Forum για τη Formula 1

Ποιος θα είναι ο νικητής;

2
20%
0
N/A
2
20%
0
N/A
2
20%
1
10%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
2
20%
0
N/A
1
10%
0
N/A
0
N/A
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Geo f1 έγραψε:Ο Λεκλερ δεν λεω καλο αγωνα αλλα αφου εστειλε τον Γκασλυ για βρουβες.

Αυτο πανω στο σηκωμα που μου ειχε προκαλεσει ο Λεκλερκ με τις προσπερασεις ξεχασα να το αναφερω. Χερουκλα ο ατιμος στα σιγουρα, αλλα περνανε τα χρονια και δε μπορει να ισορροπησει λιγο το οριο με τα λαθη...

@Κορτο ειλικρινα δεν παρακολουθω καθολου τις μικρες κατηγοριες, οποτε δεν ηξερα καν οτι ακουγεται ηδη για τοσο καλος ο Ρασσελ. Αλλα εκτος απο τα εντυπωσιακα που περιεγραψες ακομα και στην Φ1 παλι βγαζει ματια η αποδοση του ακομα και χωρις να εχει μπει στους ποντους (εκτος απο τη φορα με το ξενο μονοθεσιο).

@ΧαιΦαι αυτο ξαναπεστο. Καλοι κι αγιοι οι Αγγλοι, εχουν γνωση κι επισης πολλες πληροφοριες εφοσον ζουνε τους αγωνες μεσα στις πιστες κι οχι απο το στουντιο, αλλα καταντανε σιχαμενοι με το σωβινισμο τους και το λιβανισμα που κανουν εδω και δεκαετιες στα πατριωτακια τους...

Τελος κατι ακομα που ξεχασα να πω. Καποιος ανεφερε για κοντρα Μικ-Μαζεπιν. Και παλι τονιζω οτι δεν ξερω ακριβως την προιστορια τους στις μικροτερες κατηγοριες, αλλα μεχρι τωρα ο υιος Σουμαχερ ειναι πολυ καλυτερος απο το αλλο το τσογλανι. Για να πω ποσο πραγματικα καλος ειναι, πρεπει να τον δω για 1-2 χρονια διπλα σε εναν οδηγο που εχω "κοστολογησει" ηδη, αλλα μεχρι στιγμης κερδιζει την κοντρα ο Μικ.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#715265 Γιώργη θα έπαιρνα τον Ράσελ και μόνο για τις ιατρικές-θεραπευτικές ικανότητες του απέναντι στον COVID. 5 Ράσελ να είχαμε στην Ελλάδα δε θα είχαμε ούτε κρούσμα από πέρσι κιόλας :s_yes
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Corto Maltese έγραψε:Γιώργη θα έπαιρνα τον Ράσελ και μόνο για τις ιατρικές-θεραπευτικές ικανότητες του απέναντι στον COVID. 5 Ράσελ να είχαμε στην Ελλάδα δε θα είχαμε ούτε κρούσμα από πέρσι κιόλας :s_yes

Θεουλης εισαι :lol: :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By ripper
George_Prix έγραψε:Αλλα η απαγορευμενη για εδω μεσα λεξη που ξεκιναει απο Λ βλεπουμε οτι συζητιεται σε αλλα φορα. Για παραδειγμα αυτο που μολις διαβασα, οτι ο Λουης εχασε τη θεση απο το Μαξ γιατι ξεκινησε απο λαθος με 2α μετα το πιτστοπ, δεν το ηξερα. Αν το γραψεις στο μπλοκακι μαζι με το στουκο στις μπαριερες στην Ιμολα και με την πατατα στην εκκινηση του Μπακου, μιλαμε για 3 κανονικα λαθη που στοιχισαν ποντους. Βαλε κερασακι στην τουρτα τα χαλια του Μονακο... Τι θα λεμε δηλαδη για το Λουη φετος? Οτι εχει 7 κουπες, τοσες νικες και τοσες ποουλς? Αυτα τα λενε τα λινκς με τα στατιστικα και τα εχουμε εμπεδωσει. Αυτο που δεν εχει εμπεδωσει ο πολυς ο κοσμος θα αναφερουμε πιο συχνα. Οτι ο Λουης εκανε φετος που πιεστηκε, οσα λαθη εκανε ολα τα προηγουμενα χρονια μαζί.

Τώρα δηλαδή το ξέρεις αυτό με την δευτέρα; :lol:
Το δέσαμε και κόμπο;
Ούτε εγώ το είδα πουθενά, ούτε έχω διαβάσει καμία σχετική δήλωση. Το μόνο σχετικό που έχω δει είναι η δήλωση του Bottas για την Παρασκευή ότι δοκίμασε να ξεκινήσει με δευτέρα (όταν έκανε το τετακε στα ελεύθερα) γιατί γενικά χάνουν χρόνο στην έξοδο από το pit lane.
Όσον αφορά την εμπέδωση, δεν είμαστε σχολείο και σίγουρα δεν είσαι ο εκπαιδευτικός. Όταν λοιπόν επαναλαμβάνεις το ίδιο πράγμα συνέχεια γίνεσαι στην καλύτερη κουραστικός.

George_Prix έγραψε:Αυτα θα λεμε ρε φιλε που ισχυουν κιολας. Αν ξυπναει ο αλλος 6 το πρωι και λεει χιλιοστη φορα "ε ρε το Μαξ που θα τα σαρωσει ολα με το χρεπι φετος" δε σε χαλαει ριππερ μου ε? Σε χαλαει η αληθεια για τα λαθη του Λουη μονο!!!

Μπαιδεγουει εσυ αντικειμενικε μου ριππερ, ξεστομισες μεχρι τωρα την απαγορευμενη λεξη απο Λ οσον αφορα το Λουη? Ή εστω ο Τζι, ο Νικος ο Παππας και τοσοι αλλοι φανς, ειπατε "ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ"? Γιατι εγω που δεν ειμαι "αντικειμενικος σαν εσας", με βαρια καρδια βεβαια, ειπα οτι εκανε λαθακι ο Μαξ στην εκκινηση που βγηκε λιγο εξω (και δεν εχασε καν ποντους οπως ο Λουης απο το λαθος του).

Με χαλάει όλη η φάση με το ξεκατίνιασμα, το έχετε γίνει κουραστικοί απευθυνόταν και στις δύο μεριές.
Πιστεύω ότι προκαλείται κυρίως από σένα όμως γιατί όπως σου έχω γράψει πολλές φορές γράφεις μονίμως με επιθετικό ύφος, παράδειγμα το ακριβώς από πάνω quote.
Προφανώς και έχω γράψει ότι έκανε λάθος ο Λούης, προφανώς και δεν ισχυρίστηκα ότι ειμαι ο αντικειμενικός ή ότι εσύ δεν είσαι, τίποτα από αυτά δεν εμποδίζει την επιθετικότητά σου.
Άβαταρ μέλους
By ripper
Geo f1 έγραψε:Αλλα και συ φαν του Λουη δεν εισαι? :lol: Οποτε ασε αυτα περι αντικειμενικοτητας :s_howdy

Όχι.
Και δεν είπα για αντικειμενικότητα, όλες οι απόψεις υποκειμενικές είναι, είπα για εμμονή.

Ξαναλεω οτι ολο αυτο γινεται επειδη τοσα χρονια που ο Σερ ειχε αντιπαλο τον Μποτας και τον Φεττελ ειχε περασει το μηνυμα οτι ο τυπος ειναι ο παγος η φονικη μηχανη που δεν κανει λαθη και εκτελει οτι κινειται.

Και φετος που αλλαξαν οι ισορροποιες βλεπουμε αλλα πραγματα....Και καποιοι μενοντας σε εκεινες τις χρονιες ΔΕ θελουν να τα δουν και μιλανε για τυροπιτες και φερνουν στην κουβεντα τον Φεττελ.

Ποιος έχει περάσει αυτό το μήνυμα; Ποιος εδώ μέσα λιβανιζει και λιβανιζε τον Λούη συνεχώς; Εκτός από τα τρολοποστ του Μπουσου δεν έχω δει κάτι άλλο.
Αντίθετα λιβανισμα μέχρι αηδίας κάνουν για άλλον άλλοι και αντί για κουβέντα που μπορεί να γίνει γίνεται τρολαρισμα κακού επιπέδου.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
ripper έγραψε:Με χαλάει όλη η φάση με το ξεκατίνιασμα, το έχετε γίνει κουραστικοί απευθυνόταν και στις δύο μεριές.
Πιστεύω ότι προκαλείται κυρίως από σένα όμως γιατί όπως σου έχω γράψει πολλές φορές γράφεις μονίμως με επιθετικό ύφος, παράδειγμα το ακριβώς από πάνω quote.
Προφανώς και έχω γράψει ότι έκανε λάθος ο Λούης, προφανώς και δεν ισχυρίστηκα ότι ειμαι ο αντικειμενικός ή ότι εσύ δεν είσαι, τίποτα από αυτά δεν εμποδίζει την επιθετικότητά σου.

Θα ξεκινησω λεγοντας ¨μακαρι να ειχαμε 10 ριππερ εδω μεσα". Ειναι δεδομενο οτι μπαινεις γιατι γουσταρεις τους αγωνες κι οχι για να τσακωθεις με κανεναν. Επισης συμφωνω τις περισσοτερες φορες με τα λεγομενα σου, οποτε ειναι σαφως θετικη η παρουσια σου. Κι επειδη πραγματι εσυ ποτε δεν εισαι επιθετικος, σου ζητω συγνωμη αν εχω ξεφυγει ελαφρως 1-2 φορες. Ελπιζω απλα να αναγνωριζεις οτι σε σεβομαι και δε σε προκαλω σκοπιμα.

Αλλα στο συγκεκριμενο φιλε κι εμενα με στεναχωρησες ελαφρως. Δηλαδη δεν ειμαστε αντικειμενικοι εμεις που αναφερουμε τα λαθη του Λουη κι ειναι αντικειμενικοι αυτοι που εχουν ποσταρει 4132 συνεχομενες φορες ειρωνικα "ο Μαξ θα παρει τιτλο επειδη ξεζουμαει το χρεπι τη Ρεντ Μπουλ"? Ειλικρινα δε θυμαμαι αν ειπες μιση κουβεντα για λαθος του Λουη (ολοκληρη δεν ειπες σιγουρα παντως :s_tongue ) αλλα αν κατσεις και διαβασεις ολα τα φετινα τοπικα ΕΚΤΟΣ απο οσα γραφουν "οι 2 Γιωργηδες" δε βλεπεις το πραγματικο σκηνικο. Τα λαθη του Λουη Γ Α Ρ Γ Α Ρ Α. Οι περισσοτεροι φαν δεν ανεφεραν καν τη λεξη λαθος και φυσικα κανενας δεν εδωσε βαση στο τι εστι το καθε λαθος σε τοσο οριακη κοντρα. Δηλαδη μιλαμε για τουλαχιστον 30-40 βαθμους χαμενους απο λαθη ή κακες εμφανισεις οπως του Μονακο. Και η μεινστριμ εικονα που παιζει στο φορουμ για το φετινο πρωταθλημα ειναι οτι η Ρεντ Μπουλ πεταει κι ο Λουης παλευει σα το σκυλο ωστε να στεκεται εστω και τοσο κοντα στο διαστημοπλοιο. Απο τοσους νοματαιους εδω μεσα, "οι 2 Γιωργηδες", ο ΧαιΦαι αντε και κανενας αλλος που μου διαφευγει ειπαν το αυτονοητο, οτι ΦΕΤΟΣ Ο ΜΑΞ ΟΔΗΓΑΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. Κι οχι γιατι το ξεζουμαει κατα 0.5% περισσοτερο. Γιατι απλα δεν εχει κλωτσησει οσους ποντους κλωτσησε ο Λουης.

Και καταληγουμε να "μην ειμαστε αντικειμενικοι" γιατι σαν χειτερς/αντιπαλοι, τονιζουμε τα λαθη του οχτρου. Ελεος παιδες!
Τελευταία επεξεργασία από George_Prix και 29 Ιουν 2021, 12:34, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
JasonLouk έγραψε:Καλημέρα και Καλή Εβδομάδα σου George Prix.

Το forum υπάρχει για ανταλλαγή απόψεων. Για να απαιτείς(!) σοβαρή συζήτηση περί φορμουλα1 πρέπει να (από)δείξεις οτι καταλαβαίνεις απο φυσική, μαθηματικά,μηχανική (hint: οι κανονισμοί εκεί βασίζονται, όχι σε ΧΕΡΟΥΚΛΕΣ) και στρατηγικές. Τόσο καιρό (που λες και εσύ :iconcool: ) οι απόψεις σου είναι οτι περίμενα να ακούσω στο καφενείο του χωριού μου και πραγματικά το χωριό μου είναι πολύ χαμηλού επιπέδου.

Οι "απόψεις" όταν είναι wall of texts βουτηγμένα στην υποκειμενικότητα και κουραστικά με μπόλικο από "ορίστε να μάθετε παιδάκια απο εμένα το μάγκα τον boomer". Όποτε και αν αποφασίσεις να συζητήσεις θα δεις ένα διαφορετικό κόσμο/forum :thumbsup: :inlove:

Περιμενα να περασει μια μερα, ωστε να ειμαι οσο πιο ευγενικος γινεται φιλτατε Τζεισον...

Ειδες εσυ κανεναν εδω μεσα να κανει αναλυσεις βασισμενες σε φυσικη, μαθηματικα και μηχανικη?

Παροτι οι σπουδες μου ειναι οσο πιο κοντα γινεται στα οχηματα, ΠΟΤΕ δεν το εχω παιξει μαστορης εδω μεσα ουτε βαθης γνωστης οσων γινονται πισω απο τις καμερες. Ασε που εχω παραδεχτει οτι υπαρχουν πολυ πιο τσακαλια απο μενα στα τεχνικα θεματα, απο τους οποιους παιρνω γνωση.

Εγω αρκουμαι στο να λεω τη γνωμη μου για οσα βλεπουμε ολοι στην τηλεοπτικη μεταδοση κι οσα διαβαζουμε δεξια-αριστερα στο νετ. Α εχω και κολλημα με το αππ του Φ1 με τα γυρολογια κι αν δω κατι ενδιαφερον επισης το αναφερω. Οποτε δε νομιζω οτι αξιζω τοσο υποτιμητικο σχολιο για τις τεχνικες μου γνωσεις, τις οποιες δε γνωριζεις καν κι επισης δε χρησιμοποιησα ποτε για να το παιξω γνωστης.

Στη συνεχεια φιλε θα σε παρακαλεσω να μη συνεχισουμε την ιδια καραμελα που ξεκινησε ο Τζι, οτι "δε μου εχεις απαντησει σοβαρα εδω και 3 χρονια, γιατι θελω να πεισω οτι εχω δικιο ΕΓΩ".

Εγω το μονο που κανω ειναι να λεω οσα μου κανουν εντυπωση. Προβλεψιμος ειμαι στην ουσια. Αν δω ομοσταβλο να παταει τον αλλον, θα το πω. Οπως το ειπα για το Λεκλερκ με το Φεττελακο περσι, οπως το λεω εδω και 2 χρονια με το Ρασσελ κι ακομα περισσοτερες φορες με το Μαξ (που κανει ακομα πιο εντυπωσιακες διαφορες). Για μενα αυτη ειναι η μητερα των μαχων, η μαχη αναμεσα στους ομοσταβλους με το ΙΔΙΟ μονοθεσιο. Και δε θελω να πεισω κανεναν για αυτο. Απλα οσες φορες μου τσαμπουναει καποιος για κατσαρολικα (η αποψη του) απανταω οτι τα κατσαρολικα δε μου λενε και πολλα πραγματα, γιατι το 80% της επιτυχιας ειναι δυστυχως το μονοθεσιο (η αποψη μου). Τωρα γιατι εσενα δε σε κουραζουν οι 100 φορες που μνημονευουν τα κατσαρολικα και σε κουραζουν οι 100 φορες που τα "απαξιωνουν" ειλικρινα δε μπορω να το καταλαβω.

Οποτε με τη σειρα μου να σου δωσω την ιδια συμβουλη που μου εδωσες κι εσυ. Δοκιμασε να μου μιλησεις στα σοβαρα (γιατι την τελευταια φορα με πηρες απο τα μουτρα, ενω μαλιστα ελεγα για το πως κλεβει η Ρεντ Μπουλ με τις αεροτομες!!!) και θα δεις αν και ποσο σοβαρος ειμαι :s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
George_Prix έγραψε:Για μενα αυτη ειναι η μητερα των μαχων, η μαχη αναμεσα στους ομοσταβλους με το ΙΔΙΟ μονοθεσιο. Και δε θελω να πεισω κανεναν για αυτο.

Αφου λοιπον θες να συγκρινεις ομοσταυλους, συγκρινε την διαφορα Μποτας -Χαμιλτον το 2017 που ηταν η πρωτη χρονια του πρωτου με τη Μερσεντες με την διαφορα Μαξ- Περεζ φετος.
Γιατι αλλιως βγαζεις λαθος συμπερασματα, αφου ο ενας ειναι 4 χρονια στην ομαδα και εχει προσαρμοστει πληρως στο μονοθεσιο ενω ο αλλος μερικους μηνες μονο.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#715411 @George_Prix
Θα κάνω κι εγώ μια προσπάθεια να σου εξηγήσω τι προσπαθούν να σου πουν...
Η κουβέντα για την F1 δεν μπορεί να γίνει στην βάση που θέλεις εσύ, αν δεν το επιθυμούν και οι υπόλοιποι. Και κυρίως, όταν η βάση είναι λανθασμένη. Εσύ, αρέσκεσαι να βλέπεις την κόντρα μεταξύ των ομόσταβλων. Αυτό γουστάρεις. Και να υποστηρίζεις οδηγό.
Επειδή όμως η F1 είναι πολυεπίπεδο πράγμα, αυτό που σου αρέσει, είναι μόνον ένα μικρό μέρος, και -το χειρότερο- είναι αρκετά επιφανειακό. Κοινώς, είναι η κορυφή του παγόβουνου.
Θα έπρεπε να σε προβληματίσει που δεν βρίσκεις συνομιλητές πάνω σε αυτό (ΟΚ, πλην ενός). Οι υπόλοιποι, δεν επιθυμούν να πάνε την κουβέντα εκεί που θέλεις, όχι γιατί έχουν προσωπικά μαζί σου, αλλά επειδή δεν τους ενδιαφέρει καθόλου το θέμα, γιατί απλούστατα, είναι μόνον ένα μικρό (και εξαιρετικά υποκειμενικό) κομμάτι της κουβέντας και αυτού που προσφέρει το σπορ.
Επίσης, κάθε οδηγός F1, δεν έχει τις ίδιες δεξιότητες, γι'αυτό και ο αγώνας δεν είναι το Σάββατο αλλά την Κυριακή. Το αν ο Verstappen ρίχνει μισό δευτερόλεπτο στον Perez, δεν λέει απαραίτητα πως ο δεύτερος είναι άχρηστος. Γιατί ο αγώνας δεν θέλει ταχύτητα σε ένα γύρο μόνον, αλλά σε πολλούς, έχει διαχείριση ελαστικών, έχει διαχείριση μονοθεσίου (γραμμές, αν πχ πατάς πολύ κέρμπ, αν διαχειρίζεσαι σωστά το καύσιμο, κλπ κλπ κλπ).
ΟΛΟΙ στην σημερινή F1 δεν πάνε διαρκώς τέρμα γκάζι, για να παίζει τόσο μεγάλη σημασία το "ξεζούμισμα". Αυτός ο όρος και καταχρηστικός είναι, και πραγματικά δεν λέει τίποτε απολύτως.
Επομένως, για να μην κουράζω άλλο: το θέμα της συζήτησης, καθορίζεται από την κοινότητα και όχι 1 ή 2 χρήστες. Όσο και αν επιμένεις πως το βασικό θέμα συζήτησης πρέπει να είναι πόσο πατάει ο Verstappen ή ο Alonso τον ομόσταβλο, τόσο θα απομονώνεσαι από τους υπόλοιπους, γιατί οι υπόλοιποι δεν θέλουν να συζητήσουν αυτό, απλούστατα γιατί δεν είναι αυτό το πράγμα ενδιαφέρον. Για κανέναν άλλον εσού και του έτερου καπαδόκη.
Πάρε μια βαθιά ανάσα και δες σε παρακαλώ οι υπόλοιποι χρήστες τι γράφουν και με τι ασχολούνται όταν μιλούν για τον αγώνα. Θα εκπλαγείς ευχάριστα με το βάθος και την ποιότητα των σχολίων και με το ενδιαφέρον που υπάρχει σε όλο το φάσμα που λέγεται F1.
Αυτά, με την ελπίδα πως ίσως το δεις διαφορετικά.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Νίκος Παππάς έγραψε:
George_Prix έγραψε:Για μενα αυτη ειναι η μητερα των μαχων, η μαχη αναμεσα στους ομοσταβλους με το ΙΔΙΟ μονοθεσιο. Και δε θελω να πεισω κανεναν για αυτο.

Αφου λοιπον θες να συγκρινεις ομοσταυλους, συγκρινε την διαφορα Μποτας -Χαμιλτον το 2017 που ηταν η πρωτη χρονια του πρωτου με τη Μερσεντες με την διαφορα Μαξ- Περεζ φετος.
Γιατι αλλιως βγαζεις λαθος συμπερασματα, αφου ο ενας ειναι 4 χρονια στην ομαδα και εχει προσαρμοστει πληρως στο μονοθεσιο ενω ο αλλος μερικους μηνες μονο.

Εδω σου εχω πει οτι συμφωνω και δεν καταδικαζω τον Περεζ οπως επισης δεν ηθελα να διωξουν τοσο γρηγορα τους αλλους πιτσιρικαδες. Ηταν καλα χερακια αλλα πεσανε στα βαθια με το Μαξ και τις υψηλες απαιτησεις της Ρεντ Μπουλ.

Οπως ειπα και χθες, απλα χαιρομαι την τωρινη επικρατηση και σαν οπαδος του Μαξ ελπιζω να εχει το ιδιο ευρος η διαφορα και του χρονου.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
George_Prix έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:

Εδω σου εχω πει οτι συμφωνω και δεν καταδικαζω τον Περεζ οπως επισης δεν ηθελα να διωξουν τοσο γρηγορα τους αλλους πιτσιρικαδες. Ηταν καλα χερακια αλλα πεσανε στα βαθια με το Μαξ και τις υψηλες απαιτησεις της Ρεντ Μπουλ.

Οπως ειπα και χθες, απλα χαιρομαι την τωρινη επικρατηση και σαν οπαδος του Μαξ ελπιζω να εχει το ιδιο ευρος η διαφορα και του χρονου.

Αλλο σου ειπα ομως. Συγρινεις τον φετινο Περεζ με τον Μποτας που ειναι 4 χρονια στην ομαδα. Ε, ειναι λαθος αυτο.
Αν δεις τι εκανε τα Σαββατα ο Μποτας το 2017 θα δεις οτι κανει ο,τι και ο Περεζ φετος. ΕΙναι πισω 5-6 δεκατα.

Αλλα δεν εχει τοση σημασια το Σαββατο αφου ο αγωνας γινεται Κυριακη και εκει ο Μποτας, στην πρωτη του χρονια , εχει καλυτερα αποτελεσματα απο τον Περεζ φετος. Βγαινει συμπερασμα τωρα οτι ο Μποτας ειναι καλυτερος του Περεζ; Ισως ειναι ισως οχι. Αυτο για να εισαι σιγουρος πρεπει να τους δεις με το ιδιο μονοθεσιο.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Anonymous Founder έγραψε:@George_Prix
Θα κάνω κι εγώ μια προσπάθεια να σου εξηγήσω τι προσπαθούν να σου πουν...
Η κουβέντα για την F1 δεν μπορεί να γίνει στην βάση που θέλεις εσύ, αν δεν το επιθυμούν και οι υπόλοιποι. Και κυρίως, όταν η βάση είναι λανθασμένη. Εσύ, αρέσκεσαι να βλέπεις την κόντρα μεταξύ των ομόσταβλων. Αυτό γουστάρεις. Και να υποστηρίζεις οδηγό.
Επειδή όμως η F1 είναι πολυεπίπεδο πράγμα, αυτό που σου αρέσει, είναι μόνον ένα μικρό μέρος, και -το χειρότερο- είναι αρκετά επιφανειακό. Κοινώς, είναι η κορυφή του παγόβουνου.
Θα έπρεπε να σε προβληματίσει που δεν βρίσκεις συνομιλητές πάνω σε αυτό (ΟΚ, πλην ενός). Οι υπόλοιποι, δεν επιθυμούν να πάνε την κουβέντα εκεί που θέλεις, όχι γιατί έχουν προσωπικά μαζί σου, αλλά επειδή δεν τους ενδιαφέρει καθόλου το θέμα, γιατί απλούστατα, είναι μόνον ένα μικρό (και εξαιρετικά υποκειμενικό) κομμάτι της κουβέντας και αυτού που προσφέρει το σπορ.
Επίσης, κάθε οδηγός F1, δεν έχει τις ίδιες δεξιότητες, γι'αυτό και ο αγώνας δεν είναι το Σάββατο αλλά την Κυριακή. Το αν ο Verstappen ρίχνει μισό δευτερόλεπτο στον Perez, δεν λέει απαραίτητα πως ο δεύτερος είναι άχρηστος. Γιατί ο αγώνας δεν θέλει ταχύτητα σε ένα γύρο μόνον, αλλά σε πολλούς, έχει διαχείριση ελαστικών, έχει διαχείριση μονοθεσίου (γραμμές, αν πχ πατάς πολύ κέρμπ, αν διαχειρίζεσαι σωστά το καύσιμο, κλπ κλπ κλπ).
ΟΛΟΙ στην σημερινή F1 δεν πάνε διαρκώς τέρμα γκάζι, για να παίζει τόσο μεγάλη σημασία το "ξεζούμισμα". Αυτός ο όρος και καταχρηστικός είναι, και πραγματικά δεν λέει τίποτε απολύτως.
Επομένως, για να μην κουράζω άλλο: το θέμα της συζήτησης, καθορίζεται από την κοινότητα και όχι 1 ή 2 χρήστες. Όσο και αν επιμένεις πως το βασικό θέμα συζήτησης πρέπει να είναι πόσο πατάει ο Verstappen ή ο Alonso τον ομόσταβλο, τόσο θα απομονώνεσαι από τους υπόλοιπους, γιατί οι υπόλοιποι δεν θέλουν να συζητήσουν αυτό, απλούστατα γιατί δεν είναι αυτό το πράγμα ενδιαφέρον. Για κανέναν άλλον εσού και του έτερου καπαδόκη.
Πάρε μια βαθιά ανάσα και δες σε παρακαλώ οι υπόλοιποι χρήστες τι γράφουν και με τι ασχολούνται όταν μιλούν για τον αγώνα. Θα εκπλαγείς ευχάριστα με το βάθος και την ποιότητα των σχολίων και με το ενδιαφέρον που υπάρχει σε όλο το φάσμα που λέγεται F1.
Αυτά, με την ελπίδα πως ίσως το δεις διαφορετικά.

Αρχικα να σε ευχαριστω που με αντιμετωπιζεις οπως θα αντιμετωπιζες εναν κανονικο ανθρωπο :shifty:

Μετα να επαναλαβω, οτι εδω μεσα εκτος απο τη γνωμη μου που θελω να πω, μαθαινω πολλα πραγματα απο τις γνωμες που διαβαζω, σε πολλα διαφορετικα τοπικα, της Φ1 συμπεριλαμβανομενης. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΞΕΡΟΛΑΣ. Εχω πολλα κουσουρια, αλλα οχι το συγκεκριμενο. Ακομα κι απο τεχνικη σκοπια να το δεις, το κολλημα μου με τους ομοσταβλους δεν αποτελει καν αποψη που προσπαθω να επιβαλω σε κανεναν. Αν ριξει 6 δεκατα ο Μαξ συμφωνα με το χρονομετρο στον ομοσταβλο, ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Αν του ριξει 2 ειμαι απλα ευχαριστημενος, στα ισια ειμαι στεναχωρημενος κι αν χασει απο τον ομοσταβλο τσακιζω εντελως. Οτι πει το χρονομετρο, οχι ο ΤζιΠι.

Εγω λοιπον μετα απο καθε αγωνα, με το δικο μου αυτο σκεπτικο με τους ομοσταβλους (χαζο ή λαθος δεν εχει σημασια) υπολογιζω τη νεα μοδα του φορουμ το ξεζουμισμα (οχι το ντεμοντε 118%). Και λεω την αποψη μου. Δεν περιμενω το βραβειο, ουτε να συμφωνησουν ολοι μαζι μου, ουτε προσπαθω να στρεψω εκει την κουβεντα οπως μου προσαπτεις. Αυτες οι 10 γραμμες που ποσταρω καθε φορα μου κανανε εντυπωση απο τον αγωνα. Το ξεζουμισμα, τα γυρολογια (οσο μπορω να καταλαβω σα θεατης) και τα πιθανα λαθη. Κι ολα αυτα γιατι οπως εχω πει απειρες φορες, αφορουν την οδηγηση, δηλαδη το βασικο πραγμα που με απασχολει στους αγωνες. Δεν εχουν να κανουν με το μονοθεσιο του καθενος.

Κι ενα τελευταιο. Δεν αισθανομαι οτι ειμαστε καμια συμμορια και πρεπει να το παιξω καλα για να με δεχτουνε οι αλλοι. Σ' ενα φορουμ γραφτηκα να πω την αποψη μου. Κι απο το πρωτο ποστακι μου εδω μεσα που ΤΟΛΜΗΣΑ να πω ευγενικα την αποψη μου, οτι ειμαι οπαδος του Αλονσο και θεωρω μετριο το Φεττελ (μετα εγινε μοδα το -ακος :s_tongue ) αισθανθηκα λες και πηγα στο Καραισκακη με μπλουζα του βαζελου :thumbsdown:

Και μερικοι κολλησαν απο την πρωτη εκεινη μερα κι ουτε σ' ενα ποστακι δεν προσπαθησαν να δουνε οτι δε φοραω τελικα την ιδια λαθος μπλουζα εδω και 3 χρονια...
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#715421 Βασικά Χάι Φάι το κουραστικό δεν είναι το ότι κάποιος επικεντρώνεται στη μάχη των ομόσταβλων. Και το F1 2020 στο PC σε συμβουλεύει να πας γρηγορότερα από τον ομόσταβλο (ρίχνω κάτι δεύτερα τον Τζοβινάτσι) γιατί είναι το πρώτο κριτήριο για κάθε οδηγό. Το κουραστικό είναι η αναγωγή αυτής της διαφοράς σε οτιδήποτε άλλο, η εκ των υστέρων ακύρωση ολόκληρης καριέρας και τέτοιες αστειότητες. Έκανε λάθος ο Χάμιλτον το 2021 => μαϊμού ο τίτλος του 2014. Αυτά είναι γελοία και συγνώμη που δε στρογγυλεύω την έκφραση και αυτά είναι αυτά που κουράζουν και εκνευρίζουν. Ακόμα και μένα που 5 χρόνια τώρα βλέπω αγώνες ελπίζοντας να δω τον Χάμιλτον να χάνει.

Πέρα από αυτό έκανα ένα απλό ερώτημα και δεν παίρνω απάντηση. Είμαστε σίγουροι ότι είναι το απόλυτο κριτήριο είναι η διαφορά μεταξύ ομόσταβλων; Αν ναι πως εξηγείται ο Γκασλί να είναι πιο κοντά (ή έστω στα ίσια) σαν οδηγός της ΑΤ από ότι σαν οδηγός της RBR; Αυτό με το φτωχό μου το μυαλό μπορεί σημαίνει 2 πράγματα:
1. Η ΑΤ είναι ταχύτερη της RBR
2. Κάτι άλλο συμβαίνει/συνέβαινε και η τότε διαφορά δεν είναι αντιπροσωπευτική
3. Σόρι δεν υπάρχει τρίτο
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Νίκος Παππάς έγραψε:
George_Prix έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:

Αλλο σου ειπα ομως. Συγρινεις τον φετινο Περεζ με τον Μποτας που ειναι 4 χρονια στην ομαδα. Ε, ειναι λαθος αυτο.
Αν δεις τι εκανε τα Σαββατα ο Μποτας το 2017 θα δεις οτι κανει ο,τι και ο Περεζ φετος. ΕΙναι πισω 5-6 δεκατα.

Αλλα δεν εχει τοση σημασια το Σαββατο αφου ο αγωνας γινεται Κυριακη και εκει ο Μποτας, στην πρωτη του χρονια , εχει καλυτερα αποτελεσματα απο τον Περεζ φετος. Βγαινει συμπερασμα τωρα οτι ο Μποτας ειναι καλυτερος του Περεζ; Ισως ειναι ισως οχι. Αυτο για να εισαι σιγουρος πρεπει να τους δεις με το ιδιο μονοθεσιο.

Κανένα συμπέρασμα δεν βγαίνει. Θέλει πολλή ανάλυση για να καταλάβεις πόσο καλός είναι ένας οδηγός. Ακόμη και στα MotoGP που ο αναβάτης παίζει τεράστιο ρόλο, δεν είναι καθόλου εύκολο να βγάλεις συμπέρασμα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα είναι τα ελαστικά. Ο τρόπος που τα διαχειρίζεται κάποιος, παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα. Δες πχ Ducati και τον Miller, που σε πίστες που απαιτούν σωστή διαχείριση των ελαστικών, συνήθως ξεμένει από λάστιχο.
Ή εδώ στην F1, σε πίστες που τρώνε πολύ λάστιχο, η Ferrari τα έκανε θάλασσα.
Τι συμπέρασμα να βγάλεις εδώ λοιπόν;
Τι συμπέρασμα θα βγάλουμε εμείς από την πολυθρόνα μας για τα θετικά και τα αρνητικά του κάθε οδηγού;
Ελάχιστοι μπορούν να το κάνουν και λογικά κανείς δεν είναι σ'αυτό εδώ το φόρουμ.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Νίκος Παππάς έγραψε:
George_Prix έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:

Νικο τα ιδια πραγματα λεμε κι οι δυο εδω και τοσες μερες :lol:

Στην ουσια δε διαφωνουμε. Ουτε φυσικα βγαζω οριστικα συμπερασματα μετα απο 10 αγωνες, ουτε καν μετα απο 1 χρονια. Απλα εδω και χρονια βλεπω να κανει τεραστιες διαφορες και το χαιρομαι. Αν μεινει αλλα 2 χρονια ο Περεζ κι εχει πεσει η διαφορα στο 1 δεκατο ή ακομα κι αν χανει 5 φορες το χρονο ο Μαξ, πιστεψε με εγω πρωτος θα το αναφερω, οσο και να με ποναει.

Και σαν αντιλογο στο σωστο που λες εσυ (οτι ολοι θελουν χρονο ωστε να πιασουν τα ορια τους) σου ξαναλεω οτι σε πολλες περιπτωσεις δε χρειαστηκε ουτε 3 αγωνες ωστε ο νεος σε μια ομαδα να δειξει οτι τον εχει τον παλιο. Οποτε επιτρεψε μου να το χαρω, γουαιλ ιτ λαστς :s_tongue