Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#725209 Σε i5 10400 αναβάθμισα τον χειμώνα και έβγαλα όλο το λοκντάουν από το σπίτι, μια χαρά είναι μέχρι στιγμής.
Άβαταρ μέλους
By Ove20
#725635 https://www.e-shop.gr/pc-configurator

Θέλω να φτιάξω ένα desktop με τον Intel 11400. Μπορεί κάποιος που γνωρίζει και έχει τη καλοσύνη να βοηθήσει να μου προτείνει από πάνω μία σύνθεση με κουτί μέσα εννοείται και :

Intel 11400 ψύξη αν έχει η CPU μου φτάνει. Έχει?
Μητρική ποια? γιατί χάθηκα.
16 gb RAM επίσης χάθηκα
256 SSD
1 TB HDD

Μπάτζετ 550 βαριά 600.
Άβαταρ μέλους
By Same_old_story
#725709 Νομίζω για απαιτητικό μηχάνημα 16Gb RAM είναι ταμάμ :eat:
Άβαταρ μέλους
By Ove20
#725714 Bγήκε παραπάνω αλλά σε αυτό μπαίνουμε? Ενστάσεις, αλλαγές? Κάποια βοήθεια ρε παιδιά? Κανείς?

Εικόνα

πατήστε πάνω για μεγάλη
Άβαταρ μέλους
By Ove20
#725730 Επίσης σημαντικό: ποιο τροφοδοτικό να επιλέξω? Τύπο, βατ, προδιαγραφές? Εχετε κάποια πρόταση?
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#725734 Να ρωτήσω: γιατί δεν κοιτάς σε επώνυμο έτοιμο, αφού δεν έχεις τρελές απαιτήσεις; Ίδια τιμή θα σου βγει πάνω κάτω. Πχ:
https://www.skroutz.gr/s/29176709/Dell- ... 0-Pro.html
https://www.skroutz.gr/s/26384829/HP-Pr ... 0-Pro.html
Άβαταρ μέλους
By Ove20
#725737 Είναι μία λύση και αυτά αλλά θέλω τον i5-11400 (11η γενιά) και όπως και να το κάνουμε στο χτίσιμο βάζεις καλύτερα κομμάτια. Οταν πέσουν οι τιμές στην αγορά θα βάλω στο μέλλον και μία κάρτα γραφικών. Ο ορίζοντας θα είναι μια 7-8ετία σίγουρα για το pc αυτό.

Τον έφτασα στα 720 :vava: :lol: αλλά επένδυσα και σε καλό κουτί. Μια φορά παίρνεις.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Chris
#725739 Ή βαλε μητρικη με 4 θεσεις, ή παρε ενα ντιμακι των 16. Να μπορεις αν θες να προσθεσεις αργοτερα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#725740 E, εγώ προτιμώ τα έτοιμα, γιατί είναι συνήθως πολύ πιο καλά μελετημένα και ήσυχα. Και αν τα χρειάζεσαι για δουλειά γραφείου, δεν θα πάθουν και τίποτε και θα βγάλουν και 10ετία.
Άβαταρ μέλους
By Ove20
#725741 Το τροφοδοτικό είναι πολύ ήσυχο από τα reviews. Το κουτί από τα πιο 'δροσερά' και άνετα. Συμφωνώ σε αυτό που λες αλλά δεν πάει η καρδιά μου να πάρω κάτι που ναι μεν είναι μελετημένο αλλά είναι από το κάτω ράφι τα υλικά. Οσο για τη μητρική δεν βρίσκω κάτι σε αυτά τα λεφτά που να είναι socket 1200, να έχει 4 dimms και να είναι Asus ή Gigabyte αυστηρά. Παίζει πολύ socket AM4 (amd). Δεν ξέρω....Εκείνο το Dell με έβαλε σε πειρασμό.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#725744
Anonymous Founder έγραψε:E, εγώ προτιμώ τα έτοιμα, γιατί είναι συνήθως πολύ πιο καλά μελετημένα και ήσυχα.


Εγώ πάντως έχω δει τώρα τελευταία κάτι reviews από έτοιμα μεγάλων κατασκευαστών με γελοία λάθη που δεν έκανα ούτε στο πρώτο μου build.

Μιλάω βέβαια για gaming PCs. Σε γραφείου θέλει πολύ κόπο να κάνεις κάτι στραβά αλλά και πάλι συνήθως με τα ίδια λεφτά θα πάρεις κάτι καλύτερο και με περισσότερη εγγύηση.