Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#719998
Νίκος Παππάς έγραψε:Το πευκο είναι ενδημικό της Αττικής δηλαδή αυτοφυές, τα πλατανια φυτρώνουν όπου έχει νερό.
Η Αττική γενικά νερό δεν έχει.

Όταν κάψει όσα κάψει θα παρει δεκαετίες μεχρι να ξαναπρασινησει. Μέχρι τότε;

Από την μια η κλιματική αλλαγή με τις πυρκαγιες και τους καύσωνες το καλοκαίρι, τις βροχές και καταιγίδες το φθινόπωρο - χειμώνα, και από την άλλη η ανικανότητα του κρατικου μηχανισμου...θα καιγόμαστε ή θα πνιγομαστε..

Υπάρχει μια μεγάλη συζήτηση γύρα από τις αναδασώσεις και τα πεύκα. Υπάρχουν και άλλα φυτά που κατάλληλα για περιοχές με έλλειψη νερού, τα οποία δεν καίγονται τόσο εύκολα.
https://popaganda.gr/stories/pirkagia-margaris/

Το Σειχ Σου, το περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης για παράδειγμα, δημιουργήθηκε μετά το 1929 και μέσα σε διάστημα 60 ετών, όπου φυτεύτηκαν 5 εκατομμύρια δέντρα, κυρίως πεύκα. Το διήμερο 6-7 Ιούλη 1997 το 56% του δάσους κάηκε!
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#720008 Έδειχνε η ΕΡΤ1 τόση ώρα από τα διόδια των Αφιδνών. Σε κάποια φάση πέρασε η φωτιά απέναντι, αλλά ήταν έτοιμοι και την έσβησαν, ενώ τα ελικόπτερα έριχναν διαρκώς.

Εντυπωσιακό τι κάνουν αυτοί οι άνθρωποι! Χίλια μπράβο τους.
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#720009
Hellenic tifosi έγραψε:Γι αυτό δεν εχουν παραταχθεί όλα τα πυροσβεστικά; Υποθέτω δεν ειναι τόσο ευκολο χωρίς ιδιαίτερο αέρα να περάσει 30 μετρα Εθνική.

αν οι χαρτες ειναι σωστοι εχουν μεχρι τα μεσανυχτα μετα αρχιζει και γυρναει ο αερας και αυριο σχεδον ολη μερα εκει γυρω θα εχει 6bf
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#720014
ζωντανα
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#720017 Ο Χαρδαλιάς γιατί βγαίνει κάθε βράδυ σαν γκομενα και μετράει πόσα μηνύματα έστειλε μέσα στη μέρα;

Έστειλα 10 SMS αλλά η φωτιά δεν εσβησε

< >