- 20 Απρ 2021, 20:06
socratesn έγραψε:Ειλικρινής απορία, όχι επί προσωπικού, πιο γενικά, με τι υπόβαθρο κρίνετε τα διάφορα αμιγώς επιστημονικά γεγονότα?
Καλώς κακώς ως ανθρωπότητα με βάση την επιστήμη και τη λογική πήγαμε μπροστά, δεν λέω να μην υπάρχει σκεπτικισμός, αλλά απορώ αν σε κάθε διάσταση της ζωής κινείστε τόσο διερευνητικά.
Προσωπικά όταν χαλάει το αυτοκίνητό μου το πάω στον μηχανικό, όταν χαλάει το ψυγείο μου πάω στον ψυκτικό κ όταν θέλω να χάσω κιλά πάω στον διαιτολόγο, σε μία νόσο σαν την COVID που έχει πάρει κάτι εκατομμύρια ζωές διεθνώς γιατί να συμβουλευτώ το ξερό μου κεφάλι και να υιοθετήσω μόνο όσες απόψεις (μειονοτήτων) συμφωνούν μαζί του?
Αυτή τη στιγμή η διεθνής επιστημονική κοινότητα έχει καταλήξει και στο αν ο covid είναι απλή γριπούλα και στο αν ο εμβολιασμός συνεισφέρει στην καταπολέμησή της. Όλα τα υπόλοιπα είναι ξοδεμένη φαιά ουσία στα φόρα για να νιώθει σημαντικός και ψαγμένος ο κάθε - συνήθως - αμόρφωτος.
Θέλεις να πεις πως ότι σου πει ο μηχανικός ή ο ψυκτικός, το δέχεσαι εντελώς άκριτα, ασχέτως διακυβεύματος, και τέλος;
Εγώ πάντως φίλτατε, όταν ο Χ γιατρός (νευροχειρουργός εντελώς τυχαία) έλεγε στον 37 χρονο φίλο μου (πραγματική ιστορία πρόσφατη) με μαγνητική τομογραφία μέσης που έδειξε κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου, ότι πρέπει να κάνεις χειρουργική επέμβαση στη μέση για να θεραπευτείς, θα πήγαινα και σε έναν σοβαρό ορθοπεδικό (του το είπα αφού προβληματίστηκε και ο ίδιος και πήγε και σε ορθοπεδικό να δει τη διάγνωση της μαγνητικής) όπου ο τελευταίος μόνο που δεν γέλασε με τα λεγόμενα του συναδέλφου του, αφήνοντας ξεκάθαρο υπονοούμενο ότι ο άλλος ήθελε απλά την κονόμα.
Του είπε λοιπόν επί λέξει, πρώτα θα χάσεις κιλά (είναι 1,92 ύψος 117 κιλά), θα αλλάξεις τρόπο ζωής, θα περπατάς και θα γυμνάσεις ραχιαίους, και αν μέσα σε 5 χρόνια δεν έχεις την παραμικρή βελτίωση ή έστω σταθεροποίηση με υποχώρηση του πόνου, ξανακάνε μαγνητική κι έλα να δούμε πως θα το χειριστούμε...
Εσύ φαντάζομαι στη θέση του παιδιού θα έτρεχες για εγχείρηση μέσης, σωστά;