Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#69900 καποιοι βιαστηκαν να τα χωσουν στη νεα κυβερνηση για την δηλωση σχετικα με τη Ρωσσια και τις κυρωσεις.Καποιοι φωστηρες εδω μεσα κοροιδευαν κιολας.

ΕΞΑΜΗΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ
Μογκερίνι: Θετική στάση της Ελλάδας στο συμβούλιο για τη Ρωσία
Την εποικοδομητική και θετική στάση της Ελλάδας στη συζήτηση για τη Ρωσία, υπογράμμισε η Υπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του έκτακτου Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Στο συμβούλιο αποφασίστηκε η εξάμηνη παράταση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας για την ουκρανική κρίση και η εξέταση κάποιων νέων μέτρων κατά της Μόσχας.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... d=64131765
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
dimviii έγραψε:καποιοι βιαστηκαν να τα χωσουν στη νεα κυβερνηση για την δηλωση σχετικα με τη Ρωσσια και τις κυρωσεις.Καποιοι φωστηρες εδω μεσα κοροιδευαν κιολας.

ΕΞΑΜΗΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ
Μογκερίνι: Θετική στάση της Ελλάδας στο συμβούλιο για τη Ρωσία
Την εποικοδομητική και θετική στάση της Ελλάδας στη συζήτηση για τη Ρωσία, υπογράμμισε η Υπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του έκτακτου Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Στο συμβούλιο αποφασίστηκε η εξάμηνη παράταση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας για την ουκρανική κρίση και η εξέταση κάποιων νέων μέτρων κατά της Μόσχας.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... d=64131765

Μάλλον νίκη της Ελλάδας το λες: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231381529
Άβαταρ μέλους
By j.marr
#69909 Οι σχέσεις πάντως του Κοτζιά με "περίεργους" στη Ρωσία -αν και δόθηκαν κάποιες εξηγήσεις- δεν έχουν ξεκαθαριστεί πλήρως.
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#69910 Μου φάνηκε πάντως ότι το παίξαμε πολύ καλά. "Ενοχληθήκαμε" από τη μη ενημέρωση, και στην κανονική σύνοδο βγάλαμε κανονικό ψήφισμα μαζί με τους εταίρους.

"Μια στο καρφί και μια στο πέταλο", χωρίς να γινόμαστε ο παρίας της Ευρώπης.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
rx8_drifter έγραψε:Μου αρέσει η σοβαρή κσι μετρημένη τοποθέτησή σου συμφορουμήτη

για τον ξμαρ θα λες.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#69917 Ο καημένος ο τιφόζο είναι σαν τη μύγα μες το γάλα σε αυτό εδώ το θέμα, ανάμεσα σε τσακωμούς, μπινελίκια, ειρωνίες :lol:

< using some app
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
dimviii έγραψε:
rx8_drifter έγραψε:Μου αρέσει η σοβαρή κσι μετρημένη τοποθέτησή σου συμφορουμήτη

για τον ξμαρ θα λες.

Για ποιον άλλο συναδελφε?
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#69923 Αν είναι μία διπλωματική επιτυχία της Ελλάδας ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ.

Και πάλι ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ.

Εύχομαι στους εκπροσώπους μας αντίστοιχες επιτυχίες και στο μέλλον.
Άβαταρ μέλους
By manosky
Anonymous Founder έγραψε:Δεν τα καταλαβαίνεις εντελώς καλά και τρομοκρατείς ή καλύτερα προσπαθείς να το κάνεις, αλλά δεν πειράζει, έχουμε συνηθίσει.

Νόμιζα ότι αν έχεις Χ λεφτά για Χ+ ανάγκες και δεν μπορείς να βρεις επιπλέον λεφτά με το επιτόκιο που ισχύει τη συγκεκριμένη περίοδο, ακολουθεί αναγκαστικά στάση πληρωμών.

Αλλιώς, τι κάνεις?

Θέλω την καθησυχαστική σου γνώμη.
Άβαταρ μέλους
By Mercyful_Fate
#69931 @αεροζόλ

Δεν ξέρω για ποιες ληξιπρόθεσμες προς το δημόσιο λες εσύ, εγώ δεν βρήκα κάτι μετά από ένα γρήγορο ψάξιμο στην εισηγητική πρόταση του προϋπολογισμού του 2015 (http://www.minfin.gr/sites/default/file ... 5%2BGR.pdf).

Αυτό που βρήκα όμως για τις ληξιπρόθεσμες του Δημοσίου προς τους υπόλοιπους είναι αρκετά ενδιαφέρον, και εξηγεί κατά πολύ από που προκύπτει το πρωτογενές πλεόνασμα (όχι απο μεταρρυθμίσεις φυσικά, αλλά στην ουσία από μια μικρούλα στάση πληρωμών :whistlink: ):

Εικόνα

Και κάπου πήρε το μάτι μου (δυστυχώς δεν το βρίσκω αυττή τη στιγμή) ότι οι οφειλές αυτές προβλέπονταν γύρω στα 7 δις τον δεκέμβρη του 2014. Και που να εφαρμόσει ο Σύριζα τις εξαγγελίες περί επαναφοράς κατώτατου μισθού, επαναπρόσληψη στο δημόσιο κλπ. :whistlink:

Αυτά τα λίγα από την στείρα αντιπαράθεσή μου.
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#69948 Προσθήκη στο προηγούμενο μήνυμά μου:
Οι ευχές μου για αντίστοιχες επιτυχίες πολλαπλασιάζονται όταν οι διπλωματικές μάχες θα έχουν να κάνουν με Εθνικά θέματα που "καίνε", όπως για παράδειγμα το Σκοπιανό, το Κυπριακό ή οι σχέσεις με την Τουρκία...
Άβαταρ μέλους
By krom
#69950 Δηλαδή το ότι οι προσωπικές κυρώσεις ανανεώθηκαν και ίσως να περιλαμβάνουν περισσότερα πρόσωπα και ότι στο σύντομο μέλλον θα συζητηθούν και άλλες, θεωρείται νίκη και επιτυχία? :superman:
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#69953 krom,

αν αναφέρεσαι σε εμένα, διαβάζοντας το άρθρο κατάλαβα ότι αυτή τη στιγμή οι οικονομικές κυρώσεις δεν επεκτάθηκαν, νέα ονόματα και μέτρα θα προταθούν και η παράταση έγινε για εξάμηνο και όχι έτος.

Ωστόσο, μιας και η διπλωματία δεν είναι κάτι τετριμμένο όπως το βήξιμο και καθώς καμιά φορά παρουσιάζουμε τα πράγματα όπως μας βολεύει, έγραψα "αν είναι μία διπλωματική επιτυχία", "τους εύχομαι κάτι αντίστοιχο και στο μέλλον, πόσο μάλλον για εθνικά μας θέματα".

Αν ο διπλωματικός συμβιβασμός μπορεί να θεωρηθεί διπλωματική επιτυχία ίσως και να πετύχαμε κάτι. Η αναφορά μου στα εθνικά μας θέματα δεν έγινε τυχαία, στη διπλωματία (απ' όσο αντιλαμβάνομαι), όλα είναι δανεικά και τίποτα δεν είναι δωρεάν.
Άβαταρ μέλους
By krom
#69956 Όχι δεν αναφέρομαι σε σένα, αλλά διαβάζοντας τους τίτλους από ελληνικά sites, είναι σαν η Ελλάδα να τους μάμησε όλους και να της ζήτησαν συγνώμη στο τέλος. Το βασικό σημείο -οι προσωπικές κυρώσεις ανανεώθηκαν μέχρι Σεπτέμβρη και σύντομα θα γίνει συζήτηση και για άλλες, δεν ακυρώθηκαν, ούτε έγιναν πιο ήπιες. Δεν ξέρω αν γίνεται να το ονομάζει κάποιος νίκη, ούτε καν συμβιβασμό μάλλον. ΟΙ αλλαγές που έγιναν δεν δικαιολογούν κατά την γνώμη μου τα ουρλιαχτά των τίτλων.