Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By j.marr
αεροζολ έγραψε:@ξμαρρ

Παιχταρας.Θεος μη σου πω και ημιθεος. :hmmm:

Να το περάσω στον φάκελο Τουμπέκα ή στο φάκελο Το ξανθό γένος. :hmmm: :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
Anonymous Founder έγραψε:Αν έχεις πρωτογεννές πλεόνασμα, προφανώς και μπορείς να πληρώσεις μισθούς και συντάξεις μόνος σου, αλλά δεν μπορείς να πληρώσεις τοκοχρεωλύσια.
Όχι πως αυτό είναι καλό βέβαια... :lol:

Στη συγκεκριμενη φαση νομιζω οτι αρκει να εχεις πρωτογενως ισοσκελισμενο προϋπολογισμο. Το να προσπαθησεις να εχεις τωρα (με ηδη πολυ πιεσμενο προϋπολογισμο) πρωτογενες πλεονασμα (τι να το κανεις ? να πληρωνεις τοκοχρεολυσια ?) συνεπαγεται οτι θα τραβηξεις ρευστοτητα απο την οικονομια.

Αν εχεις πρωτογενως ισοσκελισμενο προϋπολογισμο νομιζω οτι τα τοκοχρεολυσια δεν ειναι δικο σου προβλημα , αλλα των δανειστων. Σφυριζεις αδιαφορα και οι δανειστες θα βρουν την λυση μεχρι να ρυθμιστει το ζητημα του χρεους.
Άβαταρ μέλους
By kacey
liostemi έγραψε:Μήπως θα μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει γιατί είναι προς καλού μας να δανειζόμαστε για να ξεχρεώνουμε δανεικά?.. αυτό δυσκολεύομαι να το καταλάβω...
...θα καταλάβαινα αν παίρναμε δανεικά για να τα επενδύσουμε σε κάτι παραγωγικό, αλλά αυτό το "δανείζομαι για να πληρώνω δανεικά", αδυνατώ να το κατανοήσω.
Είναι σαν να παίρνεις μετρητά χρεώνοντας μια πιστωτική κάρτα, για να πληρώσεις τη δόση κάποιας άλλης!..
...ή κάνω λάθος?.. :hmmm:

(απλοικα, επειδη και εγω ειμαι ντιπ για ντιπ χαζος συμφωνα με μερικους)

εξαρταται απο το επιτοκιο και τη περιοδο αποπληρωμης. Αν δανειζεσαι με μεγαλυτερο επιτοκιο ή/και θες περισσοτερο χρονο να αποπληρωσεις το δανειο που πηρες για να ξεχρεωσεις το πρωτο, απο οσο χρονο ειχες δανειστει το πρωτο, τοτε η τρυπα μεγαλωνει. Το οποιο φυσικα εινα ηλιθιο. Αν δανειζεσαι με μικροτερο επιτοκιο/ευνοικοτερους ορους, τοτε η τρυπα μικραινει.

Επισης, αν ΔΕΝ εχεις να πληρωσεις πραγματα που απαιτειται να πληρωσεις και στην ωρα τους (πχ συνταξεις), τοτε αν δεν δανειστεις δεν θα τα πληρωσεις.

αεροζολ έγραψε:Απο που βγαινει οτι μισθοι και συνταξεις πληρωνονται απο τις δοσεις ? Φαινεται κατι τετοιο στον προϋπολογισμο του 2014 ? Απο που ξερει οτι τα εσοδα του 2015 δεν θα φτανουν για να πληρωθουν μισθοι και συνταξεις ? Εχει κανει ο μανοσκυς τον προϋπολογσμο του 2015 ?

"Ταμειακα διαθεσιμα" νομιζω ειναι η λεξη που ψαχνεις. Καποια απο αυτα τα διαθεσιμα βεβαια πληρωνουν τα δανεια, αλλα τι θα κανεις? δεν θα τα πληρωσεις?

Επισης, σημερα δεν βγηκε καποιος νεος υπουργος και ειπε "εχμ το μαρτιο θα ζοριστουμε λιγακι"?
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
kacey έγραψε:
αεροζολ έγραψε:Απο που βγαινει οτι μισθοι και συνταξεις πληρωνονται απο τις δοσεις ? Φαινεται κατι τετοιο στον προϋπολογισμο του 2014 ? Απο που ξερει οτι τα εσοδα του 2015 δεν θα φτανουν για να πληρωθουν μισθοι και συνταξεις ? Εχει κανει ο μανοσκυς τον προϋπολογσμο του 2015 ?

"Ταμειακα διαθεσιμα" νομιζω ειναι η λεξη που ψαχνεις. Καποια απο αυτα τα διαθεσιμα βεβαια πληρωνουν τα δανεια, αλλα τι θα κανεις? δεν θα τα πληρωσεις?

Επισης, σημερα δεν βγηκε καποιος νεος υπουργος και ειπε "εχμ το μαρτιο θα ζοριστουμε λιγακι"?

Οχι , δεν ψαχνω το "ταμειακα διαθεσιμα" . Δεν θυμαμαι το ακριβες ποσο , αλλα περυσι κυκλοφορησαν εντοκα γραμματια του δημοσιου πολλων δις (πανω απο 40 δις, μπορει να λεω και λιγα) . Αυτο που με ενδιαφερει ειναι το πρωτογενες αποτελεσμα (συνολικα εσοδα - πρωτογενεις δαπανες).

Δεν ξερω αν βγηκε. Και δεν λεει (αν το ειπε) και πολλα το "εχμ το μαρτιο θα ζοριστουμε λιγακι". Τι σημαινει το " θα ζοριστουμε λιγακι" και θα ζοριστουμε για να κανουμε τι ?
Άβαταρ μέλους
By Mercyful_Fate
#69766 Με τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του κράτους στα 5 δις, ο λογιαριασμός του πρωτογενούς πλεονάσματος βγαίνει ο ίδιος?
Άβαταρ μέλους
By kacey
αεροζολ έγραψε:
Δεν ξερω αν βγηκε. Και δεν λεει (αν το ειπε) και πολλα το "εχμ το μαρτιο θα ζοριστουμε λιγακι". Τι σημαινει το " θα ζοριστουμε λιγακι" και θα ζοριστουμε για να κανουμε τι ?

θα ζοριστουμε να πληρωσουμε τις υποχρεωσεις μας, και νομιζω η δηλωση εγινε σε συζητηση για τις συνταξεις. Τωρα αν δεν λεει πολλα να λεει κατι τετοιο υπουργος κυβερνησης που ταζει τα παντα στους παντες, τη τριτη μερα μετα τις εκλογες, τι να σου πω. Κατσε να δουμε.
Άβαταρ μέλους
By j.marr
#69773 Γενικός γραμματέας υπουργείου είναι ο Ρωμανιάς που έκανε τη δήλωση. Ο στρατούλης ( :s_rofl :s_rofl ) είπε οτι δεν υπάρχει πρόβλημα.

Δεν νομίζω να ανησυχεί κανείς μετά απο αυτό. :s_smile
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
#69774 Ειπαμε , στην παρουσα φαση δεν θελεις πρωτογενες πλεονασμα , απλα ισοσκελισμενο (πρωτογενως) προϋπολογισμο θελεις.

Με τις ληξιπροθεσμες οφειλες προς το κρατος το πρωτογενες αποτελεσμα βγαινει το ιδιο ?

Αν εχεις στοιχεια οτι δεν βγαινει ο προϋπολογισμος και θα χρειαστει να δανειστουμε φερτα.
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
kacey έγραψε:
αεροζολ έγραψε:

θα ζοριστουμε να πληρωσουμε τις υποχρεωσεις μας, και νομιζω η δηλωση εγινε σε συζητηση για τις συνταξεις. Τωρα αν δεν λεει πολλα να λεει κατι τετοιο υπουργος κυβερνησης που ταζει τα παντα στους παντες, τη τριτη μερα μετα τις εκλογες, τι να σου πω. Κατσε να δουμε.

Προφανως δεν μου λεει τιποτα το "εχμ το μαρτιο θα ζοριστουμε λιγακι" οταν δεν ξερω σε τι αναφερεται . Ουτε και εσυ εισαι σιγουρος , νομιζω λες. Δωσε λινκ να δουμε τι λεει και θα δουμε , ο Μαρτιος δεν ειναι μακρια.
Άβαταρ μέλους
By Mercyful_Fate
αεροζολ έγραψε:Ειπαμε , στην παρουσα φαση δεν θελεις πρωτογενες πλεονασμα , απλα ισοσκελισμενο (πρωτογενως) προϋπολογισμο θελεις.

Με τις ληξιπροθεσμες οφειλες προς το κρατος το πρωτογενες αποτελεσμα βγαινει το ιδιο ?

Αν εχεις στοιχεια οτι δεν βγαινει ο προϋπολογισμος και θα χρειαστει να δανειστουμε φερτα.

Είμαι στη δουλιά και δεν μπορώ να ψάχνω κάθε τρεις και λίγο τα pdf του Υπ.Οικ.
Αν θες, καλοπροαίρετα, κάνε και συ ένα ψάξιμο και παρέθεσε δύο-τρια νούμερα αντί να θέτεις μόνο ερωτήσεις.
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
Mercyful_Fate έγραψε:
αεροζολ έγραψε:Ειπαμε , στην παρουσα φαση δεν θελεις πρωτογενες πλεονασμα , απλα ισοσκελισμενο (πρωτογενως) προϋπολογισμο θελεις.

Είμαι στη δουλιά και δεν μπορώ να ψάχνω κάθε τρεις και λίγο τα pdf του Υπ.Οικ.
Αν θες, καλοπροαίρετα, κάνε και συ ένα ψάξιμο και παρέθεσε δύο-τρια νούμερα αντί να θέτεις μόνο ερωτήσεις.

Οταν θα πας σπιτι σου και θα μπορεις να ψαξεις , καντο. Εσυ εγραψες 5-6 ΑΝ , για να καταληξεις σε τι ?

Οταν αυτο που καταληγεις (το οποιο ειναι τι ακριβως ?) το στηριζεις σε 5-6 ΑΝ δεν θα ρωτησω πως ξερεις οτι αυτα τα ΑΝ ισχυουν ? Τι πρεπει να πω ? Νταξει , ετσι οπως τα λες ειναι ?
Τελευταία επεξεργασία από αεροζολ και 29 Ιαν 2015, 21:38, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By kacey
αεροζολ έγραψε:
kacey έγραψε:
αεροζολ έγραψε:

Προφανως δεν μου λεει τιποτα το "εχμ το μαρτιο θα ζοριστουμε λιγακι" οταν δεν ξερω σε τι αναφερεται . Ουτε και εσυ εισαι σιγουρος , νομιζω λες. Δωσε λινκ να δουμε τι λεει και θα δουμε , ο Μαρτιος δεν ειναι μακρια.

Για να μη λεω μαλακιες, το εψαξα τωρα. Ο Ρωμανιας που ειναι ο νεος (?) ΓΓ Κοινωνικων Ασφαλισεων ειπε οτι "το μαρτιο θα σφιχτουμε λιγο για να δωσουμε τις συνταξεις". Ο αρμοδιος υπουργος Στρατουλης ( :svivhaha: ) ειπε οτι ειναι εξασφαλισμενες οι συνταξεις "για ολους τους μηνες, για ολα τα χρονια", οποτε ολα καλα. ( :vava: )
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
Mercyful_Fate έγραψε:Ότι να' ναι απάντηση, για χάρη στείρας αντιπαράθεσης καθαρά.
Καληνύχτα! :s_whiteflag

Υποστηριζεις κατι (που δεν εχεις ξεκαθαρισει και τι ακριβως ειναι). Μετα μου ζητας να ψαξω εγω για στοιχεια που θα επιβεβαιωνουν αυτο που υποστηριζεις εσυ. Και τελος μου λες οτι κανω στειρα αντιπαραθεση. Τι να πω ? Δεν λεω τιποτα :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#69806 Πιστεύει κανείς, ότι τόσα χρόνια τώρα, το cash flow της κυβέρνησης της Ελλάδας, πάει πρίμα και δεν έχουμε πρόβλημα;
Δηλαδή οι προηγούμενοι ήταν... άνετοι; Τα έντοκα γραμμάτια γιατί τα χρησιμοποιούσαν λες τόσο καιρό;