Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By Orestis.D
#52024 Ξερετε που μπορω να βρω aftermarket ηχειακι για αισθητηρες παρκαρισματος για να αντικαταστησω το υπαρχον aftermarket που χει βαλει η αντιπροσωπεια?
Μου εχουν πει σε μαγαζι με ηλεκτρονικα, αναθεμα τι θα πει αυτο.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Orestis.D έγραψε:Ξερετε που μπορω να βρω aftermarket ηχειακι για αισθητηρες παρκαρισματος για να αντικαταστησω το υπαρχον aftermarket που χει βαλει η αντιπροσωπεια?
Μου εχουν πει σε μαγαζι με ηλεκτρονικα, αναθεμα τι θα πει αυτο.

Έχουν σε τέτοια μαγαζιά, στυλ Κατουμάς :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#52077 Για να βάλω aftermarket radio MP3 Player στο Golf v τί χρειάζομαι για να το συνδέσω; Χειριστήρια στο τιμόνι δεν έχει. Ρώτησα στην αντιπροσωπία κ μου είπαν πως ίσως χρειαστεί μια φύσσα , quadlock Adapter μου το είπαν. Αλλά θα το δουν όταν το ανοίξουν... Can bus Adapter δε θέλει, σωστά;

Sent from space >
Άβαταρ μέλους
By thednick
#53472 Από όσο γνωρίζω χρειάζεται αντάπτορας-καλώδιο, όπως επίσης λογικά και κάποια πρόσοψη. Επίσης, αν δεν κάνω λάθος το (εργοστασιακό) ραδιόφωνο παίρνει σήμα ACC ON (ότι έχεις γυρίσει το κλειδί) μέσω canbus. Αν δεν βάλεις κάποιο can interface, θα πρέπει να πάρεις το σήμα acc on από κάποιο άλλο σημείο του αυτοκινήτου.
Άβαταρ μέλους
By xeno
PeterPan έγραψε:Για να βάλω aftermarket radio MP3 Player στο Golf v τί χρειάζομαι για να το συνδέσω; Χειριστήρια στο τιμόνι δεν έχει. Ρώτησα στην αντιπροσωπία κ μου είπαν πως ίσως χρειαστεί μια φύσσα , quadlock Adapter μου το είπαν. Αλλά θα το δουν όταν το ανοίξουν... Can bus Adapter δε θέλει, σωστά;

Sent from space >

Στο δικό μου audio20 της ΜΒ w211 που δεν διαβάζει MP3, στο συνεργείο μου συνδέσανε ένα καλωδιάκι με κατάληξη αρσενικό jack 3,5 και πλέον μπορώ να συνδέω το mp3 player ή το τηλέφωνο (στην ρύθμιση CD του audio200) και να παίζει από εκεί τη μουσική που θέλω. Έτσι κρατώντας την εργοστασιακή συσκευή και με ελάχιστο κόστος έχω πολύ καλή ποιότητα ήχου.
Άβαταρ μέλους
By otso
#72403 σε παλιο αυτοκινητο πισω απο τα οργανα στο ταμπλο , υπαρχει μια ευκαμπτη πλακετα , τα λεω σωστα; αυτη ειναι στραπατσαρισμενη και σε καποια σημεια κομμενη . με τι πατεντα θα γινοταν να κολληθουν τα σημεια του χαλκου που εχουν κοπει η αν λειπει κομματι ολοκληρο να συμπληρωθει και να γεφυρωσει τα δυο σημεια . καμμια ιδεα;
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#72436 Μπορείς να ξύσεις προσεκτικά με ένα λεπίδι τις άκρες για να φύγει το πλαστικό και να βγεί ο χαλκός στην επιφάνεια. Μετά με κασιτεροκόλληση ενώνεις τα δύο άκρα με ένα κομάτι καλώδιο.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
fubar.gr έγραψε:Μπορείς να ξύσεις προσεκτικά με ένα λεπίδι τις άκρες για να φύγει το πλαστικό και να βγεί ο χαλκός στην επιφάνεια. Μετά με κασιτεροκόλληση ενώνεις τα δύο άκρα με ένα κομάτι καλώδιο.

Έτσι γίνεται, αλλά ακόμα και αν έχεις εμπειρία, αυτό πρέπει να γίνει ΠΟΛΥ προσεκτικά και οι κολλήσεις να γίνουν ΠΟΛΥ μικρές για να μην γεφυρώσουν διπλανές γραμμές. Κοινώς καλύτερα θα ήταν να το κάνει κάποιος ηλεκτρονικός με αρκετή εμπειρία σε κυκλώματα/καλωδιοταινίες και κολλήματα σε δαύτα....
Άβαταρ μέλους
By fiat127
#72504 Αν δεν μπορεις να τα καταφερεις οπως ειπαν οι απο πανω,τραβηξε καλωδιο κατευθειαν απο τη φισα επανω στο οργανο η στο λαμπακι που θελεις να δουλεψει.Τσαπατσουλια,το ξερω :( ομως ειναι κατι που μπορεις να το κανεις ευκολα μονος σου,και χωρις να προκαλεσεις περεταιρω ζημια.Οποτε ετσι εχεις τη δυνατοτητα,οταν βρεις το σωστο ανθρωπο με εμπειρια,να το φτιαξει σωστα..

Fiat ειναι το αυτοκινητο;συνηθως αυτα ειχαν τετοια ευκαμπτη πλακετα στο ταμπλω..
Μπορει να εχω υποψη μου καποιο παρατημενο... :ninja:
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
The Ace έγραψε:
fubar.gr έγραψε:Μπορείς να ξύσεις προσεκτικά με ένα λεπίδι τις άκρες για να φύγει το πλαστικό και να βγεί ο χαλκός στην επιφάνεια. Μετά με κασιτεροκόλληση ενώνεις τα δύο άκρα με ένα κομάτι καλώδιο.

Έτσι γίνεται, αλλά ακόμα και αν έχεις εμπειρία, αυτό πρέπει να γίνει ΠΟΛΥ προσεκτικά και οι κολλήσεις να γίνουν ΠΟΛΥ μικρές για να μην γεφυρώσουν διπλανές γραμμές. Κοινώς καλύτερα θα ήταν να το κάνει κάποιος ηλεκτρονικός με αρκετή εμπειρία σε κυκλώματα/καλωδιοταινίες και κολλήματα σε δαύτα....

Εφόσον μιλάμε για παλιό αυτοκίνητο η καλωδιοταινία θα είναι αρκετά μεγάλη με φαρδιές τροχιές χαλκού, κάτι σαν αυτό:
Image

Ακόμα και κάποιος εντελώς αρχάριος θα καταφέρει να κάνει καλές κολλήσεις σε αυτό
Άβαταρ μέλους
By otso
fiat127 έγραψε:Αν δεν μπορεις να τα καταφερεις οπως ειπαν οι απο πανω,τραβηξε καλωδιο κατευθειαν απο τη φισα επανω στο οργανο η στο λαμπακι που θελεις να δουλεψει.Τσαπατσουλια,το ξερω :( ομως ειναι κατι που μπορεις να το κανεις ευκολα μονος σου,και χωρις να προκαλεσεις περεταιρω ζημια.Οποτε ετσι εχεις τη δυνατοτητα,οταν βρεις το σωστο ανθρωπο με εμπειρια,να το φτιαξει σωστα..

Fiat ειναι το αυτοκινητο;συνηθως αυτα ειχαν τετοια ευκαμπτη πλακετα στο ταμπλω..
Μπορει να εχω υποψη μου καποιο παρατημενο... :ninja:

τοχουμε κανει κι αυτο αλλα καποια ξεκολησαν και ειπα να την συμαζεψω .ειναι ford fiesta mk1 to πρωτο μου αυτοκινητο
το εχω χωρις πινακιδες και το κυκλοφορω λιγο εδω στους χωματοδρομους , ειναι χωριο εδω οποτε δεν τρεχει τιποτα.
το τζαμι του πρτ μπαγκαζ που θα βρω που το εσπασα ο βλακας
Άβαταρ μέλους
By otso
fubar.gr έγραψε:
The Ace έγραψε:

Εφόσον μιλάμε για παλιό αυτοκίνητο η καλωδιοταινία θα είναι αρκετά μεγάλη με φαρδιές τροχιές χαλκού, κάτι σαν αυτό:
Image

Ακόμα και κάποιος εντελώς αρχάριος θα καταφέρει να κάνει καλές κολλήσεις σε αυτό

ναι κατι τετοιο ειναι
Άβαταρ μέλους
By The Ace
fubar.gr έγραψε:
The Ace έγραψε:

Image

Ακόμα και έτσι, θέλει μύτη 0,5χλστ και κάτω, ή κολλητήρι με σετάκι μυτών, χώρια που δεν πρέπει να κάψει την πλακέτα/ταινία. Κάποιος που έχει ξαναπιάσει κολλητήρι στα χέρια του ίσως να τα καταφέρει, απλώς δεν ξέρω ποιο θα είναι το πιθανό κόστος αποτυχίας (π.χ. υπάρχει εναλλακτική λύση/ταινία ?).