Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#717206 Το email θα ερχόταν στις 00:01 ώρα Ελλάδος, ήτοι 23:01 ώρα Ιταλίας. Εννοείται ότι κάνα μισάωρο πριν είχα αρχίσει να το ελέγχω κάθε τρίλεπτο. Όσο πλησιάζαμε στην κρίσιμη ώρα, κάθε λεπτό. Όταν πέρασε η προκαθορισμένη ώρα και δεν ήρθε τίποτα, είχαμε ριφρές κάθε 15". Κάπου στις ..:13, ήρθε το ποθούμενο.

Εν τω μεταξύ, οι άριστοι είναι ΤΡΑΓΙΚΟΙ! Γιατί χρειάζεται όλο αυτό το φιάσκο; Και γιατί χρειάζεται κι ένα 24ωρο για να έρθει η επιβεβαίωση και δεν μπορεί να γίνεται αυτόματα τη στιγμή που κάνεις τη δήλωση; Αφού δεν είναι κάτι ουσίας και δε θα κάνει διάφορα στον κορονοϊό, τι νόημα έχει όλη αυτή η μανούρα; Είμαστε για τα μπάζα, πάμε να το παίξουμε σουπερ-προβλεπέ και τα κάνουμε χειρότερα!
Άβαταρ μέλους
By Chris
#717210 Δεν εχει να κανει με 24 ωρες αφου το υπεβαλλες. Ερχεται τη μερα του ταξιδιου. 12.01, 12.20, κατι τετοιο. Φανταζομαι την προηγουμενη αναλυουν ποσα plf εχουν για την επομενη μερα, απο ποιους προορισμους, τρεχουν τους αλγοριθμους κλπ.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#717212 Αν το υποβάλλεις στις 23:50 της προηγούμενης , πάλι θα έρθει στο 0:15 της επόμενης. Ητοι , σε 25 λεπτάκια.
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#717218 Όντως, έτσι είναι. Θεωρητικά, ο χρόνος ανταπόκρισης κυμαίνεται από 1" μέχρι 24 ώρες παρά 1".
Τρία ζευγάρια φάγαμε πόρτα. Ένα ιταλικό το οποίο μιλούσε (ωρυόταν σωστότερα) στη μητρική του γλώσσα με την υπάλληλο, οπότε δεν ξέρω τι λέγανε. Πολύ φοβάμαι όμως ότι το ελληνικό κράτος τούς έχασε από τουρίστες.
Ένα ζευγάρι με δύο μικρά παιδιά, που έλεγε ότι έκανε το PLF στις 00:20 την προηγούμενη, οπότε δεν είχε λάβει τίποτα. Και καθώς η πτήση τού Σαββάτου ήταν πλήρης (ήμαστε Παρασκευή απόγευμα), έκλεισαν για Κυριακή πρωί.
Αν η επιβεβαίωση ερχόταν αστραπιαία, που μια χαρά γίνεται αφού όλα είναι αυτοματοποιημένα, δεν κάθεται κανείς να ελέγξει ένα-ένα τα στοιχεία, θα είχαν ταξιδέψει.

Ακόμα κι έτσι, εμείς ΔΕ θα προλαβαίναμε να το συμπληρώσουμε μέσα σε λίγα λεπτά, ειδικά στην ταραχών εκείνων των στιγμών.

Εν τω μεταξύ, παίζει τρελή παραφιλολογία. Η υπάλληλος της Ryanair, στα πολύ σπαστά αγγλικά της, έλεγε για "τουλάχιστον 36 ώρες πριν". Ό,τι να ναι!
Άβαταρ μέλους
By mirage
#717221 Δεν υπάρχει καμια παραφιλολογια για το συγκεκριμένο θέμα, δεν ειναι κατι καινούργιο ουτε εχει αλλαξει εδω και 1 χρόνο. Φυσικα η Ryanair, οπως και όλες οι αεροπορικές, τα εξηγεί μια χαρά εδώ
"Travel Updates" https://www.ryanair.com/ie/en/useful-info/map-page
Και μην πεις πού να το βρω εγώ αυτό γιατί το εχει ακομα και στην αρχική σελίδα...
Άβαταρ μέλους
By bill33
#717222 Πρωτα απο όλα δεν σε αφήνει να καταχωρήσεις πλφ στην ίδια ημερομηνία που πετάς.Οπότε δεν έχει το συμπληρωσα τωρα και πετάω σε 10 λεπτά της ιδιας μερας.Αν για οποιοδηποτε λογο δεν έρθει ο κωδικός εχεις το email που το καταχωρησες.Ολα αυτά γραφουν ημερομηνίες επάνω.Μπορείς να το κάνεις όσο νωρίς θες αν ξερεις πτηση κλπ.Εγω το κάνω απο εβδομαδα εως 10 μερες.Ποτέ δεν εχει αργησει να έρθει ο κωδικός,καποια στιγμή ερχόταν ερχόταν απευθείας με την καταχωρηση αλλά ήταν αρχές Μάη που δεν είχαν ανοίξει κανονικα.Και φυσικά η αεροπορική θα ελέγξει τα πάντα γιατί είναι συνυπευθυνη.Την wizz την έκοψαν μια μέρα απο τις πτήσεις προς Ελλάδα πέρυσι στην αρχη που το εφάρμοσαν γιατί δεν τα έλεγχε.
Άβαταρ μέλους
By bill33
mirage έγραψε:Δεν υπάρχει καμια παραφιλολογια για το συγκεκριμένο θέμα, δεν ειναι κατι καινούργιο ουτε εχει αλλαξει εδω και 1 χρόνο. Φυσικα η Ryanair, οπως και όλες οι αεροπορικές, τα εξηγεί μια χαρά εδώ
"Travel Updates" https://www.ryanair.com/ie/en/useful-info/map-page
Και μην πεις πού να το βρω εγώ αυτό γιατί το εχει ακομα και στην αρχική σελίδα...

Συνέχεια στέλνει ενημερωτικά και μάλιστα αρκετά ψαρωτικά οταν κάνεις check in λεει να τα ανεβάσεις σε αυτούς.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#717224 Επίσης όλες οι αεροπορικές σου στέλνουν 50 mail τις τελευταίες 7-10 μέρες πριν την πτήση με προειδοποιήσεις, και link σε sites που σου βγάζει αναλυτικά τι ακριβώς χρειάζεται να κάνεις...

Chris έγραψε:Φανταζομαι την προηγουμενη αναλυουν ποσα plf εχουν για την επομενη μερα, απο ποιους προορισμους, τρεχουν τους αλγοριθμους κλπ.
:lol: :lol: Ρε το ΑΙ :lol:

Καλά, αυτό είναι πίπα γενικώς και ειδικώς, ιδίως με κόσμο που ξεκινάει να ταξιδεύει πριν μπορεί να βγει το πολυπόθητο QR, και μετά ψάχνει για "φιλαράκι μήπως έχεις λίγα ντάτα να δώσεις γιατί δεν έχω roaming". Ιδίως κάτι γερόντια από Αυστραλία/ΗΠΑ.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#717225 Καλά αυτο με το ΑΙ ειναι φοβερή πατέντα. Συμφωνώ πάντως πως το QR code θα μπορουσε να βγαίνει αρκετα νωρίτερα. Αυτο το email στις 00:και κατι ψηλά την μερα της πτήσης ειναι αρκετα άκυρο.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
Dimsabas έγραψε:Αν η επιβεβαίωση ερχόταν αστραπιαία, που μια χαρά γίνεται αφού όλα είναι αυτοματοποιημένα, δεν κάθεται κανείς να ελέγξει ένα-ένα τα στοιχεία, θα είχαν ταξιδέψει.

Όταν συμπληρώσεις το plf, σου έρχεται σε μερικά δεύτερα επιβεβαίωση συμπλήρωσης, δλδ είσαι ήσυχος ότι το έκανες.
Το PDF με το QR Code έρχεται στις 12 τα ξημερώματα.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By bill33
#717228 Το τραγικότερο ήταν το plf για όταν εφευγες απο Ελλάδα και έπρεπε να το συμπληρωσεις απο κινητό.Τα κουτάκια της επιλογης απο Ελλάδα και προς Ελλάδα έπεφταν το ένα πάνω στο άλλο και συμπλήρωνες το λάθος .
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#717230 Το τραγικότερο είναι οτι δεν υπάρχει ΕΛ γλώσσα.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#717242 Έχω μπερδευτεί. Πετάω 20 για Ρώμη και επιστρέφω 23. Μπορώ να συμπληρώσω από τώρα και τα δύο PLF ή το νωρίτερο 72 ώρες πριν; Θα με βόλευε να έχω ετοιμάσει το ελληνικό επιστροφής από εδώ μιας και δεν θα κουβαλάω λάπτοπ μαζί μου
Άβαταρ μέλους
By bill33
Dimitris_P έγραψε:Έχω μπερδευτεί. Πετάω 20 για Ρώμη και επιστρέφω 23. Μπορώ να συμπληρώσω από τώρα και τα δύο PLF ή το νωρίτερο 72 ώρες πριν; Θα με βόλευε να έχω ετοιμάσει το ελληνικό επιστροφής από εδώ μιας και δεν θα κουβαλάω λάπτοπ μαζί μου

Κάνε απο τωρα το Ελληνικό ,για το Ιταλικό δεν έχω γνωμη,δεν ξερω.
Το ελληνικό μπορείς το κάνεις εως την μέρα πριν πετάξεις.