Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By pro
Geralt έγραψε:Εχει αρκετά πράγματα σε εργαλεία το lidl την επόμενη εβδομάδα

Λίγο εξεζητημένα νομίζω. Πριν κανα δυο εβδομάδες είχε ένα τριβείο που πρέπει να ήταν πολύ καλό, αλλά δεν το πρόλαβα, εξαντληθηκε πολύ γρήγορα παντού. Το είχε και σε πολύ καλή τιμή, 25 ευρώ νομίζω και είχε 3 διαφορετικές κεφαλές.

dimitrisB έγραψε:To ΄χα ξαναγράψει, αλλά ... επανάληψη:
Ριπολίνες νερού = βάψιμο ωραίο, καθαρό, άοσμο, στρώνει εύκολα στο βάψιμο, αλλά....
αντοχή -> 0 (σε φθορά χρόνου-χτυπήματα κλπ)

Εχω χρησιμοποιήσει σε παλιά έπιπλα. Από μασίφ ξύλο μέχρι μοριοσανίδα και πεπιεσμένο χαρτόνι. Για έπιπλα που δεν αξιζει ν ασχοληθείς ιδιαίτερα νομίζω είναι η καλύτερη λύση, διαλέγεις 1-2 ωραία χρωματάκια, ελάχιστο τριψιμο, μια βελατούρα και όλοι παθαίνουν πλάκα με το αποτέλεσμα. Τώρα αν φύγει και καμία φλουδίτσα, τι είχαμε τι χάσαμε :lol: Σε πιο απαιτητικές επιφάνειες (π.χ. τραπέζι κουζίνας ή γραφείο) βάζεις κι ένα τζάμι και καθάρισες.
Άβαταρ μέλους
By fokion
#691710 Οχι οτι ειναι στα πλάνα ή στα σχεδια αλλα βρηκα αυτο

https://fuvproducts.gr/wp-content/uploads/2020/11/%CE%9F%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-Supafil-2020.pdf

και μου κινησε το ενδιαφερον ως μια εναλλακτική της θερμοπροσοψης. Αντιλαμβανομαι οτι σε αντιθεση με την θερμοπροσοψη δεν μονονονται οι κολονες και τα δοκαρια κι αυτο ειναι ηδη ενα σοβαρό μειον.

ενα ακομα που δεν καταλαβα ειναι αν το "στησιμο" των τουβλων ειναι αυτο που ισχυει τωρα ή ειναι για πριν το '78...
Άβαταρ μέλους
By Geralt
pro έγραψε:
Geralt έγραψε:Εχει αρκετά πράγματα σε εργαλεία το lidl την επόμενη εβδομάδα

Λίγο εξεζητημένα νομίζω. Πριν κανα δυο εβδομάδες είχε ένα τριβείο που πρέπει να ήταν πολύ καλό, αλλά δεν το πρόλαβα, εξαντληθηκε πολύ γρήγορα παντού. Το είχε και σε πολύ καλή τιμή, 25 ευρώ νομίζω και είχε 3 διαφορετικές κεφαλές.

dimitrisB έγραψε:To ΄χα ξαναγράψει, αλλά ... επανάληψη:
Ριπολίνες νερού = βάψιμο ωραίο, καθαρό, άοσμο, στρώνει εύκολα στο βάψιμο, αλλά....
αντοχή -> 0 (σε φθορά χρόνου-χτυπήματα κλπ)

Εχω χρησιμοποιήσει σε παλιά έπιπλα. Από μασίφ ξύλο μέχρι μοριοσανίδα και πεπιεσμένο χαρτόνι. Για έπιπλα που δεν αξιζει ν ασχοληθείς ιδιαίτερα νομίζω είναι η καλύτερη λύση, διαλέγεις 1-2 ωραία χρωματάκια, ελάχιστο τριψιμο, μια βελατούρα και όλοι παθαίνουν πλάκα με το αποτέλεσμα. Τώρα αν φύγει και καμία φλουδίτσα, τι είχαμε τι χάσαμε :lol: Σε πιο απαιτητικές επιφάνειες (π.χ. τραπέζι κουζίνας ή γραφείο) βάζεις κι ένα τζάμι και καθάρισες.

νομιζω οτι ριπολινη, εχει χρησιμοποιησει ο μπογιατζης που μου εβαψε το σπιτι, για το βαψιμο του ταβανιου του μπανιου
ειναι χαμηλοταβανο καθως απο πανω εχει παταρι
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
fokion έγραψε:Οχι οτι ειναι στα πλάνα ή στα σχεδια αλλα βρηκα αυτο

https://fuvproducts.gr/wp-content/uploads/2020/11/%CE%9F%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-Supafil-2020.pdf

και μου κινησε το ενδιαφερον ως μια εναλλακτική της θερμοπροσοψης. Αντιλαμβανομαι οτι σε αντιθεση με την θερμοπροσοψη δεν μονονονται οι κολονες και τα δοκαρια κι αυτο ειναι ηδη ενα σοβαρό μειον.

ενα ακομα που δεν καταλαβα ειναι αν το "στησιμο" των τουβλων ειναι αυτο που ισχυει τωρα ή ειναι για πριν το '78...

Για οικοδομές μετά το 80, δεν υπάρχει το κενό στον τοίχο για να μπει το υλικό, δηλαδή δεν έχεις "ψαθωτή" τοιχοποιϊα.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#691760 Αυτό το κενό μπορεί να γεμίσει τρυποντας σε ένα σημείο μόνο ψηλά τον τοίχο και κάνοντας έγχυση υγρής πολυουρεθανης η οποία διογκουται στο κενό ανάμεσα στα τούβλα. Έχει καλύτερο συντελεστή θερμομονωτικό και γεμίζει τα κενά σχεδόν παντού. Θέλει όμως προσοχή στη ποσότητα που θα μπει γιατί με την διόγκωση μπορεί να σπρώξει τον τοίχο και να τον ραγίσει.!!
Στο πατρικό μου στην Αθήνα του 1960 οι εξωτερικοί τοίχοι έχουν κενό ανάμεσα στους δύο δρομικους τοιχους. Θα μπορούσα να έχω βάλει την πολυουρεθάνη. Εδώ που μένω τωρα κατασκευή του 80 έχει το ίδιο αλλά έχει συρόμενα αλουμινένια κουφώματα με διπλά τζάμια που έβαλα μετά το 95, που μπαίνουν ανάμεσα οπότε δεν γίνεται να μονώσεις τους τοίχους παρά μόνο με εσωτερική επικάλυψη που όμως είναι τεράστιος μπελάς.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By glf
#691771 Ορυκτοβαμβακας μπορεί να μπει και απέξω, οπως η θερμοπροσοψη με XPS, ETS.
Θέλει σίγουρη στήριξη και ένα παραπάνω χέρι της κόλλας στήριξης. Και προσφέρει καλύτερη ηχομόνωση και πυροπροστασία.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#692304 Θέλω να στερεώσω μερικές βοηθητικές βάσεις στο πλακάκι της κουζίνας αλλά δεν επιτρέπεται να το τρυπήσω.
Το βάρος θάναι 2-3 κιλά νομίζω, η μία βάση είναι μπάρα με μαγνήτη για μαχαίρια και η άλλη για υλικα συσκευασίας.
Να δοκιμάσω με ταινία διπλής όψης ή να δω για πιο δυνατή εναλλακτική? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By g8777
egobrain έγραψε:Θέλω να στερεώσω μερικές βοηθητικές βάσεις στο πλακάκι της κουζίνας αλλά δεν επιτρέπεται να το τρυπήσω.
Το βάρος θάναι 2-3 κιλά νομίζω, η μία βάση είναι μπάρα με μαγνήτη για μαχαίρια και η άλλη για υλικα συσκευασίας.
Να δοκιμάσω με ταινία διπλής όψης ή να δω για πιο δυνατή εναλλακτική? :hmmm:

https://www.amazon.de/gp/product/B0763RX4PQ/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o04_s00?ie=UTF8&psc=1

:rtfm: :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By drdino
#692330 Δεν βρίσκω λόγο να χρησιμοποιήσει sugru για αυτό (γαμάτο υλικό btw), για αυτό που περιγράφει μια καλή ταινία διπλής όψεως θα είναι ταμάμ.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#692350 Ωραία, θα κάνω πρώτη κίνηση με διπλής όψης. Απο μάρκες, πάω για 3M, Tesa, άλλη?
Νομιζω ο mirage είχε γράψει θετικά με 3Μ αλλά δεν θυμάμαι το προϊόν.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#692366 3 κιλα τα βλεπω πολλα για ταινια διπλης οψεως.
θα εβαζα κολλα που κολλαει τα παντα,σιγουρα δυνατοτερη,φθηνοτερη,και την βρισκεις ευκολα σε χρωματοπωλεια
Άβαταρ μέλους
By drdino
#692372 Το σώζει ότι θα είναι κοντά στον τοίχο άρα δεν θα κάνει μεγάλο μοχλό. Κόλλα τι θα μπορούσε να βάλει; Βγαίνει πιο εύκολα από ταινία μετά;
Άβαταρ μέλους
By dimviii
drdino έγραψε:Το σώζει ότι θα είναι κοντά στον τοίχο άρα δεν θα κάνει μεγάλο μοχλό. Κόλλα τι θα μπορούσε να βάλει; Βγαίνει πιο εύκολα από ταινία μετά;

κολλα που κολλαει τα παντα οπως αυτες.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

για να τις ξεκολλησεις μετα ,μονο με φαλτσετα/ξυραφι και σχισιμο.Τραβωντας δεν θα ξεκολλησει ποτε.
Το καλο με αυτες ειναι οτι δεν χρειαζεται να βαλεις πολυ,δυο μπαλιτσες κολλα να βαλεις μπορει να κρατησει πολλα κιλα.