Forum για τη Formula 1

Ποιος θα κερδισει τον πρωτο αγωνα του 2021?

6
32%
2
11%
3
16%
0
N/A
2
11%
1
5%
2
11%
0
N/A
1
5%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
1
5%
1
5%
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
ripper έγραψε:Θεωρώ ότι τραβήξανε νωρίς τον Lewis μέσα. Δύο γύρους ακόμα θα έπρεπε να μείνει έξω.
Το undercut φοβήθηκαν αλλά ήταν νωρίς για να ρισκάρει η Red Bull.
Κατά τα άλλα ήταν υποδειγματική η στρατηγική τους.

Θεωρώ ότι ο λόγος που φέρανε τον Bottas μέσα στον αμέσως επόμενο γύρο ήταν για να αναγκάσουν την RB να βάλει μέσα τον Max ώστε α)να μη φάει το undercut και β) να μην έχει αυτό το offset των 10-11 γύρων διαφοράς με τα ελαστικά

Καλά τα σκατώσανε βέβαια. Η λογική όμως σωστή. Δεν ξέρω αλλά μου φάνηκαν άτολμοι στην RB, παίξανε άμυνα ενώ είχανε το ρυθμό και τη διαχείριση ελαστικών
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#699934 BUXTON
To be clear on the issue of running over the white lines... it’s not about Max’s pass. It occurred off track. It doesn’t count.

It’s about the almost 30 occasions on which Lewis did the same when alone. Each occurrence was arguably an advantage. Which lasted.
The argument, to which I subscribe, is you cannot call one permissible and the other not. If you’re allowed to run there alone it’s part of the track and you can pass there. If you can’t pass there it’s not part of the track and driving on it should be penalised at all times.
That is why, to my mind, you cannot allow differing rules pertaining to track limits, based in nuance and perceptible grey areas.

Black and white. Right and wrong.

Four wheels over.

Γιατι τοση χαρα ρε παιδες? Τι ΧΥΝ διαβασαμε τι πριαπισμους...Ειχε παει το σκατο στην καλτσα απο τις δοκιμες??
Η μερκ νομιζω πως ηταν οριακα ταχυτερη σε ρυθμο αγωνα. Οριακα. Ειναι λογικο γιατι την 4 την επαιρνε λιγο πιο ανοιχτα :s_biggrin

Δε θα τα βαψουμε και μαυρα...Σε μια μερτσεντοπιστα που η Ταυροι δεν τα πανε καλα, χθες εβγαλαν ματια.
Κακως εδωσε την θεση ο Μαξ..Πες ενα με εσπρωξε εκτος και ανοιξε την διαφορα...Αν σε ακυρωσουν τοτε κανεις πιο πικρη την νικη του Χαμιλτον. Νικη στα χαρτια...(Οπως τοτε με τον Φεττελ στον Καναδα) δικαιο βεβαια τοτε :shifty:

Παντως το λαθακι στην αριστερη ο Χαμι το εκανε που εφυγε ευθεια.. :s_roses

Αλονσαρος....Αλιπινακι....Χαλαρα το 8ο μονοθεσιο σε ταχυτητα....Θα παιρνει ποντους απο σποντες αν δεν αλλαξει κατι δραματικα...
Μακλαρεν και Φερραρι θα μας δωσουν ωραιες μαχες...Μακαρι γρηγορα να βρει και ο Περεζ τον δρομο του γιατι τον χρειαζονται εκει πανω...Βαρεθηκαμε το Μαξ vs Mercs.

Tsunodas ωραιος...καμικαζι αλλα ηρεμη δυναμη...Οχι βουτια και οποιον παρει ο χαρος...

Και για το τελος ποιος αλλος??
Ο 4ακις :s_rofl :s_rofl
(Μολις ειδε Αλονσο τρελαθηκε βουτηξε περασε παπαπαπαπ)
Μετα αλλαξε γραμη ο Οκον (Στο φανταστικο κοσμο του Γερμανου εγινε αυτο)

3 βδομαδες για Ιμολα και ηδη φαινονται αιωνας
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
JarnoT έγραψε:
George_Prix έγραψε:Αλλα ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΣΟΝΤΕΣ που εχουμε δει (1" στο κεφαλι) ειναι ΠΑΝΤΑ απο τον Μαξ και τον Αλονσο τα τελευταια 20 χρονια. Και τις εχουμε δει 10αδες φορες. Δε θα δεις ποτε τετοια διαφορα αναμεσα σε αλλους ομοσταβλους. Αν δε σου λεει τιποτα το συγκεκριμενο στατιστικο, δε μπορω να κανω κατι για να σου αλλαξω αποψη.

Να σημειωθεί στα πρακτικά ότι το 2004 ο FA τα είχε βρει αρκούντως σκούρα στη σύγκριση με τον ομόσταυλό του JT (ήταν τουλάχιστον ισάξιος σε ταχύτητα, λίγο λιγότερο ικανός σε αποτελέσματα ο JT), μέχρι που ο μέγας Φλάβιο απάλλαξε τον FA από το πρόβλημά του, αντικαθιστώντας τον JT με τον JV :iconcool:

Ο Τρούλι θα είχε πάρει πέντε τίτλους αν δίνονταν το Σάββατο. Δυστυχώς γι'αυτόν όμως είχαμε και τις Κυριακές.

Γιώργο δε σε έχω για λίγο άσχετο, αλλά μιλάς σαν τέτοιος γιατί αντί να δεις τα στοιχεία και να καταλήξεις σε συμπέρασμα, καταλήγεις στο συμπέρασμα και ψάχνεις τα στοιχεία να το στηρίξεις. Cherry picking που λέμε και στην Άμφισσα.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#699962 Παιδες χαλαρα γιατι ριξατε ολο το σερβερ του φορουμ με τα τουβλα σας :lol:

"Ξεσκιστηκε στα λαθη ο Μαξ και τα εχασε απο την πιεση". Μαλιστα. Αυτα τα γλιστρηματα οταν εισαι κατω απο το 1.5" στο βρωμικο αερα του μπροστινου κι οταν αρχιζουν να παραδιδουν πνευμα τα λαστιψα ειναι εντος προγραμματος. Δεν ειδα κανενα λαθος που να μεινει ξαφνικα πολυ πισω. Η διαφορα επαιζε σταθερα 0.7" - 1.5".

Και καλα εγω λεω μπουρδες κλασικα...

Κι ο ριππερ επισης δεν ξερει τι λεει...
ripper έγραψε:Εντάξει ρε παίδες, όταν είσαι στον βρώμικο αέρα δεν είναι το ίδιο προφανώς .
Εξαιρετικός ο Λούης, αλλά άδικη η σύγκριση.

Τα οσα λεει ο Μαξ δεν εχουν φυσικα καμια σημασια...
I got into Turn 13 [on lap 43] and I had a big oversteer [moment]. And from there onwards I just didn't have the tyres anymore to attack. Οf course my tyres were like 10 or 11 laps younger, but with these cars that advantage goes away very quickly once you get within one-and-a-half seconds. And with the wind and the direction it was, it was not helping.

Αλλα για να τα λεει κοτζαμ Σερ, μπας κι εχουν ετσι τα πραγματα?
Well, he was right behind me, so then stuck in my wake, and it was difficult for him in certain places to get close and he ended up wide in some places, which gave me a little bit of an edge. It's a difficult track to follow.

Ασε που λιγο πριν ολοκληρος Σερ, οταν τον μαζευε σαν τρελος ο Μαξ και τα εχασε ελαφρως, εφυγε ευθεια σε μια αριστερη στροφη και μαλιστα με αδειο πεντακαθαρο φρεσκο αερα, χωρις εστω και τη δικαιολογια του βρωμικου αερα του μπροστινου. Αλλα επειδη οδηγησε γαματα ο Λουης και δεν ειμαι τρολλ, δεν το ανεφερα καν μεχρι να αρχισουν τα τουβλα να περνανε συριζα απ' τα κεφαλια μας πριν καταληξουν στον ερμο το σερβερ.

btw μου αρεσε αυτο που ειπε ο Μαξ, ακομα κι αν αρχικα σκεφτηκα "το μλκ σε λαθος σημειο του εδωσε πισω τη θεση".
If I would have let him by later then it's an unfair way of giving the position back. Because then you're so close and it's [an] easy DRS pass. So, I had to do it after Turn 10.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Corto Maltese έγραψε:Γιώργο δε σε έχω για λίγο άσχετο, αλλά μιλάς σαν τέτοιος γιατί αντί να δεις τα στοιχεία και να καταλήξεις σε συμπέρασμα, καταλήγεις στο συμπέρασμα και ψάχνεις τα στοιχεία να το στηρίξεις. Cherry picking που λέμε και στην Άμφισσα.

Τα στοιχεια που βλεπω αναφερω, απλα σε σενα δε φαινονται τοσο εντυπωσιακα οσο σε μενα. Εγω βλεπω οτι τις πιο σοκαριστικες διαφορες αναμεσα σε ομοσταβλο τις εχουν κανει οι Αλονσο/Μαξ. Ξανα και ξανα και ξανα. Και καθε φορα που αναφερω μια τετοια εξωπραγματικη διαφορα, με ρωτας "καλα πιστευεις οτι εχουν πραγματικα τοσο τεραστια διαφορα αναμεσα τους?" (εχεις ξαναρωτησει ακριβως το ιδιο). Αρχιστε να μου λετε κι εσεις ρε παιδια το ιδιο πραγμα μια στο τοσο. Πειτε μου για παραδειγμα "αντι για 1-3 δεκατα ταριφα που ριχνει ο Λουης στο Μποττας, σ' αυτο τον αγωνα του εριξε 9 δεκατα". Μιση ζωη ειναι ομοσταβλοι με το Μποττας και παραμενει στα 1-3 δεκατα. Οταν ειναι στα φορτε του ο Λουης αντε να παει στα 4-5 δεκατα. Εγω τουλαχιστον αν δω ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα αναμεσα σε ομοσταβλους βγαζω το καπελο στο νικητη. Οπως εκανα και περσι με το Λεκλερκ που πηρε φαλαγγι το Φεττελακο.

Οποτε με δεδομενο οτι δεν πιστευω στις συμπτωσεις, το επαναλαβανομενο φαινομενο (Ναντο/Μαχ>>>ΤΣΟΝΤΕΣ>>>Ομοσταβλοι) μου λεει ΠΟΛΛΑ και το αναφερω. Τι να πω δηλαδη? Τα αποτελεσματα του αγωνα? Αυτα τα διαβαζουμε ολοι κι ειμαστε ενημερωνοι ακομα κι αν δεν πηραμε χαμπαρι τι εγινε στον αγωνα.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#699972 Γκεακο το σημειο-κλειδι για την υποθεση με την Θυρα 4 ειναι η ερμηνεια του " lasting advantage " οταν καποιος επωφελειται με ολο το σωμα του μονοθεσιου εκτος πιστας.

Αλλα μην χαλαμε το παραμυθι, παραγκα Γκεακο μου, αλιμονο :( Απο την μια αλλαζει τους κανονισμους και κοβει 2 sec απο τις Merc και απο την αλλη χαριζει την νικη στον Λουη. Τι να πεις; Μαλλον τιποτα, οπως δεν ειπε κανεις απο τους Κατρουλιαρηδες. :s_roses
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
Geo f1 έγραψε:BUXTON
To be clear on the issue of running over the white lines... it’s not about Max’s pass. It occurred off track. It doesn’t count.

It’s about the almost 30 occasions on which Lewis did the same when alone. Each occurrence was arguably an advantage. Which lasted.
The argument, to which I subscribe, is you cannot call one permissible and the other not. If you’re allowed to run there alone it’s part of the track and you can pass there. If you can’t pass there it’s not part of the track and driving on it should be penalised at all times.
That is why, to my mind, you cannot allow differing rules pertaining to track limits, based in nuance and perceptible grey areas.

Black and white. Right and wrong.

Four wheels over.

https://youtu.be/J2I0VFBYbYA?t=261

Ελπίζω να σε καλύπτει η απάντηση του Λεκλέρκ (οδηγός) έναντι της γνώμης του Buxton (δημοσιογράφος)
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#699975 Και γιατι οταν παραπονεθηκε η rb ειπαν στον Λουη να σταματησει να το κανει, και δεν ειπαν στους ταυρους οχι οχι το επιτρεπουμε.
Εκει εχω μπερδευτει εγω.
Αν και πιστευω οτι αν ηταν αναποδα οι οδηγοι, o g απο πανω θα ορυωταν για τον τσογλανο Μαξ που το εκοβε συνεχεια εκτος πιστας.

Ας παραδεχτουμε το παρακατω λοιπον
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#699979 Δεν είμαι κ πολύ σχετικός με το άθλημα αλλά απ' όταν έβλεπα τα παλιά τα χρόνια πάντα ήταν δεδομένο οτι ο νούμερο 1 είχε την φουλ υποστήριξη της ομάδας με ότι αυτό συνεπάγεται στους χρόνους του καθενός. Αυτό δεν ισχύει πλέον γιατί βλέπω να παίζει πολύ η σύγκριση μεταξύ των δύο ομοσταβλων;

< >
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
Geo f1 έγραψε:Και γιατι οταν παραπονεθηκε η rb ειπαν στον Λουη να σταματησει να το κανει, και δεν ειπαν στους ταυρους οχι οχι το επιτρεπουμε.
Εκει εχω μπερδευτει εγω.
Αν και πιστευω οτι αν ηταν αναποδα οι οδηγοι, o g απο πανω θα ορυωταν για τον τσογλανο Μαξ που το εκοβε συνεχεια εκτος πιστας.

Ας παραδεχτουμε το παρακατω λοιπον
Εικόνα

Η φάση είναι ταναπου και όπως προανέφερα, φταίει η FIA που δεν είπε ορθά κοφτά τι επιτρέπεται και τι όχι

https://www.motorsport.com/f1/news/how- ... p/5969993/
Άβαταρ μέλους
By g8777
#699985 Ακριβως, εκει θελω να καταληξω, αλλη μια περιπτωση ομιχλωδους τοπιου οσον αφορα τους κανονισμους. :s_coffee

Γκεακο πες του Χαρλευ Νταβινσον οτι αυτα που γραφω εγω παρα δεκα μην ερχεται να μας τα πασαρει σαν φρεσκα κουλουρια στο και πεντε.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#699990 Το γνωριζεις φυσικα οτι αυτες ειναι εξειδικευμενες και στοχευμενες αποκλειστικα για τον καθενα ετσι ; (βαση ιστορικου, αγορων, αναζητησεις κλπ).

:shifty: