Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By markvag
#702277 Το Swift δεν το έχω σε πολύ εκτίμηση, κυρίως λόγω ανύπαρκτης ηχομόνωσης και θεμάτων με το κιβώτιό του.

Προσωπικά, θα πήγαινα κάπου μεταξύ Clio και Fiesta, με outsider το 207.

Σε ότι αφορά το Clio για να πάρεις το 1,2Τ πρέπει να ανέβεις κανένα χιλιάρικο από το πάτσετ σου... Είδα 2-3, αλλά πρέπει να είναι εισαγωγής. Υπάρχει βέβαια και η εναλλακτική του 1,4 με 100 άλογα (πχ), αλλά εκεί τα τέλη πάνε στα 235 ευρώ, από τα 130 (ή κάπου εκεί) και λογικά και η κατανάλωση θα είναι ένα κλικ πιο πάνω. Το σκαλοπάτι στα τέλη είναι στα 1350cc.

Το δε Fiesta δεν έχει τουρμπομοτέρ σε αυτά τα λεφτά, αλλά το 1,2 ατμόσφαιρα πρέπει να είναι σχετικά αξιοπρεπές. Βέβαια, υπάρχει και το 1,4 Fiesta (πχ, που μου φαίνεται ενδιαφέρον).

Και τα δύο θεωρώ πως είναι αρκετά αξιόπιστα αμαξάκια και καλά.

Απ' ότι βλέπω πάντως σε ότι αφορά το 207, υπάρχουν αρκετά 1,4 16ν (όχι το 8ν με τα 75 άτια) γύρω στα 4Κ, όποτε ίσως να το σκεφτείς; :hmmm: Σαν να θυμάμαι πως το Vti μοτέρ βέβαια είχε κάποια θεματάκια, αλλά μπορεί να κάνω λάθος, ο DrDinos θα ξέρει καλύτερα... :hmmm:

Εφόσον όμως δεν μας απασχολεί το ζμπορρρ του πράγματος, δύο αξιοπρεπέστατα αμαξάκια είναι α) το Corsa, που όμως δύσκολα βρίσκεις 1,4 στο πάτσετ σου και το 1,2 είναι ολίγον τάφος (αν και αυτό, με τόσα λίγα χλμ - αν ισχύουν - θα με ιντρίγκαρε για επιλογή ενός κουτιού για απλή μετακίνηση) και β) το δίδυμο Fabia - Ibiza, που και εκεί όμως βρίσκεις 1,4 ατμόσφαιρα με 85 ατίθασα άτια.

Μάλλον, θα κινούμουν μεταξύ Fiesta και Clio (με αυτή τη σειρά)
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#702287 Στα χρήματα που θέλεις να διαθέσεις, κράτα καβάτζα 400 ευρώ και βρες το καλύτερο panda 1.2 που μπορείς να πάρεις.
Άβαταρ μέλους
By rafi
#702294 Clio 1.2 tce 2009 προ φλ, μολις πατησα τα 210k χλμ., ουσιαστικα χωρις προβληματα.
Καταναλωση 6.1 με 50/50 εντος και εκτος επαρχιακης πολης. Ανεση οκ και με ενα καλο λαστιχο στριβει τελεια.

.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#702316 Βρίσκω μερικά με τον TCe αλλά με καμπόσα χιλιόμετρα (παράδειγμα).
Όσο αρχίζουν να στρογγυλεύουν οι επιλογές μάλλον θα πρέπει να ξεκαθαρίσω προτεραιότητες μεταξύ μοτέρ (1.2-1.4) και χιλιομέτρων. Άραγε τι αξίζει σ' αυτή τη φάση, ένα αδύναμο μοτέρ με 80k ή ένα σβέλτο με 130k (ενδεικτικά νούμερα)..

Μάρκο, ωραία η βεντάλια σου (είμαι για 5πορτο μόνο απροπό).
Για το corsa έχω ακούσει για μηχανικεές ζημιές απο φίλο που έχει νοικιάρικα, ισχύει?
Άβαταρ μέλους
By markvag
rocsta έγραψε:Στα χρήματα που θέλεις να διαθέσεις, κράτα καβάτζα 400 ευρώ και βρες το καλύτερο panda 1.2 που μπορείς να πάρεις.

Δεν είναι κακή ιδέα...

egobrain έγραψε:Για το corsa έχω ακούσει για μηχανικεές ζημιές απο φίλο που έχει νοικιάρικα, ισχύει?

Δεν γνωρίζω... :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By georgetz
egobrain έγραψε:Είμαι στη φάση αναζήτησης για μετάχειρο κατηγορίας Β και έφερα μια γύρα τις συζητήσεις εδώ.
Πατάω πολύ κοντά στα χνάρια που άφησε ο ζόρζης και τα αναδιατυπώνω:

- 5πορτο περίπου στα 4 μέτρα
- βενζίνης, οικονομικό κι αξιόπιστο για να μην ζητάει κομμωτήρια κάθε που αλλάζει εποχή
- χρήση εντός πόλης και σε ακτίνα αναψυχής γύρω απ' τη Σαλονίκη τα ΣΚ + περιστασιακά ταξίδια σε άλλες βόρειες πόλεις
- πορτμπαγκάζ αξιοπρεπές μεταξύ των εναλλακτικών στην κατηγορία
- κάπου στα 4.000 - 4.500 ευρά

Η εμπειρία μου στ' αμάξια είναι περιθωριακή. Παρότι είμαι καμιά ντουζίνα χρόνια στο φόρουμ (+4τ), είμαι τουρίστας με αποσπασματική εικόνα γενικά, είτε απ' το οικογενειακό 406 1.6 είτε απο περιστασιακά νταλαβέρια με φιλικά του κυκλου ή νοικιάρικα. Κι αυτά όμως μόνο οδηγικά, πότε με την έγνοια του κατόχου.

Για την επιθυμητή ιπποδύναμη είμαι απροσανατόλιστος. Το γομάρι 406 με τον 16άρη το θυμάμαι μαχμουρλίδικο με ρεπρίζ υπαλλήλου τις Δευτέρες :lol: . Παρομοίως κάτι βασικές εκδόσεις στα i20 ή Panda. Δεν έχω μεράκι για γκάζια ή ροπές, αρκούμαι στη διεκπεραιωτική χρήση του αμαξιού με τη Γιάνναινα χωρίς να αγνόω πως τη δύσκολη στιγμή η ευστροφία είναι και θέμα ασφάλειας.

- Στα άλογα λοιπόν, από πόσα και κάτω καλό είναι να μην κοιτάω καν? (πχ βασικός 14άρης του 207)

- Τι ταβάνι να βάλω στα χιλιόμετρα, 100k-120k?

- Από ματιές που ρίχνω συμπαθώ πολύ το Clio mk3. Μάλλον και το 207, εξαιτίας ίσως και του οικογενειακού λιονταριού. Ανοιχτός για αξιόλογες εναλλακτικές. Mazda 2 mk3?

- Βλέπω τις αναστολές για τα μικρά τουρμπάκια οπότε θα ήθελα μια γνώμη για τον 1.2tce του Clio, είναι λαχείο η αξιοπιστία σε σύγκριση με την ατμόσφαιρα? Μία απ' τα ίδια για τις αναστολές για όσα έχουν μετατροπή σε αέριο..

- Παίζει κάποια σκάλα επιπλέον εξόδων πέρα απ' τα τέλη κυκλοφορίας στα >1350 κυβικά? Ασφάλειες, φορολογικά κοκ.

Διάβασα τα πολύ χρήσιμα του διπλανού τοπικού που 'γραψε ο σάξονας, τα επιμέρους θα τα ξαναπιάσω όταν αρχίσω τα κολυμπάω.

Toyota Yaris 1.3 ? (όχι 1.33 , αν και μπορεί να γίνει μετά απο τσεκ)
Fiesta 1.4 ?
Άβαταρ μέλους
By Govus
#702369 Το πεντοχίλιαρο (και βάλε) είναι το νέο ...τριχίλιαρο για τους ΕΛ;
Γιατί μου φαίνεται ότι ζητάνε όσα τους λείπουν; Τόση ζήτηση τα ζούπερμινι 10+ετίας πχια :help: ;
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Govus έγραψε:Το πεντοχίλιαρο (και βάλε) είναι το νέο ...τριχίλιαρο για τους ΕΛ;
Γιατί μου φαίνεται ότι ζητάνε όσα τους λείπουν; Τόση ζήτηση τα ζούπερμινι 10+ετίας πχια :help: ;

Kαπου διαβαζα οτι ολα τα μικρα ειναι περιζητητα λογω της πανδημιας, οποτε ειναι φυσιολογικο να ανεβαινουν οι τιμες των πιο καινουργιων. Αν πουλιεται 2Κ ενα Saxo 1.1 20 ετων γιατι οχι;
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#702429 Θα σας πω εγώ τι γίνεται. Ο ΔΥ τα έβγαζε δύσκολα πέρα, για αυτό έβαλε υγραέριο πριν 1-1,5 χρόνο. Πάνω που θα έκανε απόσβεση, τον έπιασε η καραντίνα, ο μισθός δε μεταβλήθηκε αλλά τα έξοδα περιορίστηκαν πολύ, οι καταθέσεις πήραν τα πάνω τους. "Άντε να το δώσω, να πάρω ένα καινούριο τής προκοπής". Δεν υπάρχει κάτι το πονηρό ή δόλιο. Βουρ!
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#702576 με βάση όσα έχουν ειπωθεί βρίσκω αυτά στα πλαίσια:

- mazda 2 '07
- clio 1.2 '08 ή clio TCe '10 (το 2ο ταλαιπωρημένο σε διάφορα σημεία μέσα-έξω απ' ο,τι φαίνεται :hmmm: )
- panda mk4 (χωρις a/c :s_hang )

- φιέστα mk6 πάει 5.5k+
- swift βρίσκω 15ετίας ή αυτό το ταλαιπώρι..

το clio μοιάζει πιο ταιριαστό.. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By drdino
#702580 Αμάξι χωρίς a/c δεν παίρνεις ούτε για πλάκα.

Το 2ο κλιο έχει σίγουρα βαψίματα μπροστά.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#702585 Ρε! Οχι panda τελευταίας γενιάς(mk3 ειναι btw)! Δεν μπορεις να βρεις καλο σε αυτα τα χρηματα.
Και δεν έχουν και καμια τρομερή διαφορά εκτός του αισθητικού μέρους.

< >
Άβαταρ μέλους
By Govus
#702589 Πιθανόν να είμαι εκτός πνεύματος, αλλά κάτι 207 Ραλλάκια/GT σαν το παρακάτω αξίζουν τον κόπο άραγε :hmmm: ;

https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... eugeot-207
Άβαταρ μέλους
By drdino
#702590 Όχι για κάποιον που θέλει κάτι απροβλημάτιστο, ακόμα κι αν είναι γνωστά τα θέματά του.