Μια ωραία ανάλυση που την έχω ξαναβάλει για την ΟΤΣ.
https://allazorevma.gr/ots
και
https://www.skiouraki.gr/ots/
Anonymous Founder έγραψε:Η ΟΤΣ επί της ουσίας ήταν πάντα ενεργοποιημένη και μπορείς να δεις και παλαιότερους λογαριασμούς σου που λογικά υπάρχει χρέωση λόγω αυτής. Αυτό υποθέτω εννοεί ο φίλος.
Τώρα τα εξηγούμε όλοι καλά!
Και βέβαια ήταν ενεργοποιημένη, με τη διαφορά ότι ήταν μικροποσό και το κέρδος παρέμενε σημαντικό. Στους λογαριασμούς μου, η συγκεκριμένη επιβάρυνση κυμαινόταν από 7-10 €.
Απ τον Ιούλιο, για ίδιες καταναλώσεις , το ποσό έγινε 40+ €.
Αυτάαααα!
ΥΓ : Αν θέλετε και λογαριασμούς βάζω, γνωστό ότι δεν ... κωλώνω !
Για 2 συνδέσεις -ρολόγια , η διαφορά ήταν σε ένα συνολικό ποσό 1.400-1.500€ λογαριασμών/έτος , περί τα 300€.
Δεκτό λοιπόν ότι το 30% δεν το έπιανες, το 20% το άγγιζες.
Τέσπα, ελεύθερη αγορά έχουμε και -κατά την κρίση μας- αποφασίζουμε ανάλογα.
Σήμερα (απ΄τον Ιούλιο τονίζω) με τα υφιστάμενα δεδομένα, θα έμενα ΔΕΗ.
Εν αναμονή εξελίξεων λοιπόν, αποφασίζουμε ξανά.
edit: Λέει ότι γίνεται και σε viva hotspots οπότε κάτι βρήκα κοντά μου.
My Flickr
dimitrisB έγραψε:Τηρώντας στατιστικά στοιχεία λογαριασμών και με δεδομένο ότι οι καταναλωτικές ανάγκες, παρέμειναν αμετάβλητες ετησίως, επί ΔΕΗ και επί εναλλακτικού παρόχου.
Για 2 συνδέσεις -ρολόγια , η διαφορά ήταν σε ένα συνολικό ποσό 1.400-1.500€ λογαριασμών/έτος , περί τα 300€.
Δεκτό λοιπόν ότι το 30% δεν το έπιανες, το 20% το άγγιζες.
Τέσπα, ελεύθερη αγορά έχουμε και -κατά την κρίση μας- αποφασίζουμε ανάλογα.
Σήμερα (απ΄τον Ιούλιο τονίζω) με τα υφιστάμενα δεδομένα, θα έμενα ΔΕΗ.
Εν αναμονή εξελίξεων λοιπόν, αποφασίζουμε ξανά.
Οι καταναλωτικές συνήθειες ρεύματος, δεν είναι κάτι στατικό, καλώς ή κακώς (και πάνω σ'αυτό έχω προσπαθήσει να εξηγήσω και στο δικό μου management ποιες συγκρίσεις είναι δόκιμες και ποιες όχι). Η πιο σίγουρη μέθοδος είναι να συγκρίνεις τι χρεώνει ο κάθε πάροχος και να κάνεις τον υπολογισμό για το ίδιο έτος. Δυστυχώς, δεν είναι καθόλου εύκολο και απαιτεί δουλειά σε Excel για να γίνει κάτι τέτοιο. Το είχα προσπαθήσει πριν λίγα χρόνια και γι'αυτό το λέω: ο κάθε πάροχος είχε τον δικό του τρόπο να χρεώνει, ακριβώς για να είναι η σύγκριση δύσκολη. Μόνον με την ΡΑΕ έβγαζες άκρη (τότε, τώρα δεν έχω κοιτάξει), γιατί εκεί είναι υποχρεωμένοι να καταθέτουν οι πάροχοι τα τιμολόγιά τους.
Θα πω πάντως πως όποιος θέλει να το ψάξει, υπάρχουν και sites που κάνουν σύγκριση:
https://allazorevma.gr/compare/current
Αυτοί λογικά έχουν κάνει όλη την δουλειά που λέω εγώ στο Excel και μας γλιτώνουν από τον κόπο. Στην δική μου περίπτωση, για ένα διαμέρισμα δηλαδή, στο καλύτερο σενάριο για τον ανεξάρτητο πάροχο θα κέρδιζα 30€ κι αν το χρόνο. Κι αυτό, μόνον αν η ΟΤΣ ήταν υπέρ μου. Αν συνυπολογίζεις πως η ΔΕΗ έδινε για το Home Enter και 100€ επιστροφή, νομίζω όσοι το επέλεξαν, βγήκαν κερδισμένοι ήδη και χωρίς τα γεγονότα τα φετινά, με τις τεράστιες αυξήσεις στις τιμές χονδρικής.
Να πω ξανά με την ευκαιρία, να έχετε υπόψιν σας πως οι τιμές θα συνεχίσουν να είναι ψηλά για την ενέργεια, πόσο ακριβώς δεν ξέρω, αλλά παίζει η ΟΤΣ να είναι μόνιμα ενεργοποιημένη υπέρ του παρόχου και με σημαντικά ποσά.
Dimitris_P έγραψε:markvag έγραψε:Dimitris_P έγραψε:Και ποιό θα ήταν το πρόβλημα αν παρέμενες στο ίδιο συμβόλαιο και πλήρωνες κανονικά online τον λογαριασμό, ή σε γκισέ;
Άλλαξα σπίτι.![]()
![]()
![]()
Θα πλήρωνα το ρεύμα άλλου;
Να έκανες την αίτηση αλλαγής διεύθυνσης στο ήδη υπάρχον συμβόλαιο εννοώ, και ας τραβιόταν η εταιρεία μετά
Δεν γίνεται. Το ρώτησα 2 φορές σε 2 διαφορετικά άτομα
. Μόνο να διακοπεί η υπάρχουσα σύνδεση και την ίδια μέρα να ενεργοποιηθεί η νέα.
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

markvag έγραψε:Δεν ήθελα να φύγω από αυτό το πρόγραμμα που είχα, ούτε από τη ΔΕΗ, αλλά, όπως είπα παραπάνω, δεν ήταν επιλογή μου. Ήταν επιλογή της ΔΕΗ να με διώξει, γιατί είναι γίδια.
Και λίγα λες Μάρκο!
Είχα διαβάσει την εμπειρία σου την προηγούμενη εβδομάδα και σήμερα που είχα και εγώ αντίστοιχη εμπειρία από την ΔΕΗ, πήγε απευθείας το μυαλό μου σε σένα.
Είπαμε να κάνουμε αλλαγή ονόματος στο συμβόλαιο που είχαμε με την ΔΕΗ και να το πάμε στο όνομα της μάνας μου. Για να μην τρέχει η γυναίκα μέχρι την Βούλγαρη που είναι πλέον τα γραφεία της ΔΕΗ και λόγω της κατάστασης, αποφάσισα να κάνω εγώ την διαδικασία μέσω της εφαρμογής econtract που έχει η ΔΕΗ στο site της. Συμπληρώνω λοιπόν όλα τα στοιχεία και προσθέτω όλα τα δικαιολογητικά που μου ζήτησαν.
Την παίρνουν τηλέφωνο μετά από λίγες μέρες και της λένε ότι χρειάζονται έναν πρόσφατο λογαριασμό της ΔΕΗ (δεν τους έχουνε, άλλος τους στέλνει;
), μια φωτογραφία τον μετρητή και ορισμένα ακόμη πράγματα που η γυναίκα δεν πρόλαβε να συγκρατήσει. Ούτε φυσικά την διαδικασία για το πως θα τα στείλουμε και που, μιας και λόγω ηλικίας δεν έχει εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες.Παίρνω λοιπόν τηλέφωνο σήμερα το πρωί, το σηκώνει μια κοπέλα ύστερα από 20 λεπτά στην αναμονή, της εξηγώ την κατάσταση και μου λέει:
- Η μητέρα σας είναι δίπλα σας;
- Όχι της λέω εγώ, αυτή την στιγμή είναι στο χωρίο.
- Δεν μπορώ να σας πω τι χρειάζεται επιπλέον, υπάρχει προστασία προσωπικών δεδομένων
- Μα την διαδικασία την έχω κάνει εγώ, και δε σας ζητάω να κάνετε κάτι, απλά να μου πείτε τι επιπλέον δικαιολογητικά χρειάζονται και που τα στέλνουμε.
- Έχετε εξουσιοδότηση;
- Εννοείται όχι, της λέω
- Δεν μπορώ να δω της αίτηση σας, για να σας πω τι χρειάζεται! Αν θέλετε, απαντήστε στο email που σας έστειλαν από το econtract όταν κάνατε την αίτηση, για να σας απαντήσουν.
- Μα και το mail εγώ θα το στείλω! Μέσω email δεν υπάρχει προστασία προσωπικών δεδομένων ενώ τηλεφωνικά υπάρχει;
Κάπου εκεί η κοπέλα έβγαλε blue screen μου είπε αν μπορεί να με εξυπηρετήσει για κάτι άλλο (θεώρησε ότι με εξυπηρέτησε για αυτό!) και τερματίστηκε η συζήτηση μας.
Όπως λέει και ο Μάρκος, θα περιμένω να τελειώσει το συμβόλαιο με την ΔΕΗ και μετά άντε γειά!!!
Γίδια, γίδια και πάλι γίδια!

μιλούσα με Αθήνα και απαντούσαν από το τοπικό της Κεφαλονιάς!!!!< Note >
axel12p έγραψε: αποφάσισα να κάνω εγώ την διαδικασία μέσω της εφαρμογής econtract που έχει η ΔΕΗ στο site της. Συμπληρώνω λοιπόν όλα τα στοιχεία και προσθέτω όλα τα δικαιολογητικά που μου ζήτησαν.
Την παίρνουν τηλέφωνο μετά από λίγες μέρες και της λένε ότι χρειάζονται έναν πρόσφατο λογαριασμό της ΔΕΗ (δεν τους έχουνε, άλλος τους στέλνει;), μια φωτογραφία τον μετρητή και ορισμένα ακόμη πράγματα που η γυναίκα δεν πρόλαβε να συγκρατήσει. Ούτε φυσικά την διαδικασία για το πως θα τα στείλουμε και που, μιας και λόγω ηλικίας δεν έχει εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες\!
Στο econtract της ΔΕΗ που ξεκίνησες εσύ στο site της ΔΕΗ, για να προχωρήσει η διαδικασία και να πας στο επόμενο "παράθυρο" ζητάνε mail , διευθύνσεις, λογαριασμό- και φωτό μετρητή. Το πήρε δίχως φωτό μετρητή;
Κι αυτά είναι μόνο η αρχή . Μετά σε μαιλ σε ενημερώνουν ότι επιβάλλεται να τους στείλεις σκαναρισμένη την ταυτότητα και να μπεις στο egov για να κάνεις μια διαδικασία ηλ.υπεύθυνης δήλωσης με την οποία θα αποδεικνύεις οτι είσαι όντως αυτός που ισχυρίζεσαι.
Αγαπητέ πελάτη,
Σε συνέχεια του αιτήματος σας, σας προωθούμε τα ακόλουθα επισυναπτόμενα έγγραφα και την αντίστοιχη ενημέρωση συμπλήρωσης τους για να ολοκληρωθεί το αίτημά σας:
Tο έντυπο συγκατάθεσης, το οποίο βασίζεται στον γενικό κανονισμό για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων (GDPR) [ΠΡΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ]
Το έντυπο ΤΥΠΟΥ 4, το οποίο αφορά τη μεταφορά ποσού από παροχές στις οποίες έχετε συμβληθεί ήδη με τη ΔΕΗ ΑΕ
Το έντυπο ΤΥΠΟΥ 1, το οποίο αφορά την αποδοχή όλων των οφειλών της παροχής που ενδιαφέρεστε
Τη Σύμβασης Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας με τη ΔΕΗ, η οποία αποτελείται από δύο (2) σελίδες
Το έντυπο οδηγιών για την έκδοση Υπεύθυνης Δήλωσης μέσω gov.gr
*Για το άνοιγμα των αρχείων όπως πληκτρολογήσετε τον αριθμού του φορολογικού σας Μητρώου (ΑΦΜ)
Συνοπτικά, οι ενέργειες που χρειάζεται να ακολουθήσετε είναι:
1. Ανάγνωση και έλεγχος για την ορθότητα των στοιχείων που αναγράφονται στα επισυναπτόμενα αρχεία.
2. Συμπλήρωση των "προς συμπλήρωση" εγγράφων.
3. Έκδοση Υπεύθυνης Δήλωσης μέσω gov.gr, σύμφωνα με τις οδηγίες που επισυνάπτονται. Επιπλέον μπορείτε να παρακαλουθήσετε το σχετικό βίντεο οδηγιών εδώ.
Παρακαλούμε όπως μας αποστείλατε τα παραπάνω δικαιολογητικά, την Υπεύθυνη Δήλωση καθώς και αυτά που σας ζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας ως επισυναπτόμενα αρχεία (όχι ως link), κάνοντας reply στο παρόν email χωρίς να παραλείψετε τα απαραίτητα στοιχεία ταυτοποίησης σας (ΑΔΤ , γνωστοποίηση ΑΦΜ)
θα λάβετε αυτόματη απάντηση ως αναφορά παραδοσης. Σε περίπτωση που δεν λάβετε κάποια απάντηση, παρακαλώ να μας αποστείλετε εκ νέου την επικοινωνία.
Για την ολοκλήρωση του αιτήματός σας ή για τυχόν εκκρεμότητες, θα ενημερωθείτε με email από την υπηρεσία μας.
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας ηλεκτρονικά, απαντώντας στο παρόν email ή επικοινωνήστε μαζί τηλεφωνικά χωρίς χρέωση στο 800-900-1000 (επιλογή 1).
Γίδια και πάλι γίδια. Τους εύχομαι τα χειρότερα. Δημόσιο origin@l .
Κι όλα αυτά για να σε δεχτούν στο κλειστό club τους. Με τα λεφτά ΣΟΥ , για να δεχτούν να τους πληρώνεις. Δεν πάνε καλά.
Αααα και από τον επόμενο μήνα μάλλον θα ζητάνε και ψηφιακό Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης Ακινήτου .
Δεν υπάρχει ντροπή, δεν υπάρχει τσίπα....
Μεγάλη ξεφτίλα αυτό που γίνεται στην ΔΕΗ....
EDIT: Μάλλον μιλάς γιο αυτό.
https://www.news247.gr/oikonomia/ti-sim ... 65932.html
Αν μη τι άλλο, είναι εφευρετικοί! ΑΜΚ σου λέει, αλλά αφού το δημόσιο δεν θ· ασκήσει δικαιώματα, θα περάσει ο έλεγχος σε ιδιώτες σταδιακά.
Οι τύποι βγήκαν από τους ονειρωξεις του Σόιμπλε, είναι απίθανο αυτό που συμβαίνει.