- 19 Μαρ 2021, 19:33
ειχα για 3 ημερες ενα χιουνται ι20 1,0 λιτρα 3κυλινδρο τουρμπο βενζινη με διπλου συμπλεκτη κιβωτιο.
το μοτερ δεν μου αρεσε.Ειναι ζωηρο απο χαμηλα,σπρωχνει καλα στις μεσαιες ,αλλα ψηλα εχει συμπεριφορα σχεδον διζελ.Ξεψυχαει εντονα.Μαλλον πολυ μικρο τουρμπο που βοηθαει στις πολυ χαμηλες,αλλα μενει απο ανασα μετα τις 5κ
Θορυβος μοτερ εαν δεν πας ψηλα,ειναι μια χαρα,στα ψηλα ακουγεται η 3κυλινδριλα απαισια.
Δεν ειναι οικονομικο,εβγαλε 6,5 λιτρα μεση,οταν με αντιστοιχο vw μοτερ σε γκολφ καροτσα εβγαλε στη Κρητη 5,5 λιτρα.
Το μοτερ των ακατανομαστων ηταν μακραν πιο δυνατο,ειδικα στις μεσαιες και ψηλα.
Το μοτερ του χιουνται δεν δινει την εντυπωση του τουρμπο,προφανως επιλογη τους μεσω διαχειρηση της πιεσης τουρμπο.
Σαζμαν...ειναι πολυ καλο(7 σχεσεις) αλλα στο λογισμικο υπολειπεται των ακατανομαστων.Καποιες φορες το επιασα να καθυστερει να επιλεξει τη σωστη σχεση.Οταν την επιλεγει το κανει γρηγορα ομως και ανεπαισθητα.
Σε ευθεια ξεκιναει με 2η.
Εαν το πας μαλακωσια,αλλαζει ταχυτητες ακομα και κατω απο 2κ στροφες,στα 50 χλμ εχει ριξει ηδη την 7η μεσα.
Δεν ειναι θεμα μιας και εκει το μοτερακι κενταει.Δεν εχω δει αλλο μοτερ με τετοια αποκριση στις 1000 στροφες πχ.
Πλαισιο αναρτησεις ειναι αψογο.Δεν γερνει ακομα και σε εξωφρενικους ρυθμους,εχει καλη αισθηση στο τιμονι,δεν εχει ποτε αποτομες/απροβλεπτες αντιδρασεις.Ισως το καλυτερο μικρο σε αυτο το τομεα που εχω οδηγησει.Θα το ηθελα λιγο πιο ρυθμισιμο,γιατι ειναι εκνευριστικα ουδετερο.Λαστιχα Γλιστρελεν ενερζυ(καλα ησαντε)
Η αναρτηση θα μπορουσε να αποσβαινει καλυτερα,ειδικα πισω,αλλα το συγχωρουμε γιατι ηταν αριστο στα στροφιλικια.
Αυτο που με εντυπωσιασε,ηταν ποσο σταθερα κρατουσαν το αμαξωμα οι αναρτησεις,στις αποτομες εναλλαγες κατευθυνσης.
Ερχοσουν πχ σε ενα ''Σ'' στενο,απο δεξια σε αριστερα εστριβες σε γρηγορο ρυθμο,αλλαζε πορεια χωρις να κουνιεται φυλλο μεσα.Εντυπωσιακο.
Μεσα ανετο,βρισκεις θεση ευκολα,καλη ποιοτητα,θεσεις για μικροαντικειμενα/μπουκαλια/καφεδες πολλες,αλλα ο σχεδιασμος ειναι λες και ειναι 10 χρονια πισω,καμια τσαχπινια.
Δεν ετριζε τιποτα,και εδινε την αισθηση του αυθραυστου,ειχε βεβαια 16κ χλμ.
Αυτα.
'It has the interior ambience of a tupperware container and the exterior design flair of an Adidas tracksuit. However this is all hiding a godly powertrain - no other car can extract grip from a surface quite like an Evo.'