Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Asimov έγραψε:Όχι, στη Γλυφάδα γεννήθηκα. Γυμνάσιο και Λύκειο πήγα σε γειτονικό προάστιο και μετά επέστρεψα.

Τα περί Στάλιν είναι άσχετα. Προφανώς έχουν γίνει και θα γίνουν μετακινήσεις, αλλά η μεγάλη εικόνα δεν αλλάζει: εν έτει 2015 ο μέσος κάτοικος της Γλυφάδας είναι πολύ πιο άνετος οικονομικά από τον μέσο κάτοικο Κερατσινίου και ψηφίζει ανάλογα.

Τα περι Σταλιν ειναι ασχετα εννοειται, και ο μεσος ορος ειναι τυπικα σωστος αλλα η εικονα σε αλλες εκλογες δεν εξηγειται ΜΟΝΟ απο μετακινησεις. Αρα η θεωρια ΜΠΑΖΕΙ με τρελλα, απλα τωρα τους εκατσε η ζαρια. μην τρελαινεστε ρε σεις.
Άβαταρ μέλους
By dimik
mjacob έγραψε:
dimik έγραψε:και σου απαντάω γιατί τους θεωρώ χαμηλά κοινωνικά στρώματα
Μου αντιπαραβάλεις ότι βάση βιβλιογραφίας, μέσα παραγωγής, κολχόζ, ζλάταν ιμπραήμοβιτς, κλπ οι χαμηλόμισθοί ΙΥ είναι σε χειρότερη μοίρα....
Σου λέω ναι μπορεί αλλά είναι δύσκολο να τους ξεχωρίσεις σαν τάξη και αυτό δεν κάνει τους αγρότες/ψαράδες μεσαία τάξη.

plz ασε τη σάλτσα.
Μεσαία τάξη, δεν έγραψε ΚΑΝΕΙΣ.

Τότε τι πετάχτηκες να με διορθώσεις όπως γενικά και επανειλημμένως κάνεις, για να μας δείξεις ότι ξέρεις την βιβλιογραφία?

mjacob έγραψε:Δύσκολο, ξεδύσκολο, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.
Το οποίο ήταν και το point in the first place.

Tι αποδεικνύεται στην πράξη άνθρωπε μου, ότι οι χαμηλόμισθοι ΙΥ την έχουν άσχημα? ότι οι ακροδεξιοί έχουν αποκτήσει βάσεις στις χαμηλές τάξεις? ότι οι χαμηλόμισθοι ΙΥ είναι η ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ τάξη και δεν πάει παρακάτω? ή ότι το ΚΚΕ έχει δίκιο? γιατί το τελευταίο δεν αφορά την κουβέντα γιατί ούτε τις εκλογές κέρδισε ούτε καν σε θέση της προκοπής βρέθηκε, ίσα ίσα που έχασε και απο το χειρότερο κόμμα στην ιστορία της χώρας πράγμα που δείχνει ότι οι θέσεις του δεν έχουν καμία μα καμία απολύτως σημασία εφόσον δεν έχουν αντίκρυσμα.

mjacob έγραψε:
dimik έγραψε:καταλήγεις ότι οι παράγοντες που έβαλε κάποιος επιβεβαιώθηκαν στην πράξη.
Στο έγραψα και σε προηγούμενο post.....ποιόν ενδιαφέρει πραγματικά? του ψηφοφόρους προφανώς όχι, βάσει αποτελεσμάτων.

Εμένα με ενδιαφέρει. Αν εσένα όχι, απορώ γιατί ασχολείσαι τότε.

Γράψτο στο ημερολόγιο σου τότε. Γιατί συζήτηση για τις εκλογές κάνουμε και έγραψα μερικά συμπεράσματα όπως εγώ τα μεταφράζω, έσπευσες ως συνήθως να διορθώσεις με άκομψο τρόπο και βάσει "βιβλιογραφίας" και έχεις και απορία γιατί ΕΓΩ ασχολούμαι. :dizzy:

mjacob έγραψε:
dimik έγραψε:Το γεγονός είναι ότι η ΧΑ είχε στις χαμηλότερες τάξεις τα υψηλότερα ποσοστά της= απόδειξη αποτυχίας πολιτικού συστήματος και κυρίως των αριστερών παρατάξεων που θα έπρεπε να τους έχουν σαν προπύργιο.
Εκτός αν η βιβλιογραφία θεωρεί τους κατέχοντες μέσα παραγωγής εχθρούς του εργάτη.....λέω εγώ τώρα!!!!

μέρα της μαρμότας.

άλλο ένα τρανό παράδειγμα επιπέδου συζήτησης, αν διαφωνείς μπορείς να αναλύσεις τα επιχειρήματα σου, αν δεν θέλεις να μπεις σε συζήτηση μην απαντάς καν.
Άβαταρ μέλους
By nass
Asimov έγραψε:εν έτει 2015 ο μέσος κάτοικος της Γλυφάδας είναι πολύ πιο άνετος οικονομικά από τον μέσο κάτοικο Κερατσινίου και ψηφίζει ανάλογα.

Εικόνα

:lol:

Το πως κάτι τέτοιο επιβεβαιώνει, κατά τον mjacob, τη "θεωρία του ΚΚΕ", ας μας το εξηγήσει ο ίδιος, εγώ πάντως δεν το κατάλαβα.

Το παράδειγμα της Λακωνίας vs. Κρήτης του manosky εύστοχο.
Άβαταρ μέλους
By g8777
dstou έγραψε:
@dstou
Που αλλου;

Προς τα επάνω.

Λαθος. Μην αποκτατε εικονα για τον αγροτικο πληθυσμο βαση των γαιοκτημονων :shifty: του Καμπου.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
dimik έγραψε:Τότε τι πετάχτηκες να με διορθώσεις όπως γενικά και επανειλημμένως κάνεις, για να μας δείξεις ότι ξέρεις την βιβλιογραφία?

Για χαλάρωσε λιγάκι. Νομίζεις ότι είσαι κανάς δάσκαλος σε αίθουσα και όποιος σε σχολιάζει "πετάχτηκε"; Μήπως έπρεπε να σηκώσω το χεράκι μου και να μου δώσεις το λόγο; :dizzy: Μήπως λίγο περίεργα την έχεις δει;

Θα σε διορθώνω όσοι συχνά γουστάρω. Όπως και εσύ εμένα, όπως ο οποιοσδήποτε τον οποιονδήποτε εδώ μέσα.
Αν δεν σε αρέσει να σε διορθώνουν, τράβα σε κανά blog με disabled comments.

Τι να κάνουμε τώρα. Ο αντίλογος δεν ήταν ότι οι αγρότες είναι μεσαία τάξη. Είναι τάξη από μόνοι τους, και δεν είναι η χαμηλότερη. Πολύ απλό.

dimik έγραψε:Tι αποδεικνύεται στην πράξη άνθρωπε μου, ότι οι χαμηλόμισθοι ΙΥ την έχουν άσχημα? ότι οι ακροδεξιοί έχουν αποκτήσει βάσεις στις χαμηλές τάξεις? ότι οι χαμηλόμισθοι ΙΥ είναι η ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ τάξη και δεν πάει παρακάτω? ή ότι το ΚΚΕ έχει δίκιο? γιατί το τελευταίο δεν αφορά την κουβέντα γιατί ούτε τις εκλογές κέρδισε ούτε καν σε θέση της προκοπής βρέθηκε, ίσα ίσα που έχασε και απο το χειρότερο κόμμα στην ιστορία της χώρας πράγμα που δείχνει ότι οι θέσεις του δεν έχουν καμία μα καμία απολύτως σημασία εφόσον δεν έχουν αντίκρυσμα.

Αυτή -υποτίθεται πως- ήταν η συζήτηση.

dimik έγραψε:Γράψτο στο ημερολόγιο σου τότε. Γιατί συζήτηση για τις εκλογές κάνουμε και έγραψα μερικά συμπεράσματα όπως εγώ τα μεταφράζω, έσπευσες ως συνήθως να διορθώσεις με άκομψο τρόπο και βάσει "βιβλιογραφίας" και έχεις και απορία γιατί ΕΓΩ ασχολούμαι. :dizzy:

Επειδή δεν ενδιαφέρει εσένα, εγώ πρέπει να το γράψω στο ημερολόγιό μου :lol:
Δεν ήξερα ότι έγραφα στο dimik.blogspot.gr :lol: Σύνελθε.

Ε ναι, αφού λες ότι αυτό που γράφω δεν σε ενδιαφέρει, ΠΡΟΦΑΝΩΣ και αναρωτιέμαι τι σκατά ασχολείσαι με αυτό που γράφω.

Ποιος ακριβώς ήταν ο άκομψος τρόπος;
Το
Τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα είναι οι αγρότες και οι ψαράδες;

Δλδ πως ακριβώς θες να σου απευθυνόμαι όταν διαφωνώ σε κάτι;
Ή γενικώς είναι άκομψο το να διαφωνεί κανείς μαζί σου;

dimik έγραψε:άλλο ένα τρανό παράδειγμα επιπέδου συζήτησης, αν διαφωνείς μπορείς να αναλύσεις τα επιχειρήματα σου, αν δεν θέλεις να μπεις σε συζήτηση μην απαντάς καν.

Εμ αυτό είναι το θέμα.
Ότι ώρα υποτίθεται πως επιχειρηματολογούμε και γράφει ο καθένας τα δικά του, ώστε να καταλήξουμε στο "ποιον ενδιαφέρουν αυτά που γράφεις, ας επαναλάβω σαν να μην έχει υπάρξει κουβέντα", κύριε κομψέ dimik.
Άβαταρ μέλους
By elteo
#69448 Στο μεταξύ ο φίλος του Σα(χλα)μαρα και φιλέλλην «κύριος» Ζαν Κλον Γιούνκερ δηλώνει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κούρεμα χρέους. Είναι θέμα σεβασμού προς την ΕΕ. :metalo: :svivhaha:
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#69449 Έτσι όπως το βλέπω, μάλλον έχουν συμφωνήσει σε κάτι του τύπου "μεγάλη επιμήκυνση", απλώς ψάχνουν τον τρόπο να το "πουλήσουν" ο καθένας στη χώρα του.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
nass έγραψε:Το πως κάτι τέτοιο επιβεβαιώνει, κατά τον mjacob, τη "θεωρία του ΚΚΕ", ας μας το εξηγήσει ο ίδιος, εγώ πάντως δεν το κατάλαβα.
Το παράδειγμα της Λακωνίας vs. Κρήτης του manosky εύστοχο.

Θα σου στείλω link στο ημερολόγιό μου, γιατί η συζήτηση δεν ενδιαφέρει τον κο. Dimik

Το παράδειγμα του manosk έχει και μια μεγάλη αστοχία.
Στο ημερολόγιο όμως :superman:
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#69453 @nass
Η θεωρία δεν είναι του ΚΚΕ, είναι κοντά 200 ετών. Και δεν κατάλαβα που διαφωνείς :hmmm:
Το παράδειγμα καθόλου εύστοχο γιατί είναι τύπου "γείτονας με Tuareg" και αφορά την πιο καθυστερημένη περιοχή της χώρας, μαζί με την Θεσπρωτία.
Άβαταρ μέλους
By manosky
#69455 Από την πλευρά μου, να ευχηθώ καλή επιτυχία στις αποστολές της κυβέρνησης στο εξωτερικό, γιατί ως Έλληνας θέλω να πάνε ανέλπιστα καλά.

Παρατηρώ βέβαια μια ευφορία, μια αγωνιστική ελαφρότητα, λες και πάνε στα σίγουρα, καθότι έχουν ΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ (Βαρουφάκης).

Επειδή θυμάμαι τον Στουρνάρα, που στο τέλος των διαπραγματεύσεων έβγαινε κίτρινος σαν τη σημαία του Καμμένου, αν και "δικός τους", ελπίζω να βγουν οι καινούριοι περπατώντας κι όχι σε φορείο (μεταφορικά).

Και δεν χρειάζεται να ζοριστούν και πολύ οι ξένοι. Απλώς θα τρενάρουν λίγο τη διαδικασία για λίγους μήνες. :ninja:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#69457 Παραδειγμα για το πως την περνούν φίνα στα χωρια.

ΚΑΙ 6 αρνια σφαγμενα, οπως ΚΑΙ το μοσχαρι το καφετι με τις ασπρες βουλες.

Άβαταρ μέλους
By trident1971
Asimov έγραψε:@nass
Η θεωρία δεν είναι του ΚΚΕ, είναι κοντά 200 ετών. Και δεν κατάλαβα που διαφωνείς :hmmm:
Το παράδειγμα καθόλου εύστοχο γιατί είναι τύπου "γείτονας με Tuareg" και αφορά την πιο καθυστερημένη περιοχή της χώρας, μαζί με την Θεσπρωτία.

Αρχοντα, το "καθυστερημενη" με τι κριτηρια βγαινει?
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#69460 Είπε κανένας πως τα περνάνε φίνα στα χωράφια;
Αυτό που τόλμησε να πει ο mjacob είναι πως η πιο αδύναμη τάξη ΔΕΝ είναι οι αγρότες, γιατί έχουν τη ΓΗ τους σαν αποκούμπι, αλλά οι πιο αδύναμοι είναι οι απλοί υπάλληλοι, που αν χάσουν την δουλειά τους, πήραν πούλο άσχημο.
Και η γη και η τσάπα, ΕΙΝΑΙ μέσο παραγωγής, ενώ ο υπάλληλος έχει απλώς τα @@ του.
Άβαταρ μέλους
By manosky
#69462 Α, βλέπω ότι δεν σας κάνει η Λακωνία.
Η Αργολίδα;
Η Μεσσηνία;
Οι Σέρρες;

Υποθέτω ότι δεν έχει ζήσει κανείς σε περιοχές (της Αθήνας) με παραδοσιακή στάση έναντι των κομμάτων και παρατάξεων.
Εκεί όπου μπορεί δηλαδή να ψηφίζει ο μεροκαματιάρης "Δεξιά" και οι λεφτάς "κομμουνισμό".

Οι ιστορικές μνήμες, επίσης δεν μετράνε, έτσι;
Γι' αυτό ούρλιαζαν (σωστά) για τα ποσοστά της Χ.Α. στην Καισαριανή ή το Δίστομο. :s_laughat

Έχετε ιδέα από τοπικές τάσεις, άσχετες με το εισόδημα και την κοινωνική/οικονομική τάξη;
Πιστεύετε ότι ο τακτοποιημένος χαμηλόμισθος από ΠΑΣΟΚ/ΝΔ θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο τύπος με τα 100 κληρονομημένα ακίνητα, που "υποφέρει" από τους γερμανοτσολιάδες της συγκυβέρνησης θα ψηφίσει ΝΔ λόγω οικονομικής τάξης;