Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#721542 Αυτό με τα routines δεν το είχα σκεφτεί καθόλου! Πολύ καλό, ευχαριστώ!
Αν και δεν μου αρέσει ν'ακούω ράδιο στο σπίτι, θέλω να έχω την δυνατότητα για μια φορά στο τόσο.
Άβαταρ μέλους
By glf
#721552 Τα κάνω για πλάκα, ίσως για οικονομία σε δύο.. λέξεις.

Πχ η ... καλή ρουτίνα, λέω "Alexa, hot water" αντί του "What is the bathroom hot water temperature?"

Πάντως τώρα έβαλα Spotify πρώτη φορά και τώρα με βολεύει να ακούω podcasts γιατί μπορώ να κάνω παύση με το που σηκωθώ να φύγω πχ απο το δωμάτιο.
Άβαταρ μέλους
By glf
glf έγραψε:Είχα αλλάξει το default σε αγγλικό έδαφος. Μόλις τώρα το βρήκα. Πρέπει να κάνεις και sign out από το Alexa app στο κινητό !!!
Τώρα μόλις έκανα sign out και sign-in και τώρα επιτρέπει το spotify.

Από τότε που έβαλα Spotify (για να έχω εύκολα ελληνικά podcasts) έχω ... χάσει τα ελληνικά e-radio από το tunein.
Και τώρα μου ρθε. Προφανώς το TuneIn skill παίρνει την επιλογή τοποθεσίας που δήλωσα default για Αγγλία (για το Spotify).
Πριν που είχα Ελλάδα έπαιζαν όλα τα ελληνικά e-radio. Τώρα ενώ δέχεται την εντολή δεν παίζει καθόλου ήχο.

Fuckin cloud policies...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#721774 Καλησπέρα!

Έχω ένα παλιό PC: Intel Core 2 Duo E6600 στην μαμά συχνότητα 2.4 GHz, σε MB Asrock G41M-S3, 8 GB DDR3 RAM Dual Rank - 1 x Kingston 4GB & 1 x Crucial 4GBl) και έναν SSD WD Green και την μαμά κάρτα γραφικών της ΜΒ στα 1280χ1024 σε αναλογική έξοδο. Το μηχανάκι, αν και παμπάλαιο, δούλευε μια χαρά για καιρό (15-20 παράθυρα, browser, skype, viber κλπ) μετά που άλλαξα PSU (πριν την αλλαγή PSU είχε παρόμοιο πρόβλημα, αλλά θεωρούσα ότι απλά δεν έπαιρνε αρκετό ρεύμα). Εδώ και λίγο καιρό όμως έχει τρελαθεί. Κάνει reboot με το που ανοίγω Edge/Chrome (και στους δύο βέβαια με καμιά 15αριά παράθυρα ως αρχική σελίδα - μετά από λίγα δευτερόλεπτα, σαν να έχει πρόβλημα με την RAM) ή συνομιλία ήχου στο Viber. Πλέον μπορώ να δουλέψω μόνον με Firefox και Viber μόνον γραπτά. Το PC είναι κατακάθαρο μέσα από σκόνες (το φύσηξα πριν 1 βδομάδα με πιστόλι αεροσυμπιεστή) και η CPU είναι στους 35-40 Κελσίου σύμφωνα με το διαγνωστικό (η ΜΒ στους 35). Προφανώς δεν περιμένω διάγνωση από μακριά, απλά επειδή θα το πάω στον συμφορουμίτη jtblaster από βδομάδα, που είναι τεχνικός, να έχουμε καμία ιδέα ακόμα για να μην τον πρήξω εντελώς. Υπάρχει περίπτωση να τα έχει φτύσει η Μβ ή ένα DIMM της RAM? Οι επεξεργαστές χαλάνε με τέτοια συμπτώματα;

Ευχαριστώ!
Τελευταία επεξεργασία από REALZEUS και 22 Αύγ 2021, 22:22, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#721779 Δοκίμασα αυτό που λες Γιώργη μου και με το παλιό DIMM μου έκανε κόλπα. Οπότε μπορεί να είναι αυτό, και μακάρι να είναι κάτι τόσο απλό. Από την άλλη βέβαια θέλω να πιω μπυρίτσα με τον Μπλάστερ, αλλά και με σένα βέβαια, που έχουμε καιρό να τα πιούμε. (από σένα θέλω μελάνια). :s_drinks
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#722646 To Raspberry Pi 4 B όπως καταλαβαίνω είναι ένας μικρός υπολογιστής με λειτουργικό που βάζεις με SD κάρτα και υπάρχουν πολλά κιτ (με αισθητήρες και άλλα κόλπα για εφαρμογές κλπ). Η κόρη μου 10,5 ετών έδειξε κάποιο ενδιαφέρον για πειραματική χρήση με breadboard κλπ αλλά επειδή αν πάρουμε κάτι τέτοιο πολύ πιθανό μετά από λίγο καιρό να μην το παίζει τι μπορώ να το κάνω αν μου μείνει και κάθεται; Τι δυνατότητες έχει; Σε τι βαθμό μπορεί να αντικαταστήσει υπολογιστή, τι προγράμματα τρέχει κλπ. Τι ΔΕΝ μπορεί να κάνει;
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#722651 Είναι Linux κατά βάση όποτε τρέχει ότι υπάρχει σε αυτό το λειτουργικό
Ms office πχ όχι αλλά έχει το libreoffice που ανοίγει τα αρχεία και κανείς δουλειά
Εξεζητημένες εφαρμογές που μπορεί να θέλουν μόνο windows πχ δε θα παίζουν , κατά τα αλλά εγώ δεν έχω βρει κάτι που να μην μπορεί να το κάνει , βέβαια η δύναμη του είναι μικρή .
Αμα δεις Ίντερνετ έχει ατελείωτα projects που μπορείς να κανείς με αυτό , όρεξη να έχει η κόρη σου και δε θα το βαρεθεί

Αν πάρεις να είναι με 4 η 8 gab RAM
Έγω με overclocking είδα σημαντική διαφορά αλλά θες καλο cooling γιατί ζεσταίνεται εύκολα και κάνει throttling
Μπορείς μα το κανείς να bootarei από nvme ssd και γίνεται ακόμα πιο γρήγορο . Αν όχι κανόνισε να έχεις μια γρήγορη SD τουλάχιστον
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#722662 Δεν θυμάμαι που είχαμε μείνει με τα NAS …
Πριν κάνα τρίμηνο πήρα το τρίτο μοντέλο (τα προηγούμενα ήταν 420j και 220+ τα οποία επιστράφηκαν η πουλήθηκαν σχεδόν σαν καινούργια ) ένα 920+ το οποιο είναι και το τελικό
Του έβαλα προχθές Cache ssd (nvme ) και έχει μεγάλη διαφορά σε πρόσβαση σε πολλά και μικρά αρχεία (πχ το Photo Gallery ) . Προτείνεται σαν upgrade
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
REALZEUS έγραψε:Δοκίμασα αυτό που λες Γιώργη μου και με το παλιό DIMM μου έκανε κόλπα. Οπότε μπορεί να είναι αυτό, και μακάρι να είναι κάτι τόσο απλό. Από την άλλη βέβαια θέλω να πιω μπυρίτσα με τον Μπλάστερ, αλλά και με σένα βέβαια, που έχουμε καιρό να τα πιούμε. (από σένα θέλω μελάνια). :s_drinks

Ρε συ Αλέξανδρε πρέπει να έχω ακόμα parts από e6600 με όλα μαζί μητρική/ραμ/επεξεργαστή ψύκτρα τα οποία είχα απλά αποσύρει ήταν πλήρως λειτουργικά

Θες να σου τα στείλω; Αν και πραγματικά καλύτερα να τον άλλαζες μια και καλή

Εδώ πλέον και ο haswell που έχω είναι πιο αργός από το κινητό μου σε browsing...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#722773 ^^^ Γεια σου Γιώργο. Όλα καλά φίλε; Το πήγα στον jtblaster και είπε ότι είναι μητρική (πυκνωτές που άρχισαν να κλάνουν). Η πλάκα είναι από τότε που το πήγα και το είδε, το μπουρδελάκι δεν έκανε ούτε 1 φορά restart. :s_crazy Λες να είδε τον μάστορα και να φοβήθηκε; :lol: Για την δουλειά που το θέλω μια χαρά είναι πάντως. Βρήκα πάμφθηνη (€35) καινούρια μητρική οπότε θα το φτιάξω μωρέ και όσο πάει. Για το δικό σου ενδιαφέρομαι να στο αγοράσω όμως, για να το δώσω στον πατέρα μου να διαβάζει καμιά Ναυτεμπορική και να κάνει κανένα web banking, για όταν θα έχει το laptop του η μάνα μου. :svivhaha: Θα σου στείλω ΡΜ. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By glf
sknipper έγραψε:
glf έγραψε:Το κάνεις και βάση για Smart home με το HASS
Τι είναι το HASS;
Home Assistant ψάξε. Πλατφόρμα για έξυπνο σπίτι
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#722787 Αν είναι λίγοι οι πυκνωτές που έχουν αρχίσει να φουσκώνουν, ίσως συμφέρει να τους αντικαταστήσεις. Το κόστος τους είναι αστείο και η αντικατάσταση εύκολη.