Χωρίς κλειδάριθμο της συζύγου και εγγραφή στο taxis, δεν θα διαπιστωθούν ποτέ απο την οφειλέτη, αφού οι οφειλές καταχωρούνται αλλά δεν εμφανίζονται. Νοικάρης που υποτίθεται πλήρωνε το ΕΕΤΗΔΕ και το παρακρατούσε απ΄το ενοίκιο αλλά δεν, το ... κοντέρ έγραφε εν αγνοία μας -της. Η οφειλή διαπιστώθηκε μετά απο την απόκτηση κλειδάριθμου και στο μεταξύ, μπήκε και πρόστιμο εκπρόθεσμων οφειλών στα 30€ περίπου.
Επίσης, σε περίπτωση αλλαγής ενοικιαστού, δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική πλέον καταχώριση του συμβολαίου με τα απαραίτητα στοιχεία απο τη σύζυγο-ιδιοκτήτρια, αφού το συμβόλαιο δεν κατατίθεται αυτοπροσώπως αλλά μόνο ηλεκτρονικά.
Ακόμα και φορ. ενημερότητα να χρειαστεί, με κοινή δήλωση και χωρίς κλειδάριθμο, δεν είναι δυνατόν να εκδοθεί για την ίδια ονομαστικά.
Η φορολογική δήλωση όμως, συνεχίζει να υποβάλλεται ως κοινή.
στο Ε9 κατ'εξαίρεση μπορούσες να τα δεις διαφορετικά
QsisVTS έγραψε:στο Ε9 κατ'εξαίρεση μπορούσες να τα δεις διαφορετικά
Σωστό.
Όμως όταν το έμαθα, ήταν ούτως ή άλλως απαραίτητος ο κλειδάριθμος και... αργά για τις οφειλές.
DAP έγραψε:Και αν η συζυγος παει σε μια οποιανδηποτε ΔΟΥ με το κλειδαριθμο του ανδρα της και με το ΑΦΜ το δικο της δεν μπορει να μαθει ποσα χρωσταει;
Αφού θα πάει που θα πάει, δεν παίρνει και δικό της κλειδάριθμο να μη χρειάζεται να ξαναπάει στο μέλλον για την ίδια ιστορία;
Πιο λογικό μου φαίνεται.
περιληψη προηγουμενων:
αρχες Δεκεμβρη εκανα τροποποιητικη δηλωση Ε9 για τη μητερα μου.
(Επροκειτο για το οικογενειακο τριοροφο, οπου ο 1ος οροφος κατοικείται και το ισογειο με τον 2ο ειναι "γιαπια")
Ρευμα δεν εχουν το ισογειο και ο 2ος, αλλα στο Ε9 φαινοταν σαν "ημιτελή" και "μη ηλεκτροδοτουμενα". Για εναν περιεργο λογο ομως έπρεπε να κανω τροποποίηση και να τονισω το ημιτελη (ή το μη ηλεκτροδοτουμενο, δε θυμαμαι)
Λογω του οτι η διαφορα στον ΕΝΦΙΑ ηταν πανω απο 300€ επρεπε να παει στην εφορια καποια δικαιολογητικα.
Πραξη πρωτη:
πηγαινει, μετα απο αρκετη αναμονη φτανει σε εναν υπαλληλο που μαζευε τα δικαιολογητικα, ο οποιος ομως δεν ηξερε να πει τι δικαιολογητικα χρειαζοταν, απλα "ηθελε τις φωτοτυπιες"
Πηρε η μητερα μου το τηλεφωνο του και τη δευτερη μερα τον πετυχα.
"Δεν ξερω κυριε τι δικαιολογητικα χρειαζονται, εγω απλως τα συγκεντρωνω και τα προωθω".
Ευτυχως μου εδωσε το τηλεφωνο της προϊσταμενης η οποία μο ειπε οτι χρειαζονται τα Ε2 των 5 τελευταιων ετων οπου τα επιμαχα διαμερισματα θα φαινονται κενα.
Τελος παντων, καταθετω το Ε2 για το 2014 και φτιαχνω χειρογραφα των 4 προηγουμενων χρονων, τα παιρνει η μητερα μου και πηγαινει...
και με παιρνει τηλ η κα προϊσταμενη... και τι ειναι αυτα που μου στελνετε κυριε... και ποιος σας ειπε να τα στειλετε αυτα;...
"λογιστης ειστε"; Μολις της απαντησα "οχι", ηρεμησε λιγο και μου εξηγησε τι ακριβως ηθελε (τα οποια δεν μου τα ειπε την πρωτη φορα που μιλησαμε στο τηλεφωνο, αλλα ειπα να μην την αγριεψω)
Ηθελε: Συμβολαιο αγορας οικοπεδου, αδεια οικοδομης, τα Ε1 των 5 τελευταιων ετων, βεβαιωση μηχανικου οτι τα δυο διαμερισματα ειναι ημιτελη (το μονο σωστο κατα τη γνωμη μου), τιςαποδειξεις υποβολης της τροποποιητικης του Ε9 και του Ε1 (που εβαλα το Ε2).
Πηγαινει τριτη φορα η μητερα μου στην εφορια με τα χαρτια παραμασχαλα, ξανα τηλεφωνο η προϊταμενη σε μενα, ευτυχως με πετυχε στο γραφειο και της εστειλα με φαξ ενα ακομα "χαρτι" που ηθελε.
Να σημειωσω εδω οτι τα περισσοτερα τα ειχε μπροστα της, αφου ανοιξε το συστημα και μπηκε στην καρτελα της μητερας μου, αλλα παρολα αυτα επρεπε να της τα στειλω εγω.
Τελως παντων, επειδη "κουραστηκε να βλεπει τη μητερα μου εκει", της εκλεισε ραντεβου για να τα καταθέσει.
και τωρα το "καλο"
Πηγε η μητερα μου τα χαρτια, αλλα δεν της τα εκαναν δεκτα.
Τι της ζητησαν;
ΟΟΟλα τα δικαιολογητικα απο τις δηλωσεις Ε1 των 5 τελευταιων ετων
Ψαχνει τωρα η γυναικα αποδειξεις απο γιατρους, φαρμακεια κπλ + ενα τσουβαλι αποδειξεις που της εδωσα και αυριο με το καλο θα παει
κανα εμοτικον με τον παπα και το καντηλακι του δεν εχει να βαλω;
Σε συνέχεια απο εδώ=> viewtopic.php?p=57089#p57089 και το 1ο σκέλος του πόστ που αφορούσε πληρωμή καθυστερημένων συντάξεων θανούσης, και πέραν του κραξίματος στο Δημόσιο και του 9μηνου αναμονής-διαδικασιών, για να αποκαθιστούμε την αλήθεια των πραγμάτων :
Μετά παρέλευση 25 ημερών απο την ημνία κατάθεσης
27 Ιαν , είχε πιστωθεί σε λογαριασμό το ποσό !
Βέβαια, επιστροφή φόρου των γονιών , ποσού 280€, αν και εκδόθηκε το εκκαθαριστικό Σεπ 2014, ακόμη σήμερα να κατατεθούν-πιστωθούν σε τραπεζικό λογαριασμό. Ο ΕΝΦΙΑ τρέχει όμως και πληρώθηκε....
Αν δεν "πληρωθώ" απο τη ΔΟΥ μέχρι τέλος Φεβ, @@ δόση θα πληρώσω!
μπορει να την γλυτωσε η γιαγια με το 1 χωραφι και να μην χρειαζεται να κραταει βιβλια , αλλα πρεπει να κραταει ολα τα τιμολογια και να υποβαλει συγκεντρωτικες καταστασεις.
το προβλημα ειναι οτι ολοι οι λογιστες ειναι απασχολημενοι επειδη υποβαλουν των γεωργων που κρατανε βιβλια και κανενας δεν δεχεται να κανει την δουλεια για τους μικρους. λενε μην ανησυχεις θα δοθει παραταση γιατι δεν βγαινει η δουλεια, αλλα εγω εχω να υποβαλω 2 και δεν νοιωθω ενταξει. μετα μου ειπε καποιος φτιαξτες μονος σου δεν ειναι και δυσκολο , και ετσι την επεσα στο διαβασμα , αλλα πολλα δεν καταλαβαινω .θα γραψω λοιπον τις ερωτησεις μου εδω και αν εχουν χρονο τα παιδια που ειναι επαγγελματιες ας μου απαντησουν.
α) τιμολογια εσοδων, εχωμε καμμια 15αρια απο πωληση 2 προιοντων στην μια περιπτωση, στην αλλη δε κανενα τιμολογιο
καπου διαβασα στο χελπ οτι δεν ειναι απαραιτητο να καταχωρησουμε τιμολογια εσοδων, σωστο η λαθος;
β) στις αποδειξεις καυσιμων με σφραγιδα δικην τιμολογιου δεν ξερω τον φπα και καθαρο ποσο για να τα καταχωρησω
γ) τι διαφορα εχουν οι συγκεντρωτικες εξοδων απο τις συγκεντρωτικες δαπανων; εξοδα και δαπανες δεν ειναι το ιδιο;
δ) η γιαγια δεν εχει ουτε εσοδα ουτε εξοδα παιρνει μια επιδοτηση μονο , τι διαολο κατασταση να υποβαλω;
αν καποιος ξερει κανα λινκ με διευκρινησεις ας το ποσταρει παρακαλω.
Tapatalk & XT1068