Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By harpymonk
#721872 Αρα η περίληψη ειναι:
- Δεν εισαι μονιμος αλλα με συμβαση που (αν θελουν) επεκτείνουν
- Δεν εισαι ενσωματωμενος στην κοινωνια γιατι τους σνομπαρεις (οπως οι Αφγανοι τους Ελληνες στην Ελλαδα)
- Τα παιδια δεν εχουν ντοπιες παρεες και φιλους αρα το μελλον τους ειναι εξασφαλισμενο στην Αυστρια
- Η δε γυναικα κανει και αυτη καριερα καπου locally

Essentially a no brainer, keep it up.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#721876 Είναι μια κατάσταση την οποία δεν γνωρίζεις, όλες σου οι υποθέσεις πέφτουν έξω παρόλη την βεβαιότητα σου , προσπάθησα να στο εξηγήσω μα δεν πέρασε . Αλλα δε χρειάζεται κιόλας , όλα καλα
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
harpymonk έγραψε:…. (οπως οι Αφγανοι τους Ελληνες στην Ελλαδα)
.

Έχω καλύτερο υπαρκτό παράδειγμα , το συνάδελφο από το Lesotho , 1.60 αφρό-στερεότυπο παρουσιαστικό με τι τουπέ κυκλοφορεί ανάμεσα στους ντόπιους με το νέο του X5 Hybrid ( το οποίο btw το ξεχρεώνει μέσα σε τρεις μήνες) και κοστουμάκι στενό με κόρδωμα ….

Αμα το δεις καταλαβαίνεις την έννοια του σνομπ
(μακρυά από μας …. )
Άβαταρ μέλους
By harpymonk
#721882 Ναι ναι, ακριβως μπροστα απο εμενα ειναι βιλλες με 9 οικογενειες "expats" :lol: Nestlé, PMI, κοκ.
Ωραιο ζωη, 3 χρονια εδω, 3 χρονια Τουρκια, 3 χρονια Νοτιος Αμερικη, οικογενειες διαλυμένες για μια καριεαρα με τελος μια καλη θεση στα Head quarters. Τους λυπαμαι στο ghetto τους.
Η PMI τους στελνει τον κηπουρο, την καθαριστρια, τους δινει τα αυτοκινητα (μεγαλα ως σπιτια), κλπ. ολα αυτα με ανταλλαγμα τη ζωη τους :lol:
Τα παιδια στα ιδιωτικα για immigrants, καμια επαφη με τα παιδια της γειτονιάς οι γυναικες yoga και οινόπνευμα, μια ζωη ονειρεμένη.

Υ.Γ.
Σε γνωστη στην PMI αφου ειχε θυσιασει τη ζωη της για την εταιρεία οταν ευθασε στα 50 της ειπαν ν'αρχιζει να τα μαζευει σιγα σιγα για πρόωρη συνταξη, οταν αρνηθηκε και τους ειπε οτι θελει να μεινει γιατι της αρεσει η δουλεια απωλήθηκε μεσα σε ενα μηνα (με τεραστιο package βεβαια).

Υ.Υ.Γ.
Εχω πρωην συναδελφο υψηλόβαθμο στελεχος στο ΝΑΤΟ για τα τελευταια 20 χρονια στις Βρυξέλλες (ειναι Βελγος), αν σε ενδιαφερει σε φέρνω σε επαφη.

Υ.Υ.Υ.Γ.
Και μια φωτο απο τους "expats" μπροστα :lol:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#721886 Δεν έχω καταλάβει πάντως ποια ακριβώς ζωή εγκρίνεις. Elaborate please.
Νόμιζα πως μόνον εμείς οι αποτυχημένοι που μείναμε Ελλάδα κάναμε τραγική επιλογή, τώρα βλέπω πως και οι expats χάλια είναι, ποιοι είναι καλά τελικά;
Άβαταρ μέλους
By harpymonk
#721888 "Expat" στο Dubai, στην Αυστρια η στην Κολομβια δεν εχει καμία διαφορα.
Αν πας εξω πας για να ζησεις, οχι για να κλειστείς σε ενα γκεττο και να "σνομπαρεις" :lol: τους ντοπιους....
Άβαταρ μέλους
By harpymonk
GTS έγραψε:Aν το rate σου ειναι 1200 την ημερα μια χαρα οχι μονο παιδια μεγαλωνεις αλλα ολοκληρη ομαδα. :metalo:

Χα, χα, ειμαστε νεοι βλεπω και δεν πολυσκεφτομαστε ε;
Freelancer = Μιν 50% φοροι και κρατησεις + μηδεν συνταξη (πρεπει να κανονισεις εσυ) + μηδεν ασφαλισεις (πρεπει να κανονισεις εσυ), κλπ.
Ωραια σου φαινονται σαν Ελληνα των 800€ τα daily 1200€ μεχρι ν'αρχισεις να μετρας... :lol:
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#721897 Κάθε χώρα είναι διαφορετική σε αυτό, πχ Ελλάδα δεν ξέρω τα ποσοστά
Εδώ Αυστρία επειδή έχω φέρει δεκάδες κόσμο έτσι ως freelancers ξέρω ακριβώς τι παίζει
Από το μικτό οποίο rate έχοντας κάνει προσωπική επιχείρηση (μέσα σε μια ημέρα ) και την υποχρεωτική ασφάλιση και σύνταξη που συνεπάγεται καταλήγεις με το 56% αυτού καθαρά στην τσέπη μετά φόρων και λοιπών κρατήσεων το όποιο βελτιώνεται αρκετά με κάποια παράθυρα αν έχεις και καλό λογιστή
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
harpymonk έγραψε:Ξέχασες τη σύνταξη τις ασφάλειες κλπ. :lol:
Δεν ξέχασα τίποτα , ασφαλίζεσαι υποχρεωτικά στο ταμείο SV θες δε θες όταν κανείς έναρξη επιχείρησης ως freelancer
Το 56% που σου λέω είναι μετά από αφαίρεση όλων κρατήσεων και φόρων και μιλάμε για ανώτατη κλίμακα 6ψηφιου +

Και μάλιστα θεωρείται και καλό ταμείο
Άβαταρ μέλους
By GTS
harpymonk έγραψε:Ναι ναι, ακριβως μπροστα απο εμενα ειναι βιλλες με 9 οικογενειες "expats" :lol: Nestlé, PMI, κοκ.
Ωραιο ζωη, 3 χρονια εδω, 3 χρονια Τουρκια, 3 χρονια Νοτιος Αμερικη, οικογενειες διαλυμένες για μια καριεαρα με τελος μια καλη θεση στα Head quarters. Τους λυπαμαι στο ghetto τους.
Η PMI τους στελνει τον κηπουρο, την καθαριστρια, τους δινει τα αυτοκινητα (μεγαλα ως σπιτια), κλπ. ολα αυτα με ανταλλαγμα τη ζωη τους :lol:
Τα παιδια στα ιδιωτικα για immigrants, καμια επαφη με τα παιδια της γειτονιάς οι γυναικες yoga και οινόπνευμα, μια ζωη ονειρεμένη.

Υ.Γ.
Σε γνωστη στην PMI αφου ειχε θυσιασει τη ζωη της για την εταιρεία οταν ευθασε στα 50 της ειπαν ν'αρχιζει να τα μαζευει σιγα σιγα για πρόωρη συνταξη, οταν αρνηθηκε και τους ειπε οτι θελει να μεινει γιατι της αρεσει η δουλεια απωλήθηκε μεσα σε ενα μηνα (με τεραστιο package βεβαια).

Υ.Υ.Γ.
Εχω πρωην συναδελφο υψηλόβαθμο στελεχος στο ΝΑΤΟ για τα τελευταια 20 χρονια στις Βρυξέλλες (ειναι Βελγος), αν σε ενδιαφερει σε φέρνω σε επαφη.

Υ.Υ.Υ.Γ.
Και μια φωτο απο τους "expats" μπροστα :lol:
Εικόνα

Ναι η κακομοιρα, καταστραφηκε η ζωη της με 1-2 εκατ στην τραπεζα.
Η εταιρικη καριερα εχει πολλες θυσιες εννοειται και δεν ειναι για ολους αλλα εχει και πολυ υψηλες αμοιβες. Για ολους αυτους που δεν θελουν να πανε ειναι παρα πολλοι που θελουν και κανουν περιουσιες οχι μονο για αυτους αλλα και τα δισεγγονα τους. Βεβαια ΔΥ και ειδικα με αποσπαση στην Κομμισιον ειναι πολυ καλυτερα.
Άβαταρ μέλους
By GTS
harpymonk έγραψε:
GTS έγραψε:Aν το rate σου ειναι 1200 την ημερα μια χαρα οχι μονο παιδια μεγαλωνεις αλλα ολοκληρη ομαδα. :metalo:

Χα, χα, ειμαστε νεοι βλεπω και δεν πολυσκεφτομαστε ε;
Freelancer = Μιν 50% φοροι και κρατησεις + μηδεν συνταξη (πρεπει να κανονισεις εσυ) + μηδεν ασφαλισεις (πρεπει να κανονισεις εσυ), κλπ.
Ωραια σου φαινονται σαν Ελληνα των 800€ τα daily 1200€ μεχρι ν'αρχισεις να μετρας... :lol:

Σε ποια χωρα; Στο Λονδινο FYI το going rate for contractors στο city ειναι 800 λιρες την μερα και σαν sole proprietor ο φορος ειναι στα (εσοδα-εξοδα) 20% tops. Συνταξη και ασφαλεια εχεις τις κρατικες, δεν εχεις ιδιωτικες σωστα αλλα αγοραζεις αν θες μονος σου και βαζεις εξοδα.

Αν το συμβολαιο κρατησει εναν χρονο εισαι (252-10)*800=193600 λιρες εσοδα -15000 εξοδα -10000 ο μισθος σου που ειναι αφορολογητος (η οσο ειναι το αφορολογητο) επι 20% κανε να δεις τον φορο και ποσα σου μενουν. Το 800 ειναι στανταρ για ολους.

Σε ποια χωρα εισαι;
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
harpymonk έγραψε:Εδώ πάντως λέει πολύ πάνω από 50%
https://www.expatica.com/at/working/sel ... ria-89901/
Enjoy :yahoo:

το εχω κανει δεκαδες φορές , να φερω IT professionals απο ευρωπαικες χωρες (γιατι αυτοι μπορουν να ανοίξουν ιδιωτικη επιχειρηση, κατι ινδα κτλ δεν εχουν δικαιωμα) και τους εχω βγαλει forecast το μισθο τους πριν τους προσλάβω, τους εχω χρονια στο payroll και εχω δει ακριβως τι παιρνουν...
και θα διαβασω το generic web-page ; δε νομιζω

Αν θες εσύ πίστεψε τη σελίδα, κανένα πρόβλημα
Άβαταρ μέλους
By GTS
KiloMeater έγραψε:Κάθε χώρα είναι διαφορετική σε αυτό, πχ Ελλάδα δεν ξέρω τα ποσοστά
Εδώ Αυστρία επειδή έχω φέρει δεκάδες κόσμο έτσι ως freelancers ξέρω ακριβώς τι παίζει
Από το μικτό οποίο rate έχοντας κάνει προσωπική επιχείρηση (μέσα σε μια ημέρα ) και την υποχρεωτική ασφάλιση και σύνταξη που συνεπάγεται καταλήγεις με το 56% αυτού καθαρά στην τσέπη μετά φόρων και λοιπών κρατήσεων το όποιο βελτιώνεται αρκετά με κάποια παράθυρα αν έχεις και καλό λογιστή

Ειναι πολλες οι κρατησεις αυτες. Στα Αγγλοσαξωνικα κρατη ουτε 20% δεν πληρωνεις σαν contractor.
Μακρια απο Αυστρια εκτος και εισαι φουλ αφορολογητος.

Επισης για οσους ενδιαφεροντε σαν sole proprietor (trader) παιζει και τρελλη αποσβεση σε Τεσλα ωστε τελικα να σου στοιχησει λιγοτερα απο τα μισα σε σχεση απο το να το αγοραζες σαν full time employee και καλα για να εχεις benefits και διακοπες.