Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By 224v
#721829 @theo13, respect για όλα όσα είπες και έκανες για αυτά τα γεγονότα. Και εγώ μίλησα για τα μέσα και την οργάνωση που δεν αφορά τους δασοπυροσβεστες και εθελοντές. Εύχομαι να μην ξαναπαρουσιαστει τέτοια συγκυρία με σκόρπιες μεγάλες πυρκαγιές. αν και μέσα μου πιστεύω ότι ήταν ένα οργανωμένο συμβάν. ας ψάξουν οι εισαγγελείς να το τεκμηριώσουν. Τρόποι επαγρύπνησης σίγουρα υπάρχουν αλλά πρέπει οι επικεφαλείς να τολμούν να προτείνουν λύσεις. όσο κόστος και αν έχουν η ζημιά που προκαλείται από επέκταση της φωτιάς είναι σίγουρα μεγαλύτερη.
Οι αρχηγοί πάντως πρέπει να φύγουν νύχτα, αν υπάρχουν ικανοί πίσω τους δεν το γνωρίζω, αλλά αυτοί δεν κάνουν όπως δεν έκαναν και για το Μάτι τότε.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By markvag
Corto Maltese έγραψε:Δε διάβασα κάτι για τους πυροσβέστες, μπορεί να διαβάζω τα λάθος site βέβαια. Για αυτούς που κρύβονται πίσω από τις πυροσβέστες, διάβασα αρκετά.

Επίσης για τους ξένους δε διάβασα κάτι σε προσωπικό επίπεδο που να μειώνει τους Έλληνες αλλά για το επίπεδο οργάνωσης που κα αυτό αφορά αυτούς που κρύβονται πίσω από τους πυροσβέστες.

Οπότε ας μην κάνουμε κι εδώ το ίδιο λάθος.

Ακριβώς. Πολύ μεγάλος σεβασμός από εμένα (και όλους φαντάζομαι) στους πυροσβέστες που χώνονται στη φωτιά, με τα απαράδεκτα μέσα που έχουν.

Και πολύ σκατό για όσους δεν φρόντισαν να γίνει αυτό (το να χωθούν οι πυροσβέστες στη φωτιά) με τη σωστή οργάνωση και τα σωστά μέσα, παρά το ότι αυτή είναι η δουλειά τους.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
Anonymous Founder έγραψε:Πολύ αντικειμενικό άρθρο. Έχει ξεκινήσει προληπτικά το ξέπλυμα, μην πάθουν ό,τι στο Μάτι. Κατά τ'άλλα το θέμα με τις πυρκαγιές πρέπει να φάει καθαρό από πολιτική...

Δεν είναι τυχαίο ότι έκανα quote μόνο το κομμάτι που αναφέρεται στο RescEU :lol:
Άβαταρ μέλους
By glf
#721839 Τι γίνεται ρε γμτ. Τώρα ανέβηκα σπίτι και βλέπω πάλι φωτιά στο ίδιο μέρος τη μέρα που είχαν πει για προειδοποίηση απο χθες;;;

Δλδ με τις δυνάμεις να είναι σε ανάπτυξη, με περιπολίες κτλ και πάλι έφυγε η φωτιά;
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#721846 Επέστρεφα από Πελοπόννησο και μόλις πέρασα τον Ισθμό φάνηκε ένα σύννεφο πανω απο το βουνό.
Απόρησα μήπως ήταν από την Ευβοία.
Αλλά όσο προχωρουσσ τόσο μεγάλωνε και πυκνωνε μέχρι που η μυρωδιά του καμμενου μπήκε στο αυτοκίνητο.
Απίστευτη θολουρα στην εθνική, και φυσικά ορατότητα μηδέν προς το βουνό.

theo13, είστε ήρωες που πολεματε σε τέτοιες συνθήκες και με τέτοια μέσα.

Redmi Note 8 Pro
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#721847 Κι εγώ που γύρισα λίγο νωρίτερα τα ίδια, ακόμη και με κλειστά παράθυρα και a/c μύριζε.

Στα δικά μας, δεν έχω εντοπίσει αξιόλογη μυρωδιά καμμένου μέχρι τώρα. Στην πρώτη βροχή περιμένω να μας περιποιηθεί πάντως.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#721851 Να γυρνάς σε ανακύκλωση για να μην μυρίζει απ'έξω.

Βόρεια Εύβοια προχθές μετά τη Στροφυλιά μύριζε πολύ έντονα οπότε έκλεισαν παράθυρα και ανέλαβε το a/c. Ταξιδέψαμε βράδυ και δεν είδαμε το εύρος της καταστροφής, ξεχώριζαν ωστόσο τα καμμένα δέντρα από τον δρόμο.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
Dimitris_P έγραψε:Να γυρνάς σε ανακύκλωση για να μην μυρίζει απ'έξω.

Στην ανακύκλωση το είχα.

Βλέπω πολλή κίνηση ρε γμτ (είμαι σχεδόν μεσοτοιχία με τατόι), όμως στο ίντερνετς δε βρήκα κάτι.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By drdino
#721999 Και τα τρακτέρ φαίνεται να επιχειρούν:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#722196 Να πω κι εγώ το μπράβο στον theo13 για την δουλειά του αλλά και που βρήκε το χρόνο να μας ενημερώσει, είναι σπάνιο να διαβάζουμε την γνώμη κάποιου που ζει τα γεγονότα από κοντά.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#722198 Μητσοτάκης για φωτιές: "Στη μία τραγωδία μετρούσαμε στρέμματα, στην άλλη φέρετρα"

Ακριβώς αυτό που λέγαμε..
Το μόνο που τους ένοιαζε αυτό ηταν, να συνεχίσουν να λένε για το Μάτι, γι' αυτό άφησαν όλη την Εύβοια να καεί.
ΝΔ_ξεφτιλες γμω το μητσοτακεικο....

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#722200 Διάβαζα κάποια αποσπάσματα από την ομιλία του. Αν είχαν αφήσει τον βασικό συγγραφέα τα γαλάζια ορκς, θα ήταν ένα κέντημα. Αλλά όχι, έπρεπε να απευθυνθούν και στους ούγκανους και στους ψηφοφόρους του Μπογδάνου και του Άδωνι. Εδώ ο τύπος έκανε αναφορά στο Σούνιο για να την πει στον Τσίπρα για το εξοχικό που νοικιάζει, τι λέμε τώρα; :lol: :yahoo:
Μητσοτάκης για φωτιές: "Πρωτοφανές φαινόμενο, θα δούμε τι πήγε λάθος"
https://www.news247.gr/politiki/mitsota ... 33407.html

«Είχαμε προνοήσει να καθαρίσουμε, να παρέμβουμε σε 21 επικίνδυνες περιοχές που προσομοίαζαν με την περίπτωση του Ματιού. Μάλιστα εγώ ο ίδιος συμμετείχα σε μία τηλεδιάσκεψη με 18 δημάρχους στις 24 Μαΐου 2021 όπου κατέστησα απολύτως σαφές ότι πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε για να εξασφαλίσουμε ότι με παρεμβάσεις θα μειώσουμε την ποσότητα καύσιμης ύλης αλλά και να έχουμε σχέδια διαφυγής για την περίπτωση εκκένωσης ενός οικισμού» ανέφερε στην συνέχεια της ομιλίας του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πράγματι, αυτές οι παρεμβάσεις έγιναν. Αναφέρω ενδεικτικά την Ιπποκράτειο Πολιτεία. Η φωτιά έπιασε αλλά δεν μπήκε στον οικισμό και για πρώτη φορά υπήρχε καινούρια οδός διαφυγής. Η δεύτερη περιοχή που και αυτή απειλήθηκε, σας είναι πολύ οικεία κ. Τσίπρα. Αναφέρομαι στο Σούνιο. Υπάρχουν δίοδοι διαφυγής που υποδεικνύουν πως οι πολίτες θα φτάσουν στη θάλασσα. Αυτά όλα έγιναν και είχαν το αποτέλεσμα να περιορίσουν σχετικά την καταστροφή της περιουσίας σε σπίτια τα οποία βρέθηκαν εντός του δάσους είτε πέριξ των οικισμών. Κανείς οικισμός δεν κάηκε ολοσχερώς. Πετύχαμε να προστατεύσουμε ανθρώπινη ζωή, τους οικισμούς, τις κρίσιμες υποδομές» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη Βουλή για τη διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν την χώρα μας και τα μέτρα αποκατάστασης.

Είμαι βέβαιος πως αυτό ήταν προσθήκη της τελευταίας στιγμής, γιατί δείχνει πανάσχετο στο κείμενο. Που αξίζει να το διαβάσετε όλο, μιλάμε του βγάζω το καπέλο αυτού που το έγραψε (προφανώς και δεν είναι ο Μητσοτάκης), είναι τέλειο και απευθύνεται στους ας πούμε ουδέτερους και αναποφάσιστους ουσιαστικά, γιατί γνωρίζει πως τα μπλε ορκ θα ψηφίσουν δαγκωτό όπως και να 'χει, προσπαθεί δηλαδή να μην χάσει όλους αυτούς που τους ψήφισαν για το Μάτι. Θεωρώ πως το καταφέρνει, παρόλες τις άσχετες κορώνες σαν το Σούνιο.

Το βασικό πρόβλημα είναι διπλό όμως: ο κορονοϊός και οι πλημμύρες (αν έρθουν, που με τέτοια φωτιά, δεν ξέρω αν είναι δυνατόν να μην έρθουν). Αν το Επιτελικό Κράτος δεχτεί ένα δυο χτυπήματα ακόμη, νομίζω δεν θα πείσει κανέναν ξανά. Και εκεί θα έχει πρόβλημα. Προφανώς, όλο αυτό δεν έχει καμία σχέση με την δασοπροστασία και την δασοπυρόσβεση, γιατί είναι φανερό πως δεν νοιάζονται για κάτι τέτοιο και θεωρούν πως όλα τα έκαναν καλά, αλλά ήταν έκτακτα τα γεγονότα. Θα κάνουν κάποιες κινήσεις για το θεαθήναι και τέλος, ως συνήθως.
:s_music
Άβαταρ μέλους
By melos86
kovathe έγραψε:Μητσοτάκης για φωτιές: "Στη μία τραγωδία μετρούσαμε στρέμματα, στην άλλη φέρετρα"

Ακριβώς αυτό που λέγαμε..
Το μόνο που τους ένοιαζε αυτό ηταν, να συνεχίσουν να λένε για το Μάτι, γι' αυτό άφησαν όλη την Εύβοια να καεί.
ΝΔ_ξεφτιλες γμω το μητσοτακεικο....

< >

Πολυ δυσκολη επιλογη και δεν θα την ευχομουν σε κανενα αλλα θα ανταλλαζες εστω και μια ανθρωπινη ζωη για ολα τα σπιτια που χαθηκαν??