δε μπορώ να συγκρίνω τη ποιότητα των σπουδών άλλων σχολών και ειδικά ξένων από τη στιγμή που δεν έχω ιδία πείρα και από τη στιγμή που δεν αντιλαμβάνομαι επακριβώς τα κριτήρια με βάση τα οποία καθορίζεται αυτό μιας και δεν είμαι ακαδημαϊκός και ποτέ δεν έχω ψάξει ιδιαίτερα το θέμα
αυτό που αντιλαμβάνομαι στη δική μου περίπτωση είναι ότι ήμουν σε ένα τμήμα που τουλάχιστων μεταξύ των "οικονομικών" της ελλάδας δε θεωρείται και το πλέον εύκολο, ούτε καταπιανόσουν με απλές έννοιες ώστε απλά να χαζοδιαβάζεις σπίτι σου και μετά να πας να δώσεις και όλα μέλι γάλα, με λίγα λόγια ήθελε τη δουλίτσα του.
αυτό όμως δε σημαίνει πως ήταν κάτι ακατόρθωτο, απλά ήθελε δουλειά.
τώρα το αν το επίπεδο θα μπορούσε να είναι καλύτερο ή χειρότερο σηκώνει πολλή κουβέντα.
σε κάποια πράγματα όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ θα μπορούσε να είναι καλύτερο και να ξεφεύγει από τη κλασική ελληνική παπαγαλία
σε κάποιες άλλες περιπτώσεις όμως δε γίνεται ο άλλος στα κάνει ταληράκια και να στα δώσει τελείως μασημένα, πρέπει κι εσύ να δουλέψεις από τη μεριά σου και μάλιστα αρκετά αν θες να πεις ότι έμαθες και κατάλαβες κάτι
δηλαδή έβλεπα σε πολλές περιπτώσεις τους καθηγητές "κόφτες" από τη μία να είναι τελείως στο κόσμο τους και να νομίζουν ότι απευθύνονται σε διάνοιες ενώ αντίθετα είχαν απέναντί τους μέτριους φοιτητές (πρώην μέτριους μαθητές) , από την άλλη είχα και άλλους που πραγματικά προσπαθούσαν να στο δώσουν να καταλάβεις, αλλά οι άλλοι από κάτω δε τραβούσαν, γιατί είχε κολλήσει μες στο μυαλό τους ότι δε γίνεται να μάθουν αυτά τα πράγματα
όμως ποτέ μου δεν είχα το πρόβλημα του να πάω διαβασμένος με τα όλα μου σε ένα μάθημα και να κοπώ. μπορεί να είχα τις ατυχίες μου, μπορεί να μη με έβγαζε ο χρόνος και να μην έγραφα όσο καλά μπορούσα, όμως περνούσα.
οπότε δε δέχομαι το επιχείρημα του κακού καθηγητή που κόβει, γιατί μαθήματα που άλλοι τα έδιναν 7 φορές τα περνούσα με τη πρώτη σε αρκετές περιπτώσεις που είχα κάνει σωστή προετοιμασία (και χωρίς να είμαι και κάνας φοιτηταράς)
από την άλλη και ο θεσμός της εξέτασης που πρέπει μεν να υπάρχει για μένα μπάζει.. δηλαδή το να γίνεται η διδασκαλία με άλλη νοοτροπία (περισσότερες εργασίες/εργαστήρια) στην οποία να δίνεται περισσότερη βάση σε πράγματα πέρα από το να παπαγαλίσουμε το μάθημα και να πάμε να το γράψουμε ακόμα και αν δεν ξέρουμε τι λέει (γιατί δυστυχώς έχω δει αρκετά παπαγαλάκια να μεγαλουργούν) , θα βοηθούσε για μένα να ανέβει το επίπεδο επί της ουσίας, ασχέτως του όποιου ranking system και ασχέτως των πόσων ενεργών ή μη φοιτητών έχει μια σχολή
βέβαια σε μας αυτό δεν ήταν και τόσο εύκολο, καθώς στο αντικείμενό μας δεν υπάρχει η τρομερή βιβλιογραφία για να πεις ότι θα μας έβαζαν να κάνουμε εργασίες (δηλαδή οι εργασίες εκτός απο κάνα οικονομικό μάθημα είναι εργασίες για spss, R και άντε κάνα mathematica.. ) , εδώ και τα βιβλία ακόμα τα είχαμε διακοσμητικά.. ήθελες τις δικές σου σημειώσεις αν ήταν να κάνεις σοβαρή δουλειά κι εγώ έχω γράψει χιλιάδες σελίδες
τελοσπάντων, δε ξέρω που πήγαν οι άλλοι 3000 συνάδελφοι μου*, τους καταλαβαίνω μεν, αλλά δε τους δικαιολογώ. αυτή είναι η ουσία για μένα.
Απλά πολλές φορές τα θέλουμε όλα απλά και επαναπαυόμαστε. άλλες φορές θέλουμε να μας βάζουν οι άλλοι σε ράγες για να μη χάνουμε το δρόμο μας (βλέπε πχ σε στέλνουν να σπουδάσεις έξω που δεν αστειεύονται..)
*Μία πάντως από αυτούς είναι η ασφαλίστρια που μου ασφαλίζει το αυτοκίνητο (50+ χρονών, η οποία νομίζω ότι τέλειωσε όμως σε κάποια φάση) και ένας άλλος ήταν ένας φύλακας σε μουσείο που είχε έρθει σε μια εξεταστική για να πάρει φοιτητική άδεια (είχε μπει όταν εγώ ήμουν 2 χρονών..)
Από όσες περιπτώσεις γνώρισα αυτές που πραγματικά ζορίζονταν, βιαζόντουσαν να τελειώσουν όσο πιο νωρίς γίνεται με τη σχολή για να αρχίσουν να δουλεύουν.
Όσοι δούλευαν ως φοιτητές (και εγώ μέσα στις περιπτώσεις) το έκαναν:
- επειδή τα έξοδα τους ήταν αυξημένα και περισσότερα από όσα κάλυπτε το οικογενειακό χαρτζιλίκι (ακριβότερο σπίτι, ταξίδια, έξοδοι, ρούχα, αμάξι κλπ)
- για την κάβλα τους
- για δουλειά σχετική με το αντικείμενο σπουδών (είθισται κοριτσάκια)
Τα πρώτα δυο είναι προφανή σενάρια που δεν τα συζητάμε ούτε για πλάκα, το δε τρίτο είναι αποτυχία του συστήματος διασύνδεσης του εκάστοτε πανεπιστημίου γιατί κανονικά θα πρεπε στο τέλος των σπουδών να συνδέει τους φοιτητές με την αγορά εργασίας.
pasxos έγραψε:Εσυ εισαι γτπ. Ωρες ωρες διαβαζω kacey και redmonster και νομιζω οτι ειναι το ιδιο προσωπο..
Εχεις θέμα με την κατανόηση των κειμένων ;

EDDIE_147 έγραψε:Κιούση όπως είπα και χτες αν κάποιος έχει θέμα να τα βγάλει πέρα η συζήτηση θα πρεπε να είναι μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση αυτών των περιπτώσεων.
Από όσες περιπτώσεις γνώρισα αυτές που πραγματικά ζορίζονταν, βιαζόντουσαν να τελειώσουν όσο πιο νωρίς γίνεται με τη σχολή για να αρχίσουν να δουλεύουν.
Όσοι δούλευαν ως φοιτητές (και εγώ μέσα στις περιπτώσεις) το έκαναν:
- επειδή τα έξοδα τους ήταν αυξημένα και περισσότερα από όσα κάλυπτε το οικογενειακό χαρτζιλίκι (ακριβότερο σπίτι, ταξίδια, έξοδοι, ρούχα, αμάξι κλπ)
- για την κάβλα τους
- για δουλειά σχετική με το αντικείμενο σπουδών (είθισται κοριτσάκια)
Τα πρώτα δυο είναι προφανή σενάρια που δεν τα συζητάμε ούτε για πλάκα, το δε τρίτο είναι αποτυχία του συστήματος διασύνδεσης του εκάστοτε πανεπιστημίου γιατί κανονικά θα πρεπε στο τέλος των σπουδών να συνδέει τους φοιτητές με την αγορά εργασίας.
Σε ποια Σχολή αναφέρεσαι; Δεν είχες απαντήσει όταν σε ρώτησα τι έχεις σπουδάσει.
Θα εξηγήσω και πάλι κάτι που ορισμένοι το ξεχνάνε, μάλλον σκοπίμως, κι ας μην πίνουν σταγόνα αλκοόλ (τώρα τι άλλο πίνουν, ας μην το εξετάσουμε, είναι εμφανές). Ξεκινάμε από το perception που το έχω αναφέρει εδώ και καιρό. Όταν έχεις υπόψη σου την ΑΣΟΕΕ και τις 2-3 τύπισσες της ΔΑΠ που έχουν πιάσει δουλειά σε εταιρείες για εμπειρία ή τις 2-3 άλλες που δουλεύουν πόρτα για το χρήμα και την καλή ζωή έχεις λάβει υπόψη σου μικρή μερίδα μόνο των Σχολών (αν το κάνεις σκοπίμως, τότε είσαι απλά πληρωμένος, αν το κάνεις από λάθος, έχεις τελείως επιφανειακή σκέψη - και τα δύο λίαν αρνητικά). Αν αντιστοίχως πας στο ΤΕΙ Πειραιά στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων θα δεις φοιτητές να αγωνίζονται να ζήσουν γιατί οι γονείς (ιδιαίτερα τώρα με την κρίση) δεν μπορούν να στείλουν από την επαρχία σχεδόν τίποτε από πλευράς χρήματος. Αντιστοίχως θα δεις στο Φυσικό ή στο Μαθηματικό φοιτητές να κάνουν ιδιαίτερα για να μπορέσουν να πληρώσουν τα βιβλία του εξαμήνου (εντάξει, αυτό γινόταν παλαιότερα) μιας και διαφορετικά ΔΕΝ έβγαινε εξάμηνο και εργαστήρια (όταν σου δίνουν βιβλία μετά τα Χριστούγεννα, να δω πώς θα περάσεις τα εργαστήρια μέχρι τότε).
Καλό είναι να εξετάζουμε όλες τις περιπτώσεις. Ναι, υπάρχουν "αιώνιοι" που είναι ινστρούχτορες, αλλά αυτοί είναι η ελάχιστη μειοψηφία σε κάθε Σχολή. Κάνουν, όμως, εντύπωση λόγω της έντονης παρουσίας τους. Ναι, υπάρχουν "αιώνιοι" που τα έχουν παρατήσει προ πολλού (π.χ. η μητέρα μου έχει παρατήσει από το 1972-73 που διορίστηκε τη 2η Σχολή που παρακολουθούσε) ή "αιώνιοι" που δουλεύουν κανονικά (όχι για να μαζέψουν χρήμα για τις σπουδές) και δεν ενδιαφέρονται (π.χ. πολλοί συμφοιτητές μου στο μετ/κο ξεκίνησαν αμέσως εργασία σε Vodafone, Tellas τότε, Siemens, Intrakom κτλ). Η συντριπτική πλειοψηφία, όμως, αποτελείται από άτομα που αναγκάζονται να εργαστούν άρα και να παρατήσουν προσωρινά τη Σχολή λόγω υποχρεώσεων. Για αυτούς υπάρχουν δύο λύσεις: (α) τους καταδικάζεις και δεν σε νοιάζει τίποτε (όπως προτείνουν μερικοί εδώ), ή (β) φροντίζεις να δώσεις τα κατάλληλα κίνητρα και την απαραίτητη βοήθεια, ώστε να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Άποψή μου είναι ότι η λύση (β) είναι η ενδεδειγμένη και θα έπρεπε να εφαρμόζεται και στους νέους φοιτητές με συγκεκριμένες κινήσεις που εξασφαλίζουν στους νέους δυνατότητα όχι μόνο να περάσουν σε μια Σχολή, αλλά και να την ολοκληρώσουν (π.χ. δάνεια, φθηνή κατοικία και εστίαση, ασφάλιση και περίθαλψη, απαλλαγές φόρων, ακόμη και όταν είναι προστάτες οικογενείας κτλ). Σε αυτό το σημείο μπορώ να αναφέρω το δικό μου παράδειγμα. Ενώ οι γονείς είχαν σχετικά υψηλή φορολογική δήλωση (με τα τότε δεδομένα), το χρήμα δεν περίσσευε, ούτε και το χάρηκα ποτέ. Σήμερα, που θα ήμουν αναγκασμένος να κάνω μόνος μου δήλωση, θα φαινόταν το μηδενικό εισόδημα και θα είχαν κάποια προνόμια. Για την εποχή εκείνη, όμως, φαινόμουν με χρήμα, οπότε, στην πράξη, ήμουν αναγκασμένος να δουλεύω (ευτυχώς λίγες ώρες, μιας και μόνο τα βιβλία ήταν μεγάλο έξοδο), ώστε να εξυπηρετώ τις ανάγκες μου, δεχόμενος, όμως, ότι θα στερηθώ εξόδους και βόλτες που, εννοείται, δεν μπορούσα να υποστηρίξω οικονομικά.
Κλείνοντας, απλά να αναφέρω ότι η τάση παγκοσμίως είναι η δια βίου μάθηση, άρα οι απόψεις που ακούγονται περί περιορισμού ηλικιών στους φοιτητές του Παν/μιου βρίσκονται σε αντίθεση με αυτά που ισχύουν διεθνώς και, υποτίθεται, οι υποστηρικτές της λύσης της διαγραφής των "αιωνίων", υποστηρίζουν. Από την εμπειρία μου στην εκπαίδευση (ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ που έχουν ηλικίες >18) οι μεγάλοι σε ηλικία ήταν συνήθως οι καλύτεροι και πιο επιμελείς φοιτητές/σπουδαστές. Τα παραδείγματα είναι πολλά και αν θέλετε μπορώ να τα αναφέρω και ονομαστικά, αλλά θα κουράσω τους αναγνώστες.
Ευχαριστώ.
Οι απαντήσεις χρηστών ίσως περιέχουν διαστρεβλώσεις
Το κανάλι μου στο YouTube:
https://www.youtube.com/user/pipinos1976/videos
Προσωπική επικοινωνία:
http://www.forum.odigein.com
Αν αντιστοίχως πας στο ΤΕΙ Πειραιά στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων θα δεις φοιτητές να αγωνίζονται να ζήσουν γιατί οι γονείς (ιδιαίτερα τώρα με την κρίση) δεν μπορούν να στείλουν από την επαρχία σχεδόν τίποτε από πλευράς χρήματος. Αντιστοίχως θα δεις στο Φυσικό ή στο Μαθηματικό φοιτητές να κάνουν ιδιαίτερα για να μπορέσουν να πληρώσουν τα βιβλία του εξαμήνου (εντάξει, αυτό γινόταν παλαιότερα) μιας και διαφορετικά ΔΕΝ έβγαινε εξάμηνο και εργαστήρια (όταν σου δίνουν βιβλία μετά τα Χριστούγεννα, να δω πώς θα περάσεις τα εργαστήρια μέχρι τότε).
όπως είπα και χτες αν κάποιος έχει θέμα να τα βγάλει πέρα η συζήτηση θα πρεπε να είναι μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση αυτών των περιπτώσεων
Edit mod. Αν θέλεις να σχολιάσεις τα παραπάνω πιο κόσμια, ξαναδοκίμασε. Προσπάθησε να μην ξαναπροσβάλλεις τον συνομιλητή σου και καλό θα ήταν να σταματήσουν "αστεία" σαν αυτά του gifακίου που αφαίρεσα.
[Admin]
Adriver έγραψε:EDDIE_147 έγραψε: μπλα μπλα μπλα μπλα.ακομα περισσοτερο μπλα μπλα μπλα μπλα
EDDIE_147 έγραψε:το τερματισες το μπλα μπλα μπλα μπλα
Αφηστε ρε γατακια, αφου το μονο που ειναι ο αιωνιος φοιτητης ειναι μια γραμμη στα γκομπιουτερζ.
ΥΓ And pipinos knows better anyways...
EDDIE_147 έγραψε:όπως είπα και χτες αν κάποιος έχει θέμα να τα βγάλει πέρα η συζήτηση θα πρεπε να είναι μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση αυτών των περιπτώσεων
2 ερωτήματα:
1. Με την υπάρχουσα κατάσταση, λοιπόν, αποφασίζουμε να τους ενισχύσουμε, ώστε να τελειώσουν ή τους διαγράφουμε με τη μία;
2. Πια σχολή τελείωσες; Τρίτη φορά που ρωτάω.
trident1971 έγραψε:"Δια βιου μαθηση" δεν ισουται με το "μπηκα πανεπιστημιο στα 18 και το εβγαλα στα 50"
Όχι, αλλά το επιχείρημα της διαφοράς ηλικίας αυτομάτως καταρρίπτεται.
kacey έγραψε:Αφηστε ρε γατακια, αφου το μονο που ειναι ο αιωνιος φοιτητης ειναι μια γραμμη στα γκομπιουτερζ.
ΥΓ And pipinos knows better anyways...
Πρακτικά, μόνο αυτό είναι. Και, ναι, ευτυχώς για εμένα τα έχω ζήσει αυτά. Δεν περιγράφω κάτι όπως το φαντάζομαι ότι είναι, αλλά όπως είναι. Εσύ πόσα χρόνια έχεις περάσει σε ελληνικό πανεπιστήμιο;
Ευχαριστώ.
Προσωπική επικοινωνία:
Το θέμα των αιώνιων φοιτητών το βλέπω από 2 πλευρές .
Την δεκαετία του 70 , όπου στις εισαγωγικές πέρναγε 1 στους 6 και το κοινωνικό περιβάλλον δεν ευνοούσε την καθυστέρηση στις σπουδές , αφού θεωρείτο ντροπή γιά την οικογένεια , αλλά ακόμα υπήρχαν και κατοχυρώσεις που έχανες και χρονιές αν χρώσταγες πολλά μαθήματα , οι αιώνιοι φοιτητές ήταν δύο κατηγοριών . Κάποιοι λίγοι που βρέθηκαν κατά λάθος στην σχολή και αποφάσισαν να τα παρατήσουν , η βρήκαν άλλες δουλειές και τα κομματικά στελέχη , ιδιαίτερα στον χώρο της αριστεράς , αλλά και στους άλλους , όπου ήταν αδρά αμειβόμενα επαγγελματικά στελέχη κομμάτων και έμεναν στις σχολές 3-4 χρόνια παραπάνω , μέχρι να βρεθεί κάποιος διάδοχος τους .
Σήμερα που περνάνε 8 στους 10 και το κοινωνικό περιβάλλον είναι αδιάφορο , οι αιώνιοι φοιτητές δεν είναι μόνο τα κομματικά στελέχη τα οποία συνεχίζουν όπως παλιά , αλλά έχουμε το πρόβλημα ότι πολλά παιδιά περνάνε κατά τύχη στην σχολή τους , η εργασία μετά το πτυχίο είναι αβέβαιη , η πίεση των πανελλαδικών μεγάλη και η προσμονή της φοιτητικής ζωής τεράστια , που σημαίνει ότι ο δεύτερος χρόνος που έχουν ξεψαρώσει , είναι χαμένος χρόνος , ίσως και μέρος του τρίτου . Αν βρεθούν και σε δύσκολη σχολή και αν δεν τους τρελλαίνει κιόλας , η μετατροπή τους σε αιώνιους είναι εύκολη .
Από την άλλη είναι εύκολο να απογοητευθούν από τις σχολές , γιατί η έλλειψη σύνδεσης με τις επιχειρήσεις , η κομματικοποίηση , η έλλειψη , η οι παλιές υποδομές και κυρίως η μη αξιολόγηση των καθηγητών , όπου έχουμε άριστους , αλλά και άχρηστους που πολλοί το παίζουν και αυθεντίες , οι κομματικές παρεμβάσεις , όλα αυτά δεν δημιουργούν ένα περιβάλλον , που σε ωθεί να τελειώσεις , ενώ και οι γονείς δεν πιέζουμε τα καμάρια μας , που συνήθως τα έχουμε μονάκριβα , άντε δύο .
Σε αυτό το καθεστώς το να έρθεις να πιέσεις ΜΟΝΟ τα παιδιά και να αφήσεις όλα τα άλλα στο ίδιο μπάχαλο που βρίσκονται , είναι τουλάχιστον υποκριτικό και γελοίο .
Οταν καθηγητές στην εσωτερική αξιολόγηση , παίρνει μηδέν από όλους τους φοιτητές και δεν τρέχει τίποτα , τότε είναι μάταιο να μιλάμε γιά οτιδήποτε .
Γιά το θέμα των εργαζόμενων φοιτητών , αυτοί πάντα υπήρχαν , ενώ παλιά όλοι οι φοιτητές έψαχναν να βρούν δουλειά στο αντικείμενο τους τα καλοκαίρια . Τώρα με την κρίση , υπάρχουν πολλοί που προσπαθούν να επιβιώσουν και βέβαια πρέπει να υπάρχει συμπαράσταση από τις σχολές .
Το βασικό είναι να ξεκινάμε το χτίσιμο από τα θεμέλια και όχι από τα κεραμίδια και η διαγραφή των αιωνίων , από τα κεραμίδια ήτανε .
QsisVTS έγραψε:αυτό όμως δε σημαίνει πως ήταν κάτι ακατόρθωτο, απλά ήθελε δουλειά.
Κανονικά αυτό θα έπρεπε να είναι αυτονόητο σε όλες τις σχολές.
Δεν τίθεται θέμα οικονομικής ενίσχυσης ΓΕΝΙΚΑ στους αιώνιους (λολ - να πληρώσουμε κιόλας το κοριτσάκι που παράτησε τη Νομική για να γίνει ηθοποιός; ) αλλά σε αυτούς που έχουν πρόβλημα να τα βγάλουν πέρα.
Αυτή τη στιγμή το κράτος προσφέρει δωρεάν σίτιση και στέγαση (εστίες).
Αν τα παραπάνω δίνονται σωστά και όχι με μέσο (πραγματικότητα), τότε εκ των πραγμάτων δεν θα χρειαστεί κάποιος πάνω από ένα μικρό ποσό για να μπορεί να σπουδάζει χωρίς πρόβλημα.
Ξαναλέω ότι το να δουλεύει κάποιος επειδή θέλει να νοικιάζει δυάρι στο Μαρούσι και όχι να μένει στην εστία ΔΕΝ ΕΜΠΙΠΤΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.
ΑΣΟΕΕ έβγαλα αλλά έχω εμπειρία από διάφορες σχολές όπως όλοι όσοι είχαν φίλους σε άλλα πανεπιστήμια.
1. Εστίες σε "αιώνιους" χωρίς ύπαρξη βύσματος (με το ζόρι κι αυτό) δεν παίζει με το υπάρχον πλαίσιο.
2. Αν δεν υπάρχει "συμφωνία", δηλαδή σου δίνω π.χ. 2 χρόνια για να τελειώνεις και μέχρι τότε αυτές τις παροχές, δε θα δουλέψει το σύστημα γιατί όλοι φοβούνται τη συνέπεια του " ελληνικού " κράτους.
3. Έχεις κρίνει από ΑΣΟΕΕ, όπως είχα ήδη γράψει, αλλά οι σοβαρές περιπτώσεις, δηλαδή αυτοί με το πρόβλημα που όντως υπάρχει, βρίσκονται συνήθως άλλου. Ηθοποιό μπορεί να δεις και στο μαθηματικό, αλλά οι 9/10 "αιώνιοι" εκεί έχουν εγκαταλήψει για άλλους λόγους.
Αυτό το οποίο υποστηρίζω είναι απλό. Οι "αιώνιοι", που κυρίως για λόγους αισθητικής ενοχλούν, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ολοκληρωμένα. Διαγραφές με το έτσι θέλω, σου δίνω 2 εξάμηνα και 13 εξεταστικές για να τελειώνεις κτλ είναι σαν να λες σου κλείνω την πόρτα, αν δεν υποστηρίξεις αυτή την προσπάθεια με πρόσφορους τρόπους. Ας ετοιμάσουν μια ολοκληρωμένη λύση και εδώ είμαστε να τους υποστηρίξουμε κιόλας. Μέχρι τότε είμαστε απέναντι και επιφυλακτικοί.
Ευχαριστώ.
Προσωπική επικοινωνία:
Μπας και δω κανά άμεσο όφελος από τον ΣΥΡΙΖΑ δηλαδίς....
The Ace έγραψε:Ρε σεις, τώρα που θα επιστρέψουν όλοι οι "αιώνιοι", μήπως να κοιτάξω αν αυτό θα ισχύσει και για τους διδακτορικούς ?![]()
Μπας και δω κανά άμεσο όφελος από τον ΣΥΡΙΖΑ δηλαδίς....
Πρέπει να αλλάξουν και άλλοι νόμοι ταυτόχρονα. Υπάρχει περιορισμός ως προς τον αριθμό των Υπ. Διδ. που έχει κάθε καθηγητής υπό την επίβλεψή του. Νομίζω ο κανονικός Καθηγητής έχει όριο τους 5 (δεν είμαι, όμως, σίγουρος).
Ευχαριστώ.
Προσωπική επικοινωνία: