Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#695583 Ωραία τα Γιάννενα, πολλά μπράβο για την απόφαση!
Επειδή αναφέρθηκε ο Καυκάς, ανοίγει ένα τεράστιο καινούργιο μαγαζί στην Ηλιούπολη, στη Βουλιαγμένης, εκεί που ήταν η αντιπροσωπεία της Lexus, μετά τον Κωτσόβολο.
Πολύ κυριλέ φάση όμως, όχι τυπικό μαγαζί με ηλεκτρολογικό υλικό σαν τα υπόλοιπα της αλυσίδας. Ξέρει κανείς περί τίνος πρόκειται;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Asimov έγραψε:Ωραία τα Γιάννενα, πολλά μπράβο για την απόφαση!
Επειδή αναφέρθηκε ο Καυκάς, ανοίγει ένα τεράστιο καινούργιο μαγαζί στην Ηλιούπολη, στη Βουλιαγμένης, εκεί που ήταν η αντιπροσωπεία της Lexus, μετά τον Κωτσόβολο.
Πολύ κυριλέ φάση όμως, όχι τυπικό μαγαζί με ηλεκτρολογικό υλικό σαν τα υπόλοιπα της αλυσίδας. Ξέρει κανείς περί τίνος πρόκειται;

Smart home και Lighting. Παίζει δυνατά και στα δύο ο Καυκάς εδώ και καιρό.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#695590 Αχ ερωτικοί Αμπελόκηποι Ιωαννίνων

Πολύ καλά θα κάνεις να μετακομίσεις Ιωάννινα παραλίγο να μετακομίσω κι εγώ κάποτε.

+1 επίσης για προάστιο αν και θα προτιμούσα κάποια περιοχή που θα μπορούσα και με τα πόδια πχ σε 20 λεπτά να είμαι κέντρο.

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#695591 20 λεπτά κέντρο με τα πόδια, είναι η άκρη των Αμπελόκηπων και στην άλλη πλευρά ο Βοτανικός (ή άλλιως... Βιετνάμ), που για μένα θα ήταν στην λίστα των επιλογών, λόγω γειτνίασης με την λίμνη και ωραίων διαδρομών, ενώ παραμένεις εντός του αστικού ιστού. Η υγρασία βέβαια το χειμώνα, δεν αστειεύεται!
Σε αυτό να πω και το εξής: αν μένεις σε προάστιο το κόστος θέρμανσης τον χειμώνα είναι σαφώς μεγαλύτερο.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#695597 Με το καλό η αλλαγή πολης.
Ομορφη πολη τα Γιάννενα.

Φαντάζομαι τι έχουν να δουν τα μάτια μας τώρα που θα είσαι μέσα στα βουνά!

Μακάρι να το είχα τολμήσει κι εγώ πριν δέκα χρόνια..

Redmi Note 8 Pro
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#695604 Καλή μετακόμιση και νέο ξεκίνημα!

Ταιριάζει πολύ έτσι πως σε περιγράφεις, σαν έναν απ' αυτούς που η ψυχολογία/διάθεση δεν λειτουργεί φωτοβολταϊκά :)
Ίσως η Σαλονίκη βόλευε όντας στο ενδιάμεσο των 2 σογιών αλλά υποθέτω πως πλέον πας περισσότερο για στέριωμα παρά για ισορροπία.

Για τις πόλεις νομίζω πως είναι ζήτημα του τρόπου/συγκυρίας που αναπτύχθηκαν και όχι συγκεκριμένης περίπτωσης. Οποιαδήποτε ελληνική πόλη δεχόταν τις έντονες αλλαγές του 20ού θα γινόταν λίγο-πολύ το ίδιο χάλι με την Αθήνα. Ίσως η γεωγραφία έδινε μια μικροδιαφορά, πχ η Σαλονίκη πέταλο από Σίνδο μέχρι Αγγελοχώρι ή ο Βόλος θα ήταν πιο ενδιαφέρουσες, αλλά πάλι με τα ίδια προβλήματα πολεοδομικά, μπαζωμάτων, ελεύθερων χώρων κοκ.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
Anonymous Founder έγραψε:Όσο για την θάλασσα, τα Γιάννενα απέχουν 1 ώρα από πολύ ωραίες θάλασσες (Σύβοτα, Πρέβεζα, κλπ), οπότε δεν το θεωρώ θέμα, η Χαλκιδική πάνω κάτω στα ίδια είναι (φαντάζομαι στον Θερμαϊκό δεν βουτάει κανείς...).

+1000 :thumbsup:
Τι να συγκρίνουμε τώρα. Στην Θεσσαλονίκη θέλεις τουλάχιστον μία ώρα για να βρες παραλία στην οποία μπορείς να βουτήξεις. Δε συζητάμε για παραλίες τύπου Σύβοτα κλπ.
Άβαταρ μέλους
By pro
#695620 Σαν την Χαλκιδική (ζεστή) δεν έχει :lol: :lol: :lol:

Πάντως πολλές πόλεις με θάλασσα έχουν αρκετά μακριά αξιοπρεπείς παραλίες. Π.χ Θεσσαλονίκη και (για τα δικά μου γούστα) Βόλος θέλεις μια - μιάμιση ώρα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#695621 Θα ξαναπώ πως η Αττική έχει πολύ ωραίες παραλίες, αλλά από την στιγμή που συνήθως βουλιάζουν από κόσμο, μόνον αν πας νωρίς το πρωί θα τις χαρείς.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#695622 Η θαλασσα δεν ειναι μονο για μπανιο ειναι και για βολτα με θαλασσινο αερα. Συβοτα 1 ωρα οδηγησης με υψηλη ταχυτητα ειναι για να πας 5-6 φορες το καλοκαιρι και μονο. Μετα θα βαρεθεις την οδηγηση συν το κοστος.

Αν σε καποιον αρεσει το βουνο τοτε φυσικα ειναι οκ απλα να μενεις σε παραλιακη πολη εχει επιπτωση στο κλιμα και κατ επεκταση στο οτι αποφευγεις τον βαρυ χειμωνα και το κοστος θερμανσης/χιονια+ταλαιπωρια κλπ.

Επισης διπλα σε λιμνη σε ζεστες μερες το νερο που σηκωνεται κανει την ατμοσφαιρα βαρια για μενα. 1000 φορες καλυτερα καμμια Καλαματα.

Φυσικα η πολη ειναι πολυ αξιολογη αλλα σε μεγαλο βαθμο ειναι το πανεπιστημιο που την ανεβαζει.
Άβαταρ μέλους
By g8777
JimClark έγραψε: (λέω μαλλον γιατί σε πρώτη φάση θα μεταβώ εγώ στα Γιάννενα και ταυτόχρονα θα βλέπω υποψήφια διαμερίσματα)

Eιπαμε αμαν να γλυτωσουμε απο Νικοπαππαδες, μας κουβαληθηκαν ΟΙ ΜΠΟΥΓΑΤΣΕΣ :s_hang

Τελος παντων, φιλος του εμβολιαστη Μπελγκαριον ειναι και δικος μου φιλος, οποτε σε απαλλασω απο τον κοπο να ακους την ιστορια ζωης του καθε πικραμενου και "ξερετε εγω δεν θα το εδινα κατω απο 877 € αλλα σε κοβω ενταξει παιδι στο αφηνω 880".

Καλοριζικο καλοπατημενο :thumbsup:

Και το χαλι δωρο απο εμενα.

Ολα στα ποδια σου. ΟΛΑ.

Καφε θες; 42 μετρα :s_coffee

Παρκινγκ; Απο κατω ακριβως, εχω πιασει θεση με καφασι. :s_wink

Εκκλησια να αναψεις λαμπαδα που σε φροντισα; 31 μετρα :inlove:

Επικυρωση ταυτοτητας; Νομαρχια/ΚΕΠ στα 88 μετρα :metalo:

Ρευμα, νερο, ιντερνετ; ΑΜΕΣΑ, στα γυρω χωρια παιζουν μονο 2 απο τα τρια. :vava:

Θαλασσα; Με νηνεμια φαινεται το Λιμανι της Ηγουμενιτσας. Πεταγεσαι και με τα ποδια που λεει ο λογος. :s_dunno

Ασχετο, στο site του Καυκα σου τα δειχνει και σενα ολα με τιμη 0,00 € ή μονο εγω τα βλεπω ετσι; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By edmond
#695635 Η...κεντρίλα που αναφέρει ο κόρτος, πρέπει να σου αρέσει, προσωπικά νιέτ. Btw η σαλόνικα είναι(μου φέρνει δλδ) ένα ατελείωτο...κέντρο, με το που μπείς από εθνική σε ένα 20λεπτο έχεις φτάσει απέναντι πρός αεροδρόμιο :s_dunno

Το διαμερισματάκι που πλασάρει ο τζι από πάνω(καλοφάγωτη η μίζα :s_howdy ) επίσης είναι πολύ...διαμέρισμα και συγκεκριμένα πολυκατοικιήλα από 80's. Θα προτιμούσα δλδ όπως μπαίνεις Γιάννενα από Εγνατία, κάπου πρίν το κέντρο αριστερά(σχωράτε με δε θυμάμαι καλά), είναι πιο "απλωτά". Και αυτός είναι ο "σκοπός" αν πας να μείνεις σε επαρχιακή πόλη-κωμόπολη, πάλι ιμο μην βαράτε. Συμφωνώ βέβαια πως -υποτίθεται- υπάρχει και αναλογία στα νοίκια, επομένως πάω διπλό πάσο.

Γρηγόριε, οι παραλίες που παλεύονται, είναι άνετα 1 ώρα από το σίτι, περνάς και Βάρκιζα δλδ. Πρακτικά άπιαστες για "ανθρώπινες" συνθήκες, ή που πρέπει από τις 08:00 να είσαι στους δρόμους ή που θα συνάψω στενές σχέσεις με χίλιους άλλους- μερικοί αρέσκονται σε νταβαντούρια ok. Καλοκαίρι προτιμώ να την κάνω για χωριό ΣΚ για μπάνιο, αναλογικά συμφέρει, καθημερινές δεν συζητώ καν.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#695639 Κέντρο είναι βολικό μόνο αν δουλεύεις εκεί. Αν δουλεύεις εκτός κέντρου (όπως εγώ, που δεν νομίζω ποτέ να δουλέψω εκτός βιομηχανίας), είναι κόλαση.

JimClark έγραψε:Με περισσή χαρά καλοδέχομαι τα νέα του ότι κατά πολύ μεγάλο ποσοστό επίκειται μετακόμισή μας.

Τόπος προορισμού τα Γιάννενα, για τους προφανείς λόγους. Δουλειά, κοντύτερα στους μεγάλους, ποιότητα ζωής, βουνά και λαγκάδια.

Αδημονώ απίστευτα να αφήσω μια από τις πιο άχρωμες και άοσμες "μεγαλουπόλεις"

Αν ευοδώσει το πλάνο, ως καλοκαίρι έχουμε μετακομίσεις μεταφορές. :inlove: :inlove:

:thumbsup: :thumbsup:

Με το καλό Ξενοφών! :thumbsup:

Ove20 έγραψε:Καλά δεν συγκρίνεται με ελληνική ύπαιθρο αλλά τόσο χάλια η Θεσσαλονίκη;

Η Θεσσαλονίκη, αν έρχεσαι για βόλτα είναι τέλεια. Αν τη ζεις κάθε μέρα, ιδίως αν αναγκάζεσαι να τη διασχίζεις, θέλεις να την κάψεις όλη.

GTS έγραψε:Η θαλασσα δεν ειναι μονο για μπανιο ειναι και για βολτα με θαλασσινο αερα. Συβοτα 1 ωρα οδηγησης με υψηλη ταχυτητα ειναι για να πας 5-6 φορες το καλοκαιρι και μονο. Μετα θα βαρεθεις την οδηγηση συν το κοστος.

Δράμα - Αμμόλοφοι Καβάλας είναι 50 λεπτά, το καλοκαίρι το κάνω στάνταρ ένα απόγευμα την εβδομάδα, πιθανώς και δεύτερο, πιθανώς και κάποιο Σάββατο ή Κυριακή (σπάνια αυτό, τα Σ/Κ στην παραλία τα αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι). Η παραλία στις 7 το απόγευμα μέχρι τις 9-10 το βράδυ που φεύγουμε είναι μαγεία συνήθως. :s_yes Κούραση, αλλά τα παιδιά το ευχαριστιούνται και εγώ ξεδίνω από τη δουλειά.

Μεσημεριανό στις 10 με 10:30 το βράδυ :rtfm: :lol:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#695640 Η κεντριλα σε μεγάλες πόλεις είναι απολύτως φανταστική Εδμονδιε, αρκεί να ζεις σε μονοκατοικία (αντε μεζονέτα) 10ετιας , με κήπο 200 τετραγωνικά κατ ελάχιστον, ησυχία και θεα την Τάιμς Σκουέαρ.

Εντάξει, μερικοί συμπολίτες μας στερούνται ακόμα και αυτών των βασικών ανέσεων ,ας πάνε κάπου απόκεντρο (να τους φάνε τα τσακάλια ). :(
Άβαταρ μέλους
By axel12p
GTS έγραψε:Επισης διπλα σε λιμνη σε ζεστες μερες το νερο που σηκωνεται κανει την ατμοσφαιρα βαρια για μενα. 1000 φορες καλυτερα καμμια Καλαματα.

Αυτό βασικά είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα που έχω ακούσει για τα Ιωάννινα. Η υπερβολική υγρασία λόγω της λίμνης. Και φυσικά ότι ρίχνει ΠΟΛΥ βροχή (χαλαρά τέσσερις φορές παραπάνω συγκριτικά με Θεσσαλονίκη)!

g8777 έγραψε:
JimClark έγραψε: (λέω μαλλον γιατί σε πρώτη φάση θα μεταβώ εγώ στα Γιάννενα και ταυτόχρονα θα βλέπω υποψήφια διαμερίσματα)

Καλοριζικο καλοπατημενο :thumbsup:

Και το χαλι δωρο απο εμενα.

Ολα στα ποδια σου. ΟΛΑ.

Καφε θες; 42 μετρα :s_coffee

Παρκινγκ; Απο κατω ακριβως, εχω πιασει θεση με καφασι. :s_wink

Εκκλησια να αναψεις λαμπαδα που σε φροντισα; 31 μετρα :inlove:

Επικυρωση ταυτοτητας; Νομαρχια/ΚΕΠ στα 88 μετρα :metalo:

Ρευμα, νερο, ιντερνετ; ΑΜΕΣΑ, στα γυρω χωρια παιζουν μονο 2 απο τα τρια. :vava:

Θαλασσα; Με νηνεμια φαινεται το Λιμανι της Ηγουμενιτσας. Πεταγεσαι και με τα ποδια που λεει ο λογος. :s_dunno

Ασχετο, στο site του Καυκα σου τα δειχνει και σενα ολα με τιμη 0,00 € ή μονο εγω τα βλεπω ετσι; :hmmm:

Ξέχασες το Xpress Market απέναντι το οποίο είναι συνέχεια ανοιχτό! Όσες φορές χρειάστηκα super market στα Ιωάννινα, εκεί κατέληγα συνήθως :thumbsup: