Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Vagnar έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:H Σουηδία τα πήγε χάλια στο πρώτο κύμα, αλλά σαφώς καλύτερα στο 2ο και 3ο, ειδικά αν σκεφτείς και το χειρότερο κλίμα που αναγκάζει τους ανθρώπους να είναι διαρκώς σε εσωτερικούς χώρους και με κλειστά παράθυρα (την ίδια στιγμή εμείς ξεχειμωνιάσαμε έχοντας ανοιχτά παράθυρα σε σχολεία και χώρους εργασίας.
...

Που το στηρίζεις αυτό; Τα νούμερα πάντως δεν δείχνουν ιδιαίτερη διαφορά μεταξύ της άνοιξης 2020 και του φθινοπώρου 2020. Μάλλον ήταν κάπως χειρότερο το δεύτερο κύμα, Στοκχόλμη μέσα στα Χριστούγεννα είχαν φτάσει κάτι σαν 99-101 % πληρότητα ΜΕΘ.

Η σύγκριση γίνεται με την Ελλάδα. Η Ελλάδα ξεκίνησε το 2ο κύμα με το σαφέστατο πλεονέκτημα να έχει ελάχιστα κρούσματα και νεκρους σε σχέση με το 1ο κύμα, όταν την Σουηδία την έδειχνε όλος ο κόσμος με το δάχτυλο. Επ' αυτού γίνεται η σύγκριση.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Giuseppe Busso έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Άρα, δεν βλέπω να δικαιώνεται η αρχική προσέγγιση της Σουηδίας

Δεν το βλέπεις ΤΩΡΑ και αυτό ίσως συμβαίνει για πολλούς λόγους.
Ο πρώτος είναι γιατί δεν θες να το δεις.
Ο δεύτερος είναι ίσως γιατί να μην μπορείς να το δεις. Και επειδή δεν το προσωποποιώ, αναφέρομαι γενικά. Τι να κάνουμε παιδιά. Καλώς ή κακώς κάποιοι άνθρωποι λένε τα πράγματα στη στάση ενώ κάποιοι άλλοι τα συζητούν στο λεωφορείο.
Το σίγουρο είναι ότι θα το δεις παρακάτω . και κράτα αυτό. ​

Από την στιγμή που και η Σουηδία άλλαξε στάση μετά, θεωρώ πως και οι ίδιοι δεν το είδαν. Μπορεί να μην έκαναν ό,τι ακριβώς και οι άλλοι, αλλά σίγουρα η προσέγγιση "δεν παίρνω κανένα μέτρο" δεν θεωρήθηκε πετυχημένη.
Τώρα στα υπόλοιπα, τι να πω άλλο; Εγώ δεν παρακολουθώ τους ειδικούς ομολογώ, απλώς προσέχω όσο μπορώ, εαυτόν και αλλήλους. Και δεν θέλω για κανένα λόγο να αρρωστήσω εγώ ή οι δικοί μου άνθρωποι, ειδικά οι ηλικιωμένοι. Και φέρομαι αναλόγως, βγαίνω όσο γίνεται λιγότερο, μόνον σε ανοιχτούς χώρους και με πολλή προσοχή και αποστάσεις. Οι γονείς μου προσέχουν ακόμη περισσότερο, βλέπουν μόνον εμάς ουσιαστικά. Και περιμένουμε όλοι το εμβόλιο.
Αυτό είναι η λεγόμενη ατομική ευθύνη για μένα.

Στα υπόλοιπα, υπάρχει τεράστιο (πολιτικό) ζήτημα διαχείρισης της πανδημίας και το έχω πει πολλές φορές. Η κυβέρνηση δεν γίνεται να πιστώνεται μόνον τα καλά (βλέπε μέτρα στο πρώτο κύμα) και όχι τα κακά (βλέπε θύματα και διαχείριση στο 2ο και 3ο κύμα, όπως ασφαλώς και οικονομική διαχείριση που θα φανεί και αργότερα...). Αλλά τι άλλο να πούμε σ'αυτό δηλαδή; Νομίζω το έχουμε εξαντλήσει και όποιος ήταν να πεισθεί, έχει πεισθεί, οι υπόλοιποι έχουν πέσει στην μπλε μπογιά (της αντικειμενικότητας πάντα... :s_roses ) μικροί και είναι μόνιμα τα συμπτώματα.
:s_wacko
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#703863 Μπορεί mirage να βγαίνει πρώτη η Σουηδία επειδή δεν θέλουν να βγάλουν άλλη χώρα.
Σκέψου το λίγο.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Anonymous Founder έγραψε:Από την στιγμή που και η Σουηδία άλλαξε στάση μετά, θεωρώ πως και οι ίδιοι δεν το είδαν. Μπορεί να μην έκαναν ό,τι ακριβώς και οι άλλοι, αλλά σίγουρα η προσέγγιση "δεν παίρνω κανένα μέτρο" δεν θεωρήθηκε πετυχημένη.
Τώρα στα υπόλοιπα, τι να πω άλλο; Εγώ δεν παρακολουθώ τους ειδικούς ομολογώ, απλώς προσέχω όσο μπορώ, εαυτόν και αλλήλους. Και δεν θέλω για κανένα λόγο να αρρωστήσω εγώ ή οι δικοί μου άνθρωποι, ειδικά οι ηλικιωμένοι. Και φέρομαι αναλόγως, βγαίνω όσο γίνεται λιγότερο, μόνον σε ανοιχτούς χώρους και με πολλή προσοχή και αποστάσεις. Οι γονείς μου προσέχουν ακόμη περισσότερο, βλέπουν μόνον εμάς ουσιαστικά. Και περιμένουμε όλοι το εμβόλιο.
Αυτό είναι η λεγόμενη ατομική ευθύνη για μένα.

Καλά κάνεις και έχεις ατομική ευθύνη. Και ξαναλέω δεν το προσωποποιώ.
Να έχεις όμως και ευθύνη σαν πολίτης και να μην απαιτείς να κάνουν όλοι το ίδιο με αυτό που κάνεις εσύ. Αν θέλει κάποιος να κυκλοφορεί, δικαίωμά του.
Βαράω καμπανάκι γιατί με ΑΡΜΑ την ψευδοπανδημία από τα Λιντλ, έχουμε πατήσει κόκκινες γραμμούλες και η ταξικότητα έχει χτυπήσει ΤΑΒΑΝΙ.

Anonymous Founder έγραψε:Στα υπόλοιπα, υπάρχει τεράστιο (πολιτικό) ζήτημα διαχείρισης της πανδημίας και το έχω πει πολλές φορές. Η κυβέρνηση δεν γίνεται να πιστώνεται μόνον τα καλά (βλέπε μέτρα στο πρώτο κύμα) και όχι τα κακά (βλέπε θύματα και διαχείριση στο 2ο και 3ο κύμα, όπως ασφαλώς και οικονομική διαχείριση που θα φανεί και αργότερα...). Αλλά τι άλλο να πούμε σ'αυτό δηλαδή; Νομίζω το έχουμε εξαντλήσει και όποιος ήταν να πεισθεί, έχει πεισθεί, οι υπόλοιποι έχουν πέσει στην μπλε μπογιά (της αντικειμενικότητας πάντα... :s_roses ) μικροί και είναι μόνιμα τα συμπτώματα.
:s_wacko

Η κυβέρνηση δεν πιστώνεται κανένα καλό μέτρο, μιας και πέρσι, όπως δείχνουν τα στοιχεία, δεν υπήρχε ο ιός στη χώρα. Αλλά αυτό μπορεί να το αναγνώσει ο καθένας όπως τον βολεύει, γιατί θα πει ότι ο κόσμος πρόσεχε κλπ κλπ κλπ. Είναι μεγάλη κουβέντα για κάτι που δεν έχει μεγάλη σημασία πια, οπότε την προσπερνώ και ας πούμε ότι έχει δίκιο και πήγε το πράγμα οκ, από τους χειρισμούς τους. Προσωπικά διαφωνώ και πιστεύω ότι από σπόντα είχαμε χαμηλό ιικό φορτίο.
Οι τύποι όμως έχουν πλασαριστεί ως άριστοι και δεν έχουν κάνει κανένα λάθος. Φταίνε πάντα οι άλλοι. Έχουν κάνει χοντρές πατάτες τόσο στη διαχείριση του ιού, όσο και σε άλλα θέματα, αλλά κανείς δεν έχει παραιτηθεί.

Τέλος, η άποψή μου είναι να ανοίξουν τα πάντα ελεύθερα. Με μέτρα λογικά όπου πρέπει. Χωρίς SMS, χωρίς χουντική βραδινή απαγόρευση. Χωρίς μάσκα έξω. Μόνο μέσα στα μαγαζιά. Όποιος φοβάται το γιολάρισμα, ας κάτσει σπιτάκι του. Δεν τον αναγκάζει κανένας να βγει έξω από αυτό με το ζόρι.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#703869 mirage, βρίσκω πιο εύκολο αυτό εδώ τα οποία και είναι σύμφωνα με αυτά που έγραψα. Ομοίως μπορείτε να φτιάξετε γραφήματα από διάφορες χώρες.
Η πανδημία στην Ελλάδα καλπάζει, ενώ στις άλλες χώρες του γραφήματος είναι σε ύφεση.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By mirage
#703873 Επειδή δινει την δυνατότητα για συνολικά νουμερα γι αυτο και το έβαλα. Ειναι πιο εύκολο με μάτια να συγκρίνεις την συνολική πορεία διαφόρων χωρών από την αρχή μέχρι σήμερα.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#703874 Δεν έχω εικόνα αυτή τη στιγμή αλλά στους κυλιόμενους μ.ο. πρέπει να είναι χειρότεροι από εμάς μόνο κάτι Βραζιλίες και Ινδίες και αν
Στην πραγματικότητα ο ιός ήρθε στην Ελλάδα μετά το καλοκαίρι. Ας το έχουμε αυτό υπόψη
Άβαταρ μέλους
By g8777
#703876 Οταν σταματησαμε τα χειροκροτηματα δλδ. Πολυ θα ηθελα να δω αναλυση πεοπαλινδρομησης για db χειροκροτηματος και περιστατικων covid. Ζορζ εσυ που σαι μανουλα;
Τελευταία επεξεργασία από g8777 και 21 Απρ 2021, 14:32, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By mirage
Asimov έγραψε:Δεν έχω εικόνα αυτή τη στιγμή αλλά στους κυλιόμενους μ.ο. πρέπει να είναι χειρότεροι από εμάς μόνο κάτι Βραζιλίες και Ινδίες και αν
Στην πραγματικότητα ο ιός ήρθε στην Ελλάδα μετά το καλοκαίρι. Ας το έχουμε αυτό υπόψη

Η Ελλάδα ειναι σε ανάλογα επίπεδα με Γερμανία, Αυστρία κλπ αν μιλάμε για κρούσματα ανα κατοικο τις τελευταίες 7 μερες. H Γαλλία για παράδειμα εχει αρκετά παράνω και απο την Βραζιλία.
Η Ινδία γκαζώνει εντυπωσιακά αλλα δε μας εχει ξεπεράσει και η Βραζιλία ειναι πιο ψηλά. Φυσικά όλα εξαρτώνται απο τα πόσα τεστ γινονται και για τις 2 τελευταίες υπάρχουν θέματα.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
mirage έγραψε:
Asimov έγραψε:Δεν έχω εικόνα αυτή τη στιγμή αλλά στους κυλιόμενους μ.ο. πρέπει να είναι χειρότεροι από εμάς μόνο κάτι Βραζιλίες και Ινδίες και αν

Η Ελλάδα ειναι σε ανάλογα επίπεδα με Γερμανία, Αυστρία κλπ αν μιλάμε για κρούσματα ανα κατοικο τις τελευταίες 7 μερες. H Γαλλία για παράδειμα εχει αρκετά παράνω και απο την Βραζιλία.
Η Ινδία γκαζώνει εντυπωσιακά αλλα δε μας εχει ξεπεράσει και η Βραζιλία ειναι πιο ψηλά. Φυσικά όλα εξαρτώνται απο τα πόσα τεστ γινονται και για τις 2 τελευταίες υπάρχουν θέματα.

Στο μ.ο. θανάτων αναφέρομαι
Προφανώς με τα κρούσματα δεν βγαίνει άκρη
Άβαταρ μέλους
By mirage
#703880 Ναι, ειναι ψηλά και με μεγάλη απόσταση μάλιστα απο χώρες με παρόμοιο αριθμό κρουσμάτων στην ΕΕ.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#703883 Ούτε με τα κρούσματα βγαίνει άκρη, ούτε με τους συνολικούς θανάτους ή τους θανάτους ανά εκατομμύριο, αν μετράς από την αρχή της πανδημίας.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Giuseppe Busso έγραψε:
Αν θέλει κάποιος να κυκλοφορεί, δικαίωμά του. Βαράω καμπανάκι γιατί με ΑΡΜΑ την ψευδοπανδημία από τα Λιντλ, έχουμε πατήσει κόκκινες γραμμούλες και η ταξικότητα έχει χτυπήσει ΤΑΒΑΝΙ.

Και εγώ θέλω να οδηγάω χωρίς δίπλωμα γιατί μου εμαθε ο μπαμπάς μου να οδηγάω καλα, αλλά με άρμα την πιθανότητα τροχαίων κτλ με αναγκάζουν να δώσω εξετάσεις και να πάρω δίπλωμα!

Όντως πιστεύεις ότι είναι ψευτοπανδημια;

Μέχρι και οι αρνητές πλέον παραδέχονται την πανδημία και έχουν αφοσιωθεί σε άλλες... αρνήσεις

Giuseppe Busso έγραψε:Η κυβέρνηση δεν πιστώνεται κανένα καλό μέτρο, μιας και πέρσι, όπως δείχνουν τα στοιχεία, δεν υπήρχε ο ιός στη χώρα. Αλλά αυτό μπορεί να το αναγνώσει ο καθένας όπως τον βολεύει, γιατί θα πει ότι ο κόσμος πρόσεχε κλπ κλπ κλπ. Είναι μεγάλη κουβέντα για κάτι που δεν έχει μεγάλη σημασία πια, οπότε την προσπερνώ και ας πούμε ότι έχει δίκιο και πήγε το πράγμα οκ, από τους χειρισμούς τους. Προσωπικά διαφωνώ και πιστεύω ότι από σπόντα είχαμε χαμηλό ιικό φορτίο.

Εδώ δεν έχεις άδικο. Το μόνο μέτρο που πήρε η κυβέρνηση τον Μαρτίου του 2020 ήταν το λοκνταου και πέτυχε επειδή ο κόσμος ήταν πιο φοβισμένος.

Giuseppe Busso έγραψε:Οι τύποι όμως έχουν πλασαριστεί ως άριστοι και δεν έχουν κάνει κανένα λάθος. Φταίνε πάντα οι άλλοι.

Σωστό και αυτό.

Giuseppe Busso έγραψε:Τέλος, η άποψή μου είναι να ανοίξουν τα πάντα ελεύθερα. Με μέτρα λογικά όπου πρέπει. Χωρίς SMS, χωρίς χουντική βραδινή απαγόρευση. Χωρίς μάσκα έξω. Μόνο μέσα στα μαγαζιά. Όποιος φοβάται το γιολάρισμα, ας κάτσει σπιτάκι του. Δεν τον αναγκάζει κανένας να βγει έξω από αυτό με το ζόρι.

Τι θεωρείς λογικό μέτρο;

Η μάσκα έξω θα μπορούσε να καταργηθεί αν ο κόσμος μπορούσε να κάνει χρήση της σωστά. Αλλά θυμάμαι τότε που ήταν υποχρεωτική μόνο εντός καταστηματων πχ τα 3/4 μου έλεγαν "την ξέχασα μωρέ". Ε πάρε υποχρέωση παντού για να μην ξεχνάς μεγάλε.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#703886 HF το 24media Statistical Academy Journal έχει σερβίρει κανένα νόστιμο index ή έπεσε νηστεία;