Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Same_old_story
#709135 No image :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
diplomat έγραψε:Tελικά σβήνω τα μιμίδια και γράφω ον τόπικ.

Η μετάβαση στα 30 φέρνει αλλαγές στο θέμα του τοπικού. Για καλό ή κακό, θα δείξει. :shifty:

@ Φόκουσμαν στραβώνει κι εσένα το σαγόνι σου όταν σε λένε κύριο; :hmmm:
Από 18 και κάτω με φωνάζουν κύριο. Νταξει δε με ενοχλεί πλέον. Σιγά. Τους το επισημαίνω αλλά δεν πειράζει κιόλας να μάθουν λίγο να σέβονται (οκ boomer).

Τώρα όλοι οι υπόλοιποι κανονικά ενικό.
Σε φίλο μου πάντως που εφαρμόζει γυπαετικη μέσω φουμπου, όντως του μιλάνε στον πληθυντικό και στεναχωριέται.

< Note 8 >
Άβαταρ μέλους
By g8777
#709139 Για να καταλαβω τωρα.

Υποννοειτε οτι ο Πατουλας παρατησε αυτο

Εικόνα

:s_inlove :s_inlove :s_inlove :s_inlove

γι αυτο

Εικόνα

Εικόνα

και ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΗΚΕ κιολας;

Εικόνα

Mousate ριξε μια τελευταια παχια (ματιά) και παμε να φυγουμε απο δω μεσα πριν κολλησουμε κανα Νομο Κουλομπ. :s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By diplomat
Focusman91 έγραψε:Από 18 και κάτω με φωνάζουν κύριο. Νταξει δε με ενοχλεί πλέον. Σιγά. Τους το επισημαίνω αλλά δεν πειράζει κιόλας να μάθουν λίγο να σέβονται (οκ boomer).

Τώρα όλοι οι υπόλοιποι κανονικά ενικό.
Σε φίλο μου πάντως που εφαρμόζει γυπαετικη μέσω φουμπου, όντως του μιλάνε στον πληθυντικό και στεναχωριέται.

Εμένα μου τα έχουν αρχίσει στα 20+ και πιτσιρικοφέρνω ρε γμτ. Μάλλον πιτσιρικοέφερνα, τα κιλά με προδίδουν φαίνεται. :lol:
Πέφτω πάντως, ήδη κερδάω τα 85kg. :superman:

Από κοντά όλα τα περιστατικά btw.

Μολογάω και κάτι χωρίς ξύλο: εάν είχε βγει το μεταμνημονjακό ρόουτστερ, ίσως να μη με πείραζε το κύριος. Τώρα με το χρέπι όμως :(
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#709147 Ελα και γω ειμαι στα 93 κιλα, καταφτανω.
Οι περισσοτεροι πλεον που με βλεπουν την παρατηρουν τη διαφορά.
Λιγο χρονο για γυμναστικη να ειχα ρε γμτ.

Και για να μαστε on topic. Ειχα ξεχασει τι φαση παιζει με το φλερτ. Μερικες φορες ειναι καλυτερο κι απ τη σχεση. :s_wink
Άβαταρ μέλους
By Asimov
mousatos έγραψε:Asimov, στην Ευρυδίκη Παπαδοπούλου αναφέρεσαι ;
Ναι έτσι τη λένε.
Live δεν είναι σκύλος, δεν ξέρω γιατί το κάνει αυτό στον εαυτό της στις φώτο.
Αν δεν είχε και το πλαστικό βυζι :thumbsdown: θα ήταν έως μια χαρά
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
Asimov έγραψε:
mousatos έγραψε:Asimov, στην Ευρυδίκη Παπαδοπούλου αναφέρεσαι ;
Ναι έτσι τη λένε.
Live δεν είναι σκύλος, δεν ξέρω γιατί το κάνει αυτό στον εαυτό της στις φώτο.
Αν δεν είχε και το πλαστικό βυζι :thumbsdown: θα ήταν έως μια χαρά

Μα το plastic είναι που προσθέτει πόντους στα μάτια του Πατούλη και του κάθε Πατούλη
Άβαταρ μέλους
By markvag
diplomat έγραψε:
@ Φόκουσμαν στραβώνει κι εσένα το σαγόνι σου όταν σε λένε κύριο; :hmmm:

Το θέμα δεν είναι αυτό... Το πρόβλημα είναι όταν φτάσεις στην ηλικία που θα στραβώνεις όταν ΔΕΝ σε λένε κύριο... :lipsealed: :help: :omg:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#709627 Το θέμα του πληθυντικού και της προσφώνησης είναι μια ταξική κοινωνική σύμβαση (με ρίζες στην Γαλλική Βασιλική Αυλή). Από την στιγμή όμως που στην Δυτική Αστική Κοινωνία θεωρείται δείγμα σεβασμού, ας το δεχτούμε. Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν είναι απαράδεκτο να μιλάς στον ενικό και να αποκαλείς "φίλο", αντί για κύριο, έναν άγνωστο. Προσωπικά μιλάω στον πληθυντικό ακόμα και σε παλικάρια 20-25 χρόνια μικρότερά μου και φυσικά το απαιτώ και από μεγαλύτερους ανθρώπους απέναντί μου (ε καλά δεν μιλάω για κανένα παππούλη ή γιαγιάκα 90 χρονών). Ο σεβασμός δεν είναι θέμα ηλικίας! :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#709672 Στα ρωσσικα παλι, δεν υπαρχει καν ενικος μεταξυ των ανθρωπων.
Ακομα κι οταν βριζουν καποιον: "Σας γαμω τη μανα"
ή οταν πηδανε " τι σας κανω μανα μου" :lol:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Y.V έγραψε:Στα ρωσσικα παλι, δεν υπαρχει καν ενικος μεταξυ των ανθρωπων.
Ακομα κι οταν βριζουν καποιον: "Σας γαμω τη μανα"
ή οταν πηδανε " τι σας κανω μανα μου" :lol:

Μου έκανε τεράστια εντύπωση αυτό που έγραψες Γιάννη, οπότε τηλεφώνησα στον παλιόφιλο μας iant, που τα Ρωσικά είναι η μητρική του γλώσσα, και μου είπε ότι υπάρχει και ενικός και πληθυντικός αριθμός. Όταν θέλουν να βρίσουν χοντρά, μιλάνε στον ενικό. :lol:
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#709701 Ω! Ζητω συγγνωμη! :(
Καποιοι συμφοιτητες Ρωσσοι μου το ειχαν πει.
Δεν ξερω τι να υποθεσω.
Δεν πιστευω οτι μου εκαναν πλακα.
Ισως δεν καταλαβα σωστα τι ακριβως εννοουσαν.
Ισως να ηθελαν να μου δειξουν οτι ειναι πολυ πιο διαδεδομενη η χρηση του πληθυντικου σε αυτους απ οτι σε μας κι εγω το καταλαβα λαθος. :s_crazy
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Y.V έγραψε:Ισως να ηθελαν να μου δειξουν οτι ειναι πολυ πιο διαδεδομενη η χρηση του πληθυντικου σε αυτους απ οτι σε μας κι εγω το καταλαβα λαθος.

Ίσως αυτό, γιατί ο Ηρακλής (iant) είπε ότι είναι διαδεδομένο να πει κάποιος στον δρόμο "εσείς κύριε είστε γουρούνι". Τον βρίζεις στον πληθυντικό. :lol:
Άβαταρ μέλους
By markvag
REALZEUS έγραψε:Το θέμα του πληθυντικού και της προσφώνησης είναι μια ταξική κοινωνική σύμβαση (με ρίζες στην Γαλλική Βασιλική Αυλή). Από την στιγμή όμως που στην Δυτική Αστική Κοινωνία θεωρείται δείγμα σεβασμού, ας το δεχτούμε. Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν είναι απαράδεκτο να μιλάς στον ενικό και να αποκαλείς "φίλο", αντί για κύριο, έναν άγνωστο. Προσωπικά μιλάω στον πληθυντικό ακόμα και σε παλικάρια 20-25 χρόνια μικρότερά μου και φυσικά το απαιτώ και από μεγαλύτερους ανθρώπους απέναντί μου (ε καλά δεν μιλάω για κανένα παππούλη ή γιαγιάκα 90 χρονών). Ο σεβασμός δεν είναι θέμα ηλικίας! :rtfm:

Όταν άρχισε να μ' ενοχλεί ασυνείδητα το ότι κάποιοι μου μιλούσαν στον ενικό και όχι στον πληθυντικό, κατάλαβα ότι μεγάλωσα... :s_sad

Προσωπικά πάντως και στη δουλειά ζητάω από συνεργάτες κτλ να μου μιλάνε στον ενικό.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#710112 Δε μου αρέσει η φάση του πληθυντικού γιατί πολλές φορές είναι υποκριτική. Παρ όλα αυτά στους πελάτες σίγουρα αν δε τους έχω γνωρίσει και τους καλέσω πάντα μιλάω στον πληθυντικό, από κει και έπειτα στον ενικό είτε είναι 25 είτε 60 ετών, υπάρχει άλλωστε και καλύτερη επικοινωνία.
Εμένα δε μου αρέσει η αλήθεια είναι να μου μιλούνε στον πληθυντικό και δεν ενοχλούμαι κιόλας, ελπίζω να το κρατήσω και όταν μεγαλώσω. :shifty: