Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#712294 Που ειναι τα 660; :hmmm:
612 λεει το καλοκαιρι και 404 τον χειμωνα
Υποψιαζομαι οτι σε δικο μας καλοκαιρι με φουλ κλιματισμο, θα ζυγωνε την χειμωνιατικη αυτονομια τους για να μην πω οτι θα ηταν αρκετα πιο κατω.

Eν τω μεταξυ σε μερικα λεει οτι οι μετρησεις εγιναν το καλοκαιρι του 2021 :s_crazy
Αφου ακομα δεν εχει μπει...Εχουν καλοκαιρι νωριτερα οι Νορβηγοι; Και με ποσους βαθμους θερμοκρασια τα κυκλοφορησαν στη Νορβηγια... καλοκαιριατικα; :lol:
Μαλλον για να μην χρειαστει εστω και στο ελαχιστο κλιματισμος...
Πολυ αξιοπιστο τεστ.
Αραγε το χειμωνα λειτουργησαν το καλοριφερ ή για να μην καιει ρευμα οδηγουσαν με παλτο και ισοθερμικα;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#712333 Από το κείμενο του Drive το αντέγραψα, δεν είδα τον πίνακα:
https://www.drive.gr/news/ayti-einai-i- ... n-ohimaton
Το Model 3 της Tesla ήταν ο μεγάλος νικητής καταφέρνοντας να διανύσει με μία μόλις φόρτιση 654,9 km και ακολούθησε σε απόσταση αναπνοής (27 km λιγότερα) η Mustang Mach-E Long Range RWD της Ford με 617,9 km αυτονομίας.
Εικόνα
Έχεις δίκιο όμως, δεν κατάλαβα πού το βρήκε το συγκεκριμένο νούμερο το Drive.
Προφανώς επίσης, Νορβηγικό καλοκαίρι σημαίνει κάτι σαν άνοιξη (με το ζόρι) για την Ελλάδα, άρα ιδανικές συνθήκες για τις μπαταρίες.
Ακόμη και έτσι, 400 χλμ αυτονομίας είναι αποδεκτά ακόμη και για ταξίδι. Κάνεις μια 5 λεπτη στάση και φορτίζεις αν θέλεις παραπάνω και κατόπιν φορτίζεις σε απλή πρίζα στον προορισμό σου.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#712336 Τα χιλιόμετρα αναφέρονται στην πηγή --> https://nye.naf.no/elbil/bruke-elbil/te ... ommer-2021

Én modell med vesentlig oppgradering
Tesla Model 3 LR er bilen som faktisk går lengst i sommerens test. Det er også den eneste modellen som har fått en vesentlig oppgradering av rekkevidden siden vi testet den for første gang i fjor sommer. Nå er WLTP-rekkevidden på inntil 614 kilometer mot 580 i fjor sommer.

Den endte opp med å kjøre hele 654,9 kilometer.

Κι επειδή δεν ξέρετε Νορβηγικά, παραθέτω και τη μετάφραση :s_laughat

Ένα μοντέλο με σημαντική αναβάθμιση
Το Tesla Model 3 LR είναι το αυτοκίνητο που πηγαίνει στην πραγματικότητα στη μεγαλύτερη δοκιμή του καλοκαιριού. Είναι επίσης το μοναδικό μοντέλο που έχει λάβει σημαντική αναβάθμιση της γκάμας αφού το δοκιμάσαμε για πρώτη φορά το περασμένο καλοκαίρι. Τώρα το εύρος WLTP είναι έως 614 χιλιόμετρα σε σύγκριση με 580 το περασμένο καλοκαίρι.

Κατέληξε να οδηγεί 654,9 χιλιόμετρα.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#712337 Ακόμα και στο πρωτότυπο αναφέρεται το 654,9, ίσως δεν έχουν βάλει στις φωτογραφίες τα νούμερα του ανανεωμένου;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#712340 Ουφ, δεν άνοιξα το πρωτότυπο! Άρα, πάλι λάθος έκανα! :lol:
Θα αναμένουμε εντυπώσεις από τον Serf μόλις παραλάβει, που θα το δοκιμάζει και σε ελληνικές συνθήκες!
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#712342 @ Serf: Με φορτιστή τι σκέφτεσαι να κάνεις;
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#712355 Πολύ ωραία συνέντευξη! Έχει και Part 2

Άβαταρ μέλους
By Serf
Scotch έγραψε:@ Serf: Με φορτιστή τι σκέφτεσαι να κάνεις;

Έχω μιλήσει με οικογενειακό φίλο ηλεκτρολόγο και τον έβαλα στο "τρυπάκι" να ψαχτεί για να μου κάνει προτάσεις... Αλλά δε βιάζομαι, θεωρώ ότι και με την απλή πρίζα του γκαράζ καλά θα είμαστε για αρχή.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#712361 Ναι, μια χαρά και η σούκο, για αρχή και για μόνιμα ενδεχομένως θα αρκούσε (εξαρτάται και από τη χρήση του αυτοκινήτου).

Κάτι άλλο. Η εξόφληση του τιμήματος γίνεται με την παραλαβή ή πιο πριν; Με ενδιαφέρει κυρίως ο χρόνος έκδοσης του παραστατικού αγοράς (ώστε να πέσει μέσα στη χρονιά και όχι στην επόμενη).
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Serf έγραψε:
Scotch έγραψε:@ Serf: Με φορτιστή τι σκέφτεσαι να κάνεις;

Έχω μιλήσει με οικογενειακό φίλο ηλεκτρολόγο και τον έβαλα στο "τρυπάκι" να ψαχτεί για να μου κάνει προτάσεις... Αλλά δε βιάζομαι, θεωρώ ότι και με την απλή πρίζα του γκαράζ καλά θα είμαστε για αρχή.

Serf, στην περίπτωσή σου είναι αρκετά απλά νομίζω: αγόρασε κατευθείαν ένα φορτιστή της Tesla:
https://www.tesla.com/el_GR/support/ins ... -connector
Βλέπω πως ζητάει 32A τριφασικό, πράγμα που σημαίνει πως ίσως πρέπει να τσεκάρει ο ηλεκτρολόγος σου την εγκατάστασή σου και αν επαρκεί.
Θεωρώ πως αν έχεις τριφασική παροχή, λογικά επαρκεί, αν όχι ζητάς επαύξηση από τον ΔΕΔΔΗΕ και μετά προχωράς.

Συμπληρώνω, αφού διάβασα εν τάχει το manual: μπορείς να τον συνδέσεις και σε μικρότερα, αλλά αφού θα κάνεις τον κόπο, καλό είναι να μπορείς να το εκμεταλλευτείς στο μέγιστο.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#712368 Αυτός που έβαλα εγώ (της bmw), φαντάζομαι κάνει για να φορτίσει και tesla, σωστά; Αρκεί να είναι και κάπως έτσι η υποδοχή φόρτισης.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#712452 Σήμερα πέτυχα e-208 να φορτίζει, καθώς και Jaguar i-Pace. Αυξάνονται και πληθύνονται τα ηλεκτροκίνητα!

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#712457 Δεν ξέρω πού κινείσαι αλλά εδώ στα νότια, είναι πλέον πάρα πολλά. Σε ένα σπίτι στη Βάρη, έβλεπα να έχουν ένα Μ3 performance κι ένα i3 και τους χαιρόμουν. Ορίστε, έλεγα, αυτός έχει εξηλεκτρίσει πλήρως τον στόλο του.
Χτες είχε ανοίξει το γκαράζ και φαινόταν στο βάθος ένα Q8. Τέλος πάντων, τον συγχωρώ.