Forum για τη Formula 1

Ποιος θα είναι ο νικητής;

2
20%
0
N/A
2
20%
0
N/A
2
20%
1
10%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
2
20%
0
N/A
1
10%
0
N/A
0
N/A
Άβαταρ μέλους
By ripper
#715426 @George Prix (χωρίς quotes)
Εξήγησα και πριν ότι η αντικειμενικοτητα που έγραψα (στον Geo, όχι σε σένα) είχε την έννοια της εμμονής, κανείς μας δεν είναι αντικειμενικός αφού όλοι έχουμε κάποιους οδηγούς ή κάποιες ομάδες που υποστηρίζουμε ή απλώς συμπαθούμε.
Δηλαδή το ότι αναφέρετε το ίδιο πράγμα συνεχώς, το εξήγησε πιο εύγλωττα ο Anonymous Founder.
Απλό παράδειγμα, είναι πασίγνωστο ότι δεν πάω καθόλου τον Alonso, όσο έχανε από τον Ocon πόσες φορές το ανέφερα ή τον έκραξα; Καμία, ίσα ίσα είπα ότι χρειάζεται χρόνο γιατί είναι γνωστό ότι είναι οδηγαρα και να που ήδη είναι πολύ καλύτερος.
Αν έγραφα 40 φορές κάτι του στυλ ρε τον φουκαρα τον Alonso, πάλι ξύλο έφαγε η παλιογρια, πάρτι κάνει ο Ocon κ.ο.κ δεν θα ήμουν κουραστικός;

Πάμε και στην ουσία (για σένα, δεν χαλάω χατήρι).
•Ναι ο Verstappen έχει κάνει λιγότερα λάθη από τον Λούη μέχρι τώρα, γεγονός εντυπωσιακό αφού είναι άπειρος σε τέτοιες καταστάσεις, και δικαίως προηγείται.
•Συνολικά η Red Bull είναι καλύτερη από την Mercedes φέτος (και σε qualy ξεκάθαρα, και σε race pace κυρίως στους τελευταίους αγώνες, και σε στρατηγικές)
•Όχι δεν έχει κάνει τόσα πολλά λάθη ο Hamilton, βαφτιζουμε λάθος το παραμικρό. Έχει κάνει ένα μεγάλο στην βροχή που του άνοιξε ο ποπος και δεν έχασε τίποτα (με φοβερό recovery βέβαια) και ένα εκεί με τον διακόπτη που του κόστισε πάρα πολύ.
Αυτό στην εκκίνηση που λες, μάλλον εννοείς που έμεινε δίπλα από τον Max και καβάλησε το κερμπ; Και δεν του κόστισε τίποτα και δεν είναι λάθος οδηγικό, είναι υπερβολική επιθετικοτητα. Που δεν έχουν καθόλου οι 2 τους φέτος. Πολύ κακώς :rant: Θα έπρεπε να κοπανάνε από καμιά φορά να πάρουμε και τίποτα εμείς οι από πίσω :lol:
Ναι θα ήταν πιο σοφό να αφήσει την θέση.
•Ο Max έκανε ένα λάθος, που βγήκε και έχασε την θέση από τον Λούη, που τελικά δεν του κόστισε λόγω λάθους της Mercedes.
Επίσης ο Hamilton είχε πολύ κακή επίδοση στα δοκιμαστικά του Μονακό. Όχι στον αγώνα, οι Θεόι να τον κάνουν.

Αυτά όλα τα έχω ξαναγράψει, βαριέμαι να ψάχνω quotes.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Corto Maltese έγραψε:Βασικά Χάι Φάι το κουραστικό δεν είναι το ότι κάποιος επικεντρώνεται στη μάχη των ομόσταβλων. Και το F1 2020 στο PC σε συμβουλεύει να πας γρηγορότερα από τον ομόσταβλο (ρίχνω κάτι δεύτερα τον Τζοβινάτσι) γιατί είναι το πρώτο κριτήριο για κάθε οδηγό. Το κουραστικό είναι η αναγωγή αυτής της διαφοράς σε οτιδήποτε άλλο, η εκ των υστέρων ακύρωση ολόκληρης καριέρας και τέτοιες αστειότητες. Έκανε λάθος ο Χάμιλτον το 2021 => μαϊμού ο τίτλος του 2014. Αυτά είναι γελοία και συγνώμη που δε στρογγυλεύω την έκφραση και αυτά είναι αυτά που κουράζουν και εκνευρίζουν. Ακόμα και μένα που 5 χρόνια τώρα βλέπω αγώνες ελπίζοντας να δω τον Χάμιλτον να χάνει.

Πέρα από αυτό έκανα ένα απλό ερώτημα και δεν παίρνω απάντηση. Είμαστε σίγουροι ότι είναι το απόλυτο κριτήριο είναι η διαφορά μεταξύ ομόσταβλων; Αν ναι πως εξηγείται ο Γκασλί να είναι πιο κοντά (ή έστω στα ίσια) σαν οδηγός της ΑΤ από ότι σαν οδηγός της RBR; Αυτό με το φτωχό μου το μυαλό μπορεί σημαίνει 2 πράγματα:
1. Η ΑΤ είναι ταχύτερη της RBR
2. Κάτι άλλο συμβαίνει/συνέβαινε και η τότε διαφορά δεν είναι αντιπροσωπευτική
3. Σόρι δεν υπάρχει τρίτο

Ρε συ Κορτο μην το κανεις αυτο ρε φιλε! Κανενας δε μιλησε για πετσινα πρωταθληματα του Λουη. Απλα οταν μου λες "μαπα καρπουζι ο Μαξ, γιατι σε 3 χρονια εχει μονο 3 νικες και 3 ποουλς"... Αν σου απαντησω "κι ο Λουης με μισο δευτερολεπτο αργοτερο μονοθεσιο αλλες 3 νικες/ποουλς θα ειχε παρει" δε σημαινει απαξιωση του Λουη. Σημαινει αυτο που ειπα πριν, οτι ΔΥΣΤΥΧΩΣ κατα 80% (μπας και λεω και λιγα) παιζει πλεον ρολο το μονοθεσιο κι οσο γληγορος και να ειναι ο οδηγος δε μπορει να κανει τιποτα για να κερδισει ενα αντιπαλο διαστημοπλοιο.

Οσον αφορα το Γκασλυ τα εχουμε πει ξανα. Μακαρι ο σκατογερος να κρατουσε τη χερουκλα μεχρι τωρα και φυσικα η διαφορα με το Μαξ δε θα παρεμενε σε τετοια υψηλα επιπεδα. Αλλα επαναλαμβανω Κορτο μου. Οσο και να συμφωνω με το συγκεκριμενο παραδειγμα, τον επομενο αλμπονογκασλυτσεκο που θα φερουνε διπλα στο Μαξ, αν κανει τετοιες ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ διαφορες, σαν οπαδος που σεβεται τον εαυτο του, ΟΦΕΙΛΩ να τις αναφερω για οσο ισχυουν :s_yes
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#715429 Ο Μαξ στον έναν γύρο δεν έχει εντυπωσιάσει και λέγε ότι θες. Έχουμε δείγμα 127 αγώνων (μεγαλύτερο από ολόκληρες καριέρες θρύλων) και μπορούμε να κρίνουμε. Και μάλιστα με μονοθέσιο κοστούμι πάνω του στο οποίο οφείλονται οι μεγάλες διαφορές με τους τημ μέητς, σε κάτι ενιαίο θα τους έριχνε τα φυσιολογικά 2 δέκατα εικάζω. Έχει άλλα φοβερά πλεονεκτήματα κυρίως η απίστευτη σταθερότητα του σε μεγάλα στιντ, καταπονώντας ελάχιστα το αυτοκίνητό του. Μαζί με την απίστευτη φυσική του κατάσταση τον κάνει απίστευτο οδηγό αγώνων (αγώνες, Κυριακή, you know) αλλά το ότι δεν κάνει overdrive τον κάνει να υπολείπεται στον ένα γύρο και λέγε ότι θες.
Άβαταρ μέλους
By ripper
#715430 Και ένα ακόμη που σπανίως λαμβάνουμε υπόψη, είναι ότι πολύ απλά ένα συγκεκριμένο μονοθέσιο μπορεί να ταιριάζει στον ένα πιλότο και όχι στον άλλο. Δεν σημαίνει ότι ο δεύτερος είναι κουλαδι.
Ε στον Gasly δεν ταίριαζε εκείνο το μονοθέσιο.
Ένα άλλο πασιφανές παράδειγμα είναι η φετινή McLaren.
Αλλιώς βγαίνω και λέω ότι ο Norris έχει διαλύσει τον Ric, ο Max όχι, άρα ο Norrris είναι 2.36 φορές πιο ξεζουμισταρας από τον Max.
Δηλαδή και η σύγκριση με τον ομοσταυλο δεν είναι ευαγγέλιο. Είναι ο καλύτερος δείκτης, όχι νόμος.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Corto Maltese έγραψε:Ο Μαξ στον έναν γύρο δεν έχει εντυπωσιάσει και λέγε ότι θες. Έχουμε δείγμα 127 αγώνων (μεγαλύτερο από ολόκληρες καριέρες θρύλων) και μπορούμε να κρίνουμε. Και μάλιστα με μονοθέσιο κοστούμι πάνω του στο οποίο οφείλονται οι μεγάλες διαφορές με τους τημ μέητς, σε κάτι ενιαίο θα τους έριχνε τα φυσιολογικά 2 δέκατα εικάζω. Έχει άλλα φοβερά πλεονεκτήματα κυρίως η απίστευτη σταθερότητα του σε μεγάλα στιντ, καταπονώντας ελάχιστα το αυτοκίνητό του. Μαζί με την απίστευτη φυσική του κατάσταση τον κάνει απίστευτο οδηγό αγώνων (αγώνες, Κυριακή, you know) αλλά το ότι δεν κάνει overdrive τον κάνει να υπολείπεται στον ένα γύρο και λέγε ότι θες.

Αρχικα να σου θυμισω οτι ποτε δεν ειπα το ποσο τιτανοτεραστιος ειναι ο Μαξ στον 1 γυρο. Ισα ισα που περισσοτερα καλα λογια εχω πει για το Λεκλερκ στο συγκεκριμενο τομεα.

Αλλα ακομα και για το Λεκλερκ, το Λουη κι οποιον αλλο θελεις, ισχυει το ιδιο πραγμα. Με τη Ρεντ Μπουλ των τελευταιων χρονων, που ηταν κατα ΜΟ μισο δευτερολεπτο αργοτερη απο τη Μερσεντες, οποιος απο αυτους τους γνωστους "ξεζουμιστες" να ηταν στο τιμονι, αλλες 3 ποουλς και 3 νικες θα ειχε. Γιατι και στο αντιπαλο μονοθεσιο επισης ξεζουμιστης οδηγαει. Και μεταξυ τους αυτοι οι ξεζουμιστες που λεμε, εχουν ελαχιστη διαφορα. Δεν καλυπτεται δηλαδη μισο δευτερολεπτο διαφορα λογω μονοθεσιου, ειτε σε λενε Λουη, ειτε Τσαρλς, ειτε Ναντο ειτε Μαξ...
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#715432 Έτσι ftr o Λεκλέρκ έχει παραπάνω και δεν τον θεωρώ καλύτερο. Δηλαδή είχε τις ευκαιρίες του. Δεν τις πήρε. Δεν πειράζει δεν έχασε και κάτι, αλλά μην κάνουμε και πως δε συνέβη.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Corto Maltese έγραψε:Έτσι ftr o Λεκλέρκ έχει παραπάνω και δεν τον θεωρώ καλύτερο. Δηλαδή είχε τις ευκαιρίες του. Δεν τις πήρε. Δεν πειράζει δεν έχασε και κάτι, αλλά μην κάνουμε και πως δε συνέβη.

Ακομα κι αυτουνου του δινω χρονο. Γιατι οπως ειπε κι ο σκατογερος ο Μαρκος καποτε για το Μαξ (οσο εκανε χοντραδες) "εχει το βασικο που ψαχνουμε, το χερι. Τα υπολοιπα (ηρεμια, εμπειρια κτλ) φτιαχνονται, μονο το χερι δε μπορεις να φτιαξεις".

Κι ο Μονεγασκος την αρπαξε απο τα μαλλια την ευκαιρια του. Να καταφερει με το σπαθι του να στειλει για τσαι τον 4ακις και να θεωρειται ο #1 της Φερραρι σε τετοια ηλικια δεν το λες και λιγο.

Κι επειδη ειμαι δικαιος, θα πω για το Λεκλερκ κατι που ειχα πει και για το Μαξ τις προηγουμενες χρονιες που παλευε με τα θηρια. Οταν κανεις αυτο το οβερντραιβ που λεμε, τα λαθη ερχονται πιο ευκολα. Αυτες οι σφαλιαρες δηλαδη που εριχνε στο Φεττελακο κι αυτες που ριχνει κυριως φετος στον επισης πολυ καλο Σαινθ, "δικαιολογουνε" σε καποιο βαθμο τα λαθακια. Ειλικρινα μακαρι να μπει και η Φερραρι στο παιχνιδι και να του δωσει το μονοθεσιο που του αξιζει (ωστε να βγαλω κι εγω τα οριστικα μου συμπερασματα :s_tongue ). Μετα δε θα υπαρχουν δικαιολογιες.

Μεχρι κι ο Μαξ φετος, πριν αρχισει καν το πρωταθλημα, ειχε πεταξει κατι τετοιο. Οτι θελω να ειμαστε πιο κοντα, για να οδηγαω πιο "ευκολα" και να μη ρισκαρω τοσο. Οσο καλος και να εισαι, δε γινεται να βγαλεις ολοκληρο αγωνα σε ρυθμο κουαλι...
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
ripper έγραψε:Δηλαδή και η σύγκριση με τον ομοσταυλο δεν είναι ευαγγέλιο. Είναι ο καλύτερος δείκτης, όχι νόμος.

Εχω πει κι ο ιδιος πως θα ηταν "νομος". Αν εβαζες Λουη Ναντο για παραδειγμα, να τρεχουν για 5 χρονια σαν ομοσταβλοι. Εκει καπου λες οτι το μαθανε κι οι 2 το εργαλλλειο, οτι κατσαν τυχερες/ατυχες στιγμες και στους 2, εκαναν τα λαθακια τους και οι 2 και βγαζεις μια σουμα για την κατσικα. Ή αναμεσα σε Λουη και Μποττας που ειναι τοσα χρονια ομοσταβλοι, παλι εχει φανει ποιος ειναι ο καλυτερος. Με 5-10 αγωνες ή με 1-2 χρονιες, παιζουν πολλα ΑΝ που δυσκολευουν τη συναρτηση.

Οποτε ενω δινω χρονο και στον Τσεκο (που ειναι νεος στην ομαδα) και στο Λεκλερκ (που ακομα ελπιζω να σταματησει τα λαθακια) και σε οσους αλλαξαν ομαδα φετος (που εμφανως ζοριστηκαν πολυ), δε γινεται να μη σχολιαζω οσα βλεπω τωρα, ακομα κι αν ανατραπουν στο μελλον. Ακομα και για τον Αλονσο ειπα "δε βλεπεται αυτο το πραγμα φετος".

ripper έγραψε:Ένα άλλο πασιφανές παράδειγμα είναι η φετινή McLaren.
Αλλιώς βγαίνω και λέω ότι ο Norris έχει διαλύσει τον Ric, ο Max όχι, άρα ο Norrris είναι 2.36 φορές πιο ξεζουμισταρας από τον Max.

Η φετινη ΜακΛαρεν ή για την ακριβεια ο φετινος Ρικ, ειναι η μεγαλυτερη ηττα που εχω φαει στη ζωη μου. Τις περισσοτερες φορες οι ισορροπιες αναμεσα στους ομοσταβλους, ειναι αυτες που εχω κατα νου πριν ξεκινησει η χρονια. Και λιγο να αργησει καποιος να παρει μπροστα ή να μη βολευεται για καποιο λογο, σε βαθος χρονου δειχνει την κλαση του στα σιγουρα.

Ε λοιπον δεν το πιστευω αυτο που βλεπω με το συγκεκριμενο ζευγος. Ακομα και να αποδεχτω οτι ο Νορρις κανει το απολυτο ξεζουμισμα κι ο Ρικ σερνεται εντελως, αυτες οι διαφορες ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Τουλαχιστον οχι αναμεσα σε οδηγους που θεωρω εξισου δυνατους.

Παρακαλαω πραγματικα να ξυπνησει ο μλκς ο Ρικ, γιατι μου χαλαει το αφηγημα εντελως :protest: :help: :lol:

ripper έγραψε:Απλό παράδειγμα, είναι πασίγνωστο ότι δεν πάω καθόλου τον Alonso, όσο έχανε από τον Ocon πόσες φορές το ανέφερα ή τον έκραξα; Καμία, ίσα ίσα είπα ότι χρειάζεται χρόνο γιατί είναι γνωστό ότι είναι οδηγαρα και να που ήδη είναι πολύ καλύτερος.
Αν έγραφα 40 φορές κάτι του στυλ ρε τον φουκαρα τον Alonso, πάλι ξύλο έφαγε η παλιογρια, πάρτι κάνει ο Ocon κ.ο.κ δεν θα ήμουν κουραστικός;

Παντως να ξερεις οτι κι εγω που δεν πηγαινα το Σουμι, μετα την επιστροφη του δεν εβγαλα κουβεντα για τις επιδοσεις ουτε επιασα να μετραω δεκατα με το Ροσμπερκ. Ειχα σχηματισει την (καλη) αποψη μου πολλα χρονια πριν για το σαγωνια και δεν επεσα τοσο χαμηλα να τον κρινω/κραζω μετα :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By Same_old_story
#715467 ...Για να γυρίσουμε στα του αγώνα :)

Ο Ράσελ τι ακριβώς πρόβλημα είχε και φυσούσαν στο πλάι το ψυγείο κι εγκατέλειψε? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
ripper έγραψε:Δηλαδή και η σύγκριση με τον ομοσταυλο δεν είναι ευαγγέλιο. Είναι ο καλύτερος δείκτης, όχι νόμος.

Εκεί την πατούσε πχ και ο Τrullης, που και καλύτερος ήταν απ' όλους τους κατά καιρούς ομόσταυλους και δεν το έδειχνε κιόλας :lol: :innocent:
Α ρε Τρουλλάρα, φάγαμε τα χρόνια μας..
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
JarnoT έγραψε:

Εκεί την πατούσε πχ και ο Τrullης, που και καλύτερος ήταν απ' όλους τους κατά καιρούς ομόσταυλους και δεν το έδειχνε κιόλας :lol: :innocent:
Α ρε Τρουλλάρα, φάγαμε τα χρόνια μας..

Ο Τρουλης φιλε σε απολυτη ταχυτητα ηταν Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο Σ. Τον ειχε και το Ναντο στον 1 γυρο.

Διαρκεια να κρατησει αυτο το γυρολογιο κι αλητεια/σκυλιασμα μεσα στην πιστα δεν ειχε...
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
#715473 Ε, ναι.
Αλλά μου πήρε 5 χρόνια (αφότου αποσύρθηκε.. :vava: ) να συνειδητοποιήσω αυτή την αλήθεια. Καμιά φορά, συχνά δηλαδή, τι λέω.. πάντα, με αυτόν που γουστάρουμε είμαστε τυφλοί. Συνήθως συμβαίνει αυτό και με τις γυναίκες, χαχ, no big news.

Χαχ, πάμε παρακάτω. Και πληζ, από όλους, ωραία η κάψα με τους αγαπημένους μας πιλότους, ωραίο και το πείραγμα, μια χαρά ο Μαξάκος φέτο και το αΜαξάκι του, ωραίος και ο Λούης που βγάζει ανθρώπινο χαρακτήρα (εκνευρισμό "θα σας δείξω εγώ τεχνικοί μου, θα τα πούμε αργότερα", κλπ), ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ο Φερνάνδος, χαχχ, αλλά ας μην εξαντλούμε τον απέναντι με επιχειρήματα ή με απαξιωτικά σχόλια. Έχουμε μπόλικα όμορφα να πούμε και χωρίς αυτά :)

Ορίστε, μ' αυτά και μ' αυτά ακόμα δεν ανοίξαμε τοπικό για τη 2η Αυστρία.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#715481 Εκτος απο την πρωτη "προσπεραση" σε ολες τις υπολοιπες ΓΑΜΑΤΟΣ. Ειδικα του Ναντο του πηρε τα βρακια.

Jolyon Palmer: How Leclerc pulled off so many overtakes in his superb Styrian Grand Prix recovery drive

https://www.formula1.com/en/latest/arti ... WjZuX.html