Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#717938 Η Bosch L5 αν και είχε να λειτουργήσει από το Φεβρουάριο του 2020 τη σύνδεσα και ξαναπήρε μπρος το θηρίο. Για 3 δευτερόλεπτα με αναμμένο λαμπάκι πίεσης λαδιού και ήχο περίεργο μέχρι να ρουφήξει η αντλία λάδι. Ο επόμενος ήχος ήταν από το υδραυλικό τιμόνι (η διαρροή από το σωληνάκι είναι γνωστό και σύνηθες θέμα του μοντέλου) που πέρασε μόλις του έβαλα λίγο υγρό και ο τρίτος ήχος από το τρίψιμο της επιφσνειακής σκουριάς σταδισκόφρενα που θα φύγει στα πρώτα χλμ.

Αμέσως μετά, τη σύνδεσα με καλώδια και πήρε μπρος και το Polo του πεθερού. Αλλά η Varta του κάποτε και των 61Αh δεν φορτίζει πιά (κι ένας δείκτης-ματάκι που έχει το λέει καθαρά, μπαταρία γιοκ). Οπότε θέλουμε μπαταρία για Polo που πρέπει να έχει πατήσει τα 18 (τετράγωνα φανάρια).

Επειδή περάσανε αρκετά χρόνια από την τελευταία μπαταρία που αγόρασα από έναν δεξιά στην πολύ αρχή της Βουλιαγμένης (τη Bosch L5 που λέω πιο πάνω), τι ισχύει τώρα, μπαταρίες Αθήνα από πού παίρνουμε; Κοιτάζω σκρούτζ ή υπάρχει κάποιος συνιστώμενος;
Άβαταρ μέλους
By Geralt
#719079 Να ρωτησω εδω τους επαιοντες

Την Τριτη παω να βαλω μπροστα το αμαξι και ειναι νεκρο, αναβει μονο η οθονη.
Προκειται για Opel Grandland X διετιας και μαλιστα μολις πριν μια βδομαδα εκανα ταξιδι 500 χλμ, 3 μερες εμεινε το αμαξι ακουνητο. Ειναι εντος εγγυησης
Ερχεται η οδικη το βαζουμε μπροστα με ΗΖ, το παμε αντιπροσωπεια και τους το αφηνω ωστε να το διαγνωσουν.
Τι να διαγνωσουν δλδ, μαλλον πεσαμε σε μαπα μπαταρια

Η σημερινη ενημερωση της αντιπροσωπειας ειναι η εξης
Θα την φορτισουν, θα ελεγξουν για διαρροη, θα αποφανθουν εαν χρηζει αντικαταστασης και πιθανοτατα θα μου παραδωσουν το αμαξι αυριο

Ειναι δυνατον αντι να μου την αντικαταστησουν να μου την παραδωσουν φορτισμενη? Και ειδικα προ διακοπων?
Υπαρχει καποιος τροπος να "απαιτησω" αντικατασταση?

Το τελευταιο που θελω ειναι να μεινω ξανα απο μπαταρια σε καποια ερημια
Άβαταρ μέλους
By dexter
alexandros.K έγραψε:H μπαταρια δεν περιλαμβανεται στην εγγυηση κατα 99%
Όλα τα προϊόντα έχουν εγγύηση. Νομίζω η μπαταρία έχει 1 χρόνο κ κάποτε στην Όπελ έδιναν κ παραπάνω , εφόσον την άλλαζες εκεί;
Άβαταρ μέλους
By dexter
alexandros.K έγραψε:Η εργοστασιακη μπαταρια, χλωμο να εχει εγγυηση πανω απο 1 ετος . Ειναι αναλωσιμο
Έχω αλλάξει σε αντιπροσωπεία Όπελ μπαταρία εντός εγγύησης 3ετιας. Το αμάξι δεν ήταν σε εργοστασιακή εγγύηση. Απλά έτρεχε ένα πρόγραμμα για τις μπαταρίες όταν την είχα βάλει.
Άβαταρ μέλους
By Geralt
#719109 Μια μπαταρια οπως η δικη μου που εχει αποφορτιστει πληρως μπορει να συνεχισει να "ζει" κανονικα?
Δεν υπαρχει καποια καταπονηση?

θελω να πω εστω οτι βρισκουν την διαρροη και την διορθωνουν (ναι συναγερμε εσενα κοιταω) και μου επαναφορτιζουν την ιδια μπαταρια. Δεν θα εχει μειωθει η ζωη της?
Άβαταρ μέλους
By drdino
#719110 Μπορούν να μετρήσουν την χωρητικότητα που της απομένει και την υγεία της.
Άβαταρ μέλους
By Geralt
drdino έγραψε:Μπορούν να μετρήσουν την χωρητικότητα που της απομένει και την υγεία της.

α οκ!ευχαριστω
Άβαταρ μέλους
By panos2171
Geralt έγραψε:Μια μπαταρια οπως η δικη μου που εχει αποφορτιστει πληρως μπορει να συνεχισει να "ζει" κανονικα?
Δεν υπαρχει καποια καταπονηση?

θελω να πω εστω οτι βρισκουν την διαρροη και την διορθωνουν (ναι συναγερμε εσενα κοιταω) και μου επαναφορτιζουν την ιδια μπαταρια. Δεν θα εχει μειωθει η ζωη της?

Πως αποφορτίστηκε; Από μόνη της ή κάτι έμεινε ανοικτό και την άδειασε.
Αν αποφορτιστεί τελείως και την φορτίσεις άμεσα δε παθαίνει κάτι, αν την αφήσεις άδεια μήνες τότε ναι ιδανικά θα είναι να αντικατασταθεί.
Άβαταρ μέλους
By touring the m3 1.6
sknipper έγραψε:Η Bosch L5 αν και είχε να λειτουργήσει από το Φεβρουάριο του 2020 τη σύνδεσα και ξαναπήρε μπρος το θηρίο. Για 3 δευτερόλεπτα με αναμμένο λαμπάκι πίεσης λαδιού και ήχο περίεργο μέχρι να ρουφήξει η αντλία λάδι. Ο επόμενος ήχος ήταν από το υδραυλικό τιμόνι (η διαρροή από το σωληνάκι είναι γνωστό και σύνηθες θέμα του μοντέλου) που πέρασε μόλις του έβαλα λίγο υγρό και ο τρίτος ήχος από το τρίψιμο της επιφσνειακής σκουριάς σταδισκόφρενα που θα φύγει στα πρώτα χλμ.

Αμέσως μετά, τη σύνδεσα με καλώδια και πήρε μπρος και το Polo του πεθερού. Αλλά η Varta του κάποτε και των 61Αh δεν φορτίζει πιά (κι ένας δείκτης-ματάκι που έχει το λέει καθαρά, μπαταρία γιοκ). Οπότε θέλουμε μπαταρία για Polo που πρέπει να έχει πατήσει τα 18 (τετράγωνα φανάρια).

Επειδή περάσανε αρκετά χρόνια από την τελευταία μπαταρία που αγόρασα από έναν δεξιά στην πολύ αρχή της Βουλιαγμένης (τη Bosch L5 που λέω πιο πάνω), τι ισχύει τώρα, μπαταρίες Αθήνα από πού παίρνουμε; Κοιτάζω σκρούτζ ή υπάρχει κάποιος συνιστώμενος;

Απο τους καλυτερους:

https://www.e-kiriazis.gr/ell/product/% ... E%B7%CF%82
και ισως η καλυτερη μάρκα μπαταριών!!
Άβαταρ μέλους
By 224v
#723311 επιστρέφοντας μετά από 3 βδομάδες ακινησίας το 500ακι ντήζελ του 2015, ήταν ψοφιο απο μπαταρία 1.5 έτους. δεν ήταν λογικό και τελικά στον Σφακιανάκη που πάει για σέρβις της την άλλαξαν, και είπαν ότι έφταιγε το blu& me, που έχει χαλάσει και δεν το χρησιμοποιεί πλέον, γιατί τραβούσε ρεύμα και την άδειασε. είναι πιθανό κάτι τέτοιο??
τελικα το αποσύνδεσε οριστικά γιατί καινούριο θέλουν 500,!!!! ευρώ.
θα δούμε τώρα.
ευτυχώς το Aygo με 6 βδομάδες ακινησία πήρε τσακμακι!!!! και βολεύτηκε

< Note >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#723321 Δεν ξέρω αν ήταν το blue & me ή γενικώς το ηχοσύστημα. Προφανώς και μπορεί να συμβεί και είναι συχνή πηγή διαρροών το ηχοσύστημα ενός αυτοκινήτου, γιατί πάντα τραβάει ένα μικρό ρεύμα για να συντηρήσει μνήμες ραδιοφώνου κλπ.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#723466 σήμερα το πήραμε από τον Σφακιανάκη με καινούρια μπαταρία λόγω εγγύησης. στην κουβέντα που έκανε εκεί η κόρη μου της είπε ότι επειδή ήταν χαλασμενο το blue & me άδειασε τη μπαταρία. την οποία την μέτρησαν επισταμένως τυπωσανε διαγράμματα αποφόρτισης για να δικαιολογήσουν την εγγύηση. που έληγε σε ένα μήνα!!!.
παραδέχθηκε ότι η αντικατάσταση του blue&me με 500 ευρώ είναι πολύ ακριβή, είπε όμως ότι σε κάθε άλλη περίπτωση που του έφεραν μεταχειρισμένο να βάλει επάνω, κανένα δεν δούλεψε σωστά. μάλλον θα βάλει εξωτερικό για την ανοικτή ακρόαση που την χρειάζεται σε υπερθετικός βαθμό λόγω δουλειάς.

< Note >