Forum για τη Formula 1

Ποιος θα είναι ο νικητής;

2
22%
1
11%
0
N/A
0
N/A
2
22%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
1
11%
0
N/A
3
33%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
Άβαταρ μέλους
By g8777
#725187 Τα είπες όλα. Απλά καί όμορφα για όποιον έχει κάτσει έστω καί μια φορά σε τσιμεντένια εξέδρα. :s_howdy
Το μόνο που άλλαξε σήμερα είναι η τραγική απόδοση του Λούη. :s_whiteflag
Λες να το πήρε απόφαση και να κοιτάει το πρόγραμμα προετοιμασίας του Γενάρη; :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By ripper
George_Prix έγραψε:Να φανταστω οτι και του Αλονσο του τα ραβουν οπως και του Μαξ και για αυτο δειχνει ηρωας σε σχεση με τους ομοσταβλους.
Δηλαδη δεν ειναι μονο ο Νιουι ο καλος ο ραφτης. Ειναι και ποσοι νοματαιοι σχεδιασαν μονοθεσια για το Ναντο. Μονο ο φουκαρας ο Λουης δεν καταφερε τοσα χρονια να του ραψουν ενα μονοθεσιο στα μετρα του και τους κερδιζει ολους τσιμα τσιμα :s_sad

Το πιο ωραίο σε όλα αυτά είναι που ο Λούης κερδίζει τσίμα τσίμα τον Bottas :yahoo:

Στο sprint, δύσκολα τα προσπεράσματα στην Monza οπότε δεν ενδείκνυται για το συγκεκριμένο format θα έλεγα.
2-3 ξεκινάμε αλλά δεν έχουμε ρυθμό :(
Geo ας σταυρωσουμε μαζί τα χέρια να φάμε τον Ολλανδό στην εκκίνηση :s_drinks
Άβαταρ μέλους
By g8777
#725193 Τσαμπα ελπίζεις.
Ούτε που θα δουν διάχυτη από το Εντερπραιζ του Νιουη μετά την πρώτη στροφή. :s_coffee
Εγώ τα έγραψα από μέσα Ιουνίου, κάποια ζώα δεν με πίστευανε. Το άσχημο είναι ότι συνεχίζουν να μην με πιστεύουνε. :vava:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
ripper έγραψε:Προφανώς και ακούνε τους οδηγούς πολύ περισσότερο από ότι περιγράφεις @GeorgePrix.
Στο παράδειγμα με την αεροτομή, αν αυτή δίνει 1 δέκατο στα νούμερα άλλα ο οδηγός γυρνάει μισό δέκατο αργότερα επειδή δεν τον βολεύει δεν θα την βάλουν.
Να στο κάνω και πιο ταληράκια; Αν ο Max γυρνάει μισό δέκατο κάτω και ο Perez 1 πάνω (από το αντίστοιχο δικό τους) δεν θα την βάλουν (και καλά θα κάνουν, ο Max πάει για πρωτάθλημα). Για αυτό δοκιμάζουν τόσα parts τις Παρασκευές. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που ο ένας οδηγός προτίμησε να τρέξει με το παλιό specification και ο άλλος με το καινούργιο (δεν μιλάω για έλλειψη parts όπου εκεί ο Λούης/Max φυσικά παίρνει ότι θέλει).

Όσον αφορά το στήσιμο, εκεί και αν ακούνε τους οδηγούς. Αν καμία σπάνια φορά δεν τους ακούσουν (ακολουθεί τυχαίο παράδειγμα) τότε ο Lewis σέρνεται στο Μονακό, ο Τοτός ζητάει συγγνώμη, ο Geo λέει τον Hamilton μίρλα και ο Γιώργος συμπεραίνει ότι ο Max είναι καλύτερος από τον Λούη.

Όχι πάντα, είναι θέμα ομάδας. Δεν θυμάμαι ποιος το είπε, αλλά στο εξαιρετικό podcast "Beyond the Grid" του formula1.com είχε πει ένας καλεσμένος (νομίζω πρώην τεχνικός διευθυντής) ότι υπάρχουν ομάδες που απλά κοιτάνε τα δεδομένα και σου λένε ότι αυτό είναι το καλύτερο set-up και άμα σου αρέσει και άλλες που προσαρμόζονται στα θέλω του οδηγού. Εκεί προφανώς παίζει ρόλο το πόση βαρύτητα έχει ο συγκεκριμένος οδηγός. Και κάτι άλλο που είπε ο ημίτρελος Eddie Jordan, αλλά έχει ενδιαφέρον. Είχε πει κάποτε σε έναν οδηγό του ότι έκαναν δήθεν μια αλλαγή (ενώ δεν είχαν κάνει απολύτως τίποτα) και ο οδηγός πήγε πιο γρήγορα και μάλιστα είπε ότι ένιωσε την διαφορά στο μονοθέσιο. :lol:

ΥΓ: Το σαΐνι που σκέφτηκε το sprint quali πρέπει να το βάλουν να δει τραινάκια στο Μονακό για 2 μέρες συνεχόμενα, σε τέτοιο στυλ:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
ripper έγραψε:Το πιο ωραίο σε όλα αυτά είναι που ο Λούης κερδίζει τσίμα τσίμα τον Bottas :yahoo:

Με τσακωσες. Αυτο που ειπα πραγματι ειχε πλακα, γιατι καμποσες φορες δεν τον κερδιζει καν το Μποττας :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#725231 Νομίζω το έχω ξαναβάλει παλιότερα
https://www.goodreads.com/book/show/356 ... uild-a-car

Φοβάμαι αλλά ταυτόχρονα έχω και μια απορία τι θα καταλάβαινε περί technical ο George Prix αν το διάβαζε. :lol:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
JasonLouk έγραψε:Νομίζω το έχω ξαναβάλει παλιότερα
https://www.goodreads.com/book/show/356 ... uild-a-car

Φοβάμαι αλλά ταυτόχρονα έχω και μια απορία τι θα καταλάβαινε περί technical ο George Prix αν το διάβαζε. :lol:

Ακου να σου πω Τζεισον γιατι εχεις αρχισει και κουραζεις με την "τεχνολογικη μου ανεπαρκεια".

Εχω φαει μεγαλο μερος της ζωης μου μεσα στις πιστες. Σαν οδηγος, σα μηχανικος και σα θεατης. Επισης εχω ασχοληθει με εξομοιωτες αυτοκινητου (οτι πλειστεισο που τρεχει ανεπιτυχως ο Λουης με τα γυναικοπαιδα) και ξερω πολυ πανω απο τα βασικα οσον αφορα το στησιμο ενος αυτοκινητου. Τελος παρακολουθω Φ1 εδω και 40 χρονια. Κι οταν λεμε παρακολουθω, δεν εννοω τους αγωνες. Εννοω ατελειωτο διαβασμα σε οτι εχω βρει μπροστα μου.

Παρα την προσπαθεια ομως, ποτε δεν καταφερα να φτασω το επιπεδο σου. Ουτε σαν οδηγος μπορω να σε πιασω, ουτε να κατανοησω το μηχανολογικο σκελος των αγωνων οσο εσυ. Τωρα που παραδεχτηκα την ανωτεροτητα σου, αντι να μας ζαλιζεις τα @@ με το ποσο ασχετος ειμαι, ξεδιπλωσε τις γνωσεις σου και μιλα για Φ1 εδω μεσα. Να μαθω μπαλιτσα κι εγω κι οι υπολοιποι ασχετοι σαν εμενα, απο τον αρχοντα το Τζεισον. Ολο κοκοκο εισαι (λινκς και προσωπικες επιθεσεις) κι απο αυγο (αναλυση των οσων βλεπουμε) τιποτα. Μας λες συνεχεια τι χοντρομαλακιες λεω και δε μας εχεις πει ποτε τη βαρυνουσα αποψη σου. Τζαμπα μαγκας που λεμε στο χωριο μου :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#725257 Και μεσα στις κοκορομαχιες ξεχασα να πω ποσο χαρηκα για την "επιστροφη" του Ρικ :yahoo:

Πιανοτανε η καρδια μου τοσο καιρο με τις εμφανισεις του και σκεπτομενος την ψυχολογια του...
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
g8777 έγραψε:Αμ γι ' αυτο σε παρακολουθει με τοση προσηλωση ο Γκεακος;

Εμ πες ετσι ντε. :s_dunno

Θα μπορουσα επισης να πω οτι σε αυτα που ανεφερα μαμησα κι εδειρα, που αληθευει Τζι μου :twisted:

Αλλα το ζητουμενο δεν ηταν να πω ποσο γαματος ειμαι. Το ζητουμενο ηταν να κοψει ο Τζεισον το "ποσο ασχετος ειμαι" και να ανταλλαξει αποψεις πανω στο αγαπημενο μας σπορ. Συμφωνησουμε ή διαφωνησουμε δεν εχει σημασια...

Το ιδιο ηλπιζα να κανεις κι εσυ σε καποια φαση, αλλα εδω και καιρο παρατησα την προσπαθεια. Ειναι πασιφανες ποιο παιχνιδακι σε "ανεβαζει" εσενα, οποτε παω με τα νερα σου και προσπαθω να φανω ανταξιος σου στο τρολλαρισμα :s_yes
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#725263 Δεν νομίζω να το σχολίασε κανείς, τι καραγκιοζιλίκι ήταν αυτό με τον ολυμπιονίκη των 100μ πριν το formation lap? Ποιος μλκς τα σκέφτεται αυτά?
Άβαταρ μέλους
By sparticle
#725268 Λιγο απογοητευτικος ο ρυθμος των McLaren, ισως να φταιγανε τα ελαστικα, αλλα ηλπιζα να μπουν κι αυτες στο παιχνιδι αυριο. Μαλλον παει για περιπατο ο Μαξ σε πιστα που δεν τον ευνοουσε. Ο Hamilton την πατησε πολυ ασχημα, δεν θα εχει σε πολλες πιστες ακομα πλεονεκτημα με αυτη την Red Bull.
Άβαταρ μέλους
By Same_old_story
George_Prix έγραψε:
g8777 έγραψε:Αμ γι ' αυτο σε παρακολουθει με τοση προσηλωση ο Γκεακος;

Εμ πες ετσι ντε. :s_dunno

Θα μπορουσα επισης να πω οτι σε αυτα που ανεφερα μαμησα κι εδειρα, που αληθευει Τζι μου :twisted:

Αλλα το ζητουμενο δεν ηταν να πω ποσο γαματος ειμαι. Το ζητουμενο ηταν να κοψει ο Τζεισον το "ποσο ασχετος ειμαι" και να ανταλλαξει αποψεις πανω στο αγαπημενο μας σπορ. Συμφωνησουμε ή διαφωνησουμε δεν εχει σημασια...

Το ιδιο ηλπιζα να κανεις κι εσυ σε καποια φαση, αλλα εδω και καιρο παρατησα την προσπαθεια. Ειναι πασιφανες ποιο παιχνιδακι σε "ανεβαζει" εσενα, οποτε παω με τα νερα σου και προσπαθω να φανω ανταξιος σου στο τρολλαρισμα :s_yes

Δεν είναι υποχρεωμένος να μοιραστεί τις γνώσεις του μαζί σου. Μπορείς όμως πάντα να εμπλουτίσεις τις δικές σου :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
BARHonda έγραψε:Δεν νομίζω να το σχολίασε κανείς, τι καραγκιοζιλίκι ήταν αυτό με τον ολυμπιονίκη των 100μ πριν το formation lap? Ποιος μλκς τα σκέφτεται αυτά?

Περνουσε η ωρα κι ελεγα "τωρα θα φυγει"... και λιγο ακομα και λιγο ακομα, στο τελος ψαρωσα κι εγω ο χαζος. Νομιζα οτι εχουν κανονισει καμια μπουρδα να στεκεται εκει και να περνανε δεξια-αριστερα τα μονοθεσια καπως προσεκτικα αλλα και παλι με αγχωνε το σκηνικο :lipsealed:

Οταν ξεκουμπιστηκε ηρεμησε η ψυχουλα μου :lol: