Δεν ξαναπάω σε κανέναν εναλλακτικό. 3 μήνες για διακοπή κύριοι. Και αφού με ενοχλούσαν γιατί δεν εξοφλούσα λογαριασμούς ενώ έχω κάνει αίτηση διακοπής με αριθμό καταχώρισης.
Και η ΕΕΤΤ πολύ γρήγορη. Με πήρε 2 μήνες αφότου έκανα καταγγελία να μου πει ότι τώρα πήρε την υπόθεση και εάν έχουμε εξέλιξη.
ΟΤΕ.
Είχα ένα χρόνο ΟΤΕ χωρίς πρόβλημα και από την πρώτη στιγμή που πήγα Cyta είχα κάθε μισή ώρα αποσυνδέσεις. Τελικά, ύστερα από πολλά τηλεφωνήματα και μια παρέλαση τεχνικών, ηλεκτρολόγων κλπ., διαπιστώθηκε πως υπήρχε βραχυκύκλωμα στην γραμμή (αλλάχτηκε τηλεφωνικό ζεύγος) και πως είχε πρόβλημα και το router της Cyta (ένα Pirelli ADB 4100), το οποίο αλλάχτηκε με ένα πανέμορφο ZTE
Το καλό είναι πως πλέον ανέβηκε ελαφρά και η ταχύτητα του internet, από τα 10Mbps του ΟΤΕ σε σχεδόν 13Mbps.
Την περίοδο της αλλαγής εταιρείας μου είχαν κάνει δελεαστικότατη πρόταση και από τον ΟΤΕ, αλλά το συμβόλαιο ήταν για 2 χρόνια σε αντίθεση με τον 1 χρόνο της Cyta. Επίσης, με εκνεύρισε το γεγονός πως 15 ημέρες πριν είχαν επικοινωνήσει μαζί μου για να μου κάνουν προσφορά 3€ λιγότερα σε σχέση με το τι πρήρωνα, την στιγμή που οι υπόλοιπες εταιρείας έδιναν τα ίδια με 18€ λιγότερα. Αν το πολλαπλασιάσεις αυτό επί 12 μήνες βγαίνει ένα σεβαστό ποσό!
Δικαιούται ο πάροχος να σου στέλνει "χρέωση απενεργοποίησης" κάνεις μεταφορά σε άλλο πάροχο? (εννοείται ότι αυτό γίνεται μετά τη λήξη του συμβολαίου σου)
Από το καλοκαίρι και μετά η ταχύτητα συνεχώς πέφτει. Πριν 10 μέρες έφτασε τα 4mbit και τους πήρα τηλ για 2η φορά, την πρώτη ήταν γύρω στα 7 και μου είπαν ότι είναι φυσιολογικό, δεν το συνέχισα. Πριν 10 μέρες λοιπόν μου έστειλαν τεχνικό, μέτρησε μέσα στο σπίτι, μέτρησε στο κουτί έξω και διέγνωσε "ξένες τάσεις στο δίκτυο" (τι είναι αυτό btw?). Μου είπε ότι θα το μετέφεραν στον οτε και αυτός θα το διόρθωνε και όντως, τις επόμενες 2 μέρες ήταν κομμένα τηλ+ιντερνετ. Σιγά σιγά επανήλθαν και ανέβαζε ταχύτητα, μέχρι που σταθεροποιήθηκε ξανά στα 5,5-6,5mbit
Με άλλα λόγια τζίφος, ξαναπήρα σήμερα ενώ ήταν στα 6,5 και με έπρηξε να βγάλω όλα τα τηλέφωνα και να συνδέσω το ρούτερ στην πιο κοντινή πρίζα στο κουτί, έπεσε στα 5,8
Μετά προσπάθησε να με βγάλει τρελό, λέγοντας μου πως είναι φυσιολογικό κλπ και τώρα περιμένω να το προωθήσει στους τεχνικούς και να με καλέσουν.
Any ideas? Για αρχή λέω να γυρίσω στον οτε, αφού έτσι κι αλλιώς η hol δεν μπορεί να κάνει κάτι η ίδια και δηλώνει βλάβες στον οτε, ας είμαι τουλάχιστον στην πηγή. Κοιτάω στο site τους όμως και δε βλέπω απλό 2play, όλα είναι με δωρεάν χρόνους ομιλίας, εξοπλισμούς και 2 χρόνια δεσμευση, που δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω. Ρούτερ έχω, απλά θέλω μια μηνιαία σύνδεση ίντερνετ και τηλ με χρονοχρέωση, δεν υπάρχει πλέον κάτι τέτοιο??
* ρωτα τον παροχο σου εαν υπαρχει περιπτωση να σε χρεωσουν αν ο ΟΤΕ σου αλλαξει ζευγαρι στην γραμμη...
1.προχωράω ή είναι ρευστή η κατάσταση στη forthnet?
2. τώρα τελευταία όταν μιλάω στο σταθερό, πέφτει το Internet
υπάρχει κάποια λογική εξήγηση;

Παρατηρω ενα σουρσιμο...
SNR Margin : 6.7 11.5 db
Line Attenuation :15.9 9.9
Data Rate : 12287 819
εδιτ
εκανα restart και το snr margin πηγε αντιστοιχα σε 8 10
Έχεις σχετικά χαμηλό συγχρονισμό για το attenuation της γραμμής σου (και ειδικά το up έπρεπε να είναι 1020κατι) αλλά δε νομίζω να φταίει το ρούτερ.
Οκ το βλεπουμε μελλοντικα. Εξαλλου στοχο εχω παντα αν ποτε ερθει η vdsl να γινει και η αλλαγη στο ρουτερ.