- 31 Ιαν 2015, 17:11
Στην πράξη ο οδηγός δεν ασχολείται
ποτέ με το σύστημα αυτό. Η συντήρηση γίνεται στα προγραμματισμένα σέρβις εκ των οποίων ένα στα τόσα (μιλάμε για 2-3 φορές στα 10 χρόνια τώρα και αν) θα έχει αλλαγή σε τακάκια που θα είναι ~2πλάσια ενός ανάλογου μεγέθους συμβατικού. Δηλαδή μιλάμε για κόστος κάποιες εκατοντάδες ευρώ στα 10 χρόνια, αν με ένα άλλο μοντέλο άλλαξεις 1-2 φορές ακόμα τακάκια δεν θα είχες καν κέρδος.
Τώρα ΑΝ χαλάσει το σύστημα που δε ξέρω γιατί θεωρείται δεδομένο, το αλλάζεις.
ΟΚ, ΑΝ συμβεί θα είναι μία βλάβη που θα κοστίσει 1-2χιλ ευρώ στα 10+ χρόνια, ΑΝ συμβεί. Μιλάμε για αυτοκίνητο που κόστιζε 55+χιλ ευρώ καινούριο και κάνει ~11 σήμερα.
Είναι ΤΟΣΟ τραγικό αν ΟΛΑ πάνε στραβά να δώσεις 2χιλ (είτε 2χιλ στα 10+ χρόνια, είτε να σου κοστίσει 12 αντί 10χιλ μτχ)?
Για κάποιους είναι, για άλλους δεν είναι. Αντικειμενικά πάντως αν το δει κανείς συνολικά δεν είναι κάτι που αξίζει να ασχοληθεί κανείς, μόνο αν κάνει παζάρια για να το πάρει μτχ.
Ακόμα και αυτό που λες D-Jet πως πρέπει να σε ενημερώνουν κλπ όταν το αγοράζεις το θεωρώ παλαβή υπερβολή. Όταν αγοράζεις οποιοδήποτε αυτοκίνητο προϋποτίθεται ότι θα το συντηρείς σωστά, αν θες ρωτας και κόστος ενός μέσου σέρβις και είσαι καλυμένος. Τώρα αν αγόραζε κανείς το 2002 μία Ε ή μία SL και ρωτούσε "υπάρχει περίπτωση στα επόμενα 15 χρόνια να χρειαστεί να αλλαχθεί κάτι με κόστος 1-2 χιλ?" δε νομίζω να του έλεγαν όχι.
Σε ένα twingo που είχαμε (σέρβις πάντα στην ώρα τους και στα κεντρικά της Ρελέξ) αλλάχθηκε ο εγκέφαλος του ABS, κόστος αν θυμάμαι καλά ~500 ευρώ. Δεν έχω δει σε κανένα τόπικ/φόρουμ να λένε "μια χαρά φρέναρε και χωρίς ABS" γιατί αυτή η ΠΕΡΙΤΗ πολυπλοκότης κλπ κλπ.
τα λέω χύμα και τσουβαλάτα, αν παρεξηγηθεί κανείς, ξυδάκι!! (όχι εντάξει, πλάκα κάνω, όλοι φιλαράκια είμαστε βρε παιδιά!)