Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#696338 Τότε μάλλον διαφωνούμε στο τι "εμπειρία οδήγησης" αξίζει τον κόπο να αναζητήσει κάποιος. Ο καθένας μπορεί να έχει τις προτιμήσεις του, προσωπικά μου είναι αδιάφορη η εμπειρία οδήγησης ενός smart, ενώ θα ήθελα πολύ να έχω την αντίστοιχη μιας BMW M3 ή ενός Nissan Skyline ή μιας Porsche 911.

Όσο για το παραπάνω που ζητάς, είναι βέβαιο πως ένα B-SUV θα είναι χειρότερο στο δρόμο από το αντίστοιχο hatchback, αν πας γρήγορα. Κακώς θα μου πεις, θα έπρεπε να πάμε όλοι σιγά και τέλος.
Και γιατί όχι θα πω εγώ; Ας πάρουμε όλοι ποδήλατο να είμαστε και οικολόγοι κλπ κλπ.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#696341 Ότι το T ROC είναι πιο ωραίο από το Kamiq ούτε λόγος.
Όπως και ότι είναι ακριβότερο κατά 3.500€ περίπου με μόνη έλλειψη του δευτερου το ACC.
Στον εσωτερικό διάκοσμο όμως κερδίζει το Skoda όπως και στην ποιοτητα ( αλήθεια πως τους ξέφυγε αυτό; )

Από εκεί και πέρα όλα τα αυτοκίνητα κάνουν την δουλειά τους στην καθημερινή μετακίνηση.
Αυτά που προσφέρουν περισσότερα κοστίζουν δυσανάλογα πολλά σε σχέση με τον χρόνο που περνάει κάποιος απολαμβάνοντας τα.

Redmi Note 8 Pro
Άβαταρ μέλους
By Asimov
Anonymous Founder έγραψε:Το 1/20 αφορά την συχνότητα εμφάνισης στο δρόμο, προφανώς και παίζει ρόλο πως το T-roc έχει χρόνια στην αγορά, ενώ το Kamiq νομίζω ήρθε με 2 χρόνια καθυστέρηση. Αν πάρουμε τα λεγόμενά σου σαν 100% σωστά, το Kamiq είναι παντού καλύτερο από το T-roc και είναι και φθηνότερο. Τότε δεν θα έπρεπε να υπάρχει ακόμη και αυτή η διαφορά του 2020 σε σχέση με το T-roc (το οποίο δεν είναι και κάνα φοβερό όχημα ούτως ή άλλως).
Αν με ρωτάς, η διαφορά είναι κυρίως η εμφάνιση και λιγότερο το σήμα. Το T-roc δείχνει πιο SUV και πιο όμορφο, και αυτό γυρίζει την πλάστιγγα στην μεριά του και στις πωλήσεις. Το Kamiq, είναι καλύτερο deal σαν πιο φθηνό, αν και για μένα θα έπρεπε να έχουν το ACC και όλα τα υπόλοιπα συστήματα στάνταρ σε κάποιες εκδόσεις.
Είναι παντού καλύτερο, ναι, εκτός από τον χώρο αποσκευών που είναι 10% μικρότερος.
Εμφανισιακά ΙΜΗΟ είναι και τα δύο ψιλοχαλια, χωρίς βέβαια να φτάνουν στο αίσχος του t-cross και των Citroën.
2008, Captur, Juke και Puma είναι πιο όμορφα.
Το καλό με το Kamiq ειδικά για κάποιον που ποτέ δεν πολυχωνεψε τη θέση οδήγησης των suv, είναι ότι πρόκειται για ένα ψηλωμενο χατσμπακ, όπως τα xceed και focus active που εξαρχής είχα βάλει στο μάτι. Και το ακόμα πιο καλό είναι ότι αυτό το καταφέρνει με απόσταση από το έδαφος κοντά 19 εκατοστά που τελικά είναι από τις μεγαλύτερες στην κατηγορία χωρίς να θυσιάζει την καλή συμπεριφορά στο δρόμο.
Επίσης έχει το μεγαλύτερο μάλλον μεταξόνιο της κατηγορίας στα 2651 και παράλληλα πολύ βολικό μήκος για την πόλη (και το πάρκινγκ μου )
Και αεραγωγούς πίσω :inlove:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#696347 Αν ως μοναδικό σου κριτήριο θέτεις την ταχύτητα με την οποία κινείσαι ναι, τότε ένα b-suv θα είναι χειρότερο από ένα hatchback στον δρόμο- αν και αυτό είναι αμφισβητήσιμο βέβαια, αλλά χάριν της κουβέντας μας ας το δεχτούμε ως έχει ) .Στην κατηγορία τιμής που συζητάμε, λίγο πάνω απο 20κ, ποιο ακριβώς είναι το παραπάνω που μπορείς να αγοράσεις και δεν στο προσφέρει ένα t-roc ή ενα kamiq ; ( γιατί παρατήρησα ότι αναφέρεις ως παράδειγμα κάτι μοντέλα εξαψήφιου κοστους)
Άβαταρ μέλους
By dimik
g8777 έγραψε:
dimik έγραψε:
g8777 έγραψε:Dimik όσο πιο γρήγορα απαλλαγείς από την προπέλα (γιατί μη μου πεις ότι θα την κρατήσεις) τόσο το καλύτερο, οτιδήποτε άλλο και να πάρεις θα είναι taxis μεγέθους ανώτερο όχημα , ακόμα και yaris. :shifty:

Πολύ καλό deal πάντως το Καmtsiq. :eat:

Ασίμωφ, άριστα 10 στους δοκους. :metalo:

Η προπέλα δεν πωλείται θα την θάψουν μαζί μου τώρα :rtfm:

Καλά,βαλτην από τωρα μέσα στον τάφο να σε περιμένει. :shifty:

ΤΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΆ ΜΟΙΡΆΖΕΙ ΑΥΤΉ Η ΠΕΜΒΕ

:dizzy: :dizzy:

Dimviii τα βλέπεις;; :s_hang
Εμπειρία οδήγησης

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
g8777 έγραψε:Αν ως μοναδικό σου κριτήριο θέτεις την ταχύτητα με την οποία κινείσαι ναι, τότε ένα b-suv θα είναι χειρότερο από ένα hatchback στον δρόμο- αν και αυτό είναι αμφισβητήσιμο βέβαια, αλλά χάριν της κουβέντας μας ας το δεχτούμε ως έχει ) .Στην κατηγορία τιμής που συζητάμε, λίγο πάνω απο 20κ, ποιο ακριβώς είναι το παραπάνω που μπορείς να αγοράσεις και δεν στο προσφέρει ένα t-roc ή ενα kamiq ; ( γιατί παρατήρησα ότι αναφέρεις ως παράδειγμα κάτι μοντέλα εξαψήφιου κοστους)

Μπορείς ν'αγοράσεις ένα Seat Leon, που είναι παντού καλύτερο εκτός από το χώρο αποσκευών. Στο δρόμο δεν έχουν επαφή, ειδικά σε δρόμους με στροφές, με τα SUV δεν μπορείς να πας γρήγορα γιατί οι κλίσεις θα κουράσουν.
Ή μια Toyota Corolla Hybrid ή σύντομα ένα Yaris Cross Hybrid (αν και παίζει να είναι ακριβότερο). Τα Toyota έχουν καλύτερη τεχνολογία και προσφέρουν καλύτερη οικονομία. Για όποιον τον ενδιαφέρουν αυτά τα δύο. Έχουν χειρότερους χώρους.

Σωστά αναφέρεις πως στα 22Κ δεν υπάρχουν επιλογές που θα δώσουν το κάτι παραπάνω. Γιατί αφορούν ελάχιστους. Πάντως το κριτήριο δεν είναι η ταχύτητα, είναι και η διασκέδαση. Και προφανώς και στα δύο ένα εμπροσθοκίνητο SUV δεν μπορεί να προσφέρει τίποτε. Αν ανέβεις κατηγορία και δώσεις και πολλά λεφτά παραπάνω, ναι.

Τέλος, υπάρχουν πάντα και τα μεταχειρισμένα, που προσωπικά πλέον δεν θα τα προτιμούσα, μιας και δύσκολα βρίσκεις κάτι πραγματικά καλό σε καλή τιμή. Τα πιο πολλά έχουν πολλά κυβικά πράγμα απαγορευτικό.

Να πω εδώ πως το ό,τι δεν υπάρχουν στα 22Κ καινούρια ενδιαφέροντα αυτοκίνητα, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν καθόλου τέτοια, με παραπάνω χρήματα. Το ό,τι δεν έχουμε λεφτά για παραπάνω, δεν σημαίνει πως όλα τα αυτοκίνητα είναι ίδια ή πως δεν αξίζει αν κάποιος τα έχει να τα δώσει. Φαντάζομαι αυτό το minimum συμφωνίας μπορούμε να το έχουμε.

Προσωπικά, δεν έχω λεφτά για αμάξι που μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω, και γι'αυτό κρατάω την 120i μέχρι να ψοφήσει. Μετά, θα πάρω ένα Citroen Ami ή αν φτάνουν τα λεφτά ένα FIAT 500 ηλεκτρικό. Και ελπίζω να μπορώ να αγοράσω κάποια στιγμή ένα Tesla.
:s_roses
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Asimov έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Το 1/20 αφορά την συχνότητα εμφάνισης στο δρόμο, προφανώς και παίζει ρόλο πως το T-roc έχει χρόνια στην αγορά, ενώ το Kamiq νομίζω ήρθε με 2 χρόνια καθυστέρηση. Αν πάρουμε τα λεγόμενά σου σαν 100% σωστά, το Kamiq είναι παντού καλύτερο από το T-roc και είναι και φθηνότερο. Τότε δεν θα έπρεπε να υπάρχει ακόμη και αυτή η διαφορά του 2020 σε σχέση με το T-roc (το οποίο δεν είναι και κάνα φοβερό όχημα ούτως ή άλλως).
Αν με ρωτάς, η διαφορά είναι κυρίως η εμφάνιση και λιγότερο το σήμα. Το T-roc δείχνει πιο SUV και πιο όμορφο, και αυτό γυρίζει την πλάστιγγα στην μεριά του και στις πωλήσεις. Το Kamiq, είναι καλύτερο deal σαν πιο φθηνό, αν και για μένα θα έπρεπε να έχουν το ACC και όλα τα υπόλοιπα συστήματα στάνταρ σε κάποιες εκδόσεις.
Είναι παντού καλύτερο, ναι, εκτός από τον χώρο αποσκευών που είναι 10% μικρότερος.
Εμφανισιακά ΙΜΗΟ είναι και τα δύο ψιλοχαλια, χωρίς βέβαια να φτάνουν στο αίσχος του t-cross και των Citroën.
2008, Captur, Juke και Puma είναι πιο όμορφα.
Το καλό με το Kamiq ειδικά για κάποιον που ποτέ δεν πολυχωνεψε τη θέση οδήγησης των suv, είναι ότι πρόκειται για ένα ψηλωμενο χατσμπακ, όπως τα xceed και focus active που εξαρχής είχα βάλει στο μάτι. Και το ακόμα πιο καλό είναι ότι αυτό το καταφέρνει με απόσταση από το έδαφος κοντά 19 εκατοστά που τελικά είναι από τις μεγαλύτερες στην κατηγορία χωρίς να θυσιάζει την καλή συμπεριφορά στο δρόμο.
Επίσης έχει το μεγαλύτερο μάλλον μεταξόνιο της κατηγορίας στα 2651 και παράλληλα πολύ βολικό μήκος για την πόλη (και το πάρκινγκ μου )
Και αεραγωγούς πίσω :inlove:

Καταλαβαίνεις φαντάζομαι πως όλη η πρώτη πρόταση είναι καθαρά υποκειμενική, ναι;
Θα πω πάντως πως δεν το έχω δει από κοντά ιδιαιτέρως, και σίγουρα δεν το έχω οδηγήσει, άρα δεν θα διαφωνήσω. Η δική μου επιλογή με δικά μου λεφτά στην κατηγορία θα ήταν το KIA Ceed αν έπρεπε να πάρω αμάξι σήμερα, σε αυτή την κατηγορία τιμής. Είναι το μόνο που το εσωτερικό του και το εξωτερικό του έχουν το κάτι παραπάνω.
Αλλιώς, βλέπω με ενδιαφέρον και το Opel Mokka ( :lipsealed: ) που το βασικό του πρόβλημα είναι πως είναι οι χώροι μικροί για SUV. Αλλά ΟΚ, αυτό δεν ενοχλεί όλους.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#696398 Γι'αυτό αγοράζει ο κόσμος suv όμως.
Γιατί θέλει το πορτμπαγκαζ και τους πιο ανετους χώρους και γιατί με μωρά, πραγματα και τον κόφτη δίπλα δεν πας γρήγορα ή ζωηρά. Αν το κάνεις θα καθαρίζεις ρουκέτες ή θα επέμβει ο κόφτης..

Redmi Note 8 Pro
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#696403 Ναι, η αλήθεια βέβαια είναι πως δεν μετακινείσαι πάντα με την οικογένεια. Άρα δεν υπάρχει πάντα ο κόφτης. Και αυτά τα χιλιόμετρα μπορούν να είναι αρκούντως "διασκεδαστικά" με το κατάλληλο όχημα.
Άβαταρ μέλους
By markvag
g8777 έγραψε:
ΤΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΆ ΜΟΙΡΆΖΕΙ ΑΥΤΉ Η ΠΕΜΒΕ

Το Α Π Ο Λ Υ Τ Ο μηχάνημα οδήγησης! :rtfm: :x

Που θα μου μιλήσεις εσύ για πενβέ :x

Που μου μάθατε με τη δύναμη να συμπιέζεται! :x

Α Σ Χ Ε Τ Ο Ι! :x

:shifty: :shifty:

SUV κι αηδίες :shifty: :shifty:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Anonymous Founder έγραψε:Ναι, η αλήθεια βέβαια είναι πως δεν μετακινείσαι πάντα με την οικογένεια. Άρα δεν υπάρχει πάντα ο κόφτης. Και αυτά τα χιλιόμετρα μπορούν να είναι αρκούντως "διασκεδαστικά" με το κατάλληλο όχημα.
Για παρα πολυ κόσμο οι μοναχικές μετακινήσεις είναι από και προς την δουλειά ή από και προς το σουπερμάρκετ. Μην κοιτάς που εσύ κάνεις και ταξιδάκια..

Που να χαρεις αμάξι στη Κατεχάκη, την Μιχαλακοπούλου ή την Χαμοστερνας;

Redmi Note 8 Pro
Άβαταρ μέλους
By Andreasdik
#696418 Εμπειρία οδήγησης είναι αυτό που κάνει ο Ξενοφών με τον Totoro.
Αυτό προσπάθω και εγώ κάποιες φορές και μόνο τότε ευχαριστιέμαι το αυτοκίνητο μου.
Και αυτό δεν θα μπορούσε να μου το προσφέρει ένα hatchback.

Θέλω να πω ότι ο καθένας έχει άλλα πράγματα στο μυαλό του για το τι τον ευχαριστεί.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Νίκος Παππάς έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Ναι, η αλήθεια βέβαια είναι πως δεν μετακινείσαι πάντα με την οικογένεια. Άρα δεν υπάρχει πάντα ο κόφτης. Και αυτά τα χιλιόμετρα μπορούν να είναι αρκούντως "διασκεδαστικά" με το κατάλληλο όχημα.
Για παρα πολυ κόσμο οι μοναχικές μετακινήσεις είναι από και προς την δουλειά ή από και προς το σουπερμάρκετ. Μην κοιτάς που εσύ κάνεις και ταξιδάκια..

Που να χαρεις αμάξι στη Κατεχάκη, την Μιχαλακοπούλου ή την Χαμοστερνας;

Μια χαρά χαίρεσαι την 120i στον Καρέα, αν τον πετύχεις άδειο πάντως. :s_blush
Όπως και παλιότερα που περνούσα από συγκεκριμένη διαδρομή στον λόφο Πανί στον Άλιμο. Από την άλλη, με ένα κανονικό 4x4 μπορείς να πας μια βόλτα Υμηττό ή Πάρνηθα. Όχι με το T-roc βέβαια, αλλά με κάνα Cherokee από τα παλιά, εννοείται. Ή έστω ένα Forester.

Θέλω να πω, δεν υπάρχει μόνον το κλασικό B-SUV, υπάρχουν παραλλαγές τόσο στα SUV όσο και στα αυτοκίνητα εν γένει. Και τέλος, το ότι υπάρχουν τα SUV, δεν σημαίνει πως τα άλλα είναι χειρότερα. Η Octavia σήμερα είναι πολύ καλύτερο αυτοκίνητο απ' όλα τα SUV της Skoda. Εύκολα κιόλας.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#696435 Ας τα παρουμε ενα -ενα :lol: :

Anonymous Founder έγραψε:Μπορείς ν'αγοράσεις ένα Seat Leon, που είναι παντού καλύτερο εκτός από το χώρο αποσκευών. Στο δρόμο δεν έχουν επαφή, ειδικά σε δρόμους με στροφές, με τα SUV δεν μπορείς να πας γρήγορα γιατί οι κλίσεις θα κουράσουν.

Και στο Λεον εχεις χαμηλοτερη θεση οδηγησης και μικροτερη ανεση. Και λοιπον; Γιατι ειναι κριτηριο διασκεδαση ειναι "στροφες+οφφ μπαλανς;"

Τα Toyota έχουν καλύτερη τεχνολογία και προσφέρουν καλύτερη οικονομία. Για όποιον τον ενδιαφέρουν αυτά τα δύο. Έχουν χειρότερους χώρους.

Θα εκπλαγεις απο το ποσους ΔΕΝ ενδιαφερουν.

Σωστά αναφέρεις πως στα 22Κ δεν υπάρχουν επιλογές που θα δώσουν το κάτι παραπάνω. Γιατί αφορούν ελάχιστους. Πάντως το κριτήριο δεν είναι η ταχύτητα, είναι και η διασκέδαση. Και προφανώς και στα δύο ένα εμπροσθοκίνητο SUV δεν μπορεί να προσφέρει τίποτε. Αν ανέβεις κατηγορία και δώσεις και πολλά λεφτά παραπάνω, ναι.

Στη ιστορια της μαζικης κουλτουρας /καταναλωσης, τα διασκεδαστικοτερα αγαθα (υλικα/αυλα) δεν απευθυνθηκαν στο 0,0000...1% του πληθυσμου, ηταν απλες , φτηνες κατασκευες που διασκεδασαν πολυ κοσμο. Στην κουβεντα μας, ποιος ο σκοπος του "μιεχ, νταξ, καλο ειναι αλλα ελα μωρε τωρα με τα κουτακια;"

Να πω εδώ πως το ό,τι δεν υπάρχουν στα 22Κ καινούρια ενδιαφέροντα αυτοκίνητα, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν καθόλου τέτοια, με παραπάνω χρήματα. Το ό,τι δεν έχουμε λεφτά για παραπάνω, δεν σημαίνει πως όλα τα αυτοκίνητα είναι ίδια ή πως δεν αξίζει αν κάποιος τα έχει να τα δώσει. Φαντάζομαι αυτό το minimum συμφωνίας μπορούμε να το έχουμε.

Οχι, ουτε εδω θα το εχουμε. :lol: Μια χαρα διασκεδαστικα υπαρχουν αυτοκινητα και στα 22 κ. Το "παραπανω χρηματα " ειναι εντελως υποκειμενικο για τους ακολουθους αυτης της θεωριας, ρωτα πχ εναν harpymonk αν βρισκει συγκινητικους τους κουβαδες των 55κ. :shifty:

Προσωπικά, δεν έχω λεφτά για αμάξι που μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω, και γι'αυτό κρατάω την 120i μέχρι να ψοφήσει. Μετά, θα πάρω ένα Citroen Ami ή αν φτάνουν τα λεφτά ένα FIAT 500 ηλεκτρικό. Και ελπίζω να μπορώ να αγοράσω κάποια στιγμή ένα Tesla.
:s_roses

Απο την μια κυνηγας τις στροφες για την διασκεδαση, απο την αλλη θα αγορασεις Αmi. :lol: Καλα, για FIAT δεν το συζηταω, οπως ειχες πει και ο Ισσακ Ασιμωφ, τα Φιατ και ο Βασιλιας των Δαχτυλιδιων εχουν ενα κοινο: Υπραχουν αυτοι που τα διαβασαν και αυτοι που ΘΑ τα διαβασουν. :shifty: Εδω ομως μιλαμε για λεφτα. :s_roses
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#696457 Θα αγοράσω αυτό που μπορώ. Από την στιγμή που δεν μπορώ ν'αγοράσω κάτι καλό, δεν τρώω κανένα ιδιαίτερο ζόρι, ούτε με το γεγονός το ίδιο, ούτε με το γεγονός πως οδηγώ κουβαδάκι αντί για M3 ή Tesla.
Από εκεί και πέρα, όποιος θέλει ν'αποδείξει πως το T-roc είναι πιο ενδιαφέρον οδηγικά από την 120i , δεν θα τον εμποδίσω είναι η αλήθεια.

Δεν κατάλαβα πάντως τι ακριβώς θέλεις να πεις. Πως είναι γαμάτο οδηγικά το T-roc και δεν πρέπει να λέμε μιεχ; Γιατί;
Πρέπει να πούμε πως είναι γαμάτο γιατί θα προσβληθεί ο άλλος που το έχει; Το ότι είναι παραπάνω από γαμάτο για το 99% των πραγμάτων που καλείται να διεκπεραιώσει δεν φτάνει; Πρέπει να το βγάλουμε με το ζόρι γαμάτο παντού και πάντα, γιατί έτσι. Γιατί αφού έδωσε λεφτούλια ο g8777 ή ο Asimov , ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να τους αναγνωρίσουμε πως αυτό που αγόρασαν είναι ΓΑΜΑΤΟ όχι στο 99% των πραγματων που κάνει, αλλά στο 100%. Γιατί λεφτά;

Θύμισέ μου, πρώτος εγώ δεν είπα πως δεν έχω λεφτά και μένω με το T-roc και την 120i; Ή μήπως δεν αρκεί αυτό;
Βοήθησέ με όμως, μάλλον δυσκολεύομαι να το πιάσω το βαθύτερο νόημα.