- 20 Ιούλ 2021, 23:36
Anonymous Founder έγραψε:Ας μας πει ο PeterPan πώς το αντιμετώπισαν μιας που μένει εκεί. Χωρίς να το ξέρω, είμαι βέβαιος πως τα δικά μας ξεφτιλίκια, δεν θα τα έχουν. Εδώ όλα γίνονται για την καρέκλα, γι'αυτό και δεν πρόκειται να γίνει κάτι σοβαρό οπότε σίγουρα θα έχουμε επανάληψη της καταστροφής. Ειδικά οι φωτιές, είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, που μαζί με την αυθαίρετη δόμηση και το μπάχαλο, θα το ξαναβρούμε μπροστά μας.
Η αλήθεια είναι πως το μέγεθος της καταστροφής ήταν μεγάλο σε ορισμένες περιοχές εδώ γύρω.
Εγώ ζω στο Essen, μια πόλη περί του μισού εκατομ. κατοίκων δίπλα στο Düsseldorf, δλδ στο κρατίδιο Βόρειας Ρηνανίας-Βεσφαλίας που επλήγη πολύ.
Εγώ δεν έζησα τέτοιες καταστάσεις ευτυχώς.
Τηλεόραση δε βλέπω για να μπορώ να πω τί έγινε σε εκπομπές, ακούω κυρίως ραδιόφωνο. Στις εκπομπές του ραδιοφώνου μιλούσε ο καθένας τον πόνο του, τί είδε, πως βοήθησε κτλ κόσμια. Όπως λες και εσύ, δεν άρχισε να λέει ο καθένας "γιατί το πυροσβεστικό δεν πήγε ένα στενό παραπέρα να σώσει τον δικό μου σκύλο", "γιατί άργησε 3 ώρες να έρθει η βοήθεια" κτλ. Γενικώς έχω την εντύπωση πως και ο κόσμος ξέρει που είναι τα όρια του κρατικού μηχανισμού, πως είναι λογικό να υπάρχουν θύματα, και πως από ένα σημείο και πέρα δεν μπορούσε να αποφευχθεί η κατάσταση. Δηλαδή σαν μοιρολατρία θα το περιέγραφα.
Από εκεί και πέρα δεν ξέρω τί θα συμβεί με αποζημιώσεις. Γενικώς έχουν αρχίσει και μαζεύουν πράγματα για τους πληγέντες, λεφτά σε λογαριασμούς, δωρεές και κάποια στιγμή το κράτος λογικά θα χορηγήσει κάποια επιδώματα. Επίσης θα υπάρξει θέμα κατά πόσον πληρώνουν οι ασφαλιστικές όλο αυτό.
Αλλά όπως είπες, καραγκιοζιλίκια τύπου "Άδωνι" δεν υπήρξαν ή δεν υπέπεσαν στην αντίληψή μου
Leone di Mare.
When the going gets tough, the tough get going