μετά το πατατράκ που έφαγε
Μπαγιάτικα κουλούρια η κουβέντα αλλά όχι και πατατράκ θειά Παύλαινα...
Εκτός αν είχε πει ποτέ ο πρόεδρας ότι περιμένει πρώτη ή δεύτερη θέση.
Η δήλωση που έχουν κάνει σημαία τα fanboyz είχε πολύ συγκεκριμένη σημασία.
Αν θες να παίξουμε το "απομόνωσε συγκεκριμένα τσιτάτα" σε έχω παραμάνα αγάπη.
Το καταλαβαίνουν αλλά έχουν άλλες εντολές, άλλες προτεραιότητες και εν τέλει υπάρχουν άλλα συμφέροντα, εντός και εκτός. Αν δεν ανέβει η κατανάλωση δεν θα αρχίσει να ανεβαίνει η οικονομία από τον πάτο του βαρελιού, είναι τόσο απλό, ας βρούν όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται ( αν ενδιαφέρονται και αυτοί ) να σωθούμε, τον τρόπο.
Εύκολο δεν είναι γιατί η πραγματική οικονομία μετράει μεγάλες απώλειες, έχουν χαθεί πολλά χρόνια, έχει χαθεί η εμπιστοσύνη από την / τις αγορές, ( εμπιστοσύνη και χρήμα πάνε πάντα μαζί ) και υπάρχουν ακόμα ζωντανές όλες εκείνες οι δυνάμεις που έσπρωξαν την αγορά στα βράχια με πρόγραμμα και σύστημα χρησιμοποιώντας αχυράνθρωπους, και βέβαια δεν ξεχνώ και την βλακεία των ανειδίκευτων συμβούλων, υπουργών και γραμματέων που και αυτοί έπαιξαν τον ρόλο τους αφού δεν μπόρεσαν να διακρίνουν τη φάκα από το τυρί και υπέγραφαν ότι τους πασσάρανε τα γατόνια.
Δεν μπορώ να δώσω άλλη λογική εξήγηση για την οικονομική καταρακύλα μας, το ότι την πλήρωσε εν πολλοίς ο ιδ.τομέας είναι πασιφανές ότι έδωσαν εντολές οι μεγαλοεπιχειρηματίες, σιγά μη δεν ήξεραν όλοι αυτοί τι θα επακολουθήσει με τις οριζόντιες οερικοπές, και σιγά μην περιμέναμε εμείς που είμαστε στην αγορά τα φιρμάνια των οικομολόγων να καταλάβουμε προς τα πού πάμε και ποιό είναι το διακύβευμα.
rx8_drifter έγραψε:Eννοείς φαντάζομαι για την άρνηση να διαπραγματευτεί με την τρόικα αλλά μόνο με τους θεσμοθετημένους θεσμούς?
Ναι, έχεις απόλυτο δίκιο, καλύτερα έτσι απ το να στέλνει emailάκια ο κάθε αντίστοιχος μανοσκυς στον πρωθυπουργο
Η τρόικα είναι εκπρόσωπος των δανειστών, των τριών δανειστών. Δεσμεύει τους δανειστές, όσο και ένας υπουργός δεσμεύει την κυβέρνηση, εφόσον υπάρχει σχετική έγγραφη εξουσιοδότηση.
Το δεύτερο δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει, κάποια σύγχυση έχεις σε αυτό το πράγμα που βρίσκεται πάνω στους ώμους σου.
Red Garland έγραψε:Επειδή είναι πολύ της μόδας τελευταία το "τα είχα γράψει εγώ παλαιότερα" στο φόρουμ, να κρατήσουμε για μελλοντική χρήση manosky ότι μιλάς για έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ με την τελευταία σου πρόταση; ή δεν το ερμήνευσα σωστά;
Επειδή μιλάω με άτομο που δεν έχει σταματήσει να υπερασπίζεται τον ΣΥΡΙΖΑ περισσότερο κι από τον Στρατούλη, θα πω απλώς ότι η διαπραγμάτευση δεν γίνεται έτσι.
Όπως επίσης ότι με τρόικα έχουν συζητήσει σε ΟΛΕΣ τις ευρωπαϊκές χώρες, χωρίς προβλήματα.
Είναι πάντως προφανές ότι χωρίς συμφωνία, δεν υπάρχει δυνατότητα να παραμείνει η χώρα στο ευρώ. Θα φύγει μόνη της.
Εκτός αν κόψει χρήμα ή βρει χρήματα από άλλη πηγή, εκτός ΕΚΤ/ΔΝΤ/Ε.Ε..
Τι σού λένε οι σπουδές σου; Ότι υπάρχει και τρίτος δρόμος για χρήμα εξ ουρανού;
Ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, απάντησε με αυτό τον τρόπο στην ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη που έθεσε το ζήτημα της λειτουργίας της τρόικας και των προτεραιοτήτων της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ο Γάλλος Επίτροπος συμπλήρωσε επίσης πως «η δημοκρατική λογοδοσία της στρατηγικής επίλυσης κρίσεων είναι πράγματι θεμελιώδους σημασίας και όλα τα μνημόνια συμφωνίας, στο πλαίσιο του προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής, υπογράφηκαν από δημοκρατικά εκλεγμένες εθνικές κυβερνήσεις. Η Επιτροπή θα εξετάσει τον ρόλο της αποκαλούμενης τρόικας, μεταξύ άλλων και το ενδεχόμενο αντικατάστασής της, με την πάροδο του χρόνου, με μια δομή που θα διαθέτει μεγαλύτερη δημοκρατική νομιμοποίηση και λογοδοσία, θα βασίζεται στα ευρωπαϊκά όργανα και θα υπόκειται σε μεγαλύτερο κοινοβουλευτικό έλεγχο σε ευρωπαϊκό και σε εθνικό επίπεδο».
http://www.koutipandoras.gr/article/132 ... tis-troika
Τι λες ρε παιδι μου, γινονται αυτα τα πραγματα ;; 4 χρονια τωρα μας ελεγαν οχι....
Fiat Panda 7,6l/100km
Τους κουβάλαγες τους καφέδες στα μυτινγκ και θα σου λείψουν?
Απο δευτέρα δουλειά
Τρίτη θέση και θέση ρυθμιστού ονειρευόταν, τώρα όλοι ξέρουμε τι πήρε.
Φαντάζομαι δε ότι αυτό το tweet "Στις 26 έχουμε συγκεκριμένη πρόταση", είχε να κάνει με το παραπάνω για αυτό και δεν ακούστηκε από τότε, αλλά that's me.
Μμμ... αρχίσαμε την ερμηνεία βλέπω. Καλά το πας. Τουλάχιστον δεν αρνείσαι ότι ειπώθηκε, κάτι είναι και αυτό.
manosky έγραψε:Red Garland έγραψε:Επειδή είναι πολύ της μόδας τελευταία το "τα είχα γράψει εγώ παλαιότερα" στο φόρουμ, να κρατήσουμε για μελλοντική χρήση manosky ότι μιλάς για έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ με την τελευταία σου πρόταση; ή δεν το ερμήνευσα σωστά;
Επειδή μιλάω με άτομο που δεν έχει σταματήσει να υπερασπίζεται τον ΣΥΡΙΖΑ περισσότερο κι από τον Στρατούλη, θα πω απλώς ότι η διαπραγμάτευση δεν γίνεται έτσι.
Όπως επίσης ότι με τρόικα έχουν συζητήσει σε ΟΛΕΣ τις ευρωπαϊκές χώρες, χωρίς προβλήματα.
Είναι πάντως προφανές ότι χωρίς συμφωνία, δεν υπάρχει δυνατότητα να παραμείνει η χώρα στο ευρώ. Θα φύγει μόνη της.
Διόρθωση, γιατί δε θυμάσαι καλά. Εγώ τις ηλιθιότητες της ΝΔ που υπερασπιζόσουν κατέρριπτα, έχει μια μεγάλη διαφορά. Και επειδή θυμάσαι ό,τι χαίρεσαι κάθε φορά που κάνεις επίκληση στο παρελθόν πρόσεχε μην την πατήσεις και τώρα. Ιδού η Ρόδος φυσικά...
Ζήτησα μια καθαρή κουβέντα, κατάλαβα τι είπες περί διαπραγμάτευσης.
Οπότε κρατάω ότι τα κοράκια χαίρονται γιατί με αυτό που έκανε η Ελλάδα θα βγει από το Ευρώ. Thank you.
EDDIE_147 έγραψε:μετά το πατατράκ που έφαγε
Μπαγιάτικα κουλούρια η κουβέντα αλλά όχι και πατατράκ θειά Παύλαινα...
Εκτός αν είχε πει ποτέ ο πρόεδρας ότι περιμένει πρώτη ή δεύτερη θέση.
Η δήλωση που έχουν κάνει σημαία τα fanboyz είχε πολύ συγκεκριμένη σημασία.
Αν θες να παίξουμε το "απομόνωσε συγκεκριμένα τσιτάτα" σε έχω παραμάνα αγάπη.![]()
Nα σου απομονώσω εγώ μια δήλωση, ποταμίσια

Με αυτούς θα συνεργαζόταν ο Σύριζας είπαμε?
Red Garland έγραψε:manosky έγραψε:Red Garland έγραψε:Επειδή είναι πολύ της μόδας τελευταία το "τα είχα γράψει εγώ παλαιότερα" στο φόρουμ, να κρατήσουμε για μελλοντική χρήση manosky ότι μιλάς για έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ με την τελευταία σου πρόταση; ή δεν το ερμήνευσα σωστά;
Διόρθωση, γιατί δε θυμάσαι καλά. Εγώ τις ηλιθιότητες της ΝΔ που υπερασπιζόσουν κατέρριπτα, έχει μια μεγάλη διαφορά. Και επειδή θυμάσαι ό,τι χαίρεσαι κάθε φορά που κάνεις επίκληση στο παρελθόν πρόσεχε μην την πατήσεις και τώρα. Ιδού η Ρόδος φυσικά...
Ζήτησα μια καθαρή κουβέντα, κατάλαβα τι είπες περί διαπραγμάτευσης.
Οπότε κρατάω ότι τα κοράκια χαίρονται γιατί με αυτό που έκανε η Ελλάδα θα βγει από το Ευρώ. Thank you.
Κοίτα, δεν ξέρω τι νόμιζες ότι έκανες, αλλά δεν κατέρριπτες τίποτα. Απλώς δικαιολογούσες τις ασυναρτησίες που πέταγε κάθε συριζαίος βουλευτής με κάθε απίθανο τρόπο.
Κοίτα τώρα να δεις τι θα γίνει (αυτό μπορείς να το σημειώσεις):
- Είτε θα βάλει νερό στο κρασί του ο κάθε κυβερνητικός που το έπαιξε σήμερα μάγκας ξινίζοντας και μην αναγνωρίζοντας δήθεν τους εκπροσώπους των δανειστών, στο τέλος θα λάβει δε ό,τι θα λάμβανε και με κανονική διαπραγμάτευση, αλλά χωρίς κορώνες, δηλαδή κάποια επιμήκυνση, κάποια ελάφρυνση, αναμενόμενα πράγματα.
Δηλαδή, κλανιά-μαγκιά για να ικανοποιηθεί ο ψηφοφόρος, όπως τη δεκαετία του 80 ήμασταν εθνικά υπερήφανοι που βγαίναμε κάθε μέρα από την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ, και μετά "δείτε τι πετύχαμε, τίποτα το φοβερό, αλλά είχαμε στυλ
".- Είτε θα σκαλώσει κάθε προσπάθεια και η Ελλάδα θα γίνει Ιφιγένεια για να φοβούνται τα έρημα. Μάλιστα, για κάτι τέτοιο ήδη έγινε το δώρο που ήθελαν οι ξένοι: "Ρε παιδιά, όλοι εσείς ήσασταν συζητήσιμοι, σας διευκολύναμε. Αυτοί πέταξαν τους απεσταλμένους μας έξω, διάλεξαν μόνοι τους την έξοδο. Άρα, μη φοβάστε για το ευρώ, η Ελλάδα ήταν μοναδική περίπτωση".
rx8_drifter έγραψε:
Με αυτούς θα συνεργαζόταν ο Σύριζας είπαμε?
θα μας πει ο εκπροσωπος του κινηματος στο φορουμ, εμ ο αντικειμενικος εντυς
Anonymous Founder έγραψε:manosky έγραψε:Anonymous Founder έγραψε:Δεν τα καταλαβαίνεις εντελώς καλά και τρομοκρατείς ή καλύτερα προσπαθείς να το κάνεις, αλλά δεν πειράζει, έχουμε συνηθίσει.
Νόμιζα ότι αν έχεις Χ λεφτά για Χ+ ανάγκες και δεν μπορείς να βρεις επιπλέον λεφτά με το επιτόκιο που ισχύει τη συγκεκριμένη περίοδο, ακολουθεί αναγκαστικά στάση πληρωμών.
Αλλιώς, τι κάνεις?
Θέλω την καθησυχαστική σου γνώμη.
Αν ήθελες να καταλάβεις, θα το είχες κάνει και πιο πριν. Τόσο εγώ, όσο και ο nass μιλήσαμε για cash flow. Τα λεφτά δεν είναι κάποιο κομπόδεμα του κράτους στο στρώμα κι αν τελειώσει την κάτσαμε.
Έχεις χ λεφτά και ψ+ω ανάγκες. Μπορεί το ψ+ω να είναι μεγαλύτερο από το χ, αλλά δεν σημαίνει πως θα πληρώσεις ΣΗΜΕΡΑ και το ψ και το ω. Θα πληρώσεις σήμερα το ένα και αύριο το άλλο.
Αυτό κάνουν σε όλο τον ΙΤ στα χρόνια του μνημονίου, όπου λόγω της μηδενικής ρευστότητας στην αγορά από τις τράπεζες και την δυσπιστία όλων των προμηθευτών, έπρεπε οι εταιρείες να πληρώνουν μετρητά. Στην περίπτωση της δικής μου εταιρείας, έμεινα 5 μήνες απλήρωτος σχεδόν, επειδή οι προμηθευτές απαίτησαν εξόφληση εντός μηνός. Αυτοί πληρώθηκαν αμέσως, εμείς μείναμε με το πτηνόν ανά χείρας, μέχρι νεωτέρας.
Αυτά που γράφω δεν είναι καμιά επιστήμη, βασικά οικονομικά είναι, αλλά αν εσύ θέλεις να πεις πως δεν θα έχει το κράτος λεφτά για συντάξεις και κωλόχαρτα, be my guest. Τα έχουμε ακούσει όλα εδώ μέσα, δεν θα μας εκπλήξει ένα άκομη.
Αν εγώ λοιπόν ακούγομαι καθησυχαστικός (που δεν είμαι, απλώς το πρόβλημα της κυβέρνησης, δεν είναι ΑΥΤΟ που λες), εσύ πώς ακούγεσαι; Άγρυπνος φρουρός της οικονομίας;
Να το πω και λίγο αλλιώς: ο Σαμαράς και το θλιβερό του επιτελείο, δεν λένε και κάτι διαφορετικό, σωστά;
Συνεχίζεις να μην διαβάζεις τι γράφω:
αν δεν δώσεις λεφτά σε κάποιον, κάνεις στάση πληρωμών σε αυτούς.
Οι "Αυτοί" είναι κάποιοι που πληρώνουν άλλους, πχ τους εργαζόμενούς τους. Ή που απολύουν τους εργαζόμενους που δεν μπορούν να πληρώσουν.
Αν εσένα δεν σε ενοχλούσε που έκαναν άνθρωποι να πληρωθούν μήνες, επειδή το κράτος δεν πλήρωνε προμηθευτές, έχοντας ορισμένες "ΙΕΡΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ" (Στρατούλης) σε πρώτο πλάνο, τότε εγώ δεν λέω τίποτα περισσότερο.
Από την άλλη, αν πας να πληρώσεις τους πάντες, διακόπτοντας την αποπληρωμή εξωτερικών δανείων, δεν έχεις τίποτα άλλο από ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, δηλαδή επίσημη στάση πληρωμών
Διακόπτεται οποιαδήποτε συνέχιση καταβολής δόσεων από ΕΚΤ κλπ, δεν έχεις χρήματα, τα πάντα παγώνουν στο εσωτερικό, κανείς δεν πληρώνει δημόσια βάρη μέχρι να δει τι θα γίνει, οι τράπεζες μένουν χωρίς ρευστό μετά το άμεσο bank-run και, μην έχοντας άλλη επιλογή, αποχωρείς αναγκαστικά από το ευρώ για να τυπώσεις πετσετάκια.
Απλά οικονομικά κι αυτά. Δεν δικαιολογείται να μην τα καταλαβαίνει σπουδασμένος άνθρωπος.
ΥΓ: έχω έρθει σε επαφή με πολλούς ανθρώπους που δεν πληρώνονται λόγω "καθυστέρησης" καταβολής πληρωμών από το κράτος προς τους εργοδότες τους.
Είναι από τα πιο πικρά πράγματα, να εργάζεσαι καθημερινά και να δανείζεσαι από φίλους και συγγενείς για τις πιο βασικές σου ανάγκες ή να παρακαλάς σπιτονοικοκύρηδες να σού δώσουν παράταση ή μπακάληδες να κάνουν υπομονή μέχρι να πληρωθούν από το αφεντικό, αφού τον πληρώσει το κράτος, αφού πληρωθούν οι Ιερές Αγελάδες.
manosky έγραψε:Υπάρχει η διαπραγμάτευση, στην οποία συμπεριφέρεσαι ως διαπραγματευτής, και τα γιούργια, πράγμα που μπορεί να το κάνει κι ο τελευταίος αγράμματος φωνακλάς.
Όταν έχεις ένα διαπραγματευτικό πλάνο, λες ότι αρνείσαι το 1, το 2 και το 3, θα συζητήσεις το 4 και το 5. Και αυτό όταν βρίσκεσαι σε σχετική ισορροπία ισχύος με την άλλη πλευρά, όχι όταν ζητάς χάρες...
Όταν λες εξαρχής ότι δεν συζητάς, τότε διακόπτεις και τη συζήτηση για το 4 και 5 και η άλλη πλευρά προχωρά αμέσως, χωρίς συζητήσεις και υποχωρήσεις, στη διεκδίκηση του μάξιμουμ των απαιτήσεών της.
Τα κοράκια που έχουν στείλει έξω δισεκατομμύρια ή έχουν αγοράσει χρυσά δόντια με τη σέσουλα θα κάνουν γλυκά όνειρα σήμερα. Τέτοιο τζάκποτ δεν το πετυχαίνεις συχνά.
Κάτι πειθαρχημένα λεβεντόπαιδα σαν κι εσένα θέλουν οι ξένοι! Όχι τον Βαρουφάκη που τόλμησε και αντιμίλησε! Τσόγλανος!!!
Hellenic tifosi έγραψε:Την μεγάλη ευφορία διαδέχεται μια σχετική παγωμάρα μετά τη συνάντηση με τον ντάισελμπλουμ.
Πραγματικά είναι σαν παιχνίδι πόκερ...
Την (αρχική) μεγάλη ευφορία που την ειδες;