Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By edmond
#713303 To "ε λοιπόν όχι" απαντά σ΄ αυτό που σου έγραψα πιο πάνω? :hmmm:
Ναι, φυσικά πάνε πιο γρήγορα(τον απόπατο τους όπως λες) σε σχέση με το αντίστοιχο θερμικό τους.
Άντε και κλείνω ένα test drive αύριο κιόλας για να δοκιμάσω ένα ταπεινό 208 ας πούμε.
Μένω...έκθαμβος. Λες και είμαι κανάς κάγκουρας ξέρωγω και το μέλημα μου είναι να αφήσω λάστιχο κάτω.
Μετά τι?
Άβαταρ μέλους
By GTS
mirage έγραψε:
axel12p έγραψε:Και στο i3 έχουν καταργήσει την έκδοση REX πλέον. Οι τελευταία έκδοση έχει αρκετά μεγάλη μπαταρία, οπότε θεωρούν πως δεν έχει λόγο ύπαρξης ο βενζινοκινητήρας.
Πράγμα λογικό σε ένα βαθμό αν σκεφτεί κανείς πως το πρώτο i3 (60Ah) είχε πραγματική αυτονομία 115Km, το δεύτερο (94Ah) 165Km και το τελευταίο (120Ah) 235Km.
Επίσης υπηρχαν παράπονα από ιδιοκτήτες για περιπτώσεις που ο κινητήρας δεν ήταν αρκετος για να συνεχίσει να κινει σωστα το αυτοκίνητο. Αυτο βεβαια σε μαλλον ακραίες συνθήκες, δλδ μεγαλο υψόμετρο και υψηλές θερμοκρασίες.

Ποτε δεν κινουσε το αυτοκινητο. Γεννητρια ηταν για να φορτιζει τις μπαταριες. Το ι3 Ρεξ ηταν ενα αστοχο προιον, η εταιρεια τοτε ψαχνονταν.
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#713307 Πήγαινε, οδήγα κι απάντα μόνος του στο "μετά τι". Κι αν έχει οποιαδήποτε σχέση αυτό που θα έχεις οδηγήσει με τα θερμικά ή αν είναι ένα ΠΟΛΥ ΑΝΩΤΕΡΟ ΠΡΟΪΌΝ. Με τους περιορισμούς που έχει ακόμα βέβαια και που περιορίζουν το ποσοστό αγοραστών.
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#713308 Ήσυχα ρέι!!!

< Note 8 >
Άβαταρ μέλους
By GTS
224v έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:
224v έγραψε:συγγενής απο Κομοτηνή, χρειάστηκε ξαφνικά να κατέβει Σ/Κ Αθήνα. στις 3 το πρωί του Σαββάτου μπήκε στην μπέμπα 630, και στις 9 είχε φτάσει στο Κολωνάκι. θα ήθελα να ξέρω εάν θα μπορούσε να το κάνει αυτό χωρίς προγραμματισμό με ηλεκτρικό, γιατί ξαφνικές υποχρεώσεις τυχαίνουν στη ζωή. Το κόστος δεν έχει τόση σημασία γιατί την αγόρασε 20 χιλιάρικα με 110.000 χλμ.

< Note >

Πες του συγγενη "να κοψει μετρα απο το ψαρι...". , 6 ωρες Κομοτηνη - ΑΘηνα ουτε ο Χαμιλτον :shifty:
740 χλμ είναι, 6 ώρες δλδ 135 μέση ωριαία, βράδυ χωρίς κυκλοφορία, γιατί είναι τόσο αδύνατον??. οταν δουλευα εκεί πάνω το έκανα 7.5 ώρες χωρίς τους αυτοκινητόδρομους, και δεν χρειαζομουνα τουαλέτα. ένα γέμισμα πάντως το έκανα στον Κορινό

< Note >

135 μεση ειναι δυσκολο να εχεις γιατι στις στασεις και στα διοδια χανεις χρονο. 1 σταση για βενζινη εκανε σιγουρα ποσα διοδια περασε? Για να εκανε 135 μεση πρεπει σε μεγαλο τμημα να πηγαινε με 200.
Άβαταρ μέλους
By GTS
bebes έγραψε:Μεσα στο ΣΚ "χάζευα" κάποια βιντεάκια με δοκιμές υβριδικών (κυρίως) αυτοκινήτων.

Είμαι πολύ "ζεστός" στο να αλλάξω το Σουμπαρού με ενα υβριδικό απο αυτά που μπορείς να τα φορτίσεις και να έχουν κάποια αυτονομία αμιγώς ηλεκτρική. Βλέπω οτι εχουν μια (αμιγώς) ηλεκτρική αυτονομία περίπου 50 χιλιομέτρων, αλλά και μεγάλη οικονομία στο καύσιμο οταν λειτουργούν συνδυαστικά. Στην ανάγκη λειτουργούν σαν τα "απλά" βενζινοκίνητα.

Το καλύτερο βέβαια θα ήταν να υπήρχε κάποιο ηλεκτρικό με εναν μικρό βενζινοκινητήρα που να λειτουργείς σαν γεννήτρια σε ωρα ανάγκης.
Υπάρχει κάτι τέτοιο; :hmmm:

Αστοχη αυτη η λυση, γιατι κουβαλας ενα συστημα που ειναι αχρειαστο στην μεγαλυτερη ζωη του αυτοκινητου. Ακομα και υα υβριδικα τα περισσοτερα δεν ειναι καλες λυσεις λογο πολυπλοκοτητας.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Dimsabas έγραψε:Πήγαινε, οδήγα κι απάντα μόνος του στο "μετά τι". Κι αν έχει οποιαδήποτε σχέση αυτό που θα έχεις οδηγήσει με τα θερμικά ή αν είναι ένα ΠΟΛΥ ΑΝΩΤΕΡΟ ΠΡΟΪΌΝ. Με τους περιορισμούς που έχει ακόμα βέβαια και που περιορίζουν το ποσοστό αγοραστών.
Μπορείς να δεχθείς ότι η ιπποδύναμη παει κόντρα στην αυτονομία;
Ότι αν το οδηγήσεις γρήγορα σύμφωνα με τα 200 άλογα και την τερατοροπη που έχει η αυτονομία παει περιπατο.;

Ότι σε ένα αυτοκίνητο πολης η ιπποδύναμη δεν λέει και πολλα;

Ότι τα 28,5 του ηλεκτρικού active plus σε σχέση με τα 19,5 του allure auto απευθύνονται σε διαφορετικου οικονομικού προφιλ αγοραστές;
Μην μου πεις ξανά ότι σε βάθος χρόνου θα κοστίσει λιγότερο, γιατί α) δεν το ξέρεις το μέλλον τι θα φέρει και β) τι να το κάνει όταν πρεπει πρωτα να το πληρωσει ολόκληρο;

Redmi Note 8 Pro
Άβαταρ μέλους
By mirage
GTS έγραψε:
mirage έγραψε:
axel12p έγραψε:Και στο i3 έχουν καταργήσει την έκδοση REX πλέον. Οι τελευταία έκδοση έχει αρκετά μεγάλη μπαταρία, οπότε θεωρούν πως δεν έχει λόγο ύπαρξης ο βενζινοκινητήρας.
Πράγμα λογικό σε ένα βαθμό αν σκεφτεί κανείς πως το πρώτο i3 (60Ah) είχε πραγματική αυτονομία 115Km, το δεύτερο (94Ah) 165Km και το τελευταίο (120Ah) 235Km.
Επίσης υπηρχαν παράπονα από ιδιοκτήτες για περιπτώσεις που ο κινητήρας δεν ήταν αρκετος για να συνεχίσει να κινει σωστα το αυτοκίνητο. Αυτο βεβαια σε μαλλον ακραίες συνθήκες, δλδ μεγαλο υψόμετρο και υψηλές θερμοκρασίες.

Ποτε δεν κινουσε το αυτοκινητο. Γεννητρια ηταν για να φορτιζει τις μπαταριες. Το ι3 Ρεξ ηταν ενα αστοχο προιον, η εταιρεια τοτε ψαχνονταν.

Ναι δεν τις φορτιζε με ικανοποιητικό ρυθμό και το αυτοκίνητο δεν κινούνταν τελικά με ικανοποιητικό ρυθμό. Το κατάλαβες τώρα ή ειναι παλι δυσνοητο;
Αν δεν το κατάλαβες τα εξηγεί το link του drdino.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#713338 Βασικά και από το άρθρο προκύπτει πως δεν ήταν τόσο "σφάλμα" του αυτοκινήτου, όσο έλλειψη γνώσης του οδηγού για τον τρόπο λειτουργίας και τους περιορισμούς του συγκεκριμένου συστήματος.
Πιθανότατα να έπρεπε να τοποθετήσουν κάποια ποιο ισχυρή μηχανή ώστε να εξαλείψουν την πιθανότητα να εμφανιστεί το πρόβλημα, αλλά δεν ξέρω και κατά πόσο θα τους βόλευε χωροταξικά.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#713343 Γι αυτό έγραψα παραπάνω, παράπονα από ιδιοκτήτες.
Και για να το κάνουμε ακομα πιο συγκεκριμένο, απο ιδιοκτήτες κυριως στις ΗΠΑ.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#713347 Πλέον, είναι πολύ συχνό να πετυχαίνω στο δρόμο Tesla. Σημερινή φωτό η παρακάτω. Ή είναι πλέον αρκετά, ή οι ιδιοκτήτες τους κάνουν βόλτες συνέχεια.
Εικόνα
Εννοείται το πιο ωραίο χρώμα είναι το κόκκινο, αυτό θα αγόραζα εγώ χωρίς δισταγμό. Το λευκό παραείναι διακριτικό, το μαύρο δεν ταιριάζει στο ελληνικό καλοκαίρι, το κόκκινο είναι πολύ όμορφο και εντυπωσιακό.
:inlove:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#713351 Ωραίο το κόκκινο, αλλά η σειρά για εμένα θα ήταν: Άσπρο (κυρίως για λόγους ευκολίας) και μετά μπλε, ανθρακί, ασημί, μαύρο, κόκκινο.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#713353 Μου αρέσει να το βλέπω στο δρόμο (όχι ότι τρελαίνομαι όμως κιόλας), αλλά δεν θα το έπαιρνα για εμένα :s_dunno