Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By opc
alex έγραψε:το εχω ξαναγραψει ,μιλαω για τις απλες κατηγοριες ,οχι τα πριμιουμ ελαστικα της οπως pz4 ροσο η΄νερο εκει υπαρχει αλλη προσεγγιση απο την πιρελι. σε 15,16,17 ζαντες για μενα δεν αξιζουν ! να σου πω την αληθεια και καθαρα ιταλικη που ηταν αδιαφορη μου ηταν ,εχω φορεσει στις 3 πιο πανω διαστασεις ελαστικα της και ηταν χαλια μαυρα.
Σε 17αρες είναι τα pz4...

< one >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#697141 Όλες οι εταιρείες φτιάχνουν στην Κίνα, δεν λέει κάτι αυτό. Η Cooper έχει πολύ σοβαρή παρουσία σε 4x4 και trucks, για την Pirelli δεν συζητώ, μιλάμε για κορυφαία εταιρεία με κορυφαία προϊόντα, το πού είναι το εργοστάσιο, δεν έχει καμία σημασία.
ΥΓ: Κι εγώ απόλυτα ευχαριστημένος με τα PZ4, πλέον κλείνουν 4 χρόνια και κρατάνε ακόμη πολύ καλά κι ας σταθμεύει εκτός παρκινγκ συνήθως το αυτοκίνητο.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
alex έγραψε:
φιλε μου δεν υπαρχει πιο ειδικος στα ελαστικα απο εμενα..ακου τι να πεις στον φιλο σου γιατι το αυτοκινητο του το εχω οδηγησει..

alex έγραψε:μακρια απο pireli στην ελλαδα.απο τοτε που εγινε κινεζικης ιδιοκτησιας ειναι η χειροτερη εταιρεια.σκληρα ,ξεραινοντα αμεσως και γλυστρανε ..χαλια ελαστικα

δεν ξερεις που πανε τα 4 μαστορα.
Άβαταρ μέλους
By italakias
#697178 Τα εργοστασια της πιρελι για την ευρωπαικη αγορα,ειναι στα βαλκανια.
Το αν πουληθηκε στους κινεζους δεν το γνωριζω,αλλα αν συμβει δεν θα μαρεσει οπως δεν μου αρεσει το γεγονος οτι ολα πλεον γινονται στον βωμο του χρηματος.
Ειδικα οι ιταλοι τονχουνε γαμησει το θεμα,μπασταρδα αυτοκινητα,τωρα ελαστικα κινεζικα.
Την λαντσια την καταστρεψαν οι μανατζαραιοι με τις αλκανταρες και την ψευτοπολυτελεια.
Ξεφτιλα.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#697185 Τι εννοείς δεν ξέρεις δεν ειναι κρυφό. Ποιοι ειναι οι μέτοχοι ειναι γνωστό.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
italakias έγραψε:Τα εργοστασια της πιρελι για την ευρωπαικη αγορα,ειναι στα βαλκανια.
Το αν πουληθηκε στους κινεζους δεν το γνωριζω,αλλα αν συμβει δεν θα μαρεσει οπως δεν μου αρεσει το γεγονος οτι ολα πλεον γινονται στον βωμο του χρηματος.
Ειδικα οι ιταλοι τονχουνε γαμησει το θεμα,μπασταρδα αυτοκινητα,τωρα ελαστικα κινεζικα.
Την λαντσια την καταστρεψαν οι μανατζαραιοι με τις αλκανταρες και την ψευτοπολυτελεια.
Ξεφτιλα.

Η Jaguar-Land Rover ανήκει σε Ινδικό όμιλο, αλλά η τεχνογνωσία είναι 100% βρετανική. Το ίδιο ισχύει και για τα Pirelli, που δεν έχουν σχέση με τον Κινέζο μεγαλο-ιδιοκτήτη τους, από τεχνολογικής άποψης.

Μπάσταρδα αυτοκίνητα οι Ιταλοί; Οι σημερινές Alfa Romeo είναι ό,τι πιο ιταλικό υπάρχει, δεν έχουν καμία σχέση με κανένα άλλο αυτοκίνητο, και για αυτό είναι ό,τι πιο οδηγοκεντρικό υπάρχει στην κατηγορία τους, μαζί με τις Jag. :rtfm: Αρκετοί εδώ μέσα ξέρετε ότι έχω πισωκίνητη BMW κουπέ 270+ ίππων, αλλά οι νέες Alfa είναι καλύτερες, πως να το κάνουμε τώρα;

Για να γυρίσουμε στα λάστιχα, τα "μικρά" Pirelli δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, αλλά δεν είναι και κάτι άσχημο. Στα μικρά όλοι το κέρδος κοιτάνε, και τα Michelin τα ίδια και χειρότερα είναι. Pirelli παίρνεις στα μεγάλα που είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει! :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By nomarxis
italakias έγραψε:Τα εργοστασια της πιρελι για την ευρωπαικη αγορα,ειναι στα βαλκανια.

Höchster Str. 48 – 60, 64747 Breuberg, Deutschland

Έσω πολύ έσω πληροφορίες λένε πως το εργοστάσιο δουλεύει και προμηθεύει τη γερμανική πρημιουμ τριπλετα καθώς και εταιρείες δικύκλων
:iconcool:
Άβαταρ μέλους
By rocsta
rocsta έγραψε:@MIXOStsi όντως είναι λίγο αλμυρά τα yoko 205/70R15 στα 400€

Τελικά άκυρο αυτό που έγραψα. Εχει λίγο καιρο που ο,τι ερχεται απο Ασια έχει τσιμπήσει 15-20€/ελαστικο λογω μεταφορικών. Για yoko 015 215/65R16 που είχα πάρει πέρσι 360 ή 370€, σημερα τα παίρνω 440€.

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#697546 Alex, αυτοδιαφημιζόμενε υπέρτατε λαστιχο-ειδικέ (εκτός των άλλων υπερ-ειδικοτήτων σου). Λες πολλά καλά αλλά συχνά δεν διαβάζεις τι λένε οι άλλοι.
Τα λάστιχα που φοριούνται στα αυτοκίνητά μου τους πίνω το αίμα. Ιδίως σε στροφές, στο στεγνό, σε καρόδρομους, σε πεζοδρόμια. Στο βρεγμένο είμαι μαζεμένος (για τα δικά μου μέτρα) γιατί έχω δει πως είναι οι δρόμοι μας, το έχω πάρει απόφαση.
Η 15άρα ζάντα μου αν θυμάμαι καλά ζυγίζει μόνο 6,8 κιλά. Βαρύ συτοκίνητο, όχι πολλά άλογα δεν έχω βρει ακόμα το λόγο να βαρύνω τους τροχούς μου (θα χάσω σε άνεση και σε ευκολία σπιναρίσματος). Η ελευθερία που μου δίνει το ψηλό προφίλ και μπαλονέ λαστιχάκι δεν εξαγοράζεται. Παρκάρω όπως θέλω χωρίς να γκρατζουνάω τη ζάντα, σκαρφαλώνω πεζοδρόμια, πάω σε καρόδρομους κλπ.* Όχι για την υπέρτατη άνεση αλλά για την ξενοιασιά. Φυσικό λοιπόν με τέτοιο μπαλόνι να θέλω σκληρό σκελετό. Και βέβαια αναφέρθηκα στην προσαρμοστικότητα αν τα πράγματα αλλάξουν.
Ευτυχώς το αυτοκίνητο είναι καλό, με πολύ καλό και ακριβές σύστημα κατεύθυνσης και άψογα ζυγισμένο σε βάρος και με καλά αμορτισέρ (Bilstein Β6 mono) που επιτρέπει σχετική άνεση με πολύ καλή συνολική συμπεριφορά. Με άλλες συνθήκες ίσως να είχα κάνει τράμπα σε 17άρες. Είπα, δεν είμαι κολλημένος, δογματικός, είμαι προσαρμόσιμος.
Είπα ότι ήταν εποχές που άλλαζα λάστιχο σε λίγο πάνω από ένα χρόνο. Από τότε πέρασε καιρός, έφυγα στα ξένα, το αυτοκίνητο κάθεται και τα τελευταία χρόνια έχω κάνει ελάχιστα χλμ. Πόσες φορές πρέπει να τα ξαναλέμε για να καταλάβεις αυτό που κάποιος έχει πει από την αρχή.

* έχει πλάκα γιατί παλιά μου έλεγε ο αδελφός μου πως το αυτοινητικό του όνειρο ήταν να είναι σε 7άρα στο πίσω κάθισμα, χλιδάτος και να βλέπει τα λαμπιόνια κλπ και να τον πηγαίνουν. Κι εγώ σκεφτόμουνα για αυτοκίνητα που ναι μεν έχουν τετρακίνηση κλπ αλλά δεν είναι αργά τζίπ (πριν βγούν τα SUV). Πως το έφερε η ζωή και αυτός έχει τα ψηλά τετρακίνητα (που δεν πάει εκτός δρόμου) κι εγώ τη λιμουζινέ πισωκούνα....
Άβαταρ μέλους
By alex
REALZEUS έγραψε:
Ξεφτιλα.

Η Jaguar-Land Rover ανήκει σε Ινδικό όμιλο, αλλά η τεχνογνωσία είναι 100% βρετανική. Το ίδιο ισχύει και για τα Pirelli, που δεν έχουν σχέση με τον Κινέζο μεγαλο-ιδιοκτήτη τους, από τεχνολογικής άποψης.

Μπάσταρδα αυτοκίνητα οι Ιταλοί; Οι σημερινές Alfa Romeo είναι ό,τι πιο ιταλικό υπάρχει, δεν έχουν καμία σχέση με κανένα άλλο αυτοκίνητο, και για αυτό είναι ό,τι πιο οδηγοκεντρικό υπάρχει στην κατηγορία τους, μαζί με τις Jag. :rtfm: Αρκετοί εδώ μέσα ξέρετε ότι έχω πισωκίνητη BMW κουπέ 270+ ίππων, αλλά οι νέες Alfa είναι καλύτερες, πως να το κάνουμε τώρα;

Για να γυρίσουμε στα λάστιχα, τα "μικρά" Pirelli δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, αλλά δεν είναι και κάτι άσχημο. Στα μικρά όλοι το κέρδος κοιτάνε, και τα Michelin τα ίδια και χειρότερα είναι. Pirelli παίρνεις στα μεγάλα που είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει! :rtfm:

και οι 2 μαρκες που αναφερεις εχουν τεραστια προβληματα τεχνικα ..ειδικα οι αλφα μεσα η ποιοτητα συναρμολογησης και τα ηλεκτρικα τους ειναι χαλια. μπες στο φορουμ να διαβασεις...οδηγοκοκεντρικη πλεον δεν ειναι,αυτα ισχυαν για τις παλιες αλφα που ολοι οσι ειναι καποιας ηλικιας εχουν οδηγησει εχουν κατλαβει..εξαιρω την alfa romeo giulia την πρωτη πραγματικα οδηγοκεντρικη και καλης ποιοτητας υλικων αλλα με τα προβληματα που εχιε η φιατ δεν βλεπω οριζοντα για κατι καλυτερο..

οσον αφορα τα ελαστικα η μισελιν και η γκουντγιαρ ειναι στην 1η και 2η ,3η θεση ,που σημαινει πουλανε περισοτερο και για να πουλανε ,πουλανε περισοτερο στις μικρες κατηγοριες μεχρι 17αρες που ειναι και το μεγαλυτερο πελατολογιο και για να βρισκονται στις πρωτες θεσεις σημαινει εχουν καλυτερα ελαστικα .οταν μια ευρωπαικη εταιρεια , η μισελιν ,μπαινει σφηνα αναμεσα στην ασιατικη μπριτζεστον,που πουλαει λογω πληθυσμου στην ασια και την αμερικανικη-αγγλικη γκουντγιαρ που καλυπτει την αμερικανικη και οχι μονο ηπειρο ,τοτε καταλαβαινεις ποσο μεγαλη εταιρεια ειναι και ποσο καλα προιοντα κατασκευαζει.οι αριθμοι δεν λενε ψεμματα.
και οποιος εχει bmw σε οποιο φορουμ ελληνικο η' ξενο και αν μπεις ειδικα αμερικανικο οι περισοτεροι προτιμουν ταμισελιν ακομα και στις μεγαλες διαστασεις,μετα τα eagle f1 goodyear ,μετα continental sportcontact και στο τελος τα πιρελι.επισης σε οποιον εχει bmw ειναι γνωστο οτι η bmw συνεργαζεται με την μισελιν για την πρωτη τοποθετηση σε Μ οπως επισης και στο μοτορσπορτ,στα αγωνιστικα της.
Άβαταρ μέλους
By alex
sknipper έγραψε:Alex, αυτοδιαφημιζόμενε υπέρτατε λαστιχο-ειδικέ (εκτός των άλλων υπερ-ειδικοτήτων σου). ιμουζινέ πισωκούνα....[/size]

σευχαριστω για το κομπλιμαν! :lol:
Άβαταρ μέλους
By alex
nomarxis έγραψε:

Höchster Str. 48 – 60, 64747 Breuberg, Deutschland

Έσω πολύ έσω πληροφορίες λένε πως το εργοστάσιο δουλεύει και προμηθεύει τη γερμανική πρημιουμ τριπλετα καθώς και εταιρείες δικύκλων
:iconcool:

"Re: Ελαστικά και ζάντες #693324

By nikos - 21 Φεβ 2021, 13:55

Ευτυχώς το είπε σε σένα άνθρωπος της πιρελι και το μάθαμε τώρα. Ήταν ένα κρατικό μυστικό καλα φυλαγμένο και έτυχε τώρα να μας το πεις. Ευτυχώς έχουμε τα τυχερά μας. Τι θα ειμασταν χωρίς αυτές τις αποκαλύψεις
."

δεν ειναι δικο μου αλλα ηταν πετυχημενο..οπως και να εχει φτιαχνονται για τους γερμανους,οχι για ελληνες..
Άβαταρ μέλους
By alex
Ξεφτιλα.

εχεις απολυτο δικιο,και εγω το ιδιο νιωθω σαν πρωην κατοχος ιταλικου..
Άβαταρ μέλους
By alex
Anonymous Founder έγραψε:Όλες οι εταιρείες φτιάχνουν στην Κίνα, δεν λέει κάτι αυτό. Η Cooper έχει πολύ σοβαρή παρουσία σε 4x4 και trucks, για την Pirelli δεν συζητώ, μιλάμε για κορυφαία εταιρεία με κορυφαία προϊόντα, το πού είναι το εργοστάσιο, δεν έχει καμία σημασία.
ΥΓ: Κι εγώ απόλυτα ευχαριστημένος με τα PZ4, πλέον κλείνουν 4 χρόνια και κρατάνε ακόμη πολύ καλά κι ας σταθμεύει εκτός παρκινγκ συνήθως το αυτοκίνητο.

ελαστικων οχι ολες,γενικα για προιοντα ναι.
εμενα παντως δεν μου αρεσει οτιδηποτε φτιαχνεται σε οποιαδηποτε ασιατικη χωρα πλην ιαπωνιας που ξερω οτι εχουν παθος με την λεπτομερεια και τον ελεγχο ποιοτητας.
και το χειροτερο ειναι οτι ισως καποτε να μεταφερθουν και καποια εργοστασια παραγωγης για καποια μοντελλα bmw εκει.