Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#696282 Δεν υπάρχει σύγκριση σε χώρους με το Yaris Cross.
Κι από κάτι τεστ που διάβασα ούτε σε συμπεριφορά.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#696283 Καλό πακέτο μεν ακριβό δε για το μέγεθος του αυτοκινήτου.

Σε αυτά τα χρήματα αγοράζεις μτχ SUV made in Japan 2-3ων χρόνων.

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Asimov έγραψε:Δεν υπάρχει σύγκριση σε χώρους με το Yaris Cross.
Κι από κάτι τεστ που διάβασα ούτε σε συμπεριφορά.

Ε, εντάξει ως γνωστόν, κάπου κερδίζεις κάπου χάνεις. :oops:
Asimov, λες να έχει αλλάξει λίγο η άποψή σου για την μάρκα και για το αμάξι επειδή έγινες κάτοχος; :s_blush
Ελπίζω να μην έχει δεχτεί τέτοιο χτύπημα η αντικειμενικότητα που σε διακρίνει στο ζήτημα...
:s_dance :s_wacko
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#696301 Έγινα κάτοχος (και πλήρωσα τα ωραία μου λεφτακια κλπ) γιατί άλλαξα γνώμη για το αμάξι βασικά. Έχει μια διαφορά :shifty:
ΕΕΠ σε σχέση με το t-roc έχει, με αντίστοιχο εξοπλισμό, μια διαφορά της τάξης του διχιλιαρου προς τα κάτω. Αν βάλεις και την καλύτερη ποιότητα μέσα, είναι καλύτερο deal.
Στα 20900 που έχει στην Κύπρο δεν το συζητώ, είναι ευκαιρία.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#696306 Dimik όσο πιο γρήγορα απαλλαγείς από την προπέλα (γιατί μη μου πεις ότι θα την κρατήσεις) τόσο το καλύτερο, οτιδήποτε άλλο και να πάρεις θα είναι taxis μεγέθους ανώτερο όχημα , ακόμα και yaris. :shifty:

Πολύ καλό deal πάντως το Καmtsiq. :eat:

Ασίμωφ, άριστα 10 στους δοκους. :metalo:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Asimov έγραψε:Έγινα κάτοχος (και πλήρωσα τα ωραία μου λεφτακια κλπ) γιατί άλλαξα γνώμη για το αμάξι βασικά. Έχει μια διαφορά :shifty:
ΕΕΠ σε σχέση με το t-roc έχει, με αντίστοιχο εξοπλισμό, μια διαφορά της τάξης του διχιλιαρου προς τα κάτω. Αν βάλεις και την καλύτερη ποιότητα μέσα, είναι καλύτερο deal.
Στα 20900 που έχει στην Κύπρο δεν το συζητώ, είναι ευκαιρία.

Για κάποιο περίεργο λόγο ( :shifty: ), οι αγοραστές γενικώς και ειδικώς, δεν συμφωνούν μαζί σου. Κρίνοντας από τις πωλήσεις αυτών των δύο.
Όπως και να 'χει, τα 21Κ της Κύπρου έχουν ACC; Γιατί μιλάς για αντίστοιχο εξοπλισμό και δεν θα συμφωνήσω. :s_no
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#696314 Ναι έχουν ACC, αν δεις τη λίστα που ποσταρε ο dimik.
Οι αγοραστές πληρώνουν σηματάκι μεταξύ άλλων, αλλά, σε κάθε περίπτωση, αν δεις τη λίστα με τις πωλήσεις λιανικής χωρίς τις εταιρικές, δεν υπάρχει διαφορά.
Άβαταρ μέλους
By dimik
g8777 έγραψε:Dimik όσο πιο γρήγορα απαλλαγείς από την προπέλα (γιατί μη μου πεις ότι θα την κρατήσεις) τόσο το καλύτερο, οτιδήποτε άλλο και να πάρεις θα είναι taxis μεγέθους ανώτερο όχημα , ακόμα και yaris. :shifty:

Η προπέλα δεν πωλείται θα την θάψουν μαζί μου τώρα :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By g8777
dimik έγραψε:
g8777 έγραψε:Dimik όσο πιο γρήγορα απαλλαγείς από την προπέλα (γιατί μη μου πεις ότι θα την κρατήσεις) τόσο το καλύτερο, οτιδήποτε άλλο και να πάρεις θα είναι taxis μεγέθους ανώτερο όχημα , ακόμα και yaris. :shifty:

Η προπέλα δεν πωλείται θα την θάψουν μαζί μου τώρα :rtfm:

Καλά,βαλτην από τωρα μέσα στον τάφο να σε περιμένει. :shifty:

ΤΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΆ ΜΟΙΡΆΖΕΙ ΑΥΤΉ Η ΠΕΜΒΕ

:dizzy: :dizzy:

Dimviii τα βλέπεις;; :s_hang
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Asimov έγραψε:Ναι έχουν ACC, αν δεις τη λίστα που ποσταρε ο dimik.
Οι αγοραστές πληρώνουν σηματάκι μεταξύ άλλων, αλλά, σε κάθε περίπτωση, αν δεις τη λίστα με τις πωλήσεις λιανικής χωρίς τις εταιρικές, δεν υπάρχει διαφορά.

Το είδα στην μία λίστα, στην άλλη δεν το είδα.
Πού βλέπεις τις πωλήσεις λιανικής;
Γιατί πραγματικά στο δρόμο η αναλογία είναι 1/20 και ίσως είμαι και μετριοπαθής.
Σε κάθε περίπτωση, εμένα και τα δύο δεν μου κάνουν κλικ για πολλούς και διάφορους λόγους. Ή για την ακρίβεια, μου κάνουν το ίδιο και τα δύο. Δηλαδή, κάνουν την δουλειά τους μια χαρά, και μέχρις εκεί.
:s_roses
Άβαταρ μέλους
By g8777
#696326 Λίγο είναι να "κάνει την δουλειά του" ένα αυτοκίνητο δλδ; Είδαμε και αυτά που δίνουν "εμπειρία οδήγησης" . Και αλήθεια, πώς ορίζουμε την "δουλειά" του ;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#696332 Όχι, το να κάνει την δουλειά του είναι το βασικό. Το 95% για να μην πω παραπάνω. Και όλα είναι μια χαρά στο να κάνουν την δουλειά τους.
Εμπειρία οδήγησης δεν δίνουν, αλλά δεν είναι πρόβλημα, γιατί η πλειοψηφία των οδηγών δεν ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο (αλλιώς δεν θ'αγόραζαν B-SUV και C-SUV αντί hatchback κλπ).

Η δουλειά του είναι να εξυπηρετεί τον κάτοχο σε όλες του τις μετακινήσεις, με τον καλύτερο και ασφαλέστερο τρόπο. Αυτό, μια χαρά το κάνουν και το Kamiq και το T-roc και σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα της ελληνικής αγοράς.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
Anonymous Founder έγραψε:
Asimov έγραψε:Ναι έχουν ACC, αν δεις τη λίστα που ποσταρε ο dimik.

Το είδα στην μία λίστα, στην άλλη δεν το είδα.
Πού βλέπεις τις πωλήσεις λιανικής;
Γιατί πραγματικά στο δρόμο η αναλογία είναι 1/20 και ίσως είμαι και μετριοπαθής.
Σε κάθε περίπτωση, εμένα και τα δύο δεν μου κάνουν κλικ για πολλούς και διάφορους λόγους. Ή για την ακρίβεια, μου κάνουν το ίδιο και τα δύο. Δηλαδή, κάνουν την δουλειά τους μια χαρά, και μέχρις εκεί.
:s_roses
Τα στατιστικά του "δρόμου" δεν έχουν καμία αξία ειδικά όταν ένα μοντέλο κυκλοφορεί χρόνια και το άλλο μόλις κυκλοφόρησε.
Τα επίσημα στοιχεία του ΣΕΑΑ για το 2020 δίνουν 1660 μονάδες για το t-roc και 1025 για το kamiq όπως μπορείς να δεις στην ιστοσελίδα του συνδέσμου. Και αυτό αφορά πωλήσεις λιανικής ΚΑΙ εταιρικές μαζί.
Επίσης το kamiq τρόπον τινά αδικείται από την εικόνα αυτή γιατί εισήχθη στις αρχές του 2020 και ουσιαστικά ήταν διαθέσιμο μετά την καραντίνα της άνοιξης, όπως μπορείς να δεις και στα αναλυτικά στοιχεία πωλήσεων ανά μήνα.
Δεν αμφιβάλλω πάντως ότι τελικά ίσως και να πουλήσει κάπως παραπάνω το t-roc για πολλούς λόγους, σε καμία περίπτωση όμως δεν θα είναι αξιόλογη η διαφορά (ούτε κατά διάνοια δεν ισχύει το 1/20) και ενδεικτική του vfm.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#696334 Το 1/20 αφορά την συχνότητα εμφάνισης στο δρόμο, προφανώς και παίζει ρόλο πως το T-roc έχει χρόνια στην αγορά, ενώ το Kamiq νομίζω ήρθε με 2 χρόνια καθυστέρηση. Αν πάρουμε τα λεγόμενά σου σαν 100% σωστά, το Kamiq είναι παντού καλύτερο από το T-roc και είναι και φθηνότερο. Τότε δεν θα έπρεπε να υπάρχει ακόμη και αυτή η διαφορά του 2020 σε σχέση με το T-roc (το οποίο δεν είναι και κάνα φοβερό όχημα ούτως ή άλλως).
Αν με ρωτάς, η διαφορά είναι κυρίως η εμφάνιση και λιγότερο το σήμα. Το T-roc δείχνει πιο SUV και πιο όμορφο, και αυτό γυρίζει την πλάστιγγα στην μεριά του και στις πωλήσεις. Το Kamiq, είναι καλύτερο deal σαν πιο φθηνό, αν και για μένα θα έπρεπε να έχουν το ACC και όλα τα υπόλοιπα συστήματα στάνταρ σε κάποιες εκδόσεις.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#696335 Εγώ βλέπω ένα βασικό σφάλμα στο συλλογισμό σου, θεωρείς ότι 'εμπειρία οδήγησης" μπορείς να αποκομίσεις από συγκεκριμένου τύπου αυτοκίνητα, το οποίο είναι καταφανέστατα λάθος. Μπορείς να αποκτήσεις και με τη χρήση ενός smart αν μένεις στην Κυψέλη , ενός b SUV αν κάνεις μακρινές αποστάσεις κάθε μέρα, κοκ, όλα τα αυτοκίνητα σου δίνουν εμπειρία οδήγησης.
Αναφορικά με το κάνουν την δουλειά τους και ως εκεί" θα ήθελες να μου εξηγήσεις τι παραπάνω θα μπορούσαν να κάνουν και περιορίζονται λόγω του σχήματος τους, της τιμής τους, του εξοπλισμού τους , οτιδήποτε;