Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
markvag έγραψε:Προσωπικά πάντως και στη δουλειά ζητάω από συνεργάτες κτλ να μου μιλάνε στον ενικό.

Αυτό έχει να κάνει με την προσωπική γνωριμία και σχέση που έχεις με κάποιον. Φαντάζομαι δεν το κάνεις την 1η φορά που τους γνωρίζεις...
Άβαταρ μέλους
By markvag
REALZEUS έγραψε:
markvag έγραψε:Προσωπικά πάντως και στη δουλειά ζητάω από συνεργάτες κτλ να μου μιλάνε στον ενικό.

Αυτό έχει να κάνει με την προσωπική γνωριμία και σχέση που έχεις με κάποιον. Φαντάζομαι δεν το κάνεις την 1η φορά που τους γνωρίζεις...

Συνήθως στα πρώτα 5 λεπτά... :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#710149 Παρομοίως. Με συναδέλφους μιλάς συνήθως, στο ίδιο επίπεδο, όχι με κάποιον CEO. Αν και μπορώ να πω πως οι πιο ωραίοι CEO που έχω γνωρίσει, τους αρέσει ο ενικός και η αμεσότητα. Είναι πάντα και θέμα ανθρώπου προφανώς.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#710154 υπάρχουν μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες που το έχουν ως εταιρική πολιτική να μιλάς ακόμη και στον CEO στον ενικό.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#710188 Πφφφφ, η γυναίκα μου κρατάει από Μάνη, οι γριές Μανιάτισες λοιπόν απαιτούν να τις προσφωνούμε στον πληθυντικό. Ειδικά στη μια(2 έχουν μείνει από 5 αδερφάδες) τα παιδιά της 55 και 60 ετών της μιλάνε στον πληθυντικό. Πέφτει πολύ γέλιο, όχι μπροστά τους βέβαια.
Η φάση είναι πως και η πεθερά μου πήγε να το περάσει στον μικρό, ώσπου μετά από κανά δυο φάσεις που νόμιζα πως ήταν ιδέα μου και ακόμη 2 προειδοποιήσεις(μαζί και η εντμόνταινα βέβαια) την πήρε ο διά-ο-λος, μας άκουσε όλη η γειτονιά μπορεί και η διπλανή.
Άβαταρ μέλους
By Ove20
edmond έγραψε:Πφφφφ, η γυναίκα μου κρατάει από Μάνη, οι γριές Μανιάτισες λοιπόν απαιτούν να τις προσφωνούμε στον πληθυντικό. Ειδικά στη μια(2 έχουν μείνει από 5 αδερφάδες) τα παιδιά της 55 και 60 ετών της μιλάνε στον πληθυντικό. Πέφτει πολύ γέλιο, όχι μπροστά τους βέβαια.
Η φάση είναι πως και η πεθερά μου πήγε να το περάσει στον μικρό, ώσπου μετά από κανά δυο φάσεις που νόμιζα πως ήταν ιδέα μου και ακόμη 2 προειδοποιήσεις(μαζί και η εντμόνταινα βέβαια) την πήρε ο διά-ο-λος, μας άκουσε όλη η γειτονιά μπορεί και η διπλανή.

Α είναι τοπικό το θέμα??? Είχα κι εγώ συμμαθητή μου που όταν πήγαμε σπίτι και τον άκουσα να μιλάει στην μάνα του στο πληθυντικό απόρησα! :s_omg
Άβαταρ μέλους
By markvag
Anonymous Founder έγραψε:Παρομοίως. Με συναδέλφους μιλάς συνήθως, στο ίδιο επίπεδο, όχι με κάποιον CEO. Αν και μπορώ να πω πως οι πιο ωραίοι CEO που έχω γνωρίσει, τους αρέσει ο ενικός και η αμεσότητα. Είναι πάντα και θέμα ανθρώπου προφανώς.

Ε, καλά, με τον Τσέο στον πληθυντικό, εκτός αν το ζητήσει προφανώς. Και συμφωνώ κι εγώ πως οι πιο ωραίοι διευθυντές που έχω πετύχει (και σαν άνθρωποι και σαν επαγγελματίες) δεν κολλούσαν στον πληθυντικό...
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#710204 Σήμερα μια κυρία μέσης ηλικίας που με ρώτησε κάτι στο δρόμο με προσφώνησε "νεαρέ".

Στιλ γκοτ ιτ. :iconcool: :superman:

ή έκρυβε χρόνια η μάσκα :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#710255 Έχετε χάρη που δεν ξέρω ποιοι είστε από Μάνη και δεν θέλω να θίξω κανέναν.

Στην προηγούμενη δουλειά και στην τωρινή οι προϊστάμενοι μου, μου λένε να τους μιλάω πάντα στον ενικό.

(Βέβαια το τελευταίο δίμηνο είμαι στην αμήχανη στιγμή που η προϊσταμένη μου είναι δύο χρόνια μικρότερη. )

< Note 8 >
Άβαταρ μέλους
By pro
markvag έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Παρομοίως. Με συναδέλφους μιλάς συνήθως, στο ίδιο επίπεδο, όχι με κάποιον CEO. Αν και μπορώ να πω πως οι πιο ωραίοι CEO που έχω γνωρίσει, τους αρέσει ο ενικός και η αμεσότητα. Είναι πάντα και θέμα ανθρώπου προφανώς.

Ε, καλά, με τον Τσέο στον πληθυντικό, εκτός αν το ζητήσει προφανώς. Και συμφωνώ κι εγώ πως οι πιο ωραίοι διευθυντές που έχω πετύχει (και σαν άνθρωποι και σαν επαγγελματίες) δεν κολλούσαν στον πληθυντικό...

Αν μιλάμε μέχρι middle management συμφωνώ. Στα πολύ ψηλά, μάλλον τα μεγαλύτερα @@ είναι αυτοί που θέλουν ενικούς και είναι "ωραίοι τύποι¨. Μέχρι να γίνει η στραβή δλδ, γιατί μετά βγάζουν τον πραγματικο τους εαυτό.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Focusman91 έγραψε:
(Βέβαια το τελευταίο δίμηνο είμαι στην αμήχανη στιγμή που η προϊσταμένη μου είναι δύο χρόνια μικρότερη. )

< Note 8 >

Γιατί είναι αμήχανη αυτή η στιγμή;; :hmmm: Μου έχει τύχει να έχω υφιστάμενο 20 χρόνια μεγαλύτερο.

pro έγραψε:
Αν μιλάμε μέχρι middle management συμφωνώ. Στα πολύ ψηλά, μάλλον τα μεγαλύτερα @@ είναι αυτοί που θέλουν ενικούς και είναι "ωραίοι τύποι¨. Μέχρι να γίνει η στραβή δλδ, γιατί μετά βγάζουν τον πραγματικο τους εαυτό.

Προσωπικά, ήμουν πολύ τυχερός που οι περισσότεροι τσέοι που είχα δεν είχαν τέτοια συμπεριφορά και ήταν διευθυντές με @@ και όχι @@ διευθυντές. Αλλά ναι... μάλλον είμαι η τυχερή εξαίρεση, καθώς έχω πετύχει και τέτοιους και έχω ακούσει πολύ περισσότερα (αν και συχνά πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός με το τι ακούς σε τέτοια πράγματα).
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#711161 Σοβαρά ζητήματα απασχολούν το TL της ΔΑΠαρας:

:s_scratchhead
Άβαταρ μέλους
By g8777
#711162 Αμα ήταν να εμπ1ες όχι για μασχάλη, μέχρι και για το Κωλεστον Perfect με τεχνολογία Pure Balance θα της έπιανες κουβέντα .

:s_biggrin