Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By junior gt
panos2171 έγραψε:Το μισό πασοκ δεν είναι εκεί; Τεσπα θα δούμε στο μέλλον αν ήταν σωστή η επιλογή του λαού ή λανθασμένη.

Το κυβερνητικό σχήμα έχει κάπου σαράντα άτομα. Σου είναι εύκολο να μου αναφέρεις το μισό ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται στο κυβερνητικό σχήμα?
Για να σε βοηθήσω βάψε πράσινα τα ονόματα του μισού πρώην ΠΑΣΟΚ:
Πρωθυπουργός
Αλέξης Τσίπρας
Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Γιάννης Δραγασάκης
Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
υπουργός Νίκος Βούτσης
αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας Πολίτη Γιάννης Πανούσης
αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γ. Κατρούγκαλος
αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου
υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης Κόλλια - Τσαρουχά
Υπουργείο Εξωτερικών
υπουργός Νίκος Κοτζιάς
αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος
αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκος Χουντής
Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού
υπουργός Γ. Σταθάκης
αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Θοδωρής Δρίτσας
αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού Κουντουρά Ελένη
αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζης
Υπουργείο Οικονομικών
υπουργός Γιάνης Βαρουφάκης
αναπληρωτής υπουργός Νάντια Βαλαβάνη
αναπληρωτής υπουργός για τα έσοδα Δημήτρης Μαρδάς
Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας
υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης
αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης
αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου
υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σγουρίδης
Υπουργείο Εργασίας
υπουργός Πάνος Σκουρλέτης
αναπληρωτής υπουργός για την καταπολέμηση της ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου
αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου
Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων
υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς
αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης
αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης
αναπληρωτής υπουργός Ερευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης
Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής
Υπουργείο Υγείας
υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής
αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός
αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης
Υπουργείο Εθνικής Αμυνας
υπουργός Παναγιώτης Καμμένος
αναπληρωτής υπουργός Κώστας Ησυχος
υφυπουργός Νίκος Τόσκας
Υπουργός Επικρατείας για το συντονισμό κυβερνητικού έργου Αλέκος Φλαμπουράρης
Υπουργείο Δικαιοσύνης
υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος
Υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης
Υφυπουργός Τέρενς Κουίκ
Υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς
Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης
Πρόεδρος της Βουλής θα προταθεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Τελευταία επεξεργασία από junior gt και 28 Ιαν 2015, 18:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By j.marr
#69119 Κάποιος απο την αριστερή πλατφόρμα μπορεί να μας διαφωτήσει για τον Υπ.Εξ. (Κοτζιά)

Μέχρι και κάτι δηλώσεις υπέρ του απο τον Φαήλο Κ. διαβάζω. :hmmm: :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By junior gt
giannik1977 έγραψε:
junior gt έγραψε:Φαίνεται :whistlink:

Συντροφε ακουγεται τπτ για τα διοδια; καμμια καταργηση παιζει; :hmmm:

Σύντροφε κάτι ακούγεται. Οι αγώνες σου τόσα χρόνια τώρα δικαιώνονται.
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες μου τα διόδια θα καταργηθούν μερικώς.
Δηλαδή όσοι δεν πλήρωναν, δε θα πληρώνουν πλέον νόμιμα. Θα τους χορηγηθεί τσάμπα e-pass.
Όσοι όμως πλήρωναν και ακόμα περισσότερο όσοι ήταν φανατικά υπέρ των διοδίων με τρολαρίσματα κλπ θα συνεχίσουν να πληρώνουν ίσως και λίγο αυξημένα. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Gilles_27
#69124 Junior gt, αν και δε με ενοχλεί, και περίμενα τέτοιες τοποθετήσεις όπως έγραψα και πριν, σχέσεις μικρές ή μεγάλες με το ΠΑΣΟΚ είχαν στο παρελθόν, τουλάχιστον οι Κουρουμπλής, Κοτζιάς, Σγουρίδης, Τόσκας, Βαρουφάκης, Μαρδας, Πανούσης

ΥΓ: Ωραία η συζήτηση κάποιες σελίδες πριν για τα ασφαλιστικά και το αναδιανεμητικό/ανταποδοτικό , αλλά δεν προλαβαίνω να συμμετέχω όπως θα 'θελα :oops:
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#69147 Πάντως, με εξαίρεση τον ανεκδιήγητο Σαμαρά, ΟΛΕΣ οι άλλες παραλαβές-παραδώσεις έγιναν σε καλό κλίμα, χωρίς ακρότητες και χωρίς ρεβανσισμούς.

Βαρουφάκςη, Σκουρλέτης, Κωνσταντοπουλου, κλπ παρέλαβαν τις θέσεις τους χωρίς παρατράγουδα.

Ειδικά ο Βαρουφάκης ξανατόνισε ότι δεν πάνε για ακρότητες και τσαμπουκάδες, ενώ έχει σημασία ότι δεν είπε απλά "ξαναπροσλαμβάνουμε τις καθαρίστριες" αλλά "θα βρούμε ΠΟΡΟΥΣ για να ξαναπροσλάβουμε τις καθαρίστριες". Έχει διαφορά....
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Corto Maltese έγραψε:Μην πας να τα μπαλώσεις, καταντάει γελοίο.

1. Οι ασφαλιστικές εισφορές είναι μέρος μόνο των εξόδων της υγείας. Για την ακρίβεια τα έξοδα της βασικής υγείας τα καλύπτει ΟΛΑ ο βασικός προϋπολογισμός, τα ασφαλιστικά ταμεία συνεισφέρουν στα έσοδά του (τεκνικλι σπίκιν).
2. Άλλο παράδειγμα: Σημερα "χάθηκαν" ένα σωρό φράγκα στο ΧΑ. Τα κέρδισε κανείς; Αν όχι, μήπως τώρα μπορούμε να καταλάβουμε ότι δεν είναι zero sum situation; Eσεις οι μηχανικοί δεν τα κατανοείτε αυτά; Να ρωτήσουμε κάποιον άλλο μηχανικό ίσως;
3. To ότι ένα σύστημα δεν δούλεψε (Βαρθολομαίους και δομημένα ομόλογα που έκανε το κόμμα σου, έπαιξαν κάποιο ρόλο άραγε; ασε δε θα πάρω απάντηση) σημαίνει ότι η βασική αρχή που λέει πως το κράτος πρέπει να δίνει υγεία και υποχρεωτική εκπαίδευση σε όλους είναι κάτι που χρησιμοποιούμε στις κουβέντες ως παράδειγμα προς αποφυγήν;

Δεν αγκίστρωσε....

Το γεγονός ότι όλοι οι υπόλοιποι που συζητάμε για το θέμα φαίνεται να έχουν καταλάβει τι λέω, ενώ είσαι ο μοναδικός που συνεχίζεις αυτό το "αστείο", θα έπρεπε να σου χτυπάει κάποιο καμπανάκι....ή απλώς ψάχνεις (εδώ και σε άλλα threads, καμία έκπληξη) για κάποιο δικό σου λόγο να μου "την πεις"...

Εγώ είμαι ΝΔίτης, ε ? :hmmm: Μήπως ήσουνα μαζί μου και μέσα στο παραβάν ? Δεν σε πήρα είδηση πάντως....Όπως και εσύ είσαι φασίστας και νεοναζί δηλαδή ? Ή μήπως είσαι αναρχικός βομβιστής και τρομοκράτης ? Κάτσε να έχω πρόχειρα τα ταμπελάκια μου, να κολλάω ότι μου κατεβάσει η γκλάβα μου.... :roll:

Τεςπα, όντως κράτησε πολύ αυτό το αστείο....
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#69156 ΛΕΥΚΩΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ανδρέας Ανδριανόπουλος έγραψε:«είμαστε υπέρ του λιτού βίου, δεν πιστεύουμε ότι ανάπτυξη σημαίνει να έχουμε τόσες πολλές Porsche Cayenne στους στενούς δρόμους των πόλεών μας. Ούτε περισσότερα σκουπίδια στις παραλίες μας, ούτε περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρά μας» και συνέχισε λέγοντας πως «Οι Έλληνες δημιουργούσαν, όταν ζούσαν λιτά. Όταν ξόδευαν λιγότερα από τα έσοδά τους, όταν τις αποταμιεύσεις τους τις χρησιμοποιούσαν για να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Όταν ήταν περήφανοι που δεν είχαν πιστωτικές κάρτες, στεγαστικά δάνεια και χρέη.».
Άβαταρ μέλους
ByF&G
#69160 Ο Βαρουφάκης το ειπε αυτο σημερα στις δηλωσεις του κατα την παραλαβη του υπουργείου του.

Με πρόλαβαν!
Τελευταία επεξεργασία από F&G και 28 Ιαν 2015, 19:40, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By kubiak
j.marr έγραψε:Κάποιος απο την αριστερή πλατφόρμα μπορεί να μας διαφωτήσει για τον Υπ.Εξ. (Κοτζιά)

Αυτή την απορία είχα και εγώ χτες:
kubiak έγραψε:Για τον Κοτζιά στο εξωτερικών υπάρχει κανένα σχόλιο;
(δεν τον ξέρω τον άνθρωπο, ρωτάω γιατί για εμένα το εξωτερικών έχει μεγαλύτερη σημασία από όλα τα άλλα μαζί - εκτός ίσως των οικονομικών)

Τελικά (μιας και δεν πήρα καμία απάντηση), πέτυχα και έριξα μια ματιά στα παρακάτω:
Άβαταρ μέλους
By krom
kubiak έγραψε:
j.marr έγραψε:Κάποιος απο την αριστερή πλατφόρμα μπορεί να μας διαφωτήσει για τον Υπ.Εξ. (Κοτζιά)

Αυτή την απορία είχα και εγώ χτες:
kubiak έγραψε:Για τον Κοτζιά στο εξωτερικών υπάρχει κανένα σχόλιο;
(δεν τον ξέρω τον άνθρωπο, ρωτάω γιατί για εμένα το εξωτερικών έχει μεγαλύτερη σημασία από όλα τα άλλα μαζί - εκτός ίσως των οικονομικών)

Τελικά (μιας και δεν πήρα καμία απάντηση), πέτυχα και έριξα μια ματιά στα παρακάτω:

Σε αυτήν την φωτό, φαντάζομαι ΟΛΟΙ ξέρουν τον μουσάτο, το τι αντιπροσωπεύει και ποιοί είναι οι φανατικοί θαυμαστές και ρουβίτσοι του στην Ελλάδα, έτσι δεν είναι?

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By junior gt
Gilles_27 έγραψε:Junior gt, αν και δε με ενοχλεί, και περίμενα τέτοιες τοποθετήσεις όπως έγραψα και πριν, σχέσεις μικρές ή μεγάλες με το ΠΑΣΟΚ είχαν στο παρελθόν, τουλάχιστον οι Κουρουμπλής, Κοτζιάς, Σγουρίδης, Τόσκας, Βαρουφάκης, Μαρδας, Πανούσης

ΥΓ: Ωραία η συζήτηση κάποιες σελίδες πριν για τα ασφαλιστικά και το αναδιανεμητικό/ανταποδοτικό , αλλά δεν προλαβαίνω να συμμετέχω όπως θα 'θελα :oops:

Γι'αυτούς που γνωρίζω από αυτούς που αναφερες θα σου πω:
Βαρουφάκης: καμμία σχέση με Πασοκ. Και ειδικά με κυβερνητικές θέσεις κλπ κλπ
Κοτζιάς: θεωρητικός του ΚΚΕ από πάρα πολύ παλιά.. μόνο το 09-10 ήτανε για πολύ λίγο καιρό σύμβουλος του Γιωργάκη, διαφώνησε σύντομα πολύ πριν τα μνημονια και την έκανε. Άρα ούτε κι αυτίς.
Πανούσης: έχει κόψει από το ΠΑΣΟΚ από τη δεκαετία του 90. Έκτοτε ανήκει ιδεολογικά στην ανανεωτική αριστερά.
Ποιοι μένουν? Τρεις στους σαράντα. Το μισό ΠΑΣΟΚ.
ε δεν πάνε να απαυτωθούνε λέω εγώ ρε σύντροφε!