Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#720630 Το φορουμ το 2007 δεν υπηρχε. Αρα δεν μπορω να ψαξω.
Οποτε το παιρνω σαν οχι. Δεν εκανες την ιδια ερωτηση το 2018.
Άβαταρ μέλους
By timkoul
#720634 Ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω μερικους.....
Δηλαδη για πειτε: εισαστε οκ με οτι εγινε? κομπλε η κυβερνηση, η ΠΣ, γενικως ολα οκ?
Κανανε οτι μπορουσαν, ηταν οι συνθηκες χαλια ομως αρα δικαιολογουνται....?
Ή παιζουμε το παιχνιδι 2018 vs 2021...???
Ή τι σκατα θελετε να πειτε ????? Συμφωνειτε με το οτι δεν μπορουσαμε να το αποφυγουμε? Ουτε να το μετριασουμε???

Καμμια επιπτωση για οτι εγινε παρα μονο σε πολιτες, και οικοσυστημα ???
Αυτοι που ειναι "υπευθυνοι " για την προστασια, δεν εχουν ευθυνη ??

Γιατι να μπουμε ΠΑΑΑΛΙΙΙΙ στη λογικη, "ΝΑΙ αλλα κι εσεις ΤΟΟΟΟΤΕΕΕ ειχατε κανει ....... " ?????

Γιατι αυτο καταλαβαινω απο μερικα Post....

ΞΕκολλατε λιγο απο το Alexis vs Koulis .......
Άβαταρ μέλους
By skous
dimviii έγραψε:
skous έγραψε:
dimviii έγραψε:
axel12p έγραψε:Τίποτα δε κάνουμε

ενας απο τους υπευθυνους των 100 νεκρων αναβαθμιστηκε απο την τωρινη κυβερνηση.
και αμα αυριο καουν 4.000.000 στρεμματα και καουν 200 ανθρωποι,τους ξανακραταμε?
Αρα, κριμα που δεν καηκαν για να εχουμε σιγουρο νικητη

< >

νικητη ειναι ολοφανερο οτι ψαχνεις ΕΣΥ με τις αναφορες στο Ματι. και τους 100 νεκρους.
Εγω απλα ρωτησα στους ποσους νεκρους και εκατομμυρια στρεμματα πρεπει να καρατομηθουν οι υπευθυνοι.
Εσυ παντως δεν βρισκεις λογο να καρατομηθει καποιος παρολο που καποιοι υπευθυνοι στο Ματι ειναι σε ακομα πιο υψηλες θεσεις σημερα.
Δεν ρώτησες απλά, εξίσωσες 2 γεγονότα. Simple as that.

< >
Άβαταρ μέλους
By skous
skous έγραψε:
dimviii έγραψε:
skous έγραψε:
dimviii έγραψε:

και αμα αυριο καουν 4.000.000 στρεμματα και καουν 200 ανθρωποι,τους ξανακραταμε?
Αρα, κριμα που δεν καηκαν για να εχουμε σιγουρο νικητη

< >

νικητη ειναι ολοφανερο οτι ψαχνεις ΕΣΥ με τις αναφορες στο Ματι. και τους 100 νεκρους.
Εγω απλα ρωτησα στους ποσους νεκρους και εκατομμυρια στρεμματα πρεπει να καρατομηθουν οι υπευθυνοι.
Εσυ παντως δεν βρισκεις λογο να καρατομηθει καποιος παρολο που καποιοι υπευθυνοι στο Ματι ειναι σε ακομα πιο υψηλες θεσεις σημερα.
Δεν ρώτησες απλά, εξίσωσες 2 γεγονότα. Simple as that.

< >
Και εαν διαβασεις ξανα, πουθενα δεν εγραψα εγω οτι δεν εχουν ευθυνες οι τωρινοι. Και αν θες να το παμε παρακατω, οι ευθυνες ξεκινουν πολυ πριν την πυρκαγια, από το γεγονός οτι οχι απλα κράτησαν, αλλα αναβαθμίσαν το αρχιδι που ήταν υπευθυνο για το Μάτι.

Αλλα εσυ εξισωνεις γεγονότα…

Μαλλον κάτι δεν μπορεις να αντιληφθεις το τι πραγματικά «μπαινει στο ζυγι»

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
KiloMeater έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Άστα να πάνε, δεν ξανάγινε, ευτυχώς να λες και λίγα πάθαμε.
Να το κάνω ακόμη καλύτερο, 1 πυρκαγιά στο Μάτι 102 νεκροί. 586 πυρκαγιές, (σχεδόν) κανένας.
Νομίζω είναι σαφέστατο πόσο καλά τα πήγε η κυβέρνηση στην διαχείριση των πυρκαγιών.
Η κριτική ποια ειναι στο επιχειρησιακό ? Δεν ειναι ερώτηση παγίδα .
Ότι δεν κινητοποιήθηκαν έγκαιρα; Ότι είχαν λάθος προτεραιότητες;

Το 500+ φωτιές το δεχόμαστε υποθέτω (, η θεωρείται ανακριβές;)

Για το επιχειρησιακό, προφανώς δεν έχω γνώμη, αφού δεν ήμουν στις πυρκαγιές. Αυτό ας το απαντήσει η Πολιτική Προστασία.
Αυτό που επίσης πρέπει ν'απαντήσουν είναι αν όντως κινητοποιήθηκαν έγκαιρα σε κάθε περίπτωση και με ποια δύναμη. Και για ποιο λόγο εν τέλει τους ξέφυγε η φωτιά. Δεν ήταν αρκετές οι δυνάμεις; Ας το εξηγήσουν με ένα πόρισμα, ας φωνάξουν όμως μια ανεξάρτητη αρχή και όχι κάποιον κολλητό σαν τον Συνολάκη.
Όσο για τις φωτιές και τον αριθμό τους, θα περίμενα από έναν άνθρωπο με μόρφωση και την καριέρα σου να μην κάνει τόσο αφελείς ερωτήσεις. Τι σημαίνει ένας αριθμός σκέτος; Τι σημαίνει είναι πολλές οι λίγες οι 500 φωτιές; Σε σχέση με τι;
Σε σχέση με πέρυσι; Σε σχέση με τον μέσο όρο της περιόδου; Σε σχέση με τα μέσα που έχουμε;

Από μόνος του ένας αριθμός δεν λέει ΤΙΠΟΤΕ! Απευθύνεται μόνον σε χάνους και τρολάκια που απλώς προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Είναι δυνατόν να έχει χαθεί σχεδόν 1 εκατομμύριο δάσους, 100άδες ή 1000άδες σπίτια, και όλα να γίναν τέλεια; Σοβαρά τώρα; Και ακόμη και αυτή την ώρα που μιλάμε να συνεχίζουμε να καιγόμαστε; Καταλαβαίνεις πως αν αποδεχτούμε πως όλα ήταν σούπερ και όλοι ήταν άψογοι και φταίνε "τα ακραία καιρικά φαινόμενα" ΚΑΘΕ κυβέρνηση μπορεί να κάψει την χώρα ολάκερη και να μην υπάρχει πρόβλημα. Το ότι δεν είχαμε (πολλούς) νεκρούς, από μόνο του δεν κρίνει την αποτυχία ή την επιτυχία.

Προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς θέλετε να πείτε κάποιοι ετούτη την φορά, γιατί προφανώς στο Μάτι τα κριτήρια ήταν διαφορετικά. Η δική μου γνώμη είναι απλή: στην Ηλεία, στο Μάτι και φέτος, καήκαμε γιατί έχουμε απαράδεκτη οργάνωση, ελλειπή μέσα, και ανύπαρκτη προετοιμασία. Και όσο κάποιοι λέτε πως μια χαρά τα έκανε ετούτη η κυβέρνηση (γιατί για τους προηγούμενους ούτε λόγος...), είναι βέβαιο πως πολύ σύντομα θα ξανακαούμε. Γιατί τίποτε δεν θ'αλλάξει και θα είμαστε ανοχύρωτοι την επόμενη φορά.

Προφανώς δεν θεωρώ πως πρέπει ν'αλλάξει η κυβέρνηση για να γίνουν αυτά. Και επίσης δεν θεωρώ πως απειλείται η παρούσα κυβέρνηση, προς το παρόν τουλάχιστον, αύριο αν γίνονταν εκλογές, πάλι θα κέρδιζε. Οπότε χαλαρώστε, δεν θα έρθουν αι κομμουνισταί πάλι. Αλλά βγείτε λίγο έξω από την γυάλα και δείτε επιτέλους πως καιγόμαστε ΠΑΝΤΑ, ανεξαρτήτως κυβέρνησης. Αυτό δείχνει ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Το ό,τι η παρούσα κυβέρνηση βγήκε γιατί εργαλειοποίησε το Μάτι, και πούλησε ικανότητα και προστασία στο πόπολο, δεν αλλάζει τίποτε. Αυτό είναι πρόβλημα για όσους τους ψήφισαν και τους ξαναψηφίσουν, όχι δικό μου.
Άβαταρ μέλους
By harpymonk
#720642 Ο δικαστης ανθρωπων, ο αξιολογητης καριέρας, ο πανταχού απων μιλησε.

The things that you're liable to read in the bible it ain't necessarily so.... :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#720643 Καλό είναι να μην βγάζεις τα κόμπλεξ σου δημόσια. Αν δεν έχεις κάτι να πεις, τσάμπα χάνεις τον χρόνο σου με flame bait. Πήγαινε κάνε κάτι πιο δημιουργικό και ευχάριστο.
Άβαταρ μέλους
By harpymonk
Anonymous Founder έγραψε:Καλό είναι να μην βγάζεις τα κόμπλεξ σου δημόσια. Αν δεν έχεις κάτι να πεις, τσάμπα χάνεις τον χρόνο σου με flame bait. Πήγαινε κάνε κάτι πιο δημιουργικό και ευχάριστο.

Καλό θα ήταν να απαντάς στην ερώτηση χωρίς να χαρακτηρίζεις την εξυπνάδα του άλλου η να αξιολογεις την καριέρα του (εκτός αν θέλεις να βγάλεις κάποιο κομπλεξ). :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#720650 Έχω απαντήσει ήδη αρκετές φορές. Δοκίμασε την επόμενη φορά ν'απαντήσεις κι εσύ σε κάτι και όχι μόνον να κάνεις ερωτήσεις αφ'υψηλού. Μέχρι τότε, δεν έχω τα απαραίτητα κριτήρια να αξιολογήσω την εξυπνάδα σου ως ανώτερη από αυτό που δείχνεις.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#720654 Οταν η πολιτικη προστασια στελνει μηνυμα για εκκενωση αναρωτιεται αν υπαρχουν τα μεσα να γινει η εκκενωση; Αναρωτιεται αν υπαρχουν τα μεσα να εξυπηρετησουν τον κοσμο σε καποια αλλη περιοχη; Η ευθυνη τελειωνει στο μηνυμα η και στο πως θα γινει αυτο;
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
Anonymous Founder έγραψε:
KiloMeater έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Άστα να πάνε, δεν ξανάγινε, ευτυχώς να λες και λίγα πάθαμε.
Να το κάνω ακόμη καλύτερο, 1 πυρκαγιά στο Μάτι 102 νεκροί. 586 πυρκαγιές, (σχεδόν) κανένας.
Νομίζω είναι σαφέστατο πόσο καλά τα πήγε η κυβέρνηση στην διαχείριση των πυρκαγιών.
Η κριτική ποια ειναι στο επιχειρησιακό ? Δεν ειναι ερώτηση παγίδα .
Ότι δεν κινητοποιήθηκαν έγκαιρα; Ότι είχαν λάθος προτεραιότητες;

Το 500+ φωτιές το δεχόμαστε υποθέτω (, η θεωρείται ανακριβές;)

Για το επιχειρησιακό, προφανώς δεν έχω γνώμη, αφού δεν ήμουν στις πυρκαγιές. Αυτό ας το απαντήσει η Πολιτική Προστασία.
Αυτό που επίσης πρέπει ν'απαντήσουν είναι αν όντως κινητοποιήθηκαν έγκαιρα σε κάθε περίπτωση και με ποια δύναμη. Και για ποιο λόγο εν τέλει τους ξέφυγε η φωτιά. Δεν ήταν αρκετές οι δυνάμεις; Ας το εξηγήσουν με ένα πόρισμα, ας φωνάξουν όμως μια ανεξάρτητη αρχή και όχι κάποιον κολλητό σαν τον Συνολάκη.
Όσο για τις φωτιές και τον αριθμό τους, θα περίμενα από έναν άνθρωπο με μόρφωση και την καριέρα σου να μην κάνει τόσο αφελείς ερωτήσεις. Τι σημαίνει ένας αριθμός σκέτος; Τι σημαίνει είναι πολλές οι λίγες οι 500 φωτιές; Σε σχέση με τι;
Σε σχέση με πέρυσι; Σε σχέση με τον μέσο όρο της περιόδου; Σε σχέση με τα μέσα που έχουμε;

Από μόνος του ένας αριθμός δεν λέει ΤΙΠΟΤΕ! Απευθύνεται μόνον σε χάνους και τρολάκια που απλώς προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Είναι δυνατόν να έχει χαθεί σχεδόν 1 εκατομμύριο δάσους, 100άδες ή 1000άδες σπίτια, και όλα να γίναν τέλεια; Σοβαρά τώρα; Και ακόμη και αυτή την ώρα που μιλάμε να συνεχίζουμε να καιγόμαστε; Καταλαβαίνεις πως αν αποδεχτούμε πως όλα ήταν σούπερ και όλοι ήταν άψογοι και φταίνε "τα ακραία καιρικά φαινόμενα" ΚΑΘΕ κυβέρνηση μπορεί να κάψει την χώρα ολάκερη και να μην υπάρχει πρόβλημα. Το ότι δεν είχαμε (πολλούς) νεκρούς, από μόνο του δεν κρίνει την αποτυχία ή την επιτυχία.

Προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς θέλετε να πείτε κάποιοι ετούτη την φορά, γιατί προφανώς στο Μάτι τα κριτήρια ήταν διαφορετικά. Η δική μου γνώμη είναι απλή: στην Ηλεία, στο Μάτι και φέτος, καήκαμε γιατί έχουμε απαράδεκτη οργάνωση, ελλειπή μέσα, και ανύπαρκτη προετοιμασία. Και όσο κάποιοι λέτε πως μια χαρά τα έκανε ετούτη η κυβέρνηση (γιατί για τους προηγούμενους ούτε λόγος...), είναι βέβαιο πως πολύ σύντομα θα ξανακαούμε. Γιατί τίποτε δεν θ'αλλάξει και θα είμαστε ανοχύρωτοι την επόμενη φορά.

Προφανώς δεν θεωρώ πως πρέπει ν'αλλάξει η κυβέρνηση για να γίνουν αυτά. Και επίσης δεν θεωρώ πως απειλείται η παρούσα κυβέρνηση, προς το παρόν τουλάχιστον, αύριο αν γίνονταν εκλογές, πάλι θα κέρδιζε. Οπότε χαλαρώστε, δεν θα έρθουν αι κομμουνισταί πάλι. Αλλά βγείτε λίγο έξω από την γυάλα και δείτε επιτέλους πως καιγόμαστε ΠΑΝΤΑ, ανεξαρτήτως κυβέρνησης. Αυτό δείχνει ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Το ό,τι η παρούσα κυβέρνηση βγήκε γιατί εργαλειοποίησε το Μάτι, και πούλησε ικανότητα και προστασία στο πόπολο, δεν αλλάζει τίποτε. Αυτό είναι πρόβλημα για όσους τους ψήφισαν και τους ξαναψηφίσουν, όχι δικό μου.

Λυπάμαι αν σε εκνεύρισαν οι απλοικες ερωτήσεις, ενδεχομένως εχεις δικιο οτι ειναι επαγγελματικό κατάλοιπο . Ειναι μια τεχνικη οταν συναναστρέφεσαι ανθρώπους που βρισκονται υπο καθεστώς εντασης (πιθανως εχουν καποια συναισθηματική φόρτιση, μειωμένη ικανοτητα κατανόησης λογω γλωσσικών η αλλων περιορισμων) , μπας και μπορεσεις να καταλαβεις τι εχουν στο μυαλο τους , συχνα διαφορετικό με αυτο που εκφράζουν.

Προσωπικα δεν εχω αρκετη πληροφόρηση για να κρινω αν πραξαν καλως η οχι, γιαυτο και ρωταω αν υπαρχουν εντοπισμένες αστοχιες μιας και εδω φαινεται υπαρχει πολυ γνωση και εχουν βγει τα συμπερασματα.Το αποτελεσμα τη φωτιας φυσικα ειναι απογοητευτικο και σιγουρα κατι θα μπορουσε να γινει καλυτερα, οπως παντού & παντα.Απο εκει και περα με τι στοιχεια να πω οτι ο ενας ειναι αχρηστος , ο αλλος δεν εκανε τιποτα; Ακουσα τον Χαρδαλια χθες, δεν τον ξερω δε με ξερει, παντως αυτα που ελεγε μου φανηκαν λογικα. Ειπε οτι δωσαμε οτι ειχαμε, αλλα δεν ηταν αρκετο.
Εδωσε καποια δεδομένα, πχ οι 586 φωτιες σε 8 μερες. Δεν δόθηκε μεσος ορος και νουμερα αναφορας αλλα με λιγη κοινη λογικη καταλαβαίνει κανεις οτι ειναι πάρα πολλες και οτι ενδεχομένως ο ισχυρισμος οτι ολλες οι δυναμεις κινητοποιήθηκαν αλλα δεν εφταναν να ήταν βάσιμος.

Πιθανως υπαρχουν και αλλα τοσα που παρέλειψε εσκεμμένα αλλα ποια ειναι, και που να τα βρεις.. (στις ειδησεις; δυσκολο..)Γράφεις γράφεις και απο στοιχειά και επιχειρήματα και λογική σκέψη μηδεν, μονο γκρίνια και θυμος πάντα για το 2018 το οποιο ηταν τελειως διαφορετικη περιπτωση αλλα που να γινει κατανοητο μεσα στη θολούρα του θυμού.

Ενα λαθος στην post-διαχειριση ειναι οτι οι κυβερνώντες, παρόλο που θα επρεπε να ειναι μαστορες στην κατανοηση και διαχείριση συμπεριφορων, δείχνουν σαν να αγνοούν την αναγκη του κοινου για θυσια επειτα απο μια μεγαλη συμφορα σαν αυτη .Πραξαν δεν πραξαν καλως, λιγη σημασια εχει, πρεπει να πεσουν μερικα κεφαλια για να ηρεμισει το κοινό αισθημα.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#720658 Απο συντονισμό πάντως μια χαρά τα πήγαν . όταν πήγαιναν τα κανάλια εμφανίζονταν και τα αεροπλάνα . Σε 15 λεπτά εξαφανιζόλ.
Μας έλεγαν έχουμε 75 πτητικά μέσα Μετά μάθαμε οτι καμιά δεκαριά ήταν επιτήρησης και συντονισμού και τελικά από τα 75 καταλήξαμε στα 20 λειτουργικά .
Μετρούσαν και εκείνα τα άθλια πετζετέλ που είναι σκοτώστρες με σφραγίδα.
Τελευταία επεξεργασία από mousatos και 11 Αύγ 2021, 15:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By axel12p
dimviii έγραψε:

Όπως δείχνουν τα πράγματα τους ξανακρατάμε. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι κάτι θα αλλάξει;

- Πέθανε τόσος κόσμος στην Ηλεία, ο Καραμανλής έβγαινε με το μπουφάν στους 40 βαθμούς επειδή έτσι το κάνουν στην Αμερική και στο καπάκι η Νέα Δημοκρατία ξανάβγήκε κυβέρνηση.
- Πάνω από 100 άτομα κάηκαν στο Μάτι και ο Τσίπρας ζει και βασιλεύει, και πηγαίνει και στα καμένα να κάνει και δηλώσεις. Σου λέει τόση εμπειρία έχω από πυρκαγιές και καταστροφές, κρίμα να πάει χαμένη!
- Τα ίδια θα γίνουν και τώρα με τον Μητσοτάκη και τις φετινές πυρκαγιές.

Εκτός από αυτούς που επηρεάζονται άμεσα, όλοι οι υπόλοιποι θα ψηφίσουν τα ίδια και απλά θα κατηγορούν την άλλη πλευρά ότι τα έκανα χειρότερα.
Εδώ σε πιο απλά και ελεγχόμενα πράγματα τα πάνε χάλια και τους ξανα ψηφίζουμε, εδώ που έχουμε και την δικαιολογία των φυσικών καταστροφών δεν θα τους ξανα ψηφίσουμε;

Που λέει και ο Κουτσούμπας :lol:

Τι να κάνουμε, αυτοί είμαστε!