Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#707670 Εγώ δεν ανησυχούσα ιδιαίτερα μέχρι που ξεκίνησε η επέλαση στην Ινδία. Αν αρρωσταίνουν αυτοί που είναι νέοι και έχουν ανοσία στις κακές συνθήκες υγιεινής τα πράγματα είναι σοβαρά.
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#707694 Μπορείς να ξεκινήσεις να χέζεις στους δρόμους Μουσάτε να αυξήσεις την ανοσία σου...

HF, ευτυχώς τα ερμηνεύεις λάθος και κάνεις λάθος...
Δυστυχώς από την αρχή είσαι από τους χρήστες που δεν είχες καμία εξέλιξη πάνω στο θέμα κι έχει κολλήσει η βελόνα στον "φονικό ιό".
Δε γράφει και ο JBT πια να μας ενημερώνει από γιατρούς στη πρώτη γραμμή... :(
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#707698 Τι εξέλιξη πρέπει να έχω MIXOStsi δηλαδή; Με συγχωρείς κιόλας που επιμένω να μην θέλω ν'αρρωστήσω κιόλας ε; :lol:
Έχουν πεθάνει εκατομμύρια από τον SARS-COV-2 και κατά τ'άλλα δεν είναι αρκετά "φονικός" για σένα!
Μόνον αν αφανίσει ολόκληρη την ανθρωπότητα θα είναι αντάξιος της προσοχής και του σεβασμού σου.
:s_shout
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#707700 Ζήτημα ζωής και θανάτου HF!

Σε συγχωρώ, εννοείται!
Άβαταρ μέλους
By Ove20
Anonymous Founder έγραψε:Τι εξέλιξη πρέπει να έχω MIXOStsi δηλαδή; Με συγχωρείς κιόλας που επιμένω να μην θέλω ν'αρρωστήσω κιόλας ε; :lol:
Έχουν πεθάνει εκατομμύρια από τον SARS-COV-2 και κατά τ'άλλα δεν είναι αρκετά "φονικός" για σένα!
Μόνον αν αφανίσει ολόκληρη την ανθρωπότητα θα είναι αντάξιος της προσοχής και του σεβασμού σου.
:s_shout

+ Τα κουσουρια που αφήνει.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#707705 Εγώ ομολογώ πως δεν είμαι τόσο γενναίος όσο κάποιοι άλλοι. Σαφώς και παίρνω κάποια ρίσκα σαν άνθρωπος, (πχ συνεχίζω να οδηγώ μοτοσυκλέτα, αλλά φοράω κράνος, μπουφάν, μποτάκια και προσέχω όσο μπορώ και εννοείται δεν τρέχω και δεν κάνω διηθήσεις, για να δώσω ένα σχετικό παράδειγμα).
Αρνούμαι επίσης να βάλω σε κίνδυνο τους αγαπημένους μου, yol-άροντας και κοροϊδεύοντας με τον κορονοϊό.
Γιατί αν πχ κολλήσω εγώ, μπορεί να κολλήσει η γυναίκα μου, ο πατέρας μου, η μητέρα μου και οι τελευταίοι είναι μεγάλοι άνθρωποι και με προβλήματα. Άρα, όχι, ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΚΑΘΟΛΟΥ να πάρω αυτό το ρίσκο.

Αναφέρω πραγματική ιστορία: γνωστοί μας, μένουν στο ίδιο σπίτι συνολικά 6 άνθρωποι: οι γονείς (ηλικίες περίπου 70), ο γιος , η κόρη (30άρηδες), ο σύζυγος της κόρης (40άρης) και το παιδάκι τους (3 ετών).
Ο γιος και ο γαμπρός δουλεύουν ντελίβερι. Οι μεγάλοι, συνταξιούχοι, με ελάχιστο κοινωνικό κύκλο.
Ο γιος, κόλλησε τον ιό και τον έφερε σπίτι. Ασθένησαν ΟΛΟΙ. Συνολικά 6 άτομα.
Οι παππούδες και ο γιος, νοσηλεύτηκαν. 2 εβδομάδες και 1 αντίστοιχα. Ο παππούς λίγο πριν την διασωλήνωση, την γλίτωσε τελευταία στιγμή. Όλοι με οξυγόνο.
Όσοι δεν νοσηλεύτηκαν (πιο ήπια το πέρασε η μικρή), πλέον είναι τρομοκρατημένοι και παρόλο που είχαν ήπια σχετικά συμπτώματα, είπαν πως για κανένα λόγο δεν θέλουν να το ξαναπεράσουν και μόλις πάψουν να έχουν αντισώματα, θα κάνουν όποιο εμβόλιο.

Και αυτή είναι μια ιστορία της διπλανής πόρτας στην κυριολεξία, η κοπέλα είναι κολλητή φίλη της γυναίκας μου. Και είμαι σίγουρος πως όλοι παίζει να έχουν μια παρόμοια ιστορία να διηγηθούν. Οπότε, ναι, σε ό,τι με αφορά, δεν έχω μάθει τίποτε άλλο για τον ιό: προσπαθώ ακόμη να προστατεύσω εαυτόν και αλλήλους, χωρίς βέβαια να φτάνω σε ακραία επίπεδα και να μην βγαίνω από το σπίτι μου. Αλλά επισκέψεις δεν πάω και δεν δέχομαι, ούτε θα πάω σε κοινωνικές εκδηλώσεις.

Αφήνω τα τελευταία στους πιο γενναίους και σ'αυτούς που έμαθαν για τον ιό. :s_whiteflag :s_cry :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#707706 Απο τη στιγμή που η επιλογή του εμβολιασμού ειναι -σχετικα- ευρέως διαθέσιμη, το μεγαλύτερο πρόβλημα (εφόσον οι ευπαθείς θεωρώ δεδομένα πως θα εμβολιαστούν και θα πάψουν να κινδυνεύουν) πλέον είναι το κοινωνικό κοστος και η επακόλουθη έλλειψη κανονικότητας.

Δεν γίνεται κάθε φορά που χτυπάει το τηλέφωνο να φοβόμαστε μη μας ενημερωσει ο χ φιλος/συνάδερφος/σύντροφος πως ειναι θετικός.
Είναι φθορά και άγχος που σε κανέναν δεν θα πρεπε να αναλογεί. Κόσμος μένει εκτος δουλειάς για καραντίνα, μαγαζια μενουν κλειστά, ειναι κωλοκατασταση. Εγώ προσωπικά απο επαφές φίλων/οικογένειας κ.α. εχω χάσει το 21 σχεδόν ενα μηνα δουλειάς χωρις να μαι καν θετικος ποτέ, χωρια τα χρήματα που εχω ξοδεψει σε pcr τεστς, δεν ειναι βιωσιμη η ολη φασουλα και πλέον οσο αυτη τραβάει θα ευθύνονται μονον οι ανεμβολιαστοι.

Καλώς κακώς όλοι οσοι ειχαν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν θα επρεπε να το κανουν αν τους το προτεινε ο γιατρός τους, τα υπόλοιπα ειναι ιστορίες. Αντίστοιχα και η υπόλοιπη -μη ευπαθής- κοινωνία με ωριμες επιλογες καλο θα ηταν σιγά σιγα να ζησει κανονικά.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#707712 +1000 σε αυτά που γράφει ο HF στις τελευταίες σελίδες.

Νιώθω και εγώ πως με την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν όλα από το Πάσχα και μετά, πάει χαμένη η υπομονή και η προσπάθεια που έκανα ένα και πλέον χρόνο για να μην κολλήσω.
Βλέπω τον κόσμο που είναι σε φάση λες και έχει περάσει ο κορωνοιός και επιστρέψαμε όλοι στην "κανονικότητα"! Ο καιρός σύμμαχος, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορούμε να βασιστούμε σε αυτόν, την στιγμή που υπάρχει τέτοια διασπορά του ιού.
Προφανώς η πίεση ήταν πάρα πολύ μεγάλη για να ανοίξει ο τουρισμός στις 15/5, οπότε τα άνοιξαν όλα και ο Θεός βοηθός... :thumbsdown:

ΥΓ. Και εγώ πέρσι το καλοκαίρι πήγα ένα τριημεράκι στα Γιάννενα, με την λογική ότι είχε ελάχιστη κίνηση και κρούσματα. Ευτυχώς που πήγαμε και εκεί, γιατί δεν θα την παλεύαμε τόσο καιρό κλεισμένοι.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#707714 Απλα δεν γινεται να ειναι κλειστες δραστηριοτητες που ζουν χιλαδες ανθρωπους και να γιολαρουν οι υπολοιποι.

Ο socratesn εχασε ενα μηνα δουλειας και ζοριστηκε οικονομικα, ψυχολογικα και τον καταλαβαινω. Εγω που απο τις 18/3/20 μεχρι τις 17/3/21 εχω κατσει 6 μηνες παρα 10 μερες, πως να νιωθω;

Δεν γινεται να κλεινεις το λιανεμποριο, τα σχολεια, την εστιαση και η κινηση στους δρομους να πεφτει μονο 30%. Δεν γινεται στις 12 το μεσημερι να εχει κινηση η Κηφισιας και στα δυο ρευματα. Δηλαδη γινεται αν το λοκνταουν ειναι απο τα lidl, σαν αυτο που ζησαμε. Ολοι αυτοι ηταν ΕΕ που ειχαν δουλειες; :shifty:

Ηταν οπως με την απαγορευση μετακινησεων λογω Πασχα. Μεγαλη Παρασκευη 17.000 αυτοκινητα εφυγαν, 900 εκαναν αναστροφη :lol: :lol: , για να μπουν απο τον παλιο και να πανε οπου πηγαιναν :lol: :lol: Αλλα οι δρομοι γυρω στην δουλεια και στο σπιτι ηταν αδειοι απο Μεγαλη Τεταρτη μεχρι μια βδομαδα μετα. :lol:
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#707715 Προφανώς δεν ήταν ολικό lockdown, αλλά δεν είχε καμιά σχέση με αυτό που ζούμε τώρα. Πανικός στις εκκλησίες στην Ανάσταση, παρέες να συναντιούνται χωρίς μάσκες, τα σχολεία όλων των βαθμίδων ανοιχτά, κόσμος σε εστιατόρια, καφέ, ο ένας πάνω στον άλλο.
Μακάρι να κάνω λάθος και να μην δούμε αύξηση των κρουσμάτων το επόμενο δεκαπενθήμερο.

Ο Κούλης πάντως, για καλό και για κακό στέλνει τα J&J στα νησιά για να εμβολιαστούν όλοι οι άνω των 18!
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#707716 Είναι όμως τόσο πρωτόγνωρο το φαινόμενο ρε γαμώτο που οδηγεί σε ο,τι να ναι συμπεριφορές.
Από τη μία έχεις κόσμο που προσέχει ευλαβικά και έχει καταλήξει να σκέφτεται "και αν αυτός ο καφές που θα πάω να πιω κοστίζει τη ζωή του συγγενή μου" (παρότι στο χώρο εργασίας του π.χ. μπορεί να εκτίθεται 1000δες φορές παραπάνω), δεν μπορείς να τους αδικήσεις γιατί πραγματικά στερούνται πράγματα για να μειώσουν της πιθανότητες να στραβώσει η τύχη.

Από την άλλη έχεις κόσμο να γιολάρει ασύστολα, πολλοί επειδή το πέρασαν κιόλας (ειδικά φοιτητές-πιτσιρικάδες που την έχουν καταβρεί με τα λεφτά των αναστολών κ.ο.κ. :lol: ).
Και ανάμεσα σε όλο αυτό τον κόσμο υπάρχει μία πρωτοφανής οικονομική καταστροφή (καλή ώρα όπως αυτό που λέει ο Ν.Παππάς) με κόσμο να μένει κλειστός κ.ο.κ.

Για μένα τα facts σε αυτή τη φάση 1) Είναι καθαρά τύχη το αν θα μπλέξεις ή όχι οπότε δεν θέλει και τόσο overthinking, καλό είναι όμως να μην την κυνηγάμε και την τύχη μας. 2) Εμβόλιο = μονόδρομος αν θέλουμε φυσιολογική ζωή πίσω χωρις ανεπιθύμητα ρίσκα.
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#707718 Δεν θέλω να ξαναπεράσω τέτοια σεζόν. Ανεργία, βαρεμάρα, διάβασμα, άπειροι τσακωμοί.
Από την Παρασκευή ξαναξεκιναω τις εξορμήσεις και από Σεπτέμβρη ελπίζω να βρω κάποιο σπίτι σε Airbnb γιατί πλέον δε γουστάρω καθόλου τη γκρίνια.

< Note 8 >
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#707725 15 μήνες πριν μαθαίναμε ότι το λοκντάουν/καραντίνα όπως θέλετε πείτε το είναι ένα ΠΡΩΤΟ μέτρο για να ανασχεθεί η επέλαση μίας ασθένειας για την οποία δεν ξέρουμε και πολλά και να προλάβουμε να "θωρακιστούμε". 15 μήνες μετά με κλινική εμπειρία, τεράστιες ευκαιρίες για προετοιμασία, εμβόλια, έρευνα είναι από αστείο έως γελοίο να θεωρούμε το Α και το Ω αυτό το πρώτο προσωρινό μέτρο. Η ανθρωπότητα έζησε φονικότατες επιδημίες στην ιστορία της, πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος, αλλά έζησε. Ενάμισι χρόνο μετά έχοντας πάρει απίστευτης έμπνευσης μέτρα δε ζούμε και περιμένουμε να δαχτυλοδείξουμε όποιον έχει έξω μύτη σε ανοιχτό χώρο με 10 μέτρα απόσταση από τους άλλους, οικογένειες που δε φοράνε μάσκα μεταξύ τους και (ενδεχομένως εμβολιασμένους) ανθρώπους που θέλουν να δούνε τους γονείς τους μετά από 7 μήνες...
Άβαταρ μέλους
By vmt
#707732 Πρώτη φορά γράφω στο forum, αλλά ας καταθέσω κι εγώ την ιστορία μου.. Ακολουθεί σεντόνι..

Μετά από κρούσματα στη δουλειά του & αρνητικό rapid στις 16/04, ο αδερφός μου 49 ετών & χωρίς υποκείμενα νοσήματα, εμφανίζει τα πρώτα ήπια συμπτώματα. Δευτέρα 19/04 ακολουθεί pcr, το ίδιο βράδυ πυρετός 38.6, θετικό αποτέλεσμα την επόμενη ημέρα. Έως 25/04 ήταν χωρίς πυρετό, πονοκέφαλο, βήχα ή κάτι ανησυχητικό, παρά μόνο κόπωση. Δευτέρα ξεκινά να έχει δύσπνοια, Τετάρτη πέφτει το οξυγόνο του στο 88, εισάγεται στο νοσοκομείο, 2 μέρες πριν τη λήξη της καραντίνας του.
Η εικόνα του κακή, η μία αξονική χειρότερη από την άλλη, Δευτέρα του Πάσχα έχει μια μικρή βελτίωση.
Τρίτη του Πάσχα επιδεινώνεται ξαφνικά & διασωληνώνεται, τις πρώτες μέρες σταθερός, από το περασμένο Σάββατο με μία μικρή επιδείνωση ακόμη.. Έκτοτε είναι σε κρίσιμη κατάσταση, η ιατρική ενημέρωση περιορίζεται σε ένα δίλεπτο τηλεφώνημα κάθε μεσημέρι, συνήθως αποκαρδιωτικό, με τους γιατρούς να τον χαρακτηρίζουν από τα πιο βαριά περιστατικά τους στη ΜΕΘ & να μας συστήνουν μόνο υπομονή.
Ναι, η πιθανότητα κάποιος υγιής να νοσήσει τόσο βαριά και να κινδυνεύει η ζωή του είναι εξαιρετικά χαμηλή, δυστυχώς όμως υπάρχει.. Ζώντας το κάθε μέρα, σας εύχομαι να μην το περάσετε ποτέ. Όσοι μπορείτε να εμβολιαστείτε, κάντε το. Οι υπόλοιποι προσέξτε & μην επαναπαύεστε πως δεν θα σας συμβεί. Μην επιτρέψετε στον εαυτό σας & τους αγαπημένους σας να ζήσουν τόση αγωνία.
Άβαταρ μέλους
By GTS
axel12p έγραψε:ΥΓ. Και εγώ πέρσι το καλοκαίρι πήγα ένα τριημεράκι στα Γιάννενα, με την λογική ότι είχε ελάχιστη κίνηση και κρούσματα. Ευτυχώς που πήγαμε και εκεί, γιατί δεν θα την παλεύαμε τόσο καιρό κλεισμένοι.

Δεν βλεπω παντως τι κακο θα κανω αν μπω μονος στο αυτοκινητο μου και παω σε μια ερημικη παραλια για περπατημα ή να παω σε αδειο διαμερισμα σε επαρχιακη πολη με το αυτοκινητο μου, στην διαδρομη μπορω αν θελω να μην συναντησω κανεναν σε αποσταση 10 μετρων (οταν θα ειμαι στο αμαξι θα εχω τα παραθυρα κλειστα).

Και τα δυο μας τα απαγορευαν/απαγορευουν μεχρι προσφατ/Παρασκευη,

Για ντελιβεραδες επηδη τους βλεπω δεν τηρουν τιποτα, συνεχως κανουν πηγαδακια μεταξυ τους και με αλλους εργαζομενους σε μαγαζια. Μπορειτε να τους δειτε πχ εξω απο ενα ΜακΝτοναλντς οταν περιμενουν να κανουν καποιο ντελιβερι. Ουτε κοινη λογικη δεν εχουν. Τωρα τι φταινε ολοι οι αλλοι να μην τους αφηνεις να βγουν απο το σπιτι ενω αυτοι κυκλοφορουν ολοι μερα εξω (γιατι τα παιδια "δουλευουν") ειτε εχουν ειτε δεν εχουν δουλεια ποτε δεν το καταλαβα.
Και οι περισσοτεροι εργαζομενοι στα γραφεια δεν νομιζω οτι τηρουν τα βασικα, αφου συνεχως κανουν πηγαδακια εξω απο το γραφειο για καπνισμα πχ.