Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#718552 Κανείς δεν είπε πως όλοι θα βρουν δουλειά σύμφωνα με το πτυχίο τους πάντως. Αντιστρέφοντας τα ερωτήματα, ποιον εξυπηρετεί να υπάρχουν λιγότερες θέσεις στα πανεπιστήμια;
Αν μας ενδιαφέρει το επίπεδο των φοιτητών, γιατί επιτρέπουμε κολλέγια, που δεν έχουν καμία βάση εισαγωγής; Αυτοί που θα πάνε εκεί, δεν θα ψάξουν κατόπιν δουλειά σύμφωνα με το "πτυχίο" τους;
Γιατί επιτρέπουμε ΙΕΚ; Δεν είναι χαμηλό το επίπεδο εκεί;
Ποιον ακριβώς ενοχλεί να μπει κάποιος σε μια σχολή με χαμηλή βάση; Δεν είναι αναμενόμενο να έχουν οι σχολές ΚΑΙ χαμηλές βάσεις, αφού οι βάσει καθορίζονται και από την ζήτηση των υποψηφίων; Γιατί να μην βάλουμε ελάχιστη βάση και στα κολλέγια, αφού η υπουργός προσπαθεί να τα κάνει ισότιμα σε όλα με τα πανεπιστήμια;
Άβαταρ μέλους
By 224v
#718560 τα κολλέγια όμως θα κάνουν εξετάσεις εύκολες και έτσι όλοι θα πιάνουν τις όποιες βάσεις!!!. η αγορά όμως ξέρει τι επίπεδο βγάζουν ο διάφορες σχολές και ζητάνε αντίστοιχους αποφοίτους.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By 224v
#718568 Γιατί οι υποδομές δεν φτάνουν. Στο ΕΜΠ μπαίνουν πχ 140 φοιτητές, μετα μπαίνουν άλλοι 100 το λιγοτερο απο διάφορες μεταγραφές. Στην συνέχεια, βλέπεις οτι υπάρχει διαφορά στην απόδοση στις εξετάσεις μεταξύ των φοιτητών. Οι μισοι παρακολουθούν κανονικά άλλοι χάνουν περιόδους και εξεταστικές. Και τελικά δεν παρακολουθούν, χάνουν τα χρόνια τους ενω μπορούν να κάνουν κάτι πιο παραγωγικό στη ζωή τους.

.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#718571 Παίρνεις παράδειγμα από το ΕΜΠ που θέλει να μπει η μισή Ελλάδα; Υπάρχουν κι άλλες σχολές, που μπαίνουν άνθρωποι με χαμηλότερους βαθμούς. Αυτές γιατί να μείνουν άδειες από φοιτητές; Ποιον ακριβώς εξυπηρετεί αυτό; Όχι τους ίδιους προφανώς.
Ποιο ακριβώς είναι το πιο παραγωγικό; Να γίνουν ψυκτικοί και υδραυλικοί αντί να σπουδάσουν;
Θα το προτιμούσες αυτό για τα παιδιά σου;
Ή μήπως αναφέρεσαι στα παιδιά των άλλων, τα δικά μας να πάνε πανεπιστήμιο; :s_blush
Άβαταρ μέλους
By markvag
#718579
224v έγραψε:τα κολλέγια όμως θα κάνουν εξετάσεις εύκολες και έτσι όλοι θα πιάνουν τις όποιες βάσεις!!!. η αγορά όμως ξέρει τι επίπεδο βγάζουν ο διάφορες σχολές και ζητάνε αντίστοιχους αποφοίτους.

< Note >


Ας βάλουν και στα κολλέγια πανελλήνιες.

Είναι ή δεν είναι ισότιμα με τα πανεπιστήμια;;

Αν θέλουν να υπάρχει ισοτιμία κολλεγίων - πανεπιστημίων, τότε θα πρέπει και τα κριτήρια εισαγωγής (τουλάχιστον) να είναι ίδια.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#718582
Anonymous Founder έγραψε:Παίρνεις παράδειγμα από το ΕΜΠ που θέλει να μπει η μισή Ελλάδα; Υπάρχουν κι άλλες σχολές, που μπαίνουν άνθρωποι με χαμηλότερους βαθμούς. Αυτές γιατί να μείνουν άδειες από φοιτητές; Ποιον ακριβώς εξυπηρετεί αυτό; Όχι τους ίδιους προφανώς.

Όλες οι σχολές απαιτούν προσωπικό και υποδομές, όχι μόνο το ΕΜΠ. Το να επενδύεις σε προσωπικό και υποδομές την στιγμή που οι μαθητές δεν έχουν το απαιτούμενο επίπεδο για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του Τμήματος, είναι σαν να προσπαθήσεις να γεμίσεις ένα βαρέλι δίχως πάτο.
Όταν ο άλλος βγάζει με το ζόρι το Λύκειο, τι ακριβώς θα πάει να κάνει στο Πανεπιστήμιο;
Ποιο είναι το επίπεδο ενός Τμήματος, όπου οι μαθητές περνάνε με 5;

Το ότι τα ΙΕΚ, οι σχολές του ΟΑΕΔ, ή τα κολέγια κλπ είναι ακόμη χειρότερα, δεν σημαίνει ότι πρέπει να μπουν όλοι ανεξαιρέτως στο Πανεπιστήμιο.

Είναι απογοητευτικό να χρειάζεται ακόμη και σήμερα να εξηγήσουμε γιατί θα πρέπει να στηριχθεί περισσότερο η Τεχνική Εκπαίδευση και να στραφούν περισσότεροι μαθητές προς αυτή και πως το Πανεπιστήμιο δεν αποτελεί μονόδρομο.
Anonymous Founder έγραψε:Ποιο ακριβώς είναι το πιο παραγωγικό; Να γίνουν ψυκτικοί και υδραυλικοί αντί να σπουδάσουν;
Θα το προτιμούσες αυτό για τα παιδιά σου;
Ή μήπως αναφέρεσαι στα παιδιά των άλλων, τα δικά μας να πάνε πανεπιστήμιο; :s_blush

Εννοείται πως είναι πιο παραγωγικό να γίνουν ψυκτικοί και υδραυλικοί από το να είναι άνεργοι θεολόγοι για παράδειγμα. Και αν πραγματικά τους αρέσει και το επιλέξουν για αυτό τον λόγο θα είναι και πολύ πιο ευτυχισμένοι στην ζωή τους από τον απόφοιτο θεολόγο που περιμένει πότε θα διοριστεί (αν διοριστεί).

Αν τώρα το παιδί σου θέλεις να πάει στο Πανεπιστήμιο, θα πρέπει να του πεις ότι θα πρέπει να ζοριστεί για να περάσει και πως το Πανεπιστήμιο έχει απαιτήσεις και δεν είναι παιδική χαρά να περάσει με 5 και να πάρει κάποια στιγμή πτυχίο με το καλό. Ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να είναι.

Αυτή βλέπεις είναι και η διαφορετική αντίληψη που έχουμε για την αριστεία. Για εμένα στο Πανεπιστήμιο θα πρέπει να περνάει αυτός που προσπαθεί πολύ με βάση τις δυνατότητες του. Είτε μπει στην πρώτη, είτε στην τελευταία σχολή του Μηχανογραφικού. Και αντίστοιχα υψηλές θέλω να είναι και οι απαιτήσεις/ ποιότητα του Πανεπιστημίου.
Εσύ αντιθέτως θεωρείς ότι θα πρέπει να μπαίνουν στο Πανεπιστήμιο όλοι, ασχέτως αν προσπάθησαν ή όχι, ασχέτως του πόσο πολύ το θέλουν. Και να έχουμε στο τέλος ένα Πανεπιστήμιο χαμηλότερου επιπέδου για δύο λόγους. Επειδή το προσωπικό και οι υποδομές δεν επαρκούν για όλους αυτούς και επειδή οι διδάσκοντες αναγκάζονται να ρίξουν το επίπεδο σπουδών στο επίπεδο των μαθητών που δέχονται στο Τμήμα τους. Απλό παράδειγμα, το επίπεδο σπουδών ανάμεσα σε ίδια Τμήματα διαφορετικών πόλεων. Ακόμη και ίδιο να είναι το αντικείμενο, άλλες οι απαιτήσεις σε ένα Τμήμα που η βάση εισαγωγής είναι το 15 και άλλες σε ένα ίδιο Τμήμα επαρχιακής πόλης με βάση εισαγωγής 10.
Θα συμφωνούσα μαζί σου, αν υπήρχε η διαβεβαίωση ότι το επίπεδο του Πανεπιστημίου δεν επηρεάζεται από το επίπεδο των φοιτητών του. Να ίσχυε για παράδειγμα ότι ισχύει στο εξωτερικό, ότι σε περίπτωση που κοπείς δύο φορές σε ένα μάθημα σε διώχνουν από την σχολή. Και αν αυτός που περνάει με πέντε καταφέρει να πάρει πτυχίο, χίλια μπράβο του.

Επίσης, ασχέτως αντικειμένου, μην ξεχνάς πως από ένα Πανεπιστήμιο βγαίνουν επαγγελματίες. Η ποιότητα του Πανεπιστημίου αντανακλάται και στην ποιότητα των αποφοίτων του. Πόσο σίγουρος θα ήσουν να εμπιστευθείς την υγεία σου σε έναν γιατρό, αν ήξερες ότι πέρασε στην Ιατρική με 5; Γιατί να θέλεις τέτοιου επιπέδου επαγγελματίες σε άλλες ειδικότητες;
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#718583
axel12p έγραψε:Ποιο είναι το επίπεδο ενός Τμήματος, όπου οι μαθητές περνάνε με 5;


Ψαξε να βρεις εναν, ΕΝΑΝ, που να περασε με 5 και να πηρε πτυχιο ακομα και μετα απο 10 χρονια .....Δεν θα βρεις. :s_no

Αλλο πραγμα περασε σε μια σχολη, επειδη κανεις αλλος με υψηλοτερη δεν την δηλωσε και αλλο πραγμα γραφτηκε, παρκολουθησε και τελειωσε. :s_wink
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#718585 Δεν βλέπω κανένα λόγο να κόψεις προκαταβολικά κανέναν, ειδικά όταν έχεις θέσεις.
Από εκεί και πέρα, όχι με το ζόρι δεν γίνεται κανένας επιστήμονας, αλλά ούτε υδραυλικός. Και εδώ πάμε να κάνουμε με το ζόρι το δεύτερο, ή εναλλακτικά να πληρώσει κάποιο ΙΕΚ ή κολλέγιο. Είναι σαφέστατη η στόχευση.
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#718602 https://www.tovima.gr/2011/06/23/scienc ... hong-kong/

Από το 2011 το άρθρο...


Επίσης, αν βγάλεις το 20% των χειρότερων από μια ομάδα τότε σε αυτούς που θα μείνουν πάλι θα υπάρχει ένα 20% που θα είναι χειρότερο από τους άλλους...

Μαθηματική πιουρίλα και πνευματικό BDSM αλλά όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#718603 Όλοι οι μαθητές που δίνουν για εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο έχουν απολυτήριο Λυκείου, άρα δεν υπάρχει κανείς μαθητής κάτω από τη βάση. Κανείς. Θα πρότεινα λοιπόν όσοι σχολιάζουν να σιγουρευτούν ότι καταλαβαίνουν τι σχολιάζουν και μετά συζητάμε.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#718607 το πώς το παίρνουν το απολυτήριο είναι ένα θέμα. ειδικά σε μικρές πόλεις. επίσης το υπουργείο πιέζει να μην αφήνουν στην ίδια τάξη. και φυσικά οι γονείς. τα παιδιά που αξίζουν και ενδιαφέρονται δεν έχουν θέμα με τις βάσεις.
ο άλλος διαμαρτυρήθηκε για το σχεδιό στην αρχιτεκτονική!!! ήθελε Αθήνα!!! δεν του έκαναν οι άλλες αντίστοιχες σχολές?!!? πάντα το σχέδιο ήταν καθοριστικό για αυτές τις σχολές.

< Note >