Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
manosky έγραψε:Επειδή θυμάμαι τον Στουρνάρα, που στο τέλος των διαπραγματεύσεων έβγαινε κίτρινος σαν τη σημαία του Καμμένου, αν και "δικός τους", ελπίζω να βγουν οι καινούριοι περπατώντας κι όχι σε φορείο (μεταφορικά).

Και δεν χρειάζεται να ζοριστούν και πολύ οι ξένοι. Απλώς θα τρενάρουν λίγο τη διαδικασία για λίγους μήνες. :ninja:

Θα μας εξηγησεις τον χρησμο σου ? Ποια (συγκεκριμενα) διαδικασια θα τρεναρουν οι ξενοι ? Τι (και γιατι) θα συμβει αν τρεναρουν την διαδικασια ?
Φανταζομαι πως εννοεις οτι κατι τρομακτικο θα συμβει (νιντζα εικονιδιο) . Να μην ξερουμε και εμεις να ειμαστε προετοιμασμενοι ?
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#69710 O Μανόσκης εννοεί να καθυστερήσουν να εγκρίνουν κάποια δόση και να μην πληρώνει το κράτος μισθούς, συντάξεις, προμηθευτές για x χρονικό διάστημα.
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
#69711 Απο που βγαινει οτι μισθοι και συνταξεις πληρωνονται απο τις δοσεις ? Φαινεται κατι τετοιο στον προϋπολογισμο του 2014 ? Απο που ξερει οτι τα εσοδα του 2015 δεν θα φτανουν για να πληρωθουν μισθοι και συνταξεις ? Εχει κανει ο μανοσκυς τον προϋπολογσμο του 2015 ?
Άβαταρ μέλους
By Mercyful_Fate
#69715 Αν πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, χωρίς την δόση των ξένων, σε έναν ελλειματικό προϋπολογισμό, τότε σημαίνει πως απλώς κάνεις shift την τρύπα σε άλλο κομμάτι των κρατικών υποχρεώσεων (π.χ. προμηθευτές).
Αν, δε, η τρύπα αυτή είναι μεγάλη (δεν είμαι σίγουρος για τα νούμερα, δεν τα έχω κοιτάξει), τότε ενδεχομένως να μην μπορούν να καλύφθούν στο 100% οι μισθοί και οι συντάξεις αποκλειστικά με τα τρέχοντα έσοδα ( :svivhaha: ) του κράτους. Σε κάθε περίπτωση θα έχεις πρόβλημα (είτε ξεμείνεις από μισθούς και συντάξεις, είτε από φάρμακα κλπ. κλπ.).
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#69718 κοιτα αεροζολ μερικοι πρεπει να υιοθετησουν την τακτικη Σαμαρα που παρακαλαει να πεσει η κυβερνηση αυριο... Μακαρι να μην χρειαστεί να γινει κατι τετοιο για το καλο ολων μας
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
Mercyful_Fate έγραψε:Αν πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, χωρίς την δόση των ξένων, σε έναν ελλειματικό προϋπολογισμό, τότε σημαίνει πως απλώς κάνεις shift την τρύπα σε άλλο κομμάτι των κρατικών υποχρεώσεων (π.χ. προμηθευτές).
Αν, δε, η τρύπα αυτή είναι μεγάλη (δεν είμαι σίγουρος για τα νούμερα, δεν τα έχω κοιτάξει), τότε ενδεχομένως να μην μπορούν να καλύφθούν στο 100% οι μισθοί και οι συντάξεις αποκλειστικά με τα τρέχοντα έσοδα ( :svivhaha: ) του κράτους. Σε κάθε περίπτωση θα έχεις πρόβλημα (είτε ξεμείνεις από μισθούς και συντάξεις, είτε από φάρμακα κλπ. κλπ.).

Αν η γιαγια μου ειχε αρχιδια θα ειχα τρεις παππουδες. Αλλα ΔΕΝ εχει . Το 2014 δεν επαρκουσαν τα εσοδα για να πληρωθουν μισθοι και συνταξεις ? Θα μας το δειξεις στον προϋπολογισμο ?
Άβαταρ μέλους
By kubiak
Mercyful_Fate έγραψε:Αν πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, χωρίς την δόση των ξένων, σε έναν ελλειματικό προϋπολογισμό, τότε σημαίνει πως απλώς κάνεις shift την τρύπα σε άλλο κομμάτι των κρατικών υποχρεώσεων (π.χ. προμηθευτές).

Holy f*ck, a guy who can do simple math!
Είσαι σίγουρος ότι 1-2 κάνει -1;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#69737 Αν έχεις πρωτογεννές πλεόνασμα, προφανώς και μπορείς να πληρώσεις μισθούς και συντάξεις μόνος σου, αλλά δεν μπορείς να πληρώσεις τοκοχρεωλύσια.
Όχι πως αυτό είναι καλό βέβαια... :lol:
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#69739 Εξαρτάται από το τι μπορείς να συμφωνήσεις με τον ή τους δανειστές σου.
Το αν έχεις πρωτογενές πλεόνασμα όμως, πόσο είναι αυτό, με ποιο τρόπο το έχεις δημιουργήσει και αν μπορείς να το διατηρήσεις είναι πάρα πολύ σημαντικό.
Άβαταρ μέλους
By liostemi
#69746 Μήπως θα μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει γιατί είναι προς καλού μας να δανειζόμαστε για να ξεχρεώνουμε δανεικά?.. αυτό δυσκολεύομαι να το καταλάβω...
...θα καταλάβαινα αν παίρναμε δανεικά για να τα επενδύσουμε σε κάτι παραγωγικό, αλλά αυτό το "δανείζομαι για να πληρώνω δανεικά", αδυνατώ να το κατανοήσω.
Είναι σαν να παίρνεις μετρητά χρεώνοντας μια πιστωτική κάρτα, για να πληρώσεις τη δόση κάποιας άλλης!..
...ή κάνω λάθος?.. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By j.marr
liostemi έγραψε:Μήπως θα μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει γιατί είναι προς καλού μας να δανειζόμαστε για να ξεχρεώνουμε δανεικά?.. αυτό δυσκολεύομαι να το καταλάβω...

Αν δανειστείς με χαμηλό επιτόκιο σε συμφέρει να ξεπληρώσεις δάνεια που έχεις με υψηλότερο επιτόκιο. Αυτό κάνει και ενα χρέος βιώσιμο.
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#69754 Μάστορα λέγεται και τοκογλυφία. (και οι τοκογλύφοι δεν είμαστε -προφανώς- εμείς).
Αυτό γίνεται.

Αυτό που λέει ο j.marr έχει να κάνει με τον τοκογλύφο της γειτονιάς σου.
Αν συμφωνήσει να μειώσει το κέρδος του ή αν πουλήσει το χρέος σου σε κάποιον άλλο ο οποίος ενδιαφέρεται όχι φυσικά να σε σώσει αλλά να σε έχει του χεριού του, να σε ξετινάξει περισσότερο ή τέλος πάντων όχι κάτι όμορφο.