Forum για τη Formula 1

Ποιος θα είναι ο νικητής;

2
20%
1
10%
1
10%
0
N/A
1
10%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
1
10%
3
30%
1
10%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
BARHonda έγραψε:Έχεις απόλυτο δίκιο, απλά περίμενα να το δω να μπαίνει. Είναι πλέον αποδεικτικό στοιχείο

Τι να κανω κι εγω ο ερμος? :s_sad

Το #1 εργαλειο που χρησιμοποιουν οι ομαδες για να αγορασουν οδηγο, η μητερα των μαχων, αυτη του καθε οδηγου με τον ομοσταβλο, εδω δεν πιανει. Αυτος ο τροπος χρησιμοποιειται απο τους "ασχετους" και οι "σχετικοι" μετρανε κατσαρολια.

Οποτε ειπα να παραθεσω και τα συγχρονα ξεζουμισομετρα που μας παρεχει η τηλεοπτικη καλυψη, τα οποια στην προκειμενη συμφωνουν με τον παλαιολιθικο τροπο συγκρισης αναμεσα στους ομοσταβλους.

Και φυσικα δεν τα δενω κομπο τα νεα στατιστικα που μας βγαζουν (και θα βγαλουν κι αλλα διαφορετικα). Αλλα λιγο απο 'δω, λιγο απο 'κει, καποια συμπερασματα σιγουρα βγαινουν.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#714071 Εάν είναι τόσο αξιόπιστα όσο η πρόβλεψη για το Q, το γλυκό έδεσε

Τώρα με τι στοιχεία "ταΐζουν" τον αλγόριθμο, μόνο ο Bezos ξέρει
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
BARHonda έγραψε:Εάν είναι τόσο αξιόπιστα όσο η πρόβλεψη για το Q, το γλυκό έδεσε

Ποια ηταν η προβλεψη?
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
George_Prix έγραψε:
BARHonda έγραψε:Εάν είναι τόσο αξιόπιστα όσο η πρόβλεψη για το Q, το γλυκό έδεσε

Ποια ηταν η προβλεψη?

George_Prix έγραψε:Εχω ξαναπει ποσο κοντα πεφτουν απο την Παρασκευη στις εκτιμησεις τους, οσο κρυφτουλι και να παιζουν οι ομαδες. Αυτη την εβδομαδα λοιπον, ειχαν κανει την εξης προβλεψη:

Εικόνα

Εικόνα

Με λιγα λογια ενα κλικ γρηγοροτερη η Μερσεντες σε κουαλι και στα ισια στον αγωνα. Σημερα οι Αμερικανοι ακολουθησαν το νεο τρεντ που εφερα στο χωρο και στη μεταδοση αρχισαν να βγαζουν καρτελες με το ποσοστο ξεζουμισματος του μονοθεσιου!!! Ειδαμε λοιπον το Μαξ να το ξεζουμαει 0.5% πανω απο το Λουη στο φρεναρισμα και πανω απο 1% (ΑΝ θυμαμαι καλα) στο στριψιμο. Εχθες σας εδωσα ενα παραδειγμα πως με 0.5% καλυτερη οδηγηση, μπορει ενας με αργοτερο μονοθεσιο να κερδισει εναν αντιπαλο με καλυτερο μονοθεσιο και σημερα το παραδειγμα-ονειρο μας εγινε πραματικοτητα :s_yes

Και δε θα πω καμια μπακαλιστικη τρολλια σε στυλ "ΑΝ ο Λουης ειχε ριξει 445 χιλιοστα στο Μποττας (οσα εριξε ο Μαξ στον Περεζ δηλαδη) θα ειχε παρει την ποουλ σημερα". Αυτες οι μπουρδες με τους ομοσταβλους δεν περνανε εδω στο φορουμ και καταληγεις να εισαι ο ασχετος κι ο τρελος του χωριου. Απλα χρησιμοποιησα στοιχεια απο το επισημο σαιτ για το παραδειγμα μου :s_yes

Κι αν συνταραχτηκε ο μικροκοσμος καποιου απο την αναλυση, θα παρακαλουσα να απαντησει με αριθμους κι οχι με υβρεις :s_yes

Δικό σου ποστ, στη Γαλλία δεν αναφέρεται? Η πρόβλεψη έλεγε 0.05δ υπέρ της Mercedes...

Και να για το παίξω και γω λίγο powered by AWS, τσέκαρα best sector times των μονοθεσίων (παρά τις διαφορές στο στήσιμο μεταξύ οδηγών ιδίας ομάδας που μπορεί να δίνει προβάδισμα σε ένα σέκτορ έναντι του άλλου) και τα μαθηματικά κατέληξαν σε αυτό:

MERC: 22.374, 27.516, 40.358 | IDEAL BEST: 1:30.248 | HAM: 1:30.248
RB: 22.405, 27.388, 40.197 | IDEAL BEST: 1:29.990 | MAX: 1:29.990

Άρα μπορούμε να πούμε ότι Max και Lewis πήραν το 100% του μονοθεσίου (εφόσον ήταν οι ταχύτεροι έναντι των ομοσταύλων) και το 100% λέει το παραπάνω, 0.25δ πιο γρήγορη η RB έναντι της Mercedes σε Q pace

Όχι?
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
g8777 έγραψε:Με θεους κα δαιμονες τα βαζει ο Μαξαρος φετος Γκεακο, με το φορτηγο του, την ομαδα του, το απολυτο φαβορι LH, αποδιδει τοσο πανω απο τις δυναμεις του που εφτασε μεχρι εδω η χεριλα και η ποδαριλα του. Ουτε στα πιο τρελλα ονειρα των φιλων του αθληματος δεν θα εχει ξανασυμβει τετοιο οδηγικο επος αν μια στο τρισεκατομμυριο σηκωσει κουπα φετος. Blessed.

g8777 έγραψε:Σκεψου να του δωσουν και καλο μονοθεσιο τι εχει να γινει. Τρεμε Τεσλα.

Μπας και πρεπει να ανανεωσεις την καρνταρομπα σου στο τρολλαρισμα? Αυτο το ιδιο στυλακι "ο Μαξ με το χρεπι" παλιωσε ρε Τζι. Μονο αυτο το μηνα παιζει να εχεις πει το ιδιο πραγμα σε 8777 διαφορετικες εκδοχες!!! :lol:

Με αυτο το παλιακο τρολλαρισμα θα κερδισεις τα νεα τρολλοταπωτικα ξεζουμισομετρα της Φ1 ωρε Τζι? :omg: :protest:

Το ενδεχομενο να μην τρολλαρεις καθολου και να κανεις στα ψεμματα τον κανονικο χρηστη μη σου περασει καν απο το μυαλο Τζι μου. Μη χαλας οσα με τοσο κοπο εκτισες τοσα χρονια :s_empathy
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#714075 @BARHonda σοβαρα θελεις να σου απαντησω? Θελω να πιστευω οτι κατι δεν καταλαβα καλα ή οτι κανεις πλακα...
Τελευταία επεξεργασία από George_Prix και 19 Ιουν 2021, 22:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By g8777
#714076 Στο τέλος βρίσκεται το σφάλμα στους υπολογισμούς σου, μια χαρά τα έχουν υπολογίσει στο σαητ, αλλά με δεδομένο το 100% της απόδοσης τών οδηγών.
Ξεκάθαρα ο Μαξαρος σήμερα υπεραποδωσε πάνω από το 100% , και έτσι φτάσαμε σε διαφορά 3 δεκάτων. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό που έκανα σήμερα είδαμε Μαξ στο 115%

@ Γιώργη

Μιλάω απολύτως σοβαρά. Δεν καταλαβαίνω τις επιθέσεις προς το άτομο μου από το πουθενά. Μην χαλάσουμε την ωραία κουβέντα μας τώρα με αναφορές, έτσι δεν είναι; Μια χαρά συζήτηση έχουμε για την Φ1. Μπορείς και καλύτερα, θα το αφήσω έτσι αυτή τη φορά. :s_dunno
Τελευταία επεξεργασία από g8777 και 19 Ιουν 2021, 22:36, έχει επεξεργασθεί 3 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
George_Prix έγραψε:@BARHonda σοβαρα θελεις να σου απαντησω? Θελω να πιστευω οτι κατι δεν καταλαβες καλα ή οτι κανεις πλακα...

Με έβαλες σε τόσο κόπο να σου απαντήσω και θα με αφήσεις έτσι ξεκρέμαστο?
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
BARHonda έγραψε:
George_Prix έγραψε:@BARHonda σοβαρα θελεις να σου απαντησω? Θελω να πιστευω οτι κατι δεν καταλαβες καλα ή οτι κανεις πλακα...

Τι μου βγαζεις? Οτι στα 3 σεκτορς ο Μαξ περασε και στα 3 τον Τσεκο οποτε Σ1+Σ2+Σ3 = ο καλυτερος χρονος που μπορει να βγαλει το μονοθεσιο = 100% ξεζουμισμα απο το Μαξ? :dizzy: Κι ομοιως απο το Λουη? :dizzy:

Κι αν παρει ο Λουης το μονοθεσιο του Μαξ και κανει 2 δεκατα κατω, οριζουμε νεο 100% ξεζουμισμα? Ενας τροπος να δεις το ξεζουμισμα θα ηταν ο ανεφικτος τροπος που ειχα αναφερει. 100 γυροι με το ιδιο μονοθεσιο απο τους 100 "καλυτερους" οδηγους και βγαλσιμο του "απολυτου οριου του μονοθεσιου". Το οτι ο Μαξ κερδισε τον Περεζ κι ο Λουης κερδισε το Μποττας, δε σημαινει οτι εκαναν κι οι δυο το απολυτο ξεζουμισμα.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
George_Prix έγραψε:
BARHonda έγραψε:

Τι μου βγαζεις? Οτι στα 3 σεκτορς ο Μαξ περασε και στα 3 τον Τσεκο οποτε Σ1+Σ2+Σ3 = ο καλυτερος χρονος που μπορει να βγαλει το μονοθεσιο = 100% ξεζουμισμα απο το Μαξ? :dizzy: Κι ομοιως απο το Λουη? :dizzy:

Κι αν παρει ο Λουης το μονοθεσιο του Μαξ και κανει 2 δεκατα κατω, οριζουμε νεο 100% ξεζουμισμα? Ενας τροπος να δεις το ξεζουμισμα θα ηταν ο ανεφικτος τροπος που ειχα αναφερει. 100 γυροι με το ιδιο μονοθεσιο απο τους 100 "καλυτερους" οδηγους και βγαλσιμο του "απολυτου οριου του μονοθεσιου". Το οτι ο Μαξ κερδισε τον Περεζ κι ο Λουης κερδισε το Μποττας, δε σημαινει οτι εκαναν κι οι δυο το απολυτο ξεζουμισμα.

Μπορείς όμως με βεβαιότητα να πεις ότι σήμερα, με τις συγκεκριμένες συνθήκες, πήραν το καλύτερο (για να μην πούμε 100% μιας και σε χαλάει) από το μονοθέσιο. Το αν το καλύτερο απέχει 0.1% ή 1% από το 100% είναι κάτι που καμία Amazon και καμία ομάδα δεν μπορεί να σου πει με σιγουριά, οπότε το ότι ασχολούμαστε με όλα τα ηλιθιομπακαλίστικα γραφήματα που ποστάρει η F1 και έβαλες εσύ εδώ (και δεν ξέρω εάν ήθελες να μας δείξεις/αποδείξεις κάτι ή για "χαβαλέ" στην όλη κουβέντα) είναι κουβέντα χωρίς κάποιο βαθύτερο υπόβαθρο, απλά για να περάσει η ώρα από το τέλος του Q μέχρι την αρχή του αγώνα
Άβαταρ μέλους
By Y.V
BARHonda έγραψε:Με έβαλες σε τόσο κόπο να σου απαντήσω και θα με αφήσεις έτσι ξεκρέμαστο?

Μα τα ευκολως εννοουμενα παραλειπονται!
Ή εν πασει περιπτωσει, οσα δεν θελουμε να πουμε καθαρα αλλα θελουμε υποβολιμαια να συμπερανουν οι αλλοι. :)

Στο βαθμο ξεζουμισματος ειναι το ζουμι! :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#714082 Μήπως είναι λίγο αδόκιμος και ερασιτεχνικός ο όρος "ξεζουμισμα"; :s_dunno
Δεν θα ήταν ορθότερο και συναφές με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό να χρησιμοποιείται το "χεράς"; :hmmm:

Μου φαίνεται ότι η περιγραφή " Ο Μαξ έχει χ% περισσότερο χέρι από τον Λούη " θα απέδιδε την διαφορά δυναμικότητας των 2 οδηγών σε μεγαλύτερο βαθμό από το ασαφές "ξεζουμισμα". :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
BARHonda έγραψε:
George_Prix έγραψε:
BARHonda έγραψε:

Μπορείς όμως με βεβαιότητα να πεις ότι σήμερα, με τις συγκεκριμένες συνθήκες, πήραν το καλύτερο (για να μην πούμε 100% μιας και σε χαλάει) από το μονοθέσιο. Το αν το καλύτερο απέχει 0.1% ή 1% από το 100% είναι κάτι που καμία Amazon και καμία ομάδα δεν μπορεί να σου πει με σιγουριά, οπότε το ότι ασχολούμαστε με όλα τα ηλιθιομπακαλίστικα γραφήματα που ποστάρει η F1 και έβαλες εσύ εδώ (και δεν ξέρω εάν ήθελες να μας δείξεις/αποδείξεις κάτι ή για "χαβαλέ" στην όλη κουβέντα) είναι κουβέντα χωρίς κάποιο βαθύτερο υπόβαθρο, απλά για να περάσει η ώρα από το τέλος του Q μέχρι την αρχή του αγώνα

Τα γραφηματα σιγουρα δεν ειναι απολυτα, αλλα δεν τα βγαζουν απο το μυαλο τους. Χωρις να τα κανουμε ευαγγελιο, σιγουρα δεν αξιζουν την απαξιωση που τους κανεις εσυ.

Απο εκει και περα το λεμε εδω και καιρο το πιο ασφαλες κριτηριο, αλλα δε σας βολευει. Αν βλεπεις καποιον να ριχνει σταθερα εδω και τοσα χρονια πανω απο μισο δευτερολεπτο σε οποιον ομοσταβλο του εχουν παει διπλα του κι ολο το υπολοιπο γκριντ (συμπεριλαμβανομενου του 7ακις) εχει 1-2 δεκατα διαφορα κατα ΜΟ ολα αυτα τα χρονια, κατι λεει για το ποιος ειναι πιο κοντα στο απολυτο ξεζουμισμα. Εκτος κι αν δεχτουμε το αφηγημα τους τρισμεγιστου Μποττας, συμφωνα με το οποιο ειναι καλυτερος απο ολους τους αλλους ομοσταβλους και για αυτο δεν του εχει ριξει πανω απο 1-2 δεκατα ο Λουης.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Y.V έγραψε:
BARHonda έγραψε:Με έβαλες σε τόσο κόπο να σου απαντήσω και θα με αφήσεις έτσι ξεκρέμαστο?

Μα τα ευκολως εννοουμενα παραλειπονται!
Ή εν πασει περιπτωσει, οσα δεν θελουμε να πουμε καθαρα αλλα θελουμε υποβολιμαια να συμπερανουν οι αλλοι. :)
Πιο καθαρα δε γινοταν να αναλυσω το σκεπτικο μου. Το οποιο σκεπτικο μου συμφωνει με τις αναλυσεις που κανανε την Παρασκευη, με τα γραφηματα που ειδαμε σημερα στις κατατακτηριες κι επισης με το ασφαλεστερο μετρο συγκρισης, τον ομοσταβλο.

Να μου πεις οτι διαφωνεις, σεβαστο. Αλλα μη μου λες οτι δεν το εξηγησα και καλα!

Y.V έγραψε:Στο βαθμο ξεζουμισματος ειναι το ζουμι! :rtfm:

Οταν συγκρινουμε οδηγους ποιο να ειναι το ζουμι? Ποιο μονοθεσιο ειναι καλυτερο?
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#714085 Δεν νομίζεις ότι συγκριση οδηγών έχει νόημα όταν και τα υπόλοιπα είναι ίδια;

Redmi Note 8 Pro