diplomat έγραψε:Tελικά σβήνω τα μιμίδια και γράφω ον τόπικ.Από 18 και κάτω με φωνάζουν κύριο. Νταξει δε με ενοχλεί πλέον. Σιγά. Τους το επισημαίνω αλλά δεν πειράζει κιόλας να μάθουν λίγο να σέβονται (οκ boomer).
Η μετάβαση στα 30 φέρνει αλλαγές στο θέμα του τοπικού. Για καλό ή κακό, θα δείξει.![]()
@ Φόκουσμαν στραβώνει κι εσένα το σαγόνι σου όταν σε λένε κύριο;

Focusman91 έγραψε:Από 18 και κάτω με φωνάζουν κύριο. Νταξει δε με ενοχλεί πλέον. Σιγά. Τους το επισημαίνω αλλά δεν πειράζει κιόλας να μάθουν λίγο να σέβονται (οκ boomer).
Τώρα όλοι οι υπόλοιποι κανονικά ενικό.
Σε φίλο μου πάντως που εφαρμόζει γυπαετικη μέσω φουμπου, όντως του μιλάνε στον πληθυντικό και στεναχωριέται.
mousatos έγραψε:Asimov, στην Ευρυδίκη Παπαδοπούλου αναφέρεσαι ;Ναι έτσι τη λένε.
Asimov έγραψε:mousatos έγραψε:Asimov, στην Ευρυδίκη Παπαδοπούλου αναφέρεσαι ;Ναι έτσι τη λένε.
Live δεν είναι σκύλος, δεν ξέρω γιατί το κάνει αυτό στον εαυτό της στις φώτο.
Αν δεν είχε και το πλαστικό βυζιθα ήταν έως μια χαρά
diplomat έγραψε:
@ Φόκουσμαν στραβώνει κι εσένα το σαγόνι σου όταν σε λένε κύριο;

Y.V έγραψε:Στα ρωσσικα παλι, δεν υπαρχει καν ενικος μεταξυ των ανθρωπων.
Ακομα κι οταν βριζουν καποιον: "Σας γαμω τη μανα"
ή οταν πηδανε " τι σας κανω μανα μου"
Y.V έγραψε:Ισως να ηθελαν να μου δειξουν οτι ειναι πολυ πιο διαδεδομενη η χρηση του πληθυντικου σε αυτους απ οτι σε μας κι εγω το καταλαβα λαθος.
REALZEUS έγραψε:Το θέμα του πληθυντικού και της προσφώνησης είναι μια ταξική κοινωνική σύμβαση (με ρίζες στην Γαλλική Βασιλική Αυλή). Από την στιγμή όμως που στην Δυτική Αστική Κοινωνία θεωρείται δείγμα σεβασμού, ας το δεχτούμε. Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν είναι απαράδεκτο να μιλάς στον ενικό και να αποκαλείς "φίλο", αντί για κύριο, έναν άγνωστο. Προσωπικά μιλάω στον πληθυντικό ακόμα και σε παλικάρια 20-25 χρόνια μικρότερά μου και φυσικά το απαιτώ και από μεγαλύτερους ανθρώπους απέναντί μου (ε καλά δεν μιλάω για κανένα παππούλη ή γιαγιάκα 90 χρονών). Ο σεβασμός δεν είναι θέμα ηλικίας!

1) Μετα απο τοσα χρονια στα φορα ακομα δεν εχεις μ[…]
SHIELD: Η γεωκτιριοσύζευξη αλλάζει τη μάχη με τον[…]
Θα δούμε αγώνα άραγε; Χάλια φαίνεται ο καιρός το Σ[…]
Σε μας έρχονται είτε με δικές τους αεροπορικές είτ[…]
Αν γνωρίζει κάποιος για το ποιόν του συγκεκριμένου[…]
Τζόρνταν: Πουλήθηκε 12.3 εκατομμύρια δολάρια η φαν[…]
Πήγα πρόσφατα στο χωριό του γαμπρού μου στο Διδυμ[…]
https://www.in.gr/2026/09/28/life/piso-apo-ti-mask[…]
Δεν ξέρω γιατι το ποσταρα εδω, μπορει καποιος να τ[…]