- 21 Απρ 2021, 13:47
Anonymous Founder έγραψε:Από την στιγμή που και η Σουηδία άλλαξε στάση μετά, θεωρώ πως και οι ίδιοι δεν το είδαν. Μπορεί να μην έκαναν ό,τι ακριβώς και οι άλλοι, αλλά σίγουρα η προσέγγιση "δεν παίρνω κανένα μέτρο" δεν θεωρήθηκε πετυχημένη.
Τώρα στα υπόλοιπα, τι να πω άλλο; Εγώ δεν παρακολουθώ τους ειδικούς ομολογώ, απλώς προσέχω όσο μπορώ, εαυτόν και αλλήλους. Και δεν θέλω για κανένα λόγο να αρρωστήσω εγώ ή οι δικοί μου άνθρωποι, ειδικά οι ηλικιωμένοι. Και φέρομαι αναλόγως, βγαίνω όσο γίνεται λιγότερο, μόνον σε ανοιχτούς χώρους και με πολλή προσοχή και αποστάσεις. Οι γονείς μου προσέχουν ακόμη περισσότερο, βλέπουν μόνον εμάς ουσιαστικά. Και περιμένουμε όλοι το εμβόλιο.
Αυτό είναι η λεγόμενη ατομική ευθύνη για μένα.
Καλά κάνεις και έχεις ατομική ευθύνη. Και ξαναλέω δεν το προσωποποιώ.
Να έχεις όμως και ευθύνη σαν πολίτης και να μην απαιτείς να κάνουν όλοι το ίδιο με αυτό που κάνεις εσύ. Αν θέλει κάποιος να κυκλοφορεί, δικαίωμά του.
Βαράω καμπανάκι γιατί με ΑΡΜΑ την ψευδοπανδημία από τα Λιντλ, έχουμε πατήσει κόκκινες γραμμούλες και η ταξικότητα έχει χτυπήσει ΤΑΒΑΝΙ.
Anonymous Founder έγραψε:Στα υπόλοιπα, υπάρχει τεράστιο (πολιτικό) ζήτημα διαχείρισης της πανδημίας και το έχω πει πολλές φορές. Η κυβέρνηση δεν γίνεται να πιστώνεται μόνον τα καλά (βλέπε μέτρα στο πρώτο κύμα) και όχι τα κακά (βλέπε θύματα και διαχείριση στο 2ο και 3ο κύμα, όπως ασφαλώς και οικονομική διαχείριση που θα φανεί και αργότερα...). Αλλά τι άλλο να πούμε σ'αυτό δηλαδή; Νομίζω το έχουμε εξαντλήσει και όποιος ήταν να πεισθεί, έχει πεισθεί, οι υπόλοιποι έχουν πέσει στην μπλε μπογιά (της αντικειμενικότητας πάντα...
) μικροί και είναι μόνιμα τα συμπτώματα.

Η κυβέρνηση δεν πιστώνεται κανένα καλό μέτρο, μιας και πέρσι, όπως δείχνουν τα στοιχεία, δεν υπήρχε ο ιός στη χώρα. Αλλά αυτό μπορεί να το αναγνώσει ο καθένας όπως τον βολεύει, γιατί θα πει ότι ο κόσμος πρόσεχε κλπ κλπ κλπ. Είναι μεγάλη κουβέντα για κάτι που δεν έχει μεγάλη σημασία πια, οπότε την προσπερνώ και ας πούμε ότι έχει δίκιο και πήγε το πράγμα οκ, από τους χειρισμούς τους. Προσωπικά διαφωνώ και πιστεύω ότι από σπόντα είχαμε χαμηλό ιικό φορτίο.
Οι τύποι όμως έχουν πλασαριστεί ως άριστοι και δεν έχουν κάνει κανένα λάθος. Φταίνε πάντα οι άλλοι. Έχουν κάνει χοντρές πατάτες τόσο στη διαχείριση του ιού, όσο και σε άλλα θέματα, αλλά κανείς δεν έχει παραιτηθεί.
Τέλος, η άποψή μου είναι να ανοίξουν τα πάντα ελεύθερα. Με μέτρα λογικά όπου πρέπει. Χωρίς SMS, χωρίς χουντική βραδινή απαγόρευση. Χωρίς μάσκα έξω. Μόνο μέσα στα μαγαζιά. Όποιος φοβάται το γιολάρισμα, ας κάτσει σπιτάκι του. Δεν τον αναγκάζει κανένας να βγει έξω από αυτό με το ζόρι.