Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By j.marr
Anonymous Founder έγραψε:Πιστεύει κανείς, ότι τόσα χρόνια τώρα, το cash flow της κυβέρνησης της Ελλάδας, πάει πρίμα και δεν έχουμε πρόβλημα;
Δηλαδή οι προηγούμενοι ήταν... άνετοι; Τα έντοκα γραμμάτια γιατί τα χρησιμοποιούσαν λες τόσο καιρό;

Εγγυήθηκε ο Στρατούλης είπαμε. Με τον καμένο μέσα θα φορολογήσουν και τους Εβραίοι -που δεν πληρώνουν κατά δήλωση του- θα ρέει το χρήμα. Τέρμα στην φοροδιαφυγή (volume 5) και στη διαφθορά = προσλήψεις για όλους.
Άβαταρ μέλους
By spiros
#69811 ο Σαμαρας για ποιο λογο παραμενει στη θεση του; :hmmm:
μην τυχον και αποτυχει ο Τσιπρας και επιστρεψει για να σωσει τη χωρα; :lol:
Άβαταρ μέλους
By nass
#69812 Σωστά το λέει ο kacey και ο HF, cash flow είναι το πρόβλημα, όχι ισολογισμού (έσοδα-έξοδα). Μη λέμε τα στοιχειώδη (και παριστάνουμε και τους βλάκες, κρίμα είναι :( ). Στοιχεία ? Δηλώσεις αρμόδιων υπουργών της προηγούμενης κυβέρνησης και του διοικητή της ΤτΕ που λένε ότι "Μάρτη χρήμα στο θησαυροφυλάκιο και βουτιές αλά Σκρουτζ τέλος". Λένε αλήθεια ? Ναι, λέω ότι λένε αλήθεια, όποιος θέλει να φέρει στοιχεία για το αντίθετο (η νέα κυβέρνηση είναι πολύ νέα ακόμα για να έχει ολοκληρωμένη άποψη, προχτές παρέλαβαν, σε μερικές μέρες φυσικά)
Και τα έντοκα τελείωσαν προς το παρόν για 2 λόγους, πρώτον εξάντλησαν ήδη τα 15 δις που είχαν άδεια από την ΕΚΤ (και ζητάνε επέκταση) και δεύτερο και κυριότερο, αν δεν τα αγοράζουν οι ξένες τράπεζες θα πρέπει να τα αγοράσουν οι ελληνικές, οι οποίες ήδη ζορίζονται cashflow-ικώς (= ELA -ήδη συνέβη).
Η λύση φυσικά θα βρεθεί: πληρώνουμε μισθούς-συντάξεις και οι προμηθευτές το μπούλο. Τέλος της χρονιάς θα έχουν πληρωθεί και αυτοί και θα 'ναι και ο αεροζολ ευχαριστημένος.
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
j.marr έγραψε:
αεροζολ έγραψε:@ξμαρρ

Παιχταρας.Θεος μη σου πω και ημιθεος. :hmmm:

Να το περάσω στον φάκελο Τουμπέκα ή στο φάκελο Το ξανθό γένος. :hmmm: :hmmm:

Στον φακελο 13.
Άβαταρ μέλους
By j.marr
spiros έγραψε:ο Σαμαρας για ποιο λογο παραμενει στη θεση του; :hmmm:
μην τυχον και αποτυχει ο Τσιπρας και επιστρεψει για να σωσει τη χωρα; :lol:

Να μην κάνει και τον τσαμπουκά του ο Τόνι να γίνει τριμπούρδελο η ΝΔ. Θα γελασουμεν. :lol:
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
nass έγραψε:Σωστά το λέει ο kacey και ο HF, cash flow είναι το πρόβλημα, όχι ισολογισμού (έσοδα-έξοδα). Μη λέμε τα στοιχειώδη (και παριστάνουμε και τους βλάκες, κρίμα είναι :( ). Στοιχεία ? Δηλώσεις αρμόδιων υπουργών της προηγούμενης κυβέρνησης και του διοικητή της ΤτΕ που λένε ότι "Μάρτη χρήμα στο θησαυροφυλάκιο και βουτιές αλά Σκρουτζ τέλος". Λένε αλήθεια ? Ναι, λέω ότι λένε αλήθεια, όποιος θέλει να φέρει στοιχεία για το αντίθετο (η νέα κυβέρνηση είναι πολύ νέα ακόμα για να έχει ολοκληρωμένη άποψη, προχτές παρέλαβαν, σε μερικές μέρες φυσικά)
Και τα έντοκα τελείωσαν προς το παρόν για 2 λόγους, πρώτον εξάντλησαν ήδη τα 15 δις που είχαν άδεια από την ΕΚΤ (και ζητάνε επέκταση) και δεύτερο και κυριότερο, αν δεν τα αγοράζουν οι ξένες τράπεζες θα πρέπει να τα αγοράσουν οι ελληνικές, οι οποίες ήδη ζορίζονται cashflow-ικώς (= ELA -ήδη συνέβη).
Η λύση φυσικά θα βρεθεί: πληρώνουμε μισθούς-συντάξεις και οι προμηθευτές το μπούλο. Τέλος της χρονιάς θα έχουν πληρωθεί και αυτοί και θα 'ναι και ο αεροζολ ευχαριστημένος.

Ο Μαρτιος ειναι κοντα και θα δουμε τι ισχυει τελικα. Σωστα ?

Αυτο το οτι ειχαν αδεια για εκδοση εντοκων γραμματιων μεχρι τα 15 δις, που το ειδες ? Και τι σημαινει το (που λες εσυ) 15 δις ? 15 δις συνολικα για καποιο διαστημα (ποσο διαστημα ? ). 15 δις να υπαρχουν στην κυκλοφορια και στη ληξη τους μπορω να εκδοσω αλλα 15 δις για να πληρωσω τα προηγουμενα , κοκ ?

Αυτο που εχω διαβασει εγω ειναι οτι ισχυει το δευτερο και το νουμερο ειναι 41 δις.

Και φυσικα δεν μπορεις να ξερεις με τι ειμαι εγω ευχαριστημενος. Προφανως μαντεψιες μπορεις να κανεις (μη μου πεις τιποτα του στυλ οτι σου το απαγορευω).

Οποτε θελεις (εκτος απο τωρα που την κανω για εξω) μπορουμε να συζητησουμε το θεματακι (του τι πρεπει να κανουμε απο εδω και περα) συνολικα. Να πεις και εσυ τι προτεινεις να πω και εγω.
Τελευταία επεξεργασία από αεροζολ και 29 Ιαν 2015, 22:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By manosky
#69822 Αν ο Ρωμανιάς, που έχει φάει τα νιάτα του ασχολούμενος με το ασφαλιστικό, λέει ότι θα σφιχτούμε για τις συντάξεις (δηλαδή, ότι δεν υπάρχει σάλιο μετά από ένα χρονικό σημείο), τότε περαστικά.

Ο Στρατούλης έχει τη λογική του έτοιμου χρήματος, συνδικαλιστής του ΟΤΕ ήταν, μετά κομματικός παράγοντας. βουλευτής, νομίζει ότι τα λεφτά τα φέρνει κάποιος με τη συμπλήρωση μιας αίτησης, ότι κάπου υπάρχουν και απλώς εκταμιεύονται.

Για τη γενικότερη ταμειακή κατάσταση, λένε ότι φτάνουν τα διαθέσιμα μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.
Α! Για δες, κάπου ταιριάζει αυτό με όσα δήλωσε ο Ρωμανιάς.

«Για μας οι συντάξεις είναι ιερή αγελάδα, κι όχι μόνο δεν θα τις πειράξουμε αλλά θα τις σώσουμε κιόλας», προσέθεσε ο κ. Στρατούλης.

Τα παραπάνω, με τη μέθοδο του 1+1=2, σημαίνουν ότι θα κόψουν οτιδήποτε βρουν, πχ καταβολές προς προμηθευτές (που χρωστάνε μισθούς, αλλά δε μαμιέται), για να πληρώσους τις, κατά Στρατούλη, "ΙΕΡΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ". :s_roses
Άβαταρ μέλους
By nass
#69823 Σωστά, σύμφωνοι.

να ένα σχετικό εσύ που όταν θέλεις γίνεσαι σχετικός αλλά σε άλλες περιπτώσεις κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις τι σημαίνει cash flow, εξήγησέ το, εγώ τόσα λίγα ξέρω.
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
manosky έγραψε:Αν ο Ρωμανιάς, που έχει φάει τα νιάτα του ασχολούμενος με το ασφαλιστικό, λέει ότι θα σφιχτούμε για τις συντάξεις (δηλαδή, ότι δεν υπάρχει σάλιο μετά από ένα χρονικό σημείο), τότε περαστικά.

Ο Στρατούλης έχει τη λογική του έτοιμου χρήματος, συνδικαλιστής του ΟΤΕ ήταν, μετά κομματικός παράγοντας. βουλευτής, νομίζει ότι τα λεφτά τα φέρνει κάποιος με τη συμπλήρωση μιας αίτησης, ότι κάπου υπάρχουν και απλώς εκταμιεύονται.

Για τη γενικότερη ταμειακή κατάσταση, λένε ότι φτάνουν τα διαθέσιμα μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.

Εγω δεν ξερω τι θα γινει τον Μαρτιο ή τον Απριλιο ή ... Εσυ που παρουσιαζεσαι σιγουρος, τον κοβεις ? Και αντε ας μη τον κοψεις. Αν τα λεφτα φτασουν για μισθους και συνταξεις τον Μαρτιο , θα μπεις στο φορουμ να γραψεις οτι ελεγες μαλακιες ?
Άβαταρ μέλους
By junior gt
αεροζολ έγραψε:
manosky έγραψε:Αν ο Ρωμανιάς, που έχει φάει τα νιάτα του ασχολούμενος με το ασφαλιστικό, λέει ότι θα σφιχτούμε για τις συντάξεις (δηλαδή, ότι δεν υπάρχει σάλιο μετά από ένα χρονικό σημείο), τότε περαστικά.

Εγω δεν ξερω τι θα γινει τον Μαρτιο ή τον Απριλιο ή ... Εσυ που παρουσιαζεσαι σιγουρος, τον κοβεις ? Και αντε ας μη τον κοψεις. Αν τα λεφτα φτασουν για μισθους και συνταξεις τον Μαρτιο , θα μπεις στο φορουμ να γραψεις οτι ελεγες μαλακιες ?

Δε θα έπρεπε να κάνει άλλη δουλιά εδώ και καιρό :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By manosky
#69829 Κοίτα 2 μαγικά κουτιά:

Κουτί 1:
Μέχρι την «Καθαρά Δευτέρα» επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου

Κουτί 2:

Ο Ρωμανιάς τα τουμπάρει, αφού προηγουμένως ο Στρατούλης τον άδειασε. :innocent:

Οπότε χρυσέ μου, δεν νομίζω να λείψουν τα λεφτά από αυτό που αποκαλείται "ΙΕΡΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ", αλλά ΘΑ ΛΕΙΨΟΥΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ.
Εκτός αν τυπώσει η Ραχήλ, όπως ανέφερα νωρίτερα.

Εννοείται ότι οι γερμανοτσολιάδες, που έφαγαν την πίπα τόσα χρόνια τραβώντας τον Προϋπολογισμό σαν λάστιχο κι έχοντας την αντιπολίτευση να τσιρίζει όποτε δεν έβγαιναν οι δαπάνες, θα αδράξουν την ευκαιρία.
Ξέρεις, νομίζω ότι το είχα γράψει κάποια στιγμή, στην πολιτική αυτά που κάνεις ως αντιπολίτευση είναι δανεικά.
Άβαταρ μέλους
By nass
#69830 @αεροζολ
Μα είναι απλό παρότι όχι άσπρο-μαύρο:
Αν τέλος Μαρτίου φτάσουν για ΟΛΕΣ τις υποχρεώσεις του Δημοσίου δηλ. μισθούς-συντάξεις-προμηθευτές (και πόσες ακόμα θα ξεχνάω) συν εννοείται δάνεια-τόκους τότε προφανώς λέγανε ψέμματα
Αν φτάσουν για κάποιες υποχρεώσεις και οι υπόλοιπες φάνε μια μικρή :shifty: επιμήκυνση :whistlink: μέχρι να μπουν στο ταμείο οι φόροι εισοδήματος κατά το καλοκαίρι, τότε έλεγαν αλήθεια αλλά με πολιτικές σάλτσες
Αν δεν φτάσουν για τις περισσότερες υποχρεώσεις και πληρωθούν πχ. μόνο συντάξεις, οι μισθοί με IOUs (όπως Καλιφόρνια :rtfm:) και τα άλλα του αγίου ανήμερα τότε γάμησέ τα :lol:
Τελευταία επεξεργασία από nass και 29 Ιαν 2015, 22:50, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#69831 Θυμαμαι οτι καποτε τα λεφτα δεν εφταναν για τον Ιουλιο και επρεπε να βγει κυβερνηση απο Μαιο. Τελικα η χωρα εμεινε ακυβερνητη 1 μηνα τοτε και τα λεφτα τελειωναν γιατι παγωσε η δοση. Την δοση την πηραμε 2-3 μηνες πιο μετα απο τοτε που θα την περναμε και απο τοτε που θα στερευαν τα ταμεια. Τα ταμεια δεν στερεψαν ποτε, γιατι συνεχιζουμε το ιδιο τροπαριο;