Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By trident1971
QsisVTS έγραψε:στη Γλυφάδα δεν είναι όλοι πλούσιοι (βασικά ούτε καν τους μισούς δε μπορείς να τους πεις πλούσιους και καμιά καμιά σχέση με ψυχικά και κηφισιές) , αλλά είναι πολλοί ηλίθιοι

Προφανως και στο Κερατσινι δεν ειναι ολοι φτωχοι. Ασε στην ακρη τα καραγκιοζιλικια τυπου παραπερα απο το σπιτι μου παρκαρει Touareg. ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ.

Asimov έγραψε:Ξέρω γω; Μήπως γιατί εκεί γεννήθηκα; Να φύγω λες; Εσύ δλδ εκεί στο Κερατσίνι ψηφίζεις μόνος σου; Δεν έχει άλλους στο εκλογικό σου τμήμα; :omg:

Προφανως δε θα μετακομισεις, σοβαρα μιλαμε.
Μια διευκρινιση ομως πριν συνεχισουμε για να ειμαστε στην ιδια βαση: Ταξικος χυλος ειναι η αποψη "ολα ανακατα δεν υπαρχουν ταξεις" σε αντιθεση με ΚΚΕ που λεει οτι καθε γειτονια εχει τον "ταξικο χαρακτηρα" της? Το καταλαβαινω καλα ή θελω φροντιστηριο?

Σε καθε περιπτωση πιστευω οτι αν δουμε παλιοτερες εκλογες το πραγμα θα αλλαζει, αναλογως το ποσο χορτατες ειναι οι κοιλιες, αρα η θεωρια του ΚΚΕ μαλλον ειναι για τη δεκαετια του '50 που ο Κερατσινιωτης ακουγε Γλυφαδα και νομιζε οτι ηταν στην Κρητη.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
dimik έγραψε:και σου απαντάω γιατί τους θεωρώ χαμηλά κοινωνικά στρώματα
Μου αντιπαραβάλεις ότι βάση βιβλιογραφίας, μέσα παραγωγής, κολχόζ, ζλάταν ιμπραήμοβιτς, κλπ οι χαμηλόμισθοί ΙΥ είναι σε χειρότερη μοίρα....
Σου λέω ναι μπορεί αλλά είναι δύσκολο να τους ξεχωρίσεις σαν τάξη και αυτό δεν κάνει τους αγρότες/ψαράδες μεσαία τάξη.

plz ασε τη σάλτσα.
Μεσαία τάξη, δεν έγραψε ΚΑΝΕΙΣ.

Δύσκολο, ξεδύσκολο, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.
Το οποίο ήταν και το point in the first place.

dimik έγραψε:καταλήγεις ότι οι παράγοντες που έβαλε κάποιος επιβεβαιώθηκαν στην πράξη.
Στο έγραψα και σε προηγούμενο post.....ποιόν ενδιαφέρει πραγματικά? του ψηφοφόρους προφανώς όχι, βάσει αποτελεσμάτων.

Εμένα με ενδιαφέρει. Αν εσένα όχι, απορώ γιατί ασχολείσαι τότε.

dimik έγραψε:Το γεγονός είναι ότι η ΧΑ είχε στις χαμηλότερες τάξεις τα υψηλότερα ποσοστά της= απόδειξη αποτυχίας πολιτικού συστήματος και κυρίως των αριστερών παρατάξεων που θα έπρεπε να τους έχουν σαν προπύργιο.
Εκτός αν η βιβλιογραφία θεωρεί τους κατέχοντες μέσα παραγωγής εχθρούς του εργάτη.....λέω εγώ τώρα!!!!

μέρα της μαρμότας.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#69405 To θέμα των πραγματικών και εικονικών εισοδημάτων των αγροτών έχει εξαντληθεί μέχρι τελικής πτώσεως στο ακατανόμαστο φόρουμ. Και σε σχέση με τον άνεργο, τον φουνταρισμένο μικροεπιχειρηματία, τον περιστασιακά απασχολούμενο, ακόμη και τον μικροσυνταξιούχο, συνήθως είναι ΑΛΛΟΥ τα οικονομικά τους.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
mjacob έγραψε:
trident1971 έγραψε:Θεωρεις αγροτες και ψαραδες "γαιοκτημονες" και "κατεχοντες εκτασεις και μεσα" και λες οτι δεν εχω καταλαβει μια?
Τα ιδια απαντησα που σου απανταει και ο dimik και του απαντας οτι "ειναι πολυ καλυτερα".
Προφανεστατα τα εχεις δει μονο σε βιβλια. Εκτος τοπου και χρόνου και πραγματικα μου προκαλει εκπληξη.

Αρχίσαμε. Τώρα εισάγουμε σιγά σιγά λόγια στον άλλο (το πολύ που το ανέφερα δλδ;).
Παίζεις μια υποτιθέμενη ερμηνεία του "γαιοκτήμονας" ---> πλούσιος τσιφλικάς, ενώ φυσικά απλώς σημαίνει έχω την οποιαδήποτε έκταση γης.
Γενικά, προβλέψιμος, κουραστικός, βαρετός.
Και φυσικά το μόνο που έχεις καταλάβει είναι ότι εγώ δήθεν αναφέρομαι σε επίπεδο ζωής, το οποίο είναι φυσικά και παντελώς εκτός τόπου και χρόνου.

Τάληρα ξανά:
Αγρότες και ΙΥ έχουν διαφορετικά προβλήματα και διαφορετικά κίνητρα. Αν εσύ πιστεύεις ότι τα διαφορετικά προβλήματα και τα διαφορετικά κίνητρα που επιβεβαιώνονται στην πράξη ΔΕΝ έχουν να κάνουν με την πλέον προφανή και ειδοποιό διαφορά ΙΥ από αγρότη που είναι η ΓΗ, τότε τι να πω.

Και ναι, είναι ΤΟΣΟ εκτός τόπου και χρόνου, που επιβεβαιώνεται στην πράξη.

Φυσικα και ΔΕΝ εχουν να κανουν με τη γη. Κατ' αρχας, υποθετεις οτι οι ΙΥ χαμηλομισθοι ειναι πιο χαμηλα απο αγροτες. Μεγαλο λαθος. Η κατοχη γης δε σημαινει και πολλα, αν δεν κανεις πολυ συγκεκριμενες και εντατικες καλλιεργειες. Που δεν μπορουν να γινουν παντου, που παιρνουν χρονο να αποδωσουν, που υποκεινται σε φυσικες καταστροφες για πλακα, που σκανε οι γυφτοι και κλεβουν και το υποστεγο, οχι μονο τα εργαλεια, που οι περισσοτεροι αγροτες για να "βγουν" δουλευουν ΚΑΙ υπαλληλοι γιατι αλλιως παιρνουν τον πούλο.

Η βιβλιογραφια εχει στο νου της καταστασεις μεχρι το '50. Τοτε πχ επαιζε στο χωριο μου να ειναι ΟΛΟΙ αγροτες. Μετα τον πολεμο, ειδικα μετα το '60, την εκαναν οι περισσοτεροι, οχι γιατι ηταν ξεκουραστα στην Αθηνα, αλλα γιατι τα στοματα ειχαν αυξηθει και δεν εφτανε η γη (που σημειωτεον ειναι ΠΕΠΕΡΑΣΜΕΝΗ) να τους θρεψει ολους. Μη παμε σε πιο ειδικες καταστασεις, οτ πχ οι καλλιεργειες 80 ετων και βαλε, (σταφιδα) δεν ειχαν πια ζητηση. Αυτοι που εμειναν ή ΓΑΜΙΟΥΝΤΑΙ ολη μερα και απλα ζουν, ή κανουν και αλλες δουλειες, πχ "οδηγος στα λεωφορεια παραλληλα και τα αγροτικα ειναι συμπληρωμα. Εννοειται, τα σπιτια τους ειχαν μεινει 40 χρονια πισω για να μπορεσουν να κανουν μια ανακαινιση τωρα, δε συζηταμε να χτισουν καινουρια.

ΠΑρεπιπτοντως, το 8ωρο 5ημερο ειναι ανεκδοτο ΛΟΛ για τους αγροτες :lol:
Τελευταία επεξεργασία από trident1971 και 29 Ιαν 2015, 11:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
trident1971 έγραψε:
QsisVTS έγραψε:δε πειράζει βρε asimov υπάρχουμε εγώ κι εσύ για να σπάμε τις προκαταλήψεις

αριστερος και εσυ βρουτε?

αν είναι να με κατατάξεις κάπου ντε και καλά προς τα κει κλίνω, αλλά με τι κλασική έννοια όχι ακριβώς
Άβαταρ μέλους
By g8777
#69408 @dstou
Που αλλου;
Τελευταία επεξεργασία από g8777 και 29 Ιαν 2015, 11:17, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By trident1971
QsisVTS έγραψε:
trident1971 έγραψε:
QsisVTS έγραψε:δε πειράζει βρε asimov υπάρχουμε εγώ κι εσύ για να σπάμε τις προκαταλήψεις

αριστερος και εσυ βρουτε?

αν είναι να με κατατάξεις κάπου ντε και καλά προς τα κει κλίνω, αλλά με τι κλασική έννοια όχι ακριβώς

για τη μαλακοσυζητηση και μονο ρε συ
Άβαταρ μέλους
By Asimov
trident1971 έγραψε:
Asimov έγραψε:αρα η θεωρια του ΚΚΕ μαλλον ειναι για τη δεκαετια του '50

Μια χαρά είναι η θεωρία και το αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφισβήτησης τα επίσημα αποτελέσματα κι όχι ο τυχαίος γείτονας του καθενός.
Α και προφανώς εσείς οι χρυσαυγίτες δεν είστε πλούσιοι (άλλο είστε).
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#69413 http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.moyfanet&id=39188

Ο Πάνος Καμμένος αντικατέστησε τη σημαία της Ε.Ε. με τη Βυζαντινή

Εικόνα

Εικόνα

:shifty: :shifty: :shifty:
Άβαταρ μέλους
By manosky
#69415 Ο χάρτης των εκλογών δείχνει επίσης ότι οι Κρητικοί είναι εργατιά και οι Λάκωνες μπρούκληδες. :shifty:

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες για το "βάψιμο" μιας περιοχής, όχι μόνο ταξικοί. Ίσως, ούτε κυρίως ταξικοί.
Άβαταρ μέλους
By gianik
Asimov έγραψε:Ξέρω γω; Μήπως γιατί εκεί γεννήθηκα; Να φύγω λες; Εσύ δλδ εκεί στο Κερατσίνι ψηφίζεις μόνος σου; Δεν έχει άλλους στο εκλογικό σου τμήμα; :omg:

Γλυφάδα πήγες λύκειο? Σε ποιο?
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Asimov έγραψε:
trident1971 έγραψε:
Asimov έγραψε:αρα η θεωρια του ΚΚΕ μαλλον ειναι για τη δεκαετια του '50

Μια χαρά είναι η θεωρία και το αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφισβήτησης τα επίσημα αποτελέσματα κι όχι ο τυχαίος γείτονας του καθενός.
Α και προφανώς εσείς οι χρυσαυγίτες δεν είστε πλούσιοι (άλλο είστε).

Βασικα δεν ψηφισα, και προφανως δε θα ψηφιζα ΧΑ. Αν δεν το πιστευεις, δικαιωμα σου.

κατα τα αλλα, τι λετε ρε παιδια? Αν στις επομενες εκλογες (που να τσεκαρουμε προηγουμενες δηλαδη) τα αποτελεσματα αλλαξουν θα σημαινει οτι μετακομισαν οι Γλυφαδιωτες ή οι Κερατσινωτες/Αιγαλεω/Περιστερι υποθετω? Κατι σαν το Σταλιν που τους πηγαινοφερνε? :lol:
Οι κοιλιες και το ποσο χορτατες ειναι, ειναι το θεμα. Αμα το ΚΚΕ και η θεωρια ηταν τοσο ακριβη, τοσα χρονια δε θα ειχε βρεθει ενας τροπος να γαμάει στις εκλογες?
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#69423 Όχι, στη Γλυφάδα γεννήθηκα. Γυμνάσιο και Λύκειο πήγα σε γειτονικό προάστιο και μετά επέστρεψα.

Τα περί Στάλιν είναι άσχετα. Προφανώς έχουν γίνει και θα γίνουν μετακινήσεις, αλλά η μεγάλη εικόνα δεν αλλάζει: εν έτει 2015 ο μέσος κάτοικος της Γλυφάδας είναι πολύ πιο άνετος οικονομικά από τον μέσο κάτοικο Κερατσινίου και ψηφίζει ανάλογα.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
EDDIE_147 έγραψε:http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.moyfanet&id=39188

Ο Πάνος Καμμένος αντικατέστησε τη σημαία της Ε.Ε. με τη Βυζαντινή

:shifty: :shifty: :shifty:

αντε ρε μλκ μουφα ειναι και τρομαξα οτι το εκανε :rant: :rant: :rant: :rant:
εχεις πμ