Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By kacey
Dimitris_P έγραψε:Πόσο μπορεί να κοστίσει μια ολική ανακαίνιση σ'ένα παλιό σπίτι; Αλλαγή μωσαικών με πλακάκι, αλλαγή πλακάκια μπάνιο/κουζίνα, ξήλωμα κουζίνας, υδραυλικά, ηλεκτρολογικά, πέρασμα για ΦΑ, αλουμίνια και ό,τι άλλο που δε μου έρχεται;

Ειναι σαν να ρωτας "ποσο μπορει να κανει να σουλουπωσω ενα παλιο αμαξι".
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#71934 Για διαμέρισμα, στα 350€/τμ. Αναλόγως πολυτέλειας υλικών, όσο θές ανεβαίνεις.
Με 200€/τμ, με το ζόρι ξηλώνεις 1 μπάνιο, την κουζίνα, στρώνεις πλακάκι του Praktiker και το βάφεις.
Για "σύγχρονα" ηλεκτρολογικά, υδραυλικά (δεν είναι μόνο το μπάνιο-κουζίνα : καλωδίωση καινούρια ή θα πέφτουν οι ασφάλειες?, μπριζοδιακόπτες και σε νέες θέσεις ?, ηλιακός θα κατέβει-αλλάξει? , σωλήνες καλοριφέρ υπάρχουν?, θα μείνουν αυτές που ήταν πρίν και το 1970 ? κλπ, κλπ ), και πορτοπαράθυρα που ζήτησε, με κάτω απο 300€/τμ... next time. :lol:
Αν θέλει δε να γκρεμίσει/χτίσει και 2-3 τοίχους για να αλλάξει διαρρύθμιση, .... :s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#71946 Σωστά. :)
Αλλά σημαίνει : Θέλω πλέον σίγουρα και κάδο, θέλω κι άλλα καλώδια, βάλε σωλήνες, πάει το γύψινο-βάλε άλλο, βάψε τώρα και αυτό εξ΄αρχής με όλες τις προεργασίες, και πάρε-δώσε, φύγε εσύ-έλα εσύ ... κλπ, κλπ.
Πασαλείματα έχει και τσάμπα, δουλειά κάπως καλή (γιατί πολύ καλή ούτε μπορείί, ουτε γουστάρει να σου κάνει πλέον κανένας), ... στοιχίζει λιγουλάαααακι παραπάνω! :oops:
Αν ξεκινήσεις ΟΛΙΚΗ ανακαίνιση με τη νοοτροπία : "παράγκα είχα, καλό και το μπο@ρδ@λο", τότε γίνεται και με 250€/τμ.
Άβαταρ μέλους
By pro
#72005 Σε σπιτι 100τμ, δινοντας 20.000 μπορεις μονο να ξηλώσεις 1 μπάνιο, την κουζίνα, να στρώσεις πλακάκι του Praktiker και να το βάψεις;

Κατι δεν κανεις καλα.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
pro έγραψε:Σε σπιτι 100τμ, δινοντας 20.000 μπορεις μονο να ξηλώσεις 1 μπάνιο, την κουζίνα, να στρώσεις πλακάκι του Praktiker και να το βάψεις;

Κατι δεν κανεις καλα.

Αμα βαλεις καλο πραγμα, εκτοξευεται.
Κουζινα ειναι και του ΙΚΕΑ με τα 300€ που βαζεις σε ενα εξοχικακι και εισαι αρχοντας, κουζινα και ο παγκος corian που κανει μπολικα λεφτακια.
Άβαταρ μέλους
By pro
#72018 Μπορεις να βαλεις και απο ελεφαντοδοντο. Το ερωτημα ειναι αν με 20.000 μπορεις να κανεις ΜΟΝΟ αυτα, βαζοντας χάλια ποιοτητα. Αν η απαντηση ειναι ναι, κατι δεν κανεις καλα κατα τη γνωμη μου.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#72039 Αν δεν αλλάξεις σώματα καλοριφέρ και σωληνώσεις θέρμανσης, κατεβάσεις μόνο 2-3 πρίζες και διακόπτες επιπλέον σε κάθε δωμάτιο, αλλάξεις πίνακα αλλά όχι όλη την καλωδίωση, τα γύψινα όπου χρειαστούν είναι απο φελιζόλ, το βάψιμο όχι σπατουλαριστό και όλα τα πάρεις κατηγορίας Praktiker (πλακάκια, πόρτες, παράθυρα, μπάνια/έπιπλα/λεκάνες/μπανιέρες/νιπτήρες, κουζίνα κλπ, κλπ),... ΝΑΙ, ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ, θα φτάσουν τα 20.000€.
Για να τα αλλάξεις όλα ριζικά και να ανεβεις ελάχιστα ποιότητα (πχ το καλό πλακάκι έχει 20€/τμ, το χειρότερο "πολυτελείας" 40€+ , για ποιό "ελεφαντόδοντο" μιλάμε???)....... θές για τα 100τμ ==> 30.000 € :)
Τέσπα, "άβυσσος" τα "θέλω" και οι απαιτήσεις του καθενός, οπότε .... :oops:
Άβαταρ μέλους
By pro
#72111 Ρε φιλε, χαλαρωσε, κανεις σαν να εχεις δει το σπιτι για το οποιο ρωτησε το παλικαρι. Ειπα, απο 200 εως 400 ευρω, παντα για μεσες καταστασεις ποιοτητας, αναλογως την κατασταση του σπιτιου. Εσυ ξερεις αν το σπιτι ειναι ηδη σπατουλαριστο ή αν θελει στο φιναλε ο φιλος σπατουλαριστο; Ξερεις σε τι κατασταση ειναι τα ηλεκτρικα, ποσες πριζες εχει καθε δωματιο και ποσες χρειαζονται; Ξερεις αν εχει γινει καποια ψιλοσυντηρηση και αντικατασταση υλικων ή αν είναι ερειπιο; Γιατι εγω προσωπικα δεν εχω ιδεα.

Επισης, αν καλο πλακακι βρισκεις απο 20ευρω και πανω, παλι κανεις κατι λαθος.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#72140 Αν και σπάνια επανέρχομαι με 3ο ποστ στον ιδιο συνομιλητή και θέμα, αν και παραδέχτηκα πως "χοντρικά" έχεις δίκιο για το 20χίλιαρο, το κλείνω εδώ με τις παρακάτω παρατηρήσεις και δεν θα επανέλθω :
Dimitris_P έγραψε:Πόσο μπορεί να κοστίσει μια ολική ανακαίνιση σ'ένα παλιό σπίτι; Αλλαγή μωσαικών με πλακάκι, αλλαγή πλακάκια μπάνιο/κουζίνα, ξήλωμα κουζίνας, υδραυλικά, ηλεκτρολογικά, πέρασμα για ΦΑ, αλουμίνια και ό,τι άλλο που δε μου έρχεται;

Αν δεν διάβασες προσεκτικά, πως θέλει να "τρέξει" εκ του μηδενός μέχρι και ΦΑ και κυρίως όσα κρύβονται "πίσω απο τις λέξεις" =έχει μωσαικά, άρα είναι κατασκευή πρίν το 1970 με όσα "αμαρτωλά" θα έχει και θα βρεί κάποιος καθ΄οδόν λόγω παλαιότητας για μιά ΟΛΙΚΗ ανακαίνιση, δεν μπορώ να σε πείσω.
Δεν χρειάζεται άλλωστε, μόνο απόψεις με βάση τις εμπειρίες μου εκφράζω, δεν ειμαι επαγγελματίας.
Εκτός αν είσαι εσύ και ... θέλεις τη δουλειά όσο-όσο!!! :lol:
Sorry βέβαια, προφανώς αστειεύομαι... :innocent: + :)
Άβαταρ μέλους
By pro
#72161 Ουτε εγω ειμαι επαγγελματιας, αλλα αν ημουν θα εβλεπα πρωτα το σπιτι και θα ρωτουσα τις απαιτησεις του ενδιαφερομενου πριν δωσω τιμη. Εσυ μαλλον θα επαιζες με φιξ τιμες απο το τηλεφωνο.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#72216 Κάποιοι νομίζουν πως πχ ανακαίνιση κουζίνας, είναι μόνον τα έπιπλα. Που ακόμη και αυτά έχουν τεράστιες αυξομειώσεις τιμών.
Ο δικός μου μπούσουλας σε κάποιον ενδιαφερόμενο:
1. Βρες έμπειρους τεχνίτες για υδραυλικά, ηλεκτρικά, ΦΑ (αν γίνει), πλακάκια.
2. Υπολόγισε τουλάχιστον 2000€ για υδραυλικό αν μιλάμε μόνον για νερό, βάλε άλλα τόσα αν κάνεις και στο καλοριφέρ αλλαγές. Εννοείται, αλλάζεις ΟΛΕΣ τις σωλήνες ύδρευσης.
3. Το πλακάκι ας είναι και φτηνό, αρκεί να είναι σωστός ο μάστορας. Μπορείς να βρεις όμορφα πλακάκια και με 10€ το μέτρο.
4. Και με φτηνά πλακάκια, είδη υγιεινής, δεν θα πέσεις κάτω από 3000€ για το μπάνιο.
5. Για την κουζίνα, δοκίμασε ξανά και ξανά στο ΙΚΕΑ, όταν εκποιεί τα εκθεσιακά. Είναι φοβερές ευκαιρίες. Αν δεν μπορείς, βρες μάστορα που κάνει αυτή την δουλειά. Θα σου κοστίσει αρκετά φθηνότερα. Αν είναι από ΙΚΕΑ και είσαι τυχερός, θα βρεις κάτι πολύ καλό με 2000€ και καλούς μηχανισμούς.
6. Θα χρειαστείς και εσωτερικά κουφώματα. Αν είναι παλιό το σπίτι δεν θα σου κάνουν τα εντελώς έτοιμα. Αν έχεις έμπειρο ξυλουργό, μπορεί να σου προσαρμόσει τα έτοιμα από Praktiker , Leroy.
7. Πολύ προσοχή στον ηλεκτρολόγο. Αν ανακαινιστεί πλήρως (και ΠΡΕΠΕΙ) η εγκατάσταση, να τσεκάρεις τα καλώδια. Προσοχή και στο καλώδιο που έρχεται από το ρολόι στον πίνακα, αλλά και στο ίδιο το ρολόι. Αν είναι παλιό και είναι λίγα Amperes, να ζητήσεις από την ΔΕΗ αύξηση (και αν γίνεται και τριφασικό). Κι αυτό έχει κόστος. μπορεί 1000€, μπορεί παραπάνω.
8. Μην δίνεις πολλά λεφτά σε ακριβές πρίζες. Ανεβάζουν το κόστος και η διαφορά που κάνουν δεν αξίζει. Το ίδιο και για φωτιστικά. Υπάρχουν προσφορές.
9. Να βάλεις αναμονές για κλιματιστικά σε ΟΛΑ τα δωμάτια.
10. Αν γίνεται, βάλε μόνωση και καινούρια κουφώματα κι αν μπορείς, δες και για επιδότηση.

Το κόστος για ένα σπίτι 70-100 τμ, δεν θα πέσει σε καμία περίπτωση κάτω από 15.000€, ακόμη και οικονομικά να πας. Υπολογίζεις από 15 έως 30.000€ για να είσαι μέσα. Αν πάρεις επιδότηση, θα γλιτώσεις κάμποσα.
Εμείς κάναμε ολική ανακαίνιση στο διαμέρισμα των γονιών μου:
Κουζίνα, μπάνιο, υδραυλικά, μπόιλερ, κουφώματα μέσα-έξω, πλακάκι παντού (ξηλώθηκαν τα ξύλινα πατώματα), γυψοσανίδες σε κάποια σημεία, μία καινούρια ντουλάπα, νέες ηλεκτρικές συσκευές στην κουζίνα (μάλλον ακριβές).
Η ανακαίνιση έγινε σε δύο δόσεις, το κόστος άγγιξε τα 30Κ.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#72264 Σας άναψα φωτιές :lol: :oops:

Η ερώτησή μου ήταν καθαρά πληροφοριακή, δεν χρήζει κάποιο διαμέρισμα ανακαίνισης. Σκέφτομαι αν πάω στη λύση παλιού διαμερίσματος πόσο θα μου στοίχιζε μια ολική, σαν αυτά που γράφει ο . παραπάνω. Φιλικό ζευγάρι ανακαίνισε 75ρι με ~20Κ
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Anonymous Founder έγραψε:Κάποιοι νομίζουν πως πχ ανακαίνιση κουζίνας, είναι μόνον τα έπιπλα. Που ακόμη και αυτά έχουν τεράστιες αυξομειώσεις τιμών.
Ο δικός μου μπούσουλας σε κάποιον ενδιαφερόμενο:
1. Βρες έμπειρους τεχνίτες για υδραυλικά, ηλεκτρικά, ΦΑ (αν γίνει), πλακάκια.
2. Υπολόγισε τουλάχιστον 2000€ για υδραυλικό αν μιλάμε μόνον για νερό, βάλε άλλα τόσα αν κάνεις και στο καλοριφέρ αλλαγές. Εννοείται, αλλάζεις ΟΛΕΣ τις σωλήνες ύδρευσης.
3. Το πλακάκι ας είναι και φτηνό, αρκεί να είναι σωστός ο μάστορας. Μπορείς να βρεις όμορφα πλακάκια και με 10€ το μέτρο.
4. Και με φτηνά πλακάκια, είδη υγιεινής, δεν θα πέσεις κάτω από 3000€ για το μπάνιο.
5. Για την κουζίνα, δοκίμασε ξανά και ξανά στο ΙΚΕΑ, όταν εκποιεί τα εκθεσιακά. Είναι φοβερές ευκαιρίες. Αν δεν μπορείς, βρες μάστορα που κάνει αυτή την δουλειά. Θα σου κοστίσει αρκετά φθηνότερα. Αν είναι από ΙΚΕΑ και είσαι τυχερός, θα βρεις κάτι πολύ καλό με 2000€ και καλούς μηχανισμούς.
6. Θα χρειαστείς και εσωτερικά κουφώματα. Αν είναι παλιό το σπίτι δεν θα σου κάνουν τα εντελώς έτοιμα. Αν έχεις έμπειρο ξυλουργό, μπορεί να σου προσαρμόσει τα έτοιμα από Praktiker , Leroy.
7. Πολύ προσοχή στον ηλεκτρολόγο. Αν ανακαινιστεί πλήρως (και ΠΡΕΠΕΙ) η εγκατάσταση, να τσεκάρεις τα καλώδια. Προσοχή και στο καλώδιο που έρχεται από το ρολόι στον πίνακα, αλλά και στο ίδιο το ρολόι. Αν είναι παλιό και είναι λίγα Amperes, να ζητήσεις από την ΔΕΗ αύξηση (και αν γίνεται και τριφασικό). Κι αυτό έχει κόστος. μπορεί 1000€, μπορεί παραπάνω.
8. Μην δίνεις πολλά λεφτά σε ακριβές πρίζες. Ανεβάζουν το κόστος και η διαφορά που κάνουν δεν αξίζει. Το ίδιο και για φωτιστικά. Υπάρχουν προσφορές.
9. Να βάλεις αναμονές για κλιματιστικά σε ΟΛΑ τα δωμάτια.
10. Αν γίνεται, βάλε μόνωση και καινούρια κουφώματα κι αν μπορείς, δες και για επιδότηση.

Το κόστος για ένα σπίτι 70-100 τμ, δεν θα πέσει σε καμία περίπτωση κάτω από 15.000€, ακόμη και οικονομικά να πας. Υπολογίζεις από 15 έως 30.000€ για να είσαι μέσα. Αν πάρεις επιδότηση, θα γλιτώσεις κάμποσα.
Εμείς κάναμε ολική ανακαίνιση στο διαμέρισμα των γονιών μου:
Κουζίνα, μπάνιο, υδραυλικά, μπόιλερ, κουφώματα μέσα-έξω, πλακάκι παντού (ξηλώθηκαν τα ξύλινα πατώματα), γυψοσανίδες σε κάποια σημεία, μία καινούρια ντουλάπα, νέες ηλεκτρικές συσκευές στην κουζίνα (μάλλον ακριβές).
Η ανακαίνιση έγινε σε δύο δόσεις, το κόστος άγγιξε τα 30Κ.

Πολυ καλη λιστα.
Δε θα μπορουσα να μη συμφωνησω και να επικροτησω, αλλα ΡΕ ΚΑΚΟΥΡΓΕ ξηλωσατε ξυλινο πατωμα και βαλατε πλακακι? Παιρνουν τριψιμο, γυαλισμα λουστραρισμα γινονται :inlove:
Εκτος αν πια ειχε ανατιναχτει