Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#702108 DIY χθες το βράδυ αφού κοιμήθηκαν τα παιδιά:

Έσπασε το ποδαράκι (άνοιξε στη βάση και χωρίστηκε σε 3 κομμάτια) από ένα γυάλινο τραπεζάκι σαλονιού. Έφαγα τον κόσμο να βρω τέτοιο στο ίντερνετ, αλλά πουθενά. Το μαγαζί δεν το φέρνει πια, αγοράστηκε πριν 6 χρόνια. Υπάρχουν παρόμοια στη αγορά βέβαια.

Τελικά αγόρασα μια κόλλα HG POWER GLUE που έκανε απίστευτη δουλειά, κόλλησε και γέμισε και τα κενά. Στο τέλος ότι προεξείχε το ίσιωσα με μια λίμα και έβαλα και προστατευτικό για το πάτωμα. Σαν καινούριο έγινε. Το τραπεζάκι είναι περί τα 40 κιλά, φαίνεται να αντέχει μια χαρά. Πολύ δυνατή συγκόλληση. Από την εσωτερική πέρασα λίγο θερμόκολλα πιστολιού για να μην πηγαινοέρχεται.

Έτσι είναι τα ποδαράκια.

Εικόνα

Έτσι έγινε το επισκευασμένο.

Εικόνα

ΥΓ: αν βρει κανείς που το πουλάνε αυτό, ας μου το πει, θα ήθελα να έχω 2-3 καινούρια αν γίνεται.

ΥΓ2: Το plan B είναι να κόψω plexiglass που έχω με τη σέγα και να τα κολλήσω μεταξύ τους με aceton, δημιουργεί πάλι ισχυρή συγκόλληση.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#702621 Έχει αύριο κρουστικό δραπανοκατσάβιδο το Lidl
https://www.lidl-hellas.gr/el/p/ergalia ... 349/p97612

Εγώ έχω αυτό το σκέτο δραπανοκατσάβιδο
https://www.kompernass.com/gr/ilektrika ... okatsavido

Πριν που προσπάθησα ν'ανοίξω μια 5ρα τρύπα σε τούβλο κώλωσε. Αν πάρω το κρουστικό θα είναι καλύτερο, ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιώ κρούση;

Μπαταρία και φορτιστής απ'ότι βλέπω ταιριάζουν απ'αυτό που έχω, είναι PARKSIDE X 20 V Team
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#702622 σε τουβλο θελεις οπωσδηποτε κρουση για να τρυπησεις.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#702624 Αφου δεν ειναι κρουστικο πώς να ανοιξεις τρυπα σε τουβλο βρε Ντιμητσπανιε;
Για το αυριανο. Ειναι ΟΚ αν επειγεσαι.

Αλλιως περιμενε για brushless. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#702630 ναι θελει κρουση.Το αν καποιος τρυπαει χωρις κρουση και κανει πολλαπλασιο χρονο αχρηστευωντας παραλληλα το τρυπανι λογω υψηλης θερμοκρασιας ,δεν ειναι το σωστο.
Σοβας,τουβλα,μπετο θελουν κρουση.
Άβαταρ μέλους
By pro
#702634 Σοβάς, τούβλο και μπετο ίδια χαρακτηριστικά έχουν άλλωστε. Προτείνω σκαπτικο για πιο σίγουρα πάντως.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
g8777 έγραψε:Αφου δεν ειναι κρουστικο πώς να ανοιξεις τρυπα σε τουβλο βρε Ντιμητσπανιε;
Για το αυριανο. Ειναι ΟΚ αν επειγεσαι.

Αλλιως περιμενε για brushless. :iconcool:
Brushless στη σελίδα που έβαλες είναι περσινή, λέει δεν ξέρουν πότε θα έρθει το κρουστικό δραπανοκατσαβιδο και όντως ακόμη δεν έχει έρθει.

Για την επόμενη Παρασκευή ωστόσο μόλις έσκασε νέο φυλλάδιο με άλλα brushless εργαλεία.

Dimvii το ηλεκτρικό τρυπάει τούβλο σαν βούτυρο χωρίς κρούση. Ίσως το μπαταρίας να μην έχει τη δύναμη αυτή για αυτό να χρειάζεται κρούση.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#702645 Την σελίδα την παρέθεσα για να δεις τί και ποιο brushless φέρνουν, όχι πότε. Περίμενε μικρή Ακρίδα,μην βιάζεσαι . Θα έρθει και το δράπανοκατσαβιδο.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#703976 Εσπασε ενας μεταλλικος πύρος στο καθισμα απο το Segway με αποτελεσμα οταν κατεβαινεις να πεφτει να μη στεκεται ορθιο
Δυσκολευομαι να βρω αυτο το ανταλλακτικο και σκεφτομαι καμια πατεντα
Μιλαμε για ενα μεταλικο κυλινδρο περιπου 4 εκατοστα , με παχος 9mm οπ οποιος εχει μια τρυπα 6mm καπου προς το κεντρο
(No wonder οτι εσπασε με τον καιρο αφου ουσιαστικα εχει πολυ λιγο υλικο στα πλαινα)
Υπαρχουν τιποτα online μερη που μπορεις να παραγγειλεις ενα τετοιο αντικειμενο με βαση τις διαστασεις;
Άβαταρ μέλους
By drdino
#703977 Ένα μηχανουργείο, ένας τορναδορος θα μπορέσει λογικά να σου φτιάξει ένα. Μίλα και στον 21quadra.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#703982 Για να αντικαταστήσει μεταλλικό πύρο;