- 30 Ιαν 2015, 12:16
#70057
Obelix έγραψε:...
Μαέστρο, τα σέβη μου!
Το πρόβλημα, αν μου επιτρέπετε(αι), με το SBC είναι ότι μάλλον παραείναι εξελιγμένο σύστημα για να μπορεί να μπει σε επιβατηγό αυτοκίνητο που θα το συντηρεί ένα απλό συνεργείο (υπενθυμίζω, υπάρχει ένα κυκλωμα στο οποίο επενεργεί μέσω ενός εμβόλου το πετάλι, BOU το λέει η μερσεντές, με αισθητήρες κίνησης και πιέσης και ένα δεύτερο κύκλωμα με αντλία υψηλής το οποίο βρίσκεται πάνω στη μονάδα του SBC που επενεργεί στους δίσκους παίρνοντας τα ηλ. σήματα από το BOU)..
Βλέποντας το κύκλωμα μέσα στη μονάδα SBC, υπάρχουν δύο διαφορετικές emergency καταστάσεις:
Η πρώτη φάση ΅emergency΅έχει μια διαδικασία αποφόρτισης του δευτερεύοντος κυκλώματος (από την πλευρά της αντλίας δλδ) όταν μετά από πολλά φρεναρίσματα έχει ανεβεί η θερμοκρασία των υγρών, διαδικασία κατά την οποία ανοίγουν (παλμικά με κάποια συχνότητα) οι bypass βαλβίδες (αυτό λογικά πρέπει να το νιώθεις BEAMS σα βομβο που έρχεται από το SBC).
H κανονική φάση emergency, όταν έχεις χάσει εντελώς δλδ τα ηλεκτρικά σου, απομονώνει εντελώς το δευτερεύον από το πρωτεύον κύκλωμα, όταν, απο τη στιγμή που δεν υπάρχει ηλεκτρικό σήμα έρχονται οι βασικές βαλβίδες bypass σε κατάσταση νορμάλ (είναι δύο ηλεκτροβαλβίδες normally open που βρίσκονται μέσα στο sbc) και πλέον το ταντεμ έμβολο του πεταλιού φρενάρει απευθείας και χωρίς υποβοήθηση ΜΟΝΟ τα μπροστά φρένα.
Υποθέτω ότι
Α) το γεγονός ότι δεν υπάρχει σερβό και
Β) το ότι το έμβολο του BOU είναι μάλλον μικρό για απευθείας επενέργηση (για να ζουλάει αισθητηρες το θέλουμε άλλωστε)
πρέπει να κάνουν την εμπειρία τραυματική, αν και είμαι πεπεισμένος ότι δουλεύει (είναι και το ότι έχουμε καλομάθει με τις υποβοηθήσεις).
Αυτό που θέλω να πω ως συμπέρασμα είναι ότι η όλη λειτουργία του συστήματος μου φαίνεται εξαιρετικά καλή και λογική για έναν υδραυλικό αυτοματισμό ΑΛΛΑ πολύ αμφιβάλλω ότι το μέσο συνεργείο μπορεί να ανταποκριθεί για την επαρκή του συντήρηση (αν μη τι άλλο θα πρέπει να μπορούν τα μαστόρια να διαβάσουν υδραυλικά κυκλώματα και διαγράμματα αυτοματισμού). Ίσως αυτό και να ήταν η αποτυχία του συστήματος αν και πιστεύω ότι θα το ξαναδούμε σύντομα (στη 230 το είχε μέχρι το ΄11, βεβαια).
.. ___
../ ___ \
(O\ | /O)