Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#707816 Απορώ τι συζητάμε
Η ύπαρξη χειρόφρενου είναι για να κρατάει ακινητοποιημένο το αυτοκίνητο (νταξει και για υποβοήθηση σε κλειστές στροφές ). Το κούμπωμα της ταχύτητας είναι βοηθητικό, σα δικλείδα ασφαλείας εφόσον βάση της μηχανικής του λειτουργίας μπορεί να κρατήσει και αυτό ακίνητο το αυτοκίνητο σβηστό, άσχετα αν δεν είναι αυτός ο λόγος ύπαρξής του.
Γενικά επειδή είμαι αρκετά της πρόληψης δεν αφήνω αυτοκίνητο χωρίς ταχύτητα, χειρόφρενο και στριμενες ροδες.
Στο φορτηγό εφαζα και τάκο ή καμία μεγάλη πέτρα.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By glf
#707828 Αφού λύσαμε το θέμα για τη χρήση του χειρόφρενου στο παρκάρισμα, ας δούμε και την ενδεδειγμένη χρήση εν κινήσει. Αχαχαχα, κρατήθηκα 20 posts.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
Vagnar έγραψε:Στα φορτηγά είναι στο 20 κοντά ακόμα.

Σε φορτηγά αναφερόμαστε η σε ντήζελ επιβατικών ? Γιατί θα μπορούσαμε να μιλήσουμε και για καραβίσιες ντήζελ τετράχρονες, δίχρονες με turbo και θυρίδεςεισαγωγής Reed, όπως και δίχρονες με βαλβίδες εξαγωγής με turbo και συμπιεστές Roots.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
glf έγραψε:Αφού λύσαμε το θέμα για τη χρήση του χειρόφρενου στο παρκάρισμα, ας δούμε και την ενδεδειγμένη χρήση εν κινήσει. Αχαχαχα, κρατήθηκα 20 posts.
Είναι πολύ χρήσιμο, ειδικά σε μη ασφάλτινους δρόμους εκτός ότι σε βοηθάει να στρίψεις πιο γρήγορα δίνει ενδιαφέρον ακόμα και σε αδιάφορους άνθρωπομεταφορεις

:shifty:ΕικόναΕικόνα

< Note >
Άβαταρ μέλους
By 224v
21 quadra έγραψε:

Σε φορτηγά αναφερόμαστε η σε ντήζελ επιβατικών ? Γιατί θα μπορούσαμε να μιλήσουμε και για καραβίσιες ντήζελ τετράχρονες, δίχρονες με turbo και θυρίδεςεισαγωγής Reed, όπως και δίχρονες με βαλβίδες εξαγωγής με turbo και συμπιεστές Roots.
έχουν χειρόφρενο αυτά τα τελευταία .

< Note >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
224v έγραψε:
21 quadra έγραψε:

έχουν χειρόφρενο αυτά τα τελευταία .
E, αυτά έχουν πίσω κίνηση, δεν το χρειάζονται το χειρόφρενο εν κινήσει.... :lol:
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#708636 γράφω εδώ τα αρχικά ζητηματάκια που παρατήρησα μετά κι απ' το πρώτο ταξίδι με το Jazz ('07)

- σε πορεία μέσα στην πόλη (με λίγα χαω) ακούγεται ένας θόρυβος από κάτω, μαζί με την κίνηση του αμαξώματος.
Δεν ακούγεται σε λακούβες ή άλλα ζόρια, ίσως σε ήπιες αυξομειώσεις στην άσφαλτο. Μου είναι οικείος ήχος κι από άλλα αμάξια, ένας ελαφρύς γδούπος μερών σε κίνηση εκκρεμούς, σαν να είναι κάτι μπόσικο από κάτω στο αμάξωμα.

- με ταχύτητα >60-70 χαω ακούγεται ένα θόρυβος στον χώρο κοντά στο ντουλαπάκι του συνοδηγού, στο ύψος του εξωτερικού καθρεφτη. Δεν είναι μέσα στο ντουλαπάκι, δεν είναι απ' το τριγωνικό τζαμάκι στη βάση της μπροστινής κολώνας. Οξύς-λεπτός ήχος, όχι πολύ δυνατός αλλά δεν τον προσπερνάς, μοιάζει σαν να ταρακουνιέται ένα μπιλάκι σε κλειστό χώρο.

ιδέες?
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#711511 Γνωρίζει κανείς αν σε Audi A4 1.6 του 1997 (Β5 νομίζω) τα μπαλάκια ψαλιδιών αλλάζουν μεμονωμένα ή αν θέλει όλο το ψαλίδι αλλαγή;
Άβαταρ μέλους
By Ove20
#712159 Renault megane 2008 το βάζεις μπροστά και δεν κρατάει ρελαντί και σβήνει. Παίρνει με την 5η φορά. Βενζίνη; Πολλαπλασιαστής;
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#712200 Αχ πονεμένη ιστορία αυτά τα αμάξια. Για να μην πηγαίνεις στα τυφλά, γιατί μπορεί να είναι χίλια πράγματα, πας σε συνεργείο ή ηλεκτρολογείο αποκλειστικά renault. Αν δεν είναι εξουσιοδοτημένο δίκτυο δηλαδή, να έχει οπωσδήποτε πληρωμένο γνήσιο διαγνωστικό renault. Ειδάλλως μπορεί να μην βλέπουν τις βλάβες (μου έχει τύχει ακόμα και σε διαφημιζόμενο εξειδικευμένο συνεργείο renault). Ενδεικτικά μπορεί να είναι ό,τι έχει σχέση με ανάφλεξη ή ψεκασμό και ακόμα μάτι εκκεντροφόρου, πεταλούδα, λάθος χρονισμός...
Άβαταρ μέλους
By edmond
#712202 Μάλλον αισθητήρας βολάν, παίζει και γρανάζι μεταβλητού χρονισμού. Καμιά φορά μου τύχαινε και μένα αλλά πέρναγε σχεδόν αμέσως.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
egobrain έγραψε:γράφω εδώ τα αρχικά ζητηματάκια που παρατήρησα μετά κι απ' το πρώτο ταξίδι με το Jazz ('07)

- σε πορεία μέσα στην πόλη (με λίγα χαω) ακούγεται ένας θόρυβος από κάτω, μαζί με την κίνηση του αμαξώματος.
Δεν ακούγεται σε λακούβες ή άλλα ζόρια, ίσως σε ήπιες αυξομειώσεις στην άσφαλτο. Μου είναι οικείος ήχος κι από άλλα αμάξια, ένας ελαφρύς γδούπος μερών σε κίνηση εκκρεμούς, σαν να είναι κάτι μπόσικο από κάτω στο αμάξωμα.

Τελικά διορθώθηκε στον μάστορα με αλλαγή ντίζας ζυγαριάς (ζαμφορ).
Στα 70 το ζευγάρι.