Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By markvag
George_Prix έγραψε: Στο δικο μου το αμαξι ειναι τοσο κακο το αντισπιν, που απλα δεν οδηγιεται οσο το εχεις ενεργοποιημενο. Σα να κανει ατροφιες απο βενζινη ειναι. Σα να το εχει πιασει λοξυγκας. Κοβει τοσο πολυ ωρα το σπινιαρισμα που σερνεται εντελως το αμαξι σε καθε εξοδο. Στο δικο μου το χρεπι αν γινοταν θα απενεργοποιουσα ακομα και το κακιστο ABS. Στανταρακι γρηγοροτερα σταματαει το αμαξι με ενα καλο φρεναρισμα ανευ ABS.

Βασικά, τί αμάξι έχεις;; Μου κάνει πολύ εντύπωση αυτό που λες, καθώς εμένα μου δημιουργεί εικόνα ότι δεν δουλεύει καλά η ανάρτηση. :hmmm: Μήπως έχεις κανένα θέμα εκεί; :hmmm: Τα αμορτισέρ σε τί κατάσταση είναι; :hmmm:

BTW, μια χαρά το review, αλλά να ξέρεις, με όλα αυτά τα έξτρα που είχε το συγκεκριμένο, στάνταρ περνάει τα 30Κ... :ninja: :lol:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
markvag έγραψε:
George_Prix έγραψε: Στο δικο μου το αμαξι ειναι τοσο κακο το αντισπιν, που απλα δεν οδηγιεται οσο το εχεις ενεργοποιημενο. Σα να κανει ατροφιες απο βενζινη ειναι. Σα να το εχει πιασει λοξυγκας. Κοβει τοσο πολυ ωρα το σπινιαρισμα που σερνεται εντελως το αμαξι σε καθε εξοδο. Στο δικο μου το χρεπι αν γινοταν θα απενεργοποιουσα ακομα και το κακιστο ABS. Στανταρακι γρηγοροτερα σταματαει το αμαξι με ενα καλο φρεναρισμα ανευ ABS.

Βασικά, τί αμάξι έχεις;; Μου κάνει πολύ εντύπωση αυτό που λες, καθώς εμένα μου δημιουργεί εικόνα ότι δεν δουλεύει καλά η ανάρτηση. :hmmm: Μήπως έχεις κανένα θέμα εκεί; :hmmm: Τα αμορτισέρ σε τί κατάσταση είναι; :hmmm:

BTW, μια χαρά το review, αλλά να ξέρεις, με όλα αυτά τα έξτρα που είχε το συγκεκριμένο, στάνταρ περνάει τα 30Κ... :ninja: :lol:

Πασσατ 1.8 στεισον εχω. 20ετιας αμαξι. Απο συντηρηση ειναι ολα τζιτζι και την παρατηρηση την ειχα κανει απο την πρωτη στιγμη ετσι κι αλλιως. Φανταζομαι παλιας τεχνολογιας, οποτε οχι τοσο εξελιγμενο οσο τα σημερινα...

Απ' οτι εμαθα το αμαξι ηταν επιστροφη απο πελατη που ειχε καποιο παραπονο/προβλημα και το κρατησαν σαν εξυπηρετησης αφου ετσι κι αλλιως θα περνανε Γκολφ 8αρι. Λογικα γι' αυτο ηταν τοσο τουμπανο σε εξτρα κι επισης ειχε τον κινητηρα με τα 150 αλογα (εμαθα οτι παιζει επισης 1.5 κινητηρας με 130 αλογα στο ιδιο αμαξι). Τους το ειπα απο την αρχη "και να μην βρισκετε κανενα ανταλλακτικο απο Γερμανια, θα κανω την καρδια μου πετρα και θα περιμενω οσο θελετε χωρις παραπονα. ΜΟΝΟ ΑΓΧΟΣ ΔΕ ΘΕΛΩ."

Ουτε 3 μερες δεν κρατησε η χαρα τελικα :s_mad
Άβαταρ μέλους
By sknipper
markvag έγραψε:
George_Prix έγραψε: Στο δικο μου το αμαξι ειναι τοσο κακο το αντισπιν, που απλα δεν οδηγιεται οσο το εχεις ενεργοποιημενο. Σα να κανει ατροφιες απο βενζινη ειναι. Σα να το εχει πιασει λοξυγκας. Κοβει τοσο πολυ ωρα το σπινιαρισμα που σερνεται εντελως το αμαξι σε καθε εξοδο.
Βασικά, τί αμάξι έχεις;; Μου κάνει πολύ εντύπωση αυτό που λες, καθώς εμένα μου δημιουργεί εικόνα ότι δεν δουλεύει καλά η ανάρτηση. :hmmm: Μήπως έχεις κανένα θέμα εκεί; :hmmm: Τα αμορτισέρ σε τί κατάσταση είναι;
Καταλαβαίνω τι εννοεί, δεν έχει να κάνει με την ανάρτηση. Το κάνει με φρέσκα αμορτισέρ και λάστιχα το κάνει και χωρίς. Κι εμένα παλιό, BMW E39 το αντισπίν του σε κάποιες περιπτώσεις κάνει το αυτόκίνητο μή οδηγήσιμο. Πχ όταν θέλω να βγώ από το ανηφορικό μου δρομάκι στο ανηφορικό πιο μεγάλο δρόμο που συνήθως έχει κίνηση, με το φαινόμενο να τείνει στο τραγικό αν η άσφαλτος είναι υγρή. Εκεί με το αντισπίν όσο απαλά και να ξεκινήσω δεν έχω δύναμη να προχωρήσω, βασικά μου κλείνει το γκάζι τελείως και κυριολεκτικά σέρνεται με 3χλμ/ώ ενώ χωρίς το αντισπίν θέλει πολύ προσοχή γιατί αλλιώς χαζοσπινάρει και πάλι δεν πάει πουθενά. Το στήνω όσο μπορώ λοξά ώστε να μην χρειαστεί να στρίψω πολύ και φροντίζω να ξεκινάω ευθεία αλλά δεν βοηθάει και το ότι πρέπει σκαμπανεβάσεις για να διασχίσεις και την υδρορροή για να προωθηθείς στον κυρίως δρόμο ενώ στρίβεις... Ευτυχώς έχω ανακαλύψει ότι το αυτοκίνητο διαθέτει μια μυστική ενδιάμεση κατάσταση που δεν σου κόβει το γκάζι αλλά μόνο πατάει φρένο. Αυτό τείνει να είναι ο καλύτερος συνδυασμός. Και έχει δύναμη να προχωρήσεις και δεν σπινάρει. Αυτό είναι η στάνταρ κίνησή μου όταν ξεκινάω και βρέχει. (θέλει πάτημα το κουμπί για 10 δευτερόλεπτα και παύει μόνο αν σβήσεις κινητήρα).
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#713489 Αυτό στο ανηφορικό κομμάτι το είχα πάθει με το V40. Η έξοδος έπρεπε να γίνει γρήγορα, αντ αυτού με έκοψε και τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν χειρότερα γιατί στη ενώ ήμουν στα δύο ρεύματα με το αυτοκίνητο κάθετα από τη μια μου ερχόταν νταλίκα και αυτό εκεί να μη μου δίνει γκάζι. :rant:
Άβαταρ μέλους
By markvag
#715500 Χθες είχε λοιπόν ένα test drive σε εταιρικό - εργοταξιακό Dacia Duster 1,5dci 4x4

Εικόνα

Αρχικά, μερικά σχόλια για το αμάξι. Αγοράστηκε μεταχειρισμένο από κατασκευαστική εταιρεία με 70Κ χλμ (χρησιμοποιούνταν σε εργοτάξια, φαντάζομαι πως...) και σήμερα έχει 124Κ χλμ. Κάθε μέρα σε λατομείο με χωματόδρομο και σκληρό off roading. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ όμως. Το αμάξι φοράει Bridgestone Dueler (εκτός δρόμου είναι :inlove: ) και κάπου έχει έναν τζόγο το τιμόνι, πρέπει να την έχει ακούσει κάποιο ακρόμπαρο. Τα αμορτισέρ επίσης δεν παίζει να έχουν αλλαχτεί ποτέ. Μέσα, το αμάξι είναι εργοταξιακό, δηλαδή μονίμως λασπωμένο, μονίμως με μπότες εργασίας, μονίμως πράγματα όπως κράνη, γαλότσες, κτλ πίσω και στα καθίσματα, κτλ... Κοινώς είναι ένα εργαλείο.

Τώρα, η θέση οδήγησης είναι καλή και βολεύτηκα αμέσως. Δεν ξέρω τι ρυθμίσεις έχει το τιμόνι, αλλά με το που έκανα το κάθισμα λίγο μπροστά (ο προηγούμενος οδηγός μου ρίχνει 2 κεφάλια :lol: ) η θέση οδήγησης ήρθε κουτί. Η εργονομία καλή και ΦΥΣΙΚΑ οι διακόπτες των ηλεκτρικών παραθύρων ΔΕΝ είναι στην πόρτα, αλλά στην κεντρική κονσόλα για να τους χειρίζεσαι με το χέρι που πατάει πάντα όλα τα κουμπάκια. :rtfm: (ντιριντίνο μη μιλάς :x ). Οι χώροι μπροστά και πίσω, αλλά και ο χώρος αποσκευών είναι μια χαρά για μία οικογένεια 4 ατόμων, ο 5ος θα στριμωχτεί πίσω, μιας και το πλάτος είναι περιορισμένο.

Ο συμπλέκτης σκληρός, δεν ξέρω αν είναι νορμάλ ή αν η υποβοήθηση έχει αρχίσει να τα παίζει. Το τιμόνι έχει περίεργη αίσθηση, μια βαραίνει, μια ελαφραίνει, έχω την εντύπωση πως οφείλεται στα χωμάτινα λάστιχα, αλλά παίζει να την έχει ακούσει και η κρεμαγιέρα. Η κόρνα στο αριστερό λεβιεδάκι. :lol: (αθάνατοι Γάλλοι :lol: ). Τα φρένα δεν μου ενέπνευσαν εμπιστοσύνη, προφανώς σε καθημερινή οδήγηση δεν έχεις κανένα θέμα, αλλά δεν θα έπαιρνα όρκο πως σε περίπτωση ανάγκης θα ανταπεξέλθουν. Και πάλι όμως δεν ξέρω αν τα φρένα είναι στα τελευταία τους, αν φταίνε τα λάστιχα ή αν είναι γενικά έτσι.

Το πρώτο πράγμα που μου έκανε εντύπωση είναι το ΠΟΛΥ κοντό κιβώτιο. Η πρώτη είναι πιο κοντή απ' ότι θα ήθελες και το ίδιο ισχύει για όλες τις ταχύτητες, εκτός από την 6η που είναι νορμάλ. Ουσιαστικά θα μπορείς να οδηγείς το αμάξι κάθε μέρα χωρίς 1η, ξεκινώντας με 2η ταχύτητα και με συμπεριφορά σαν να έχεις ένα 5τάχυτο κιβώτιο με μία κοντή 1η για off roading. Τί εννοώ; με 4η και 60χαω έχεις περισσότερες σαλ απ' ότι με 4η και 60χαω και στα 3 αμάξια της υπογραφής... :lol: Το μοτέρ ακούγεται, αλλά είναι ελαστικό και τραβάει γερά από χαμηλά. Γενικά η ηχομόνωση είναι θέμα σε σημείο να πας με 80 και να νομίζεις πως πας με 100+... :lol: Ευθύνονται και τα λάστιχα και η γενικότερη χρήση του αυτοκινήτου που του έχει αφήσει κάτι ψιλο-τριγμούς και ψιλο-θορύβους, αλλά νομίζω πως γενικά έχει γίνει οικονομία σε ηχομόνωση. Το AC είναι καλό (καλύτερο από της μπεμπέκας μου).

Οδηγικά, προφανώς και δεν το πίεσα, αλλά η γενική αίσθηση είναι της παλιάς γαλλικής σχολής. Κλίσεις στις στροφές, ένα γενικότερο αίσθημα μαλακής ανάρτησης, αλλά κανένα πρόβλημα επί της ουσίας (αν και σε πιο οριακές καταστάσεις δεν ξέρω τι θα κάνει). Φυσικά, τόσο λόγω diesel, όσο και λόγω κοντού κιβωτίου είσαι πάντα με μία ταχύτητα πάνω :lol: . Σαν αίσθηση μου θύμισε το Renault 14 που είχε κάποια χρόνια ο πατέρας μου όταν ήμουν μικρός... :inlove:

Τώρα, εκτός δρόμου :inlove: Για να βγει η παραπάνω φωτογραφία, σκαρφάλωσε αυτή την ανηφόρα:

Εικόνα

Δεν ξέρω αν φαίνεται, αλλά έχει πολύ μεγάλη κλίση και είναι χαλαρή κροκάλα. Το Fiat Panda δεν ανέβαινε εκεί, ακόμα και με πολύ πιο έμπειρο οδηγό από εμένα. Το ξεσκονόπανο ανέβηκε χωρίς καν να ιδρώσει :inlove: Βάζεις πρώτη και πας... :inlove: Σε αντίστοιχες ανηφόρες με παχιά και πολύ λεπτή λάσπη, τα ίδια. Βάζεις πρώτη και πας! :inlove: Προφανώς τα λάστιχα είναι μεγάλη υπόθεση, αλλά η κοντή πρώτη, το ροπάτο μοτέρ και η μεγάλη απόσταση από το έδαφος παίζουν το ρόλο τους. Γενκά το αμάξι είναι πολύ καλό εκτός δρόμου και με το σωστό λάστιχο πάει παντού. :inlove: Απλά το τιμόνι κλωτσάει πολύ, πάλι δεν ξέρω αν είναι κάποιο θέμα από τη σκληρή χρήση ή αν έτσι είναι...

Τέλος, το αμάξι, παρά τη πολύ σκληρή του χρήση, έχει αποδειχθεί εξαιρετικά αξιόπιστο και ποιοτικό εκεί που μετράει και όχι στην εικόνα (δεν έχει βγάλει βλάβες, όλα δουλεύουν όπως πρέπει, τα πλαστικά και τα καθίσματα τα καθαρίζεις και είναι σαν καινούρια, κτλ) και πολύ ικανό εκτός δρόμου.

Γενική εικόνα; Πολύ θετική. Είναι ένα αυτοκίνητο που θα καλύψει άνετα μία οικογένεια στις καθημερινές της ανάγκες και στα ταξίδια της (με το ερώτημα των φρένων), θα πάει πρακτικά παντού όπου θέλει να το πάει ο μέσος οδηγός (εντός ή εκτός δρόμου), ενώ είναι αξιόπιστο και (φαντάζομαι) οικονομικό. Ιδίως αν δεν είσαι κάθε μέρα σε λατομεία :lol: ΑΝ κοιτούσα για ένα οικογενειακό SUV με σοβαρές ικανότητες εκτός δρόμου θα το σκεφτόμουν σοβαρά.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#715505 Τα έχουμε ξαναπεί πολλές φορές για το Duster, είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο και πολύ ανώτερο από αλλά ακριβότερα (πχ Vitara), εντός και εκτός δρόμου.
Απλώς ουσιαστικά αν θέλεις 4x4 πας υποχρεωτικά στο diesel.
Είναι κυρίως εργαλείο βέβαια, αφού δεν έχει τα περισσότερα από τα σύγχρονα καλούδια που θα βρεις σε άλλα.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
Anonymous Founder έγραψε:Τα έχουμε ξαναπεί πολλές φορές για το Duster, είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο και πολύ ανώτερο από αλλά ακριβότερα (πχ Vitara), εντός και εκτός δρόμου.

Ιεροσυλία! Στο μόνο που υστερεί το vitara είναι σε διαδρομή ανάρτησης που εκτός δρόμου το Duster δεν παίζεται. Εντός δρόμου δεν συγκρίνονται. Και φυσικά σε απτή ποιότητα και βαφή επίσης δεν συγκρίνονται.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#715508 Εντός δρόμου άνετα συγκρίνονται για μένα. Το Vitara είναι εξίσου θορυβώδες και με κακή ηχομόνωση. Ίσως και χειρότερη.
Τουλάχιστον η πρώτη γενιά που είχα μπει, είχα πάθει σοκ.
Σε απτή ποιότητα και βαφή θα συμφωνήσω. Αλλά και τα δύο είναι κάτω του μετρίου και δεν πλησιάζουν τα υπόλοιπα ούτε με κυαλι, άρα ο αγοραστής τους μάλλον δεν καίγεται τόσο...
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#715509 Mήπως κάνεις μίξη Vitara με swift; :lol:
To Vitara μπορεί να κινηθεί εξαιρετικά σε επαρχιακό, το Duster ούτε κατά διάνοια. Όπως μπορεί να ταξιδέψει με 140χαω πολύ πιο ξεκούραστα απ' το Duster.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#715517 Δεν έχει και πολύ σχέση η πρώτη γενιά του βιτάρα με την τελευταία :roll:
Νταξ γενικά τα σουζούκι αφήνουν μια...τσίγκινη αίσθηση, χωρίς ωστώσο να είναι φθηνά. Το ντάτσια έχει φτιαχτεί αρκετά, δεν φτάνει ακόμα τον ανταγωνισμό όμως, δεν νομίζω πως το θέλει κιόλας, ζητάει βέβαια και τα λιγότερα χρήματα. Όπως είπε και ο ρόκστας, εντός ασφάλτου πρέπει να είναι ανώτερο του ντάστερ με την κατάσταση να αλλάζει στα εκτός.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
rocsta έγραψε:Mήπως κάνεις μίξη Vitara με swift; :lol:
To Vitara μπορεί να κινηθεί εξαιρετικά σε επαρχιακό, το Duster ούτε κατά διάνοια. Όπως μπορεί να ταξιδέψει με 140χαω πολύ πιο ξεκούραστα απ' το Duster.

Είχα μπει σε ένα καινούριο Vitara 1.6 στο πίσω κάθισμα. Μιλάμε, χωρίς υπερβολή, άκουγες την άσφαλτο κάτω από τα πόδια σου. Βγήκαμε ΚΟΥΔΟΥΝΙΑ από εκεί, τόσο εγώ όσο και η γυναίκα μου.
Δεν το έχω οδηγήσει είναι η αλήθεια, αλλά τα πλαστικά του είναι σκληρά, η ηχομόνωση αστεία, το ηχοσύστημα της πλάκας.
Ό,τι πάνω κάτω ισχύει και για το Duster, αλλά έχοντας οδηγήσει το πρώτης γενιάς για πολλά χιλιόμετρα στο Κατάρ, εντός και εκτός δρόμου, χειρότερο από το τελευταίο Vitara δεν το λες. Χειρότερο σε εξοπλισμό σίγουρα, το Vitara έχει τα πάντα στις πλούσιες εκδόσεις.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#715524 Δεν υπαρχει διλλημα κατα την γνωμη μου. Αυτος που θελει αυτοκινητο για καθε μερα και εκδρομες στο χωμα θα παρει Vitara. Εχει πλουσιοτερο εξοπλισμο και καλυτερο διακοσμο. Αυτος που το θελει για βουνα και λασπες θα παρει το ξεσκονοπανο. Δειχνει πιο στιβαρο και ασπαστο ( δεν εχει και τα χρωμια, φωτακια, κλπ των πλουσιων εκδοσεων του Vitara που νομιζεις θα τα χασεις στις κροκαλες )

Το πηρε γειτονας το Vitara και το περιεργαστηκα. Νομιζω, χωρις να ειμαι σιγουρος οτι το S-Cross ειναι πιο καλοφτιαγμενο και λιιιγο μεγαλυτερο
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#715526 To fiat panda κάνει πανηγύρι εκεί σε πληροφορω αρκεί να έχει λάστιχα σωστά. Αναφέρομαι για το σημείο της φώτο.

Θυμισέ μου όταν γυρίσω να σου ποσταρω την ανάβαση στο διάσελο των Τζουμέρκων με μη φυτεμένη λεία κροκαλλα πολλαπλάσιου μεγέθους από αυτές της φωτό. :inlove:
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#715530 Το s Cross είναι πολύ καλύτερης ποιότητας από το vitara
Άβαταρ μέλους
By edmond
#715531 Είναι νομίζω και κομματάκι πιο ακριβό.