Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#712822 Το Y μαθαίνω δεν θα έρθει Ελλάδα φέτος, οπότε πρέπει να επιλέξω είτε να χάσω σε πρακτικότητα με το 3 (που ίσως τώρα που μεγάλωσαν λίγο τα παιδιά δεν χρειάζεται και τόσο) είτε να πάω στο Skoda.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#712827 Στα μάτια μου δεν υπάρχει σύγκριση ανάμεσα στο Tesla και το Enyaq. Συμπαθώ την Skoda και μου αρέσει το Enyaq αλλά μέχρι εκεί. Η διαφορά και μόνο στην κατανάλωση (15.2KWh/100Km έναντι 19KWh/100Km του Enyaq) δείχνει πολλά.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#712833 Θα το ξέρω προς το τέλους του χρόνου αν θα μπορεί να πάρει παράταση. Αλλά αν δεν μπορεί, ίσως δεν προλάβω την φετινή παραλαβή. Έχει να κάνει με αυτό το ερώτημα προς τον Serf -->
Scotch έγραψε:Κάτι άλλο. Η εξόφληση του τιμήματος γίνεται με την παραλαβή ή πιο πριν; Με ενδιαφέρει κυρίως ο χρόνος έκδοσης του παραστατικού αγοράς (ώστε να πέσει μέσα στη χρονιά και όχι στην επόμενη).
Άβαταρ μέλους
By taxidiwtis
axel12p έγραψε:Στα μάτια μου δεν υπάρχει σύγκριση ανάμεσα στο Tesla και το Enyaq. Συμπαθώ την Skoda και μου αρέσει το Enyaq αλλά μέχρι εκεί. Η διαφορά και μόνο στην κατανάλωση (15.2KWh/100Km έναντι 19KWh/100Km του Enyaq) δείχνει πολλά.

Το ενα ειναι ενα χαμηλο αεροδυναμικο σενταν (με τον καλυτερο αρροδυναμικο συντελεστη στη κατηγορια ) και

το αλλο ειναι ενα ψηλο ευρύχωρο suv με χειροτερο cd και μεγαλυτερη μετωπική επιφανεια ..
ακομη ειναι και 200-300 κιλα βαρυτερο
λογικο να εχει χειροτερη καταλωση

Κατι αλλο
Skoda
οχημα +οφελιμο= 2600 κιλα
Που παρολα αυτα αριστευει στα crash test.
Δυσκολα τα πραγματα για οποιον τρακαρει
μαζι του.
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#712840 Μην περιμένεις το Υ να έχει μικρότερη χρηματική διαφορά από 7-8-9 χιλιάρικα σε σχέση με το 3. Άρα αν θες ψηλό, μάλλον πας σε Βαγκ αναγκαστικά.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#712841 Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα τέτοια διαφορά. Εκτός από τη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος (και την προαιρετική 3η σειρά καθισμάτων για νάνους), τι παραπάνω προσφέρει;
Άβαταρ μέλους
By taxidiwtis
Scotch έγραψε:Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα τέτοια διαφορά. Εκτός από τη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος (και την προαιρετική 3η σειρά καθισμάτων για νάνους), τι παραπάνω προσφέρει;

Το βασικο πλεωνεκτημα που ειχε (heat pump) το εχασε , τωρα εχει και το 3 .

Κατα τα αλλα ελξη , 5η πορτα (σημαντικο αν φορτωνεις ),αυξημενο μηκος πλατος υψος , δευτερη σειρα με 3 ανεξαρτητα καθισματα , ενιαια πανοραμικη μεχρι πισω και οχι σε δυο ξεχωριστα κομματια που διακοπτονται οπως το 3 , ελαφρως καλυτρρη μεταπωληση (οικογενειες, μοδα των suv, τρειλερ...)

Αν εισαι οκ με την τεχνολογια -επιδοσεις-range στο Σκοντα (το καλυτερο vfm), αλλα δε σου αρεσει το σημα δες το και σε αλλες
"γευσεις "
vw id4 (παραδοξως χειροτερη ποιοτητα πλαστικων!) ,
audi q4 etron (σημα audi εσωτερικο audi , καθισματα audi αλλα +5Κ η περισσοτερο)
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#712864 Να πάρει το enyaq, να το πουλήσει στον Dimsabas και μετά να πάρει το Model Y.

Όλα εγώ πια??

< Note 8 >
Άβαταρ μέλους
By Serf
Scotch έγραψε:Θα το ξέρω προς το τέλους του χρόνου αν θα μπορεί να πάρει παράταση. Αλλά αν δεν μπορεί, ίσως δεν προλάβω την φετινή παραλαβή. Έχει να κάνει με αυτό το ερώτημα προς τον Serf -->
Scotch έγραψε:Κάτι άλλο. Η εξόφληση του τιμήματος γίνεται με την παραλαβή ή πιο πριν; Με ενδιαφέρει κυρίως ο χρόνος έκδοσης του παραστατικού αγοράς (ώστε να πέσει μέσα στη χρονιά και όχι στην επόμενη).
Νομίζω η εξόφληση γίνεται λίγο πριν την παραλαβή... Αλλά δεν παίρνω κι όρκο. Δεν το έχω ρωτήσει.

Edit: Δοκίμασε να ρωτήσεις στο https://www.facebook.com/groups/TeslaFansGreece/ .

< Note >
Άβαταρ μέλους
By Ove20

Πολύ όμορφο το Audi. :s_thumbsup

δεν σας λέω πόσο χρόνο έκαναν αλλά το G maps το δίνει 9h 26m. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Serf
#712965 Να και το ΔΝΤ: https://www.drive.gr/news/efthase-i-ora ... aytokinita

Σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (IMF), η Νορβηγία, πρέπει να εξετάσει άμεσα τον τρόπο με τον οποίο θα φορολογήσει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν και φυσικά πωλούνται στη χώρα.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By taxidiwtis
Ove20 έγραψε:

Πολύ όμορφο το Audi. :s_thumbsup

δεν σας λέω πόσο χρόνο έκαναν αλλά το G maps το δίνει 9h 26m. :shifty:

10:52

Διαφορα ~1:20

Στα 965 χιλιομετρα ποσες φορες θα στα
ματουσε ο μεσος οδηγος για ξεμουδιασμα-κατουρημα ;
Τουλαχιστον 1 φορα καθε 300χλμ δηλαδη
3×15=45 δε σου βαζω το φαγητο

Δηλαδη η διαφορα ειναι 35 λεπτα στα 965 χλμ ολοι κινουμενοι με τα ορια του δρομου .
Αρκετα κοντα, δε νομιζεις ;