικη τροφη και οχι συμπληρωματα.

Αν το ζητουμενο ειναι η αντοχη, χασιμο βαρους και βελτιωση ζωτικων δεικτων εγω θα εκανα φοκους στην αεροβια ασκηση (τρεξιμο, περματημα, ποδηλατο) παρα στα βαρη που συχνα εχουν αλλες συνεπειες (τραυματισμους, χρηση ουσιων για να φαινεσαι καλυτερος/πιο φουσκομενος, κλπ.).

Καλη τυχη και να θυμασαι οτι ο πιο δυσκολος αντιπαλος ειναι ο εαυτος σου.
Άβαταρ μέλους
By Geralt
harpymonk έγραψε:
Geralt έγραψε:Μετα απο χρονια καθισιου ξαναξεκινησα γυμναστηριο για να βελτιωσω τις εξετασεις μου και να χασω κανα κιλο, ειμαι +10 πανω απο αυτα που θα επρεπε να ειμαι.

Το αναφερω για να μην με πει κανεις βουτυρομπεμπε

Οι ερωτησεις μου ειναι

Πρωτα απ'ολα μπραβο για την αποφαση, πηρα την ιδια πριν 5 χρονια περιπου και ήμουν σε πολυ χειροτερη κατασταση απο σενα καθως και σε πολυ μεγαλυτερη ηλικια.

Οι συμβουλες μου ειναι:
- Συνεπεια και σταθεροτητα οσον αφορα την εξασκηση το μετρο σου πρεπει να ειναι οι ενταση ακι οι ωρες τη βδομαδα.Χρησιμοποίησε καποια εφαρμογη για να μετρας
= Διατροφη 70% ασκηση 30%. Ειναι θεμα αλλαγης τροπου ζωης για παντα, οχι διαιτας. Μακρια απ'οτι ειναι χημικο και επεξεργασμενο. Μονο φυσικη τροφη και οχι συμπληρωματα.

Αν το ζητουμενο ειναι η αντοχη, χασιμο βαρους και βελτιωση ζωτικων δεικτων εγω θα εκανα φοκους στην αεροβια ασκηση (τρεξιμο, περματημα, ποδηλατο) παρα στα βαρη που συχνα εχουν αλλες συνεπειες (τραυματισμους, χρηση ουσιων για να φαινεσαι καλυτερος/πιο φουσκομενος, κλπ.).

Καλη τυχη και να θυμασαι οτι ο πιο δυσκολος αντιπαλος ειναι ο εαυτος σου.
Ευχαριστώ
Ναι ξέχασα να πω ότι αλλάζω και την διατροφή μου παράλληλα, μείωσα αλκοόλ-αναψυκτικά και σχεδόν έκοψα κόκκινο κρέας

Όχι, σε καμία περίπτωση δεν με ενδιαφέρει να φουσκωσω η να κάνω γράμμωση, πλέον δεν μου είναι απαραίτητα

Απώλεια βάρους επιδιώκω σε πρώτη φάση και να ενεργοποιήσω ξανά τους μύες που κάποτε υπήρχαν